Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 04:36 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Dezső Tamás: a biztonsági kockázat magasabb, mint 2015-ben
Dezső Tamás, az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a Szíriából elinduló, maguknak menekültnek valló emberek között lehetnek az Iszlám Állam harcosai.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok között terjednek az álhírek, például arról, hogy megnyílnak a határok, és olyan információk is, hogy Nyugat-Európában hol lehet segélyekből könnyen megélni.

Kitért arra is, hogy kurd harcosok havi 500-600 dollárt kaptak, ennyiért "vitték vásárra a bőrüket", és a harcokban közülük több ezren meghaltak, megsebesültek. Az intézetigazgató azt mondta: a Nyugat-Európába érkező migránsok hasonló összegekre számíthatnak a szociális ellátórendszertől.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 09:51
Címkék: Dezső Tamás, Iszlám Állam, biztonsági kockázat, figyelmet arra, migránsok között, harcokban közülük,
Kommentek
Július 22-én mutatják be az Apa csak 1 van című darabot a Városmajori Szabadtéri Színpadon
A Cooney-darabot eddig öt alkalommal adta elő a társulat, és öt hónap leállás után a városmajori lesz az első előadás. A próbák a héten elkezdődnek, ennyi idő elteltével muszáj felfrissíteni a darabot - hangsúlyozta Böröndi Tamás, a darab egyik főszereplője, Vidám Színpad igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

A vígjáték egy férfiról szól, akinek a két házasságából született gyerekei megismerkednek az interneten, és találkozni szeretnének egymással. A férfi ezt meg akarja akadályozni és mindenfélét kitalál, hogy a két gyerek nehogy összejöjjön - hangsúlyozta Götz Anna, a darab főszereplője.

Böröndi Tamás hangsúlyozta: szándékaik szerint ősszel pótolni fogják a Vidám Színpad azon bemutatóit, amelyek a karantén miatt elmaradtak: Szömörce, az eszement falu című előadást például október végén láthatják a nézők.

Az Apa csak 1 van című darab további szerepeiben Sajgál Erika, Straub Dezső, Dömök Edina, Kiss Péter Balázs, Márton András látható. Az előadás július 31-én Egerben is
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 12:01
Huszonöt előadás lesz látható az augusztusi kisvárdai színházi fesztiválon
idén tizennégy versenyelőadás mellett hét versenyen kívüli produkciót, valamint két díszelőadást és két színművészeti egyetemi osztály előadását láthatja a közönség a három fesztiválhelyszínen.

A nyitó versenyelőadás Bertolt Brecht Koldusoperája lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közös produkciójában, és szintén az első nap láthatja a közönség az emblematikus rajzfilmfigurát a középpontba állító, Gusztáv a hibás mindenért című darabot a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadásában.

A versenyelőadások között lesz még Szép Ernő és Guelmino Sándor Lila ákác című zenés története a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában, Henrik Ibsen drámai költeménye, a Peer Gynt a Csallóközi Csavar Színház és Soproni Petőfi Színház tolmácsolásában, míg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata szintén egy klasszikus Ibsen-drámát, A nép ellenségét állítja színpadra.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Örkény István Tóték című tragikomédiáját,
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 10:29
Kilenc bérletet kínál a MÁV Szimfonikus Zenekar a következő évadra
Az eddigi bérletesek június 15-től online újíthatják meg bérleteiket a zenekar weboldalán, a személyes újításra és új bérletek vásárlására augusztus végén lesz lehetőség - közölte a zenekar szerdán az MTI-vel. A zenekar a bérletes estek mellett több hazai és külföldi bérleten kívüli előadást tervez, valamint folytatódnak a családi koncertek is.

Második szezonját kezdi a zenekarral Daniel Boico vezető karmester és művészeti vezető, akit hét alkalommal láthat a közönség a zenekar élén a szezonban, mellette Takács-Nagy Gábor, Kesselyák Gergely és Csaba Péter állandó vendégkarmester is több alkalommal dirigálja az együttest.

A 2020-as év az ünnep éve, hiszen a zenekart 1945-ben alapította Varga László, a MÁV akkori vezérigazgatója. Az ünnepi évadban több volt vezető karmester, mások mellett Gál Tamás és Kollár Imre is vezényli az együttest.

A repertoáron szerepel Beethoven Missa Solemnis című műve, amelyet a Szőke Tibor Mesterbérlet első előadásaként mutatnak be 2021 januárjában Kovács János
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:11
Száztizenhárom új posztumusz taggal bővülhet a DIA digitális könyvtár
Nándor, Grendel Lajos, Hajas Tibor, Hamvas Béla, Heltai Jenő, Herceg János, Herczeg Ferenc, Hernádi Gyula, Hervay Gizella, Horváth Elemér, Ignácz Rózsa, Illés Endre, Karátson Gábor, Karinthy Ferenc, Károlyi Amy, Kemenczky Judit, Képes Géza, Kerényi Károly, Keszthelyi Rezső, Kiss Tamás, Kodolányi János, Arthur Koestler, Kolozsvári Papp László, Kondor Béla, Kónya Lajos, Kós Károly, Kovács Vilmos, Lénárd Sándor, Lengyel József, Lengyel Menyhért, Lesznai Anna, Makkai Ádám, Márai Sándor, Mécs László, Mészöly Dezső, Mollináry Gizella, Molnár Ferenc, Monoszlóy M. Dezső, Nagy Lajos, Nyirő József, Páll Lajos, Papp Tibor, Polcz Alaine, Ratkó József, Remenyik Zsigmond, Réz Pál, Rónay György, Rubin Szilárd, Sarkadi Imre, Sík Sándor, Simon István, Sinka István, Sinkó Ervin, Sulyok Vince, Szabó István, Szabó Zoltán, Száraz György, Szathmári Sándor, Szécsi Margit, Székely János, Székely Magda, Szép Ernő, Szepes Mária, Szepesi Attila, Szilágyi Domokos, Sziveri János, Tamkó Sirató Károly, Tar Sándor, Tatay Sándor, Tollas
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:52
Kilenc bemutatót tervez a Miskolci Nemzeti Színház a jövő évadban
jegyvásárláshoz.

Mint mondta, a januárban elképzelt évad helyett újat terveztek, 15 bemutató helyett a jövő szezonban 9 premiert tartanak. Öt nagyszínházi premierrel számolnak az új évadban, amely a Bál a Savoyban című operettel indul, Szőcs Artur rendezésében. Shakespeare Szentivánéji álom című művét Rusznyák Gábor állítja színpadra. A harmadik bemutató saját rendezésében egy musical lesz, Mel Brooks és Thomas Meehan Producerek című műve. A kékszakállú herceg vára című operát Szabó Máté állítja színpadra. Szomory Dezső Hermelin című színművét Mohácsi János rendezésében tűzik műsorra.

Mint mondta, a Kamaraszínház négy bemutatónak ad otthont. A Hamupipőke című zenés mesejátékot Markó Róbert állítja színpadra, Tracy Letts művét, a Linda Vista című vígjátékot Keszég László rendezésében, Lőrinczy Attila fordításában láthatja a közönség. Harold Pinter Hazatérés című tragikomédiáját Ascher Tamás állítja színpadra. A Miskolci Balett előadásában Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, A helység kalapácsa
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 13:12
Online tárlaton láthatók a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai
A közlemény szerint nem mindennapi kiállítást "járhatnak be" majd azok, akik megcsodálják az idei táblaképfestészeti biennálé anyagát. A kortárs magyar festészetet reprezentáló seregszemlének 2008 óta a Reök-palota ad otthont, a pandémia miatt azonban a biennálé megrendezésénél is alternatív megoldásokra volt szükség.

Az online térnek köszönhetően az érdeklődők valódi kiállítóteremben érezhetik magukat, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok és interjúk színesítik majd a tárlatot.

A szakmai zsűri, Nátyi Róbert, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Herczeg Tamás, a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Farkas László Róbert, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatója csaknem félezer, az elmúlt két évben készült alkotás közül választotta ki a legjobbakat. Így állt össze a több mint száz műből álló lista, melyeket a meghívott meghívott művészek alkotásaival együtt, június második hetétől láthatnak az
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:01
Krónika 14. rész (fegyverek, civil szervezetek)
gyökeresen alakult át, ezért át kellett értékelni a biztonságról vallott nézeteket. Amikor a világ egyre veszélyesebb hellyé válik, akkor az élet kioltására nem alkalmas eszközök ilyen korlátozása szembemegy a társadalmi igényekkel - szögezte le.

Nacsa Lőrinc (KDNP) hangsúlyozta, Magyarországon az állampolgárokat védő, szigorú fegyverszabályozás jellemző, amit a javaslat kiegészít. Hozzátette, évről évre csökken az elkövetett bűncselekmények száma, ezen belül is csökkennek az emberölések.

Hiszékeny Dezső (MSZP) rámutatott, hogy a témában az érdemi vita már lezajlott az EU-ban. Megjegyezte, az MSZP várhatóan támogatni fogja a jogszabály megszavazását.

Vadai Ágnes (DK) azt mondta, hogy egy jogharmonizációs célú módosításról van szó, amit ebben a formában támogatni tudnak.

Keresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt, hogy az átsorolások miatt a hazai gyártók piacokat fognak veszíteni.

Ezt követően Sneider Tamás levezető elnök lezárta az általános vitát.

Államtitkár: a kormány
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 23:34
A 70 éves Gryllus Dániel már a járvány utáni időszakra készül
jelen van" - mondta Gryllus Dániel.

1991 tavaszán jelent meg a Kaláka vezetője által alapított Gryllus Kiadó első lemeze, a cég azóta nemcsak a zenekar és tagjai anyagait gondozza, hanem számos ismert előadó, köztük a Sebő együttes, Kobzos Kiss Tamás, Palya Bea, Bognár Szilvia, Ferenczi György és a Rackajam és Dévényi Ádám lemezeit jelentette meg. A Gryllus Kiadó túl van a 220 CD-n, az öt évtized alatt mintegy 1300 verset (mások mellett Kányádi Sándor, Kiss Anna, Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor, Áprily Lajos költeményeit) megzenésített Kaláka pedig több mint harminc lemezt készített, a legutóbbi a tavaly év végi Békabúcsúztató volt.

"A jó versek ma is népszerűek, Lackfi János vagy Szabó T. Anna új írásait ötven-hatvanezer ember olvassa el. A verséneklés tekintetében is optimista vagyok, miután közösségben vagyunk azokkal, akik hozzánk hasonlóan ezt művelik" - szögezte le Gryllus Dániel.

A közeljövőre vonatkozó tervekről elmondta: motoszkál a fejében, hogy kellene
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 08:31
Képek, videók
1024px-Kosztolányi_Dez ső_
menusgabor
2020. március 12. csütörtök, 22:45
Kosztolányi Dezső szept e
menusgabor
2020. március 12. csütörtök, 21:55
DEZSŐ-ILONA-ANNA.jpg
cserhat3
2018. szeptember 07. péntek, 06:16
DEZSŐ-I-A.jpg
cserhat3
2018. augusztus 02. csütörtök, 12:59
Dezső.IA.jpg
cserhat3
2018. június 24. vasárnap, 18:45
dezső névv.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 18:34
DEZSŐ NÉVV.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:40
DEZSŐ NÉVFF.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:06
dezső névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:06
Kosztolányi Dezső - Szere
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:36
kotrozó dezső.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:13
baranyi dezső.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 18:40
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.