Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:29 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emberevő drogok hódítanak
Emberevő drogok hódítanak
2011-08-25 06:56:00
Címkék: Egyesült Államok, Oroszország, kábítószer, kokain, Krokodil

Az Egyesült Államokban utcára kerülő kokain háromnegyedébe kevernek olyan anyagot, amely lassan elkezdi felzabálni az ember húsát. Közben Oroszországban az otthon is előállítható Krokodil okoz borzalmas függőséget és halált. A posztot csak erős idegzetű felnőtteknek ajánljuk!

Bevalljuk, elég sokat töprengtünk azon, megírjuk-e a mai posztot, mert véletlenül sem szeretnénk túlzottan szenzációhajhásznak tűnni. (Hűséges olvasóink úgyis tudják, hogy a lelkünk mélyén azok vagyunk...) A probléma ugyanakkor annyira súlyos, hogy fontosnak tartjuk felhívni rá a figyelmet.

Kezdjük az amerikai helyzettel, amely ugyan bizonyos mértékben szelídebb, ám elterjedtségét tekintve mégis hátborzongató. A helyzet ugyanis az, hogy becslések szerint az Egyesült Államokban forgalomba kerülő kokain háromnegyedébe olyan anyagot kevernek, amely bőrvérzést okoz.

Két jelentős orvosi folyóirat is foglalkozott az utóbbi hónapokban az üggyel, dokumentált eseteken keresztül bemutatva a tüneteket, melyek általában a füleken, az arcon, vagy a végtagokon jelentek meg jellemzően fekete, elhaló bőr formájában.

A Journal of the American Academy of Dermatology szaklapjában megjelent tanulmány egyik szerzője, a Harbor-UCLA Medical Center munkatársa, Noah Craft szerint egyre nő az esetek száma.

Forgalomból kivont gyógyszer

A kokainba kevert anyag neve levamizol és korábban rákos betegek kezelésére használták, ám később a mellékhatásai miatt kivonták a forgalomból. A szer használata olyannyira elterjedt, hogy az amerikai kábítószerügyi hatóság által elkobzott szállítmányok háromnegyede tartalmazza.

A levamizol egyik tulajdonsága, hogy jelentősen csökkenti a fehérvérsejteket. A drogcsempészek és -árusok azért használják előszeretettel, mert olcsóbb, mint a tiszta kokain, ráadásul ráerősít annak hatására. A szintetikus gyógyszert a 70-es évektől a 90-es évekig forgalmazták az Egyesült Államokban, ekkor derült ki az is, hogy álmatlanságot és túlzott éberséget okoz, ami a kokainra is jellemző.

A szer a csontvelőt támadja meg, éppen ezért az egyik szakértő a HIV-fertőzéshez hasonlította. ,,A betegek 10 százaléka súlyos fertőzésben hal meg. Úgy mászkálnak közöttünk, mint egy időzített bomba" - mondta Dr. Noah Craft, a Los Angeles-i Biomedikai Kutatóintézet bőrgyógyásza.

A krokodik halálos támadása

Bizonyos szempontból még ennél is rosszabb a helyzet Oroszországban, ahol a Krokodil nevű őrület terjed. A borzalmas szer elsősorban a heroinisták körében terjed, aminek egyetlen oka az, hogy hihetetlenül olcsó. Míg egy adag heroin Oroszországban 6000 forinttól indul és mondjuk 12 ezer forintnál áll meg, addig a Krokodilt ennek a tizedéből elő lehet állítani.

A szer legfőbb hatóanyaga a heroinnál is erősebb dezomorfin, aminek előállításához egyebek mellett kodeintartalmú fejfájás-csillapítókat is használnak. A következmények egész egyszerűen irtózatosak. A bőr gyakorlatilag lehull a beteg testéről, majd a hús jön, egészen addig, amíg végül csak a csontok maradnak.

A YouTube-on több videó is látható a betegség végső stádiumában lévő emberekről. Gondolkoztunk egy ideig, hogy kitegyük-e ide, de miután megnéztük (és magunkhoz tértünk a sokkból), úgy döntöttünk, hogy csak linkeljük. Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy nagyon durván sokkoló képsorokat lát majd, csak akkor nézze meg, ha erre felkészült!

Visszatérve az adatokra: egyes becslések szerint az orosz kábítószeresek közül minden huszadik használja a szert, ami körülbelül 100 ezer ember. Nem nagyon tudunk mit mondani, talán csak annyit: jó lenne, ha Magyarországot elkerülnék az ilyen szerek (is), mert a vége maga a gyorsított halál.
horvathnemagdi, 2011. augusztus 26. péntek, 00:08
Címkék: Egyesült Államok, Egyesült Államokban, Közben Oroszországban, American Academy, Harbor-UCLA Medical Center, Noah Craft,
Kommentek
Szakértő: az Egyesült Államok szerint a terrorizmus visszaszorulóban van
A szakértő szerint ez a vélekedés állhat annak hátterében, hogy az Egyesült Államok csökkenti terrorizmus elleni erőinek létszámát Afrikában.

Hozzátette, hogy megváltozott az Egyesült Államok biztonsági stratégiája is; a januárban elfogadott nemzeti biztonsági stratégia például Oroszországot és Kínát említi fenyegetésként, valamint kiemelték még Észak-Koreát és Iránt.

Az afrikai kontinensen jelenleg mintegy 7200 katonája van az Egyesült Államoknak, közülük körülbelül 1600-an a különleges erőkhöz tartoznak. A kivonás a létszám 10 százalékát érinti, ami azt jelenti, hogy az eddigi feladataikat továbbra is ellátják Afrikában - közölte a szakértő.
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:44
A Székely László-ügy sebészi szemmel*Dr Haán andrás
"Dr. Haán András szívsebész, tíz éve ment nyugdíjba. Csaknem kétezer komoly szívműtétet hajtott végre. Hosszú ideig az Országos Kardiológiai Intézet főorvosa volt. Dolgozott Angliában és az Egyesült Államokban is. Neve nemcsak az orvoslásban, de a sportban is ismert, egyedüli magyarként két sportág olimpikonja: 1964-ben Tokióban kosárlabdázóként, 1976-ban Montrealban pedig vitorlázóként indult. "Dr. Haán András szívsebészem volt 2004.03.25-én!
Két műbillentyüvel élek 15 éve, elsősorban Istennek hála.
Dr. Haán András szívsebész szakmai tudása és embersége követendő, példa értékű.
dandej, 2018. november 15. csütörtök, 15:53
Az Egerszalóki sódomb
Az Egerszalóki sódomb


Ha azt mondom, hogy Egerszalók, akkor a legtöbb embernek a világon egyedülálló sódomb jut eszébe. Mi is így voltunk ezzel, elsősorban azért látogattunk el ide, hogy megtekintsünk a dombot.


Azonban hamar rájöttünk arra, hogy az eltöltött három nap is kevés megismerni azt a sok csodát, ami a környéken található! Az egerszalókihoz hasonló sódomb egyébként csak Törökországban és az Amerikai Egyesült Államokban, a Yellowstone Nemzeti Parkban található.


Az Egerszalóki sódomb a kis falu legnagyobb nevezetessége, a dombhoz nem lehet teljesen közel menni, mivel a 410 méter mélyről feltörő víz 65-68 Celsius fokos. Nagyjából 4-5 méteres távolságból viszont megtekinthető. A domboldalon lefolyó víz eddig összesen 1200 négyzetméteres, látványos mészkőlerakódást épített ki, ami Európában egyedülálló!

A sódomb mára helyi védelem alá került,
vorosrozsa66, 2018. november 14. szerda, 08:15
Amikor négy birodalom omlott össze
VILÁGHÁBORÚ

1918. november 11-én írta alá a vereségét elismerő Németország a franciaországi Compiegne közelében, egy vasúti kocsiban a fegyverszünetet az antanthatalmakkal, ezzel véget ért a négy évig tartó első világháború.

A háború a nyugati fronton gyorsan állóháborúvá merevedett, a patthelyzeten az időről időre megindított, rendkívüli véráldozatokat követelő offenzívák sem tudtak érdemben változtatni. Miután az antant (Nagy-Britannia és Franciaország) oldalán hadba lépő Egyesült Államokból 1917 végén kezdtek megérkezni az első csapatok, a német hadvezetés 1918 márciusában egy végső támadással akarta kierőszakolni a döntést. Az offenzíva újfent elakadt, júliusban a németeknek a Marne folyó mögé kellett visszavonulniuk.

© AFP / PHOTO12 / Ann Ronan picture library


Az antantnak viszont augusztus elején az amiens-i
menusgabor, 2018. november 11. vasárnap, 21:00
Richter: az Esmya visszaesése a negyedéves profitcsökkenés fő oka
májkárosodást jelentettek. Az EMA Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) az idén februárban ideiglenes intézkedésként kezdeményezte, hogy a gyógyszerrel új kezelést ne kezdjenek el, a folyamatban lévő kezelések azonban befejezhetők, május 18-án pedig ajánlásokat fogalmazott meg a gyógyszer használatával kapcsolatban a ritka, de súlyos májkárosodás kockázatának minimalizálása érdekében.

A Richter saját fejlesztésű cariprazine készítménye ugyanakkor - mint mondta - forgalmát tekintve az Egyesült Államokban a leggyorsabban növekedő antipszichotikum, visszajelzései kedvezőek, megjelenését pedig Magyarországon is várták az orvosok.

A Richter éves szinten a belföldi piac forgalmában 2 százalékos bővülésre, Nyugat-Európában 15 százalék, Ukrajnában pedig akár 20 százalék körüli visszaesésre számít. Kelet-Európa többi országában stagnálást várnak. Kínában a növekedés elérheti az 5 százalékot, vagyis az eddigi növekedési ütem nem tartható fenn, de a Richter negyedik legnagyobb piacát jelentő
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 12:11
A lengyel állami gázszolgáltató 24 évre szóló szerződést írt alá az amerikai LNG szállítására
nyernek visszagázosítás után. 2023 és 2042 között a szállítások 39 milliárd köbméterre növekednek, évente mintegy 1,95 miliárd köbméterről lesz szó.

A közép-európai körútját csütörtökön Varsóban kezdő Richard Perry amerikai energiaügyi miniszter a Cheniere és a PGNiG szerződését méltatva kijelentette: Lengyelország érti az energetikai diverzifikáció fontosságát, a megállapodás "jelzést jelent egész Európának, hogy így lehet fejleszteni az európai jövőt, az energiabiztonságot". Szavai egybecsengnek az Egyesült Államok politikájával, amely egyrészt új piacokat keres az amerikai energiahordozók számára, másrészt csökkentené a közép- és kelet-európai energiapiac függőségét az orosz szállításoktól.

A PGNiG elnöke, Piotr Wozniak ezt követően kilátásba helyezte: cége még két újabb szerződést kötne az LNG szállításaira. "Különféle megállapodásokat írunk alá az amerikai cégekkel, közös nevezőjük az, hogy 20-30 százalékkal olcsóbban, minta jelenleg Oroszországból szállított gáz" - jelentette ki.

A
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 10:01
Magyar Idők: amerikaiak buktatták le a Soros-egyetemet
BC mesterképzésért felelős tanulmányi osztályának vezetője, Janet ­Stetson arról tájékoztat egy hallgatót, aki a BC-n futó és jövőre induló CEU-s képzésekről érdeklődik, hogy a CEU-nak nincs mesterdiplomát adó képzése a Bard College-on, és azon kívül sem indított semmilyen képzést Amerikában.

A lap közlése szerint a tanulmányi osztály vezetője arról tájékoztatta az érdeklődőt, hogy "minden olyan Bard College-kurzust, amelynek köze van a CEU-hoz, csak az utóbbi intézményben oktatják, tehát nem az Egyesült Államokban, itt nincsen semmi".

A lap szerint Janet Stetson azt is mondta, a "nagyon laza" együttműködés lényege, hogy a Bard College-on alapképzésben részt vevő hallgatók fél vagy egy évet a CEU-n tölthetnek, ám a BC-re visszatérve tudják csak befejezni a tanulmányaikat, és diplomát is csak ott kaphatnak.

A lap közlése szerint a tanulmányi osztály vezetője úgy tájékoztatta az érdeklődőt, hogy a CEU nem posztgraduális képzéseket kínál a Bard College számára.

Ennek jelentősége, hogy míg
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 09:21
Illegális bevándorlás - Szijjártó: az ENSZ migrációs csomagja Európa elárulása
A paktum el akarja fogadtatni a világgal, hogy "a migráció a legjobb dolog, ami valaha történt az emberiséggel", illetve alapvető emberi jog - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Ez az illegális migráció legalizálását jeleni, ami újabb biztonsági kockázatot jelent Európa számára, mert szoros az összefüggés a migráció és a terrorfenyegetettség között - tette hozzá.

Egyre több ország ismeri fel, hogy a paktum fenyegetést jelent a számára; Magyarország mellett az Egyesült Államok már a tárgyalási szakaszban bejelentette, hogy nem fogadja el és most Ausztria is kezd kihátrálni a paktumból - közölte.

A miniszter a napokban tett kínai látogatásával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy eredményes a kormányzat keleti nyitás politikája, a legfőbb célok teljesülni látszanak. A leggyorsabban fejlődő ázsiai országok, ha európai beruházásokat terveznek, egyre inkább Magyarországban gondolkodnak. A másik cél pedig az volt, hogy Közép-Európából, arányait tekintve Magyarország exportálja a legtöbb árut
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 09:10
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
Oroszországban 10.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 1.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 9.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:00
Oroszországban 8.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 7.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 6.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 5.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 47.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.