Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:39 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmebetegnek nyilvánították a szentpétervári áruházi robbantót
Dmitrij Lukjanyenko tavaly december 27-én este hozott működésbe egy házilag összeszerelt robbanószerkezetet egy élelmiszerboltban. A merénylet következtében 18 ember megsérült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bomba hatóereje 20 dekagramm trotilénak felelt meg.

Szentpétervár városi bírósága kedden mérlegeli majd, hogy milyen büntetést szabjon ki a 35 éves Lukjanyenkóra. A vádlott közölte, hogy tettének indítéka az általa korábban látogatott pszichológiai tréningek szervezői és részvevői iránti gyűlölet volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 18:56
Címkék: Dmitrij Lukjanyenko, Nyomozó Bizottság, szentpétervári áruházi, házilag összeszerelt, merénylet következtében, orosz Nyomozó,
Kommentek
Amikor négy birodalom omlott össze
Haller, a Régenstanács politikusai) - függetlenül a politikai nézeteiktől és érdekeiktől - elfogadta e döntést, mert tudták, hogy a feltámadásra váró haza érdeke ezt követeli tőlük. (A jelenvalóságra tekintettel sóhajtva jegyzem meg, milyen üdvös lenne, ha a válságos, sorsdöntő helyzetekben a mostani politikusok is képesek lennének ilyen hozzáállást tanúsítani.)

A szabaddá vált országban november 11-ét a későbbiekben jelképesen a lengyel függetlenség visszaszerzésének napjává nyilvánították.
A lengyel nemzet ugyan visszaszerezte a függetlenségét, államiságát, de nem rendelkezett világos, nemzetközileg elismert határokkal.

Azok kijelöléséért és megvédéséért az elkövetkező években még keményen meg kellett harcolnia. A magyarok közül már sokan tudják, hogy az 1919 elején kitörő szovjet-lengyel háború kezdetben ugyan lengyel sikereket eredményezett, később azonban fordult a kocka, és 1920 augusztusában a szovjetek már Varsó alá értek. Ennek oka az egyre súlyosabbá
menusgabor, 2018. november 11. vasárnap, 21:00
Jeruzsálem, Tel-Aviv és Haifa a tétje az izraeli helyhatósági választásoknak
Több mint 6,5 millióan járulhatnak az országszerte mintegy 4 ezer helyen felállított csaknem 11 ezer szavazófülkéhez. Az általános választásokhoz képest igen alacsony, mintegy 50 százalékos korábbi részvételi arány miatt idén először munkaszüneti nappá nyilvánították a helyhatósági választások napját, azt remélve, hogy ez sokakat részvételre ösztönöz.

863-an pályáznak a különböző helyi hatóságok élére, és 3400 listán indulnak a településeket vezető grémiumokba vágyó polgárok, akik Izraelben nem kapnak fizetséget ezért a munkájukért.

Reggel 7-től este 10-ig, a legkisebb helyeken 8-ig lehet voksolni, úgyhogy a kiváló időjárást kihasználva kirándulni indulók napjába is beleférhet a szavazás, amelyet általában iskolaépületekben rendeznek meg.

Jeruzsálemnek bizonyosan új vezetője lesz, mert Nir Barkat eddigi polgármester visszavonult, illetve átnyergelt az országos politikára a Likud párt színeiben. A The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint a Jeruzsálem ügyeiért
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 08:35
Nekem mindennap '56
lezárult.
2005-ben a Kisalföld megyei napilap kezdeményezte, hogy a sortüzet lövető laktanya épületéből létesüljön ötvenhatos múzeum. A tizenhárom éve tartó papírgyártásból, ülésezésből, tervezgetésből semmi nem lett. Helyette a piaristák kapták meg új iskolaközpont építésének céljára. 2018. augusztus 23-án a laktanya teljes tetőszerkezete leégett. Azt azóta födémig lebontották. Az épület végítéletére vár.

A Gyásztér további történetéhez tartozik még, hogy 2012-ben történelmi emlékhellyé nyilvánították. 2014-ben az '56-os Egyesület állította az '56-os mártírok kopjafáját, a Nemzeti Örökség Intézete pedig a történelmi emlékhellyé válás emlékoszlopát.
Mosonmagyaróvár ötvenhatos hagyományai 2015-ben a helyi értéktár részévé váltak, 2016-ban pedig a Gyásztér a megyei értéktár része lett.
2013-ban 1956-os emlékmegőrző tevékenysége elismeréseként a helyi középiskolai kollégium Gulyás Lajos '56-os mártír nevét vehette fel. Az intézmény azóta is példaértékűen és
azenujsagom, 2018. október 24. szerda, 05:23
A társadalmi béke helyreállítását sürgette Iohannis a holokauszt romániai emléknapján
A román elnök holokauszttúlélőket tüntetett ki az elnöki hivatalban tartott megemlékezésen, amelyen a román állam nevében tisztelgett a - Romániában 1941-ben kezdődött - zsidóellenes pogromok és a holokauszt valamennyi áldozatának emléke, a túlélők szenvedései előtt.

Iohannis beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a zsidók millióinak megölését eredményező antiszemitizmus is jogfosztással, gyűlöletbeszéddel, bűnbakkereséssel kezdődött.

"A diktatúrák sötét korszakát idézi az, ha egy kisebbséget azon az alapon diszkriminálnak, hogy a többségtől eltérő vallású, hitű, értéktrendű vagy származású. Amikor a társadalmi béke veszélybe kerül, és sajnos erre számos példát láttunk az utóbbi hetekben Romániában a (férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányos megerősítéséről kiírt) népszavazás előkészítése során, a társadalom valamennyi mérvadó szereplőjének párbeszédkészségére és érett hozzáállására van szükség" - mutatott rá Iohannis.

A román elnök a társadalmi béke helyreállításának
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 17:21
Erdogan Budapesten - Orbán: Gül Baba korának nagyságához kell felnőnünk
felújításáról.

Kifejtette: Törökország büszke történelmére és a mai határain túli épített örökségeire, felkutatja és megőrzi őket, ahogy az erős és magabiztos nemzetek szoktak tenni. Mi magyarok értjük ezt, mert a mi kulturális örökségünk jelentős része is a határokon kívül rekedt, mi is büszkék vagyunk rájuk, és ha tehetjük, megóvjuk, felújítjuk őket - magyarázta. Hozzátette: ezért Gül Baba türbéjét együtt újították fel és ma együtt adják át.

Orbán Viktor felidézte: 1914-ben a türbét fenntartandó műemléknek nyilvánították, sok török járt itt, és becsben tartották Budapest polgárai is. Az épületnek - ahogy hazánknak is - viszontagságos a történelme, de mára visszanyerte régi fényét - vélte.

Arra is emlékeztetett, hogy annak idején a száműzött magyar szabadságharcosok a törököknél leltek menedéket, és az első világháborúban szövetségesekként harcoltak egymás oldalán a magyarok és a törökök.

A miniszterelnök azt kívánta, hogy az épület és a kert törökök és magyarok számára is az elmélyülés,
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:21
Romániai referendum - A kezdeményezők nem adják fel és a pártokat hibáztatják a bojkottért
Mihai Gheorghiu, az egyesület vezetője elmondta: annak ellenére, hogy a céljukat, mintegy 6 millió szavazat begyűjtését, nem sikerült elérniük, folytatják a "gender-ideológia elleni küzdelmet". Ez egy első csata volt, de lesznek újabbak, amelyeket Ghoerghiu szerint biztosan meg fognak nyerni.

A népszavazás eredménye véleménye szerint azt mutatja, hogy fontos kérdést tűztek napirendre, és örömét fejezte ki, hogy hallatták hangjukat, illetve szavazatokkal is megerősítették a mintegy 3 millió támogató aláírást.

Az egyesület vezetője szerint hatalmas referendum-ellenes propagandagépezettel kellett szembenézniük és a pártokat bírálta azért, hogy nem tájékoztatták kellőképpen a lakosságot. Hangsúlyozta, kezdeményezésük nem volt politikai jellegű annak ellenére, hogy a referendum bojkottálására felszólítók ezt akarták elhitetni a választókkal.

A referendumot támogató román ortodox egyház hétfői állásfoglalásában hitbeli egységre és "az Istentől megáldott család" védelmére biztatta híveit.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 12:22
- A tizenhárom aradi vértanú
Alig két hónappal a világosi fegyverletétel után, 1849. október 6-án Aradon kivégezték a szabadságharc tizenhárom katonai vezetőjét. Míg helyre nem állt az alkotmányos rend, nem lehetett megemlékezni a forradalomról. A szabadság mártírjai évekig jeltelen sírokban feküdtek. Az aradi vértanúk kivégzésének napját 2001-ben nemzeti gyásznappá nyilvánították.
........
1849. október 6-án, az orosz segítséggel levert szabadságharcot követő császári megtorlás során Pesten kivégezték gróf Batthyány Lajost, az első magyar miniszterelnököt. Ugyanezen a napon a szabadságharc tizenkét tábornoka - Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly - és egy főtisztje, Lázár Vilmos ezredes szenvedett vértanúhalált Aradon.
A véres megtorlásnak összesen 157 hazafi esett
maroka, 2018. október 07. vasárnap, 21:09
Képek, videók
szeretetet nyilvanitotta
charlotteani
2011. július 04. hétfő, 18:39
Szentpétervári-híd
bajzateva
2008. október 08. szerda, 14:49
elmebeteg műve.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 17:28
elmebeteg.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:39
Elmehet,elmebeteg.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:35
elmebetegek
tinkaa
2007. március 17. szombat, 18:59
Dmitrij Medvegyevvel.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:13
Dmitrij Sosztakovics.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:05
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
EU bizottság.jpg
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 12:50
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.