Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 03:56 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Dezső Tamás: a biztonsági kockázat magasabb, mint 2015-ben
Dezső Tamás, az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a Szíriából elinduló, maguknak menekültnek valló emberek között lehetnek az Iszlám Állam harcosai.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok között terjednek az álhírek, például arról, hogy megnyílnak a határok, és olyan információk is, hogy Nyugat-Európában hol lehet segélyekből könnyen megélni.

Kitért arra is, hogy kurd harcosok havi 500-600 dollárt kaptak, ennyiért "vitték vásárra a bőrüket", és a harcokban közülük több ezren meghaltak, megsebesültek. Az intézetigazgató azt mondta: a Nyugat-Európába érkező migránsok hasonló összegekre számíthatnak a szociális ellátórendszertől.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 09:51
Címkék: Dezső Tamás, Iszlám Állam, biztonsági kockázat, figyelmet arra, migránsok között, harcokban közülük,
Kommentek
Online tárlaton láthatók a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai
A közlemény szerint nem mindennapi kiállítást "járhatnak be" majd azok, akik megcsodálják az idei táblaképfestészeti biennálé anyagát. A kortárs magyar festészetet reprezentáló seregszemlének 2008 óta a Reök-palota ad otthont, a pandémia miatt azonban a biennálé megrendezésénél is alternatív megoldásokra volt szükség.

Az online térnek köszönhetően az érdeklődők valódi kiállítóteremben érezhetik magukat, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok és interjúk színesítik majd a tárlatot.

A szakmai zsűri, Nátyi Róbert, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Herczeg Tamás, a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Farkas László Róbert, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatója csaknem félezer, az elmúlt két évben készült alkotás közül választotta ki a legjobbakat. Így állt össze a több mint száz műből álló lista, melyeket a meghívott meghívott művészek alkotásaival együtt, június második hetétől láthatnak az
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:01
Krónika 14. rész (fegyverek, civil szervezetek)
gyökeresen alakult át, ezért át kellett értékelni a biztonságról vallott nézeteket. Amikor a világ egyre veszélyesebb hellyé válik, akkor az élet kioltására nem alkalmas eszközök ilyen korlátozása szembemegy a társadalmi igényekkel - szögezte le.

Nacsa Lőrinc (KDNP) hangsúlyozta, Magyarországon az állampolgárokat védő, szigorú fegyverszabályozás jellemző, amit a javaslat kiegészít. Hozzátette, évről évre csökken az elkövetett bűncselekmények száma, ezen belül is csökkennek az emberölések.

Hiszékeny Dezső (MSZP) rámutatott, hogy a témában az érdemi vita már lezajlott az EU-ban. Megjegyezte, az MSZP várhatóan támogatni fogja a jogszabály megszavazását.

Vadai Ágnes (DK) azt mondta, hogy egy jogharmonizációs célú módosításról van szó, amit ebben a formában támogatni tudnak.

Keresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt, hogy az átsorolások miatt a hazai gyártók piacokat fognak veszíteni.

Ezt követően Sneider Tamás levezető elnök lezárta az általános vitát.

Államtitkár: a kormány
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 23:34
A 70 éves Gryllus Dániel már a járvány utáni időszakra készül
jelen van" - mondta Gryllus Dániel.

1991 tavaszán jelent meg a Kaláka vezetője által alapított Gryllus Kiadó első lemeze, a cég azóta nemcsak a zenekar és tagjai anyagait gondozza, hanem számos ismert előadó, köztük a Sebő együttes, Kobzos Kiss Tamás, Palya Bea, Bognár Szilvia, Ferenczi György és a Rackajam és Dévényi Ádám lemezeit jelentette meg. A Gryllus Kiadó túl van a 220 CD-n, az öt évtized alatt mintegy 1300 verset (mások mellett Kányádi Sándor, Kiss Anna, Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor, Áprily Lajos költeményeit) megzenésített Kaláka pedig több mint harminc lemezt készített, a legutóbbi a tavaly év végi Békabúcsúztató volt.

"A jó versek ma is népszerűek, Lackfi János vagy Szabó T. Anna új írásait ötven-hatvanezer ember olvassa el. A verséneklés tekintetében is optimista vagyok, miután közösségben vagyunk azokkal, akik hozzánk hasonlóan ezt művelik" - szögezte le Gryllus Dániel.

A közeljövőre vonatkozó tervekről elmondta: motoszkál a fejében, hogy kellene
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 08:31
Jordán Tamást a nemzet színészévé választották
Jordán Tamást a február elsején elhunyt Andorai Péter helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után - olvasható a tájékoztatóban.

A nemzet színészei közül Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza személyesen is jelen volt a Nemzeti Színházban tartott megbeszélésen, Törőcsik Mari és Máthé Erzsi telefonon kapcsolódott be a választásba - tartalmazza a közlemény.

Jordán tamásnak elsőként Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója gratulált telefonon.

A nemzet színésze címet egyszerre 12 művész viselheti, akik életük végéig havonta nettó 630 ezer forint juttatásban részesülnek. Ha a cím egy viselője elhalálozik, a megüresedett helyre a cím többi birtokosa egyhangú szavazással választ új színészt.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:06
Illegális bevándorlás - Migrációkutató: nincs vesztenivalójuk a migránsoknak
Dezső Tamás úgy fogalmazott, hogy azok, akik a balkáni útvonalon mozognak, egyfajta "köztes létben" vannak, hiszen az otthonukba nem akarnak visszatérni, de a választott célországuk nem fogadta be őket.

Hideg van, elfogyott a pénzük, és azzal is tisztában vannak, hogy a magyar határzáron az embercsempészek már nem tudják átvinni őket - tette hozzá.

A helyzet nagyon veszélyes - folytatta -, az eszkalálódása attól függ, hogy a migránsok száma mikor éri el azt a kritikus tömeget, amely már gondot okozhat egy, a kedd hajnali kísérlethez hasonló áttörésnél.

Hozzáfűzte: hetven emberrel megbirkózik a magyar határvédelem, de például 2015-ben sokkal többen voltak, akik megpróbáltak áttörni.
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 10:53
Vízilabda Eb - Märcz Tamás: leírhatatlan érzés hazai környezetben nyerni
"Az ilyen pillanatokért dolgozunk a stábbal. A kluboknál pedig azért tesznek sokat, hogy ezek a játékosok egyre jobbak legyenek. Az elmúlt időszakban több fiatal is +beleérett+ a nemzetközi mezőnybe, és ők, kiegészülve a klasszisainkkal egy olyan elegyet alkotnak, amely minden válogatott ellen ütőképes lehet. Azt gondolom, ezt az elmúlt pár évben nem mondhattuk el" - nyilatkozta az eredményhirdetést követően Märcz Tamás, aki Ivády Sándor, Gyarmati Dezső és Faragó Tamás után a negyedik vízilabdázó, aki játékosként, majd edzőként is "felért Európa csúcsára".

A szakember kiemelte, külön öröm, hogy most megtörtek egy 21 éves "böjti" időszakot, ráadásul hazai közönség előtt. Azt követően, hogy 2017-ben világbajnoki, 2018-ban pedig világliga-döntőt veszített el a gárda itthon, most valamit vissza tudtak adni a közönségnek - fogalmazott.

"Jó úton vagyunk, de nem kényelmesedhetünk el. Látjuk azt, miben kell még fejlődnünk ahhoz, hogy ne csak esélyesként, hanem nagy esélyesként menjünk ki az olimpiára,
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 21:59
Migrációkutató: nyugati logikával nem lehet tartós békét elérni Líbiában
Dezső Tamás szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az arab világban Líbiára igaz leginkább az az alaptétel, hogy a társadalom törzsi-nemzetségi alapon szerveződik. A családot, a klánt, a törzset szent dolognak tekintik, a fegyverszünetnek ezért törzsi alapon, a hét törzsfő megállapodásával, belső békére alapozva kell megszületnie - vélekedett.

A Líbia déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Halífa Haftar tábornok, az ország nagy részét uraló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) vezetője április 4-én indította meg csapatait Tripoli elfoglalására, amely a Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök által vezetett, a nemzetközi közösség támogatását élvező egységkormány székhelye.

Líbia Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatása és meggyilkolása után káoszba süllyedt, és területének jelentős részét egymással vetélkedő milíciák, valamint helyi csoportok igyekeznek ellenőrzésük alá vonni.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 08:41
Képek, videók
1024px-Kosztolányi_Dez ső_
menusgabor
2020. március 12. csütörtök, 22:45
Kosztolányi Dezső szept e
menusgabor
2020. március 12. csütörtök, 21:55
DEZSŐ-ILONA-ANNA.jpg
cserhat3
2018. szeptember 07. péntek, 06:16
DEZSŐ-I-A.jpg
cserhat3
2018. augusztus 02. csütörtök, 12:59
Dezső.IA.jpg
cserhat3
2018. június 24. vasárnap, 18:45
dezső névv.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 18:34
DEZSŐ NÉVV.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:40
DEZSŐ NÉVFF.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:06
dezső névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:06
Kosztolányi Dezső - Szere
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:36
kotrozó dezső.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:13
baranyi dezső.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 18:40
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.