Belépés
2020. május 28. csütörtök | 22. hét | 149. nap | 04:20 | Emil, Csanád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa-vk - Marosi Ádám 13. lett Székesfehérváron
A férfiak döntőjében még két magyar szerepelt: Málits István 25., Demeter Bence 35. lett.

Marosi, aki korábbi kisebb sérülése miatt most kezdte az idényt, a 200 méteres úszásban 2:04.60 perccel a 11. időt érte el. Vívásban jól kezdett, de aztán volt gyengébb szakasza is, így 18 győzelemmel és 17 vereséggel a 14. helyen zárt. Két szám után is ezt a pozíciót foglalta el, a felázott lovas pályán viszont nem hibázott, csak időtúllépésért kapott minimális pontlevonást, ezzel nyolcadik lett, összesítésben pedig egyet előrelépett. A lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásban megőrizte helyezését. A kombinált szám előtt a sok eső miatt a futópályára egyes szakaszairól lapáttal kellett letolni a vizet.

"A vívás során bevertem magamba néhány koporsószöget, az ugyanis nem fér bele, hogy zsinórban négy-öt tust kapjak. De hát ez agy kérdése. Visszajelzésnek jó volt a verseny, megmutatta, hogy jó úton járok" - értékelt röviden a londoni olimpia bronzérmese, a 2009-es év egyéni világbajnoka.

Málits István már azzal jó eredményt ért el, hogy kiharcolta a döntős szereplést. A 36 fős fináléban aztán 11 ellenfelét megelőzte.

Demeter Bence, akinek a bal bokáját novemberben, majd márciusban műteni kellett, egyelőre még nem nyerte vissza korábbi formáját. A szombati versenyben a vívása alapvetően határozta meg a szereplését, csak kilenc asszót nyert meg, miközben 26-ot elvesztett. Ezúttal még úszásban és lovaglásban sem remekelt, a kombinált számot pedig - az edzőivel egyeztetve - csak a lövészet gyakorlása miatt csinálta végig.

"Nagyjából hetven százalékos formában volt a két műtét után. Már a selejtezőbeli mozgásán is látszott az az elveszített három hónap, amely kimaradt a felkészüléséből. Az is öröm volt, hogy döntőbe jutott" - mondta a szövetségi kapitány. Martinek János hozzátette: Demeternek most szüksége van a versenyzésre, így indul majd a három hét múlva sorra kerülő, prágai világkupán is.

A délutáni program kezdete előtt laser-run futamokat (lézerlövészetes futás) rendeztek gyerekeknek a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban kialakított pályán, ami a budapesti világbajnokság egyik tesztje volt. A szeptemberi vb-n az öttusa mellett laser-run versenyekre is sor kerül majd.

Eredmények:

férfi verseny, döntő:

-------------------1. Christian Zillekens (német) 1492 pont2. Valentin Prades (francia) 14893. Ahmed Elgendi (egyiptomi) 1483...13. Marosi Ádám 1437 (úszás: 2:04.60 perc/301 pont, vívás: 18 győzelem/17 vereség/ 209 pont, lovaglás: 298 pont, lövészet-futás: 11:11.00 perc/629 pont)...25. Málits István 1399 (2:14.42/282, 17/18/203, 288, 11:14.00/626)...35. Demeter Bence 1314 (2:08.94/293, 9/26/161, 267, 11:47.00/593)A női versenyt pénteken Alekszejev Tamara nyerte, Réti Kamilla 31. lett. A vk vasárnap a vegyes váltóval ér véget.

Az idei első világkupa-fordulón, Kairóban bronzérmet nyert Kovács Sarolta, illetve a Réti Kamilla, Szabó Illés páros vegyes váltóban, a második állomáson, Szófiában viszont a fiatalokból álló magyar küldöttség dobogós helyezés nélkül maradt. A székesfehérvári viadal után három héttel Prágában találkozik a nemzetközi mezőny, majd a sorozat döntőjét június végén rendezik Tokióban. Az ottani női és férfi győztes olimpiai kvótát szerez.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 19:41
Címkék: Marosi Ádám, Málits István, Demeter Bence, Martinek János, Bregyó-közi Atlétikai Centrumban, Christian Zillekens,
Kommentek
Tatabányára igazolt a Csurgó és a Szeged korábbi kézilabdakapusa
A tatabányai klub honlapja szerint a 32 éves lengyel játékos szerződése három idényre szól.

A 117-szeres válogatott, világbajnoki bronzérmes kapus az Azoty Pulawy csapatában kezdte felnőtt pályafutását, majd 2012-2014 között a Csurgói KK, 2014-2016 között a MOL-Pick Szeged, azóta pedig a német élvonalbeli TBV Lemgo hálóját őrizte."Úgy gondoljuk, hogy ő is igazi erőssége lehet átalakuló együttesünknek, és remek párost alkotnak majd a kapuban Bartucz Lászlóval" - nyilatkozta Marosi László klubelnök.

Zdolik Bence, Debreczeni Dávid, Sunajko Stefan, Hornyák Bence és Molnár Balázs után Piotr Wyszomirski a Tatabánya hatodik új játékosa, miközben Ancsin Gábor, Juhász Ádám, Sipos Adrián és Győri Mátyás meghosszabbította szerződését.
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 19:45
Koronavírus - Halasztják az öttusázók világkupa-sorozatát
Az UIPM vasárnap tudatta, hogy a március végi és április eleji két szófiai viadalt, valamint az április-május fordulójára tervezett budapesti világkupát, továbbá a sorozat záróeseményét, a május közepére kiírt szöuli vk-döntőt májusra, illetve júniusra csúsztatja el, azaz márciusban és áprilisban nem rendeznek versenyeket. Egyúttal kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy az ötkarikás mezőny végleges kialakításának dátuma május 31-ről június 30. tolódjon. Jelen állás szerint ugyanakkor a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba áthelyezett világbajnokság időpontja változatlan, a vb-t május 25. és 31. között bonyolítanák le.

A halasztott versenyek új időpontját a UIPM az egyeztetéseket és visszaigazolásokat követően hamarosan közli.

Az olimpiai kvalifikációs rendszer nem változik, azaz a világbajnokságon lehet még három férfi és női kvótát szerezni, illetve a világranglista alapján töltik majd fel a mezőnyöket.

A világkupaidény magyar szempontból jól kezdődött, a február végi,
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 15:32
Öttusa ob - A kapitányok szerint jó erőfelmérő lesz a bajnokság
megrendeznénk a döntőt, de ez nem rajtunk múlik" - tette hozzá.

Kármán Sándor versenyigazgató a Nu Skin országos bajnoksággal kapcsolatban közölte: egyelőre nem kell azt mondaniuk, hogy zárt kapus lenne az esemény, így mindenkit szeretettel várnak. A nevezési határidő nem járt le, de azt már jelezte, hogy a férfiaknál lesz két spanyol és egy mexikói, a nőknél pedig két mexikói induló is.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, hogy a mezőny majdnem teljes, az egyedüli hiányzó Marosi Ádám, aki azután, hogy győzött a kairói világkupán, megbetegedett és még csak most kezdi újra az edzéseket.

"Az ob fontos állomás a felkészülésben a szófiai világkupák előtt, a junioroknak meg válogató" - emelte ki.

Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy a válogatott alapemberei, Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara a jelen állás szerint indulnak, akárcsak Guzi Blanka és Gulyás Michelle, akiket még az olimpiai kvótára esélyesek közé sorolt. Mint mondta,
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 13:22
Marosi Ádám nyerte az öttusázók kairói világkupáját
Kiegyensúlyozott teljesítménnyel, kiváló vívással Marosi Ádám nyerte meg az öttusázók idei első világkupa-versenyét Kairóban.
- Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi a 200 méteres úszásban 2:05.69 perccel a hetedik legjobb időt érte el, a körvívásban kiemelkedően szerepelt, 28 ellenfelét győzte le és csak héttől kapott ki, majd a bónuszvívásban - utolsóként pástra lépve - ugyancsak megnyerte párharcát, ezzel két szám után nagy fölénnyel az élen állt, 32 ponttal előzte meg az akkor második helyezett orosz Alekszandr Lifanovot.
- Lovaglásban két verőhibával és minimális időtúllépéssel 285 pontot ért el, amivel megőrizte első helyét. A lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futásnak 25 másodperccel hamarabb vághatott neki, mint a három szám után a második helyre felzárkózó egyiptomi Mohanad Saban. Végül tekintélyes előnye birtokában úgy is magabiztosan győzött, hogy a kombinált számban 11:24.20 perccel a 22. eredményt érte el.
,,Ez egy remek befejezése volt egy nagyszerű
maroka, 2020. február 29. szombat, 22:49
Öttusa vk - Marosi Ádám győzött Kairóban
Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi a 200 méteres úszásban 2:05.69 perccel a hetedik legjobb időt érte el, a körvívásban kiemelkedően szerepelt, 28 ellenfelét győzte le és csak héttől kapott ki, majd a bónuszvívásban - utolsóként pástra lépve - ugyancsak megnyerte párharcát, ezzel két szám után nagy fölénnyel az élen állt, 32 ponttal előzte meg az akkor második helyezett orosz Alekszandr Lifanovot.

Lovaglásban két verőhibával és minimális időtúllépéssel 285 pontot ért el, amivel megőrizte első helyét. A lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futásnak 25 másodperccel hamarabb vághatott neki, mint a három szám után a második helyre felzárkózó egyiptomi Mohanad Saban. Végül tekintélyes előnye birtokában úgy is magabiztosan győzött, hogy a kombinált számban 11:24.20 perccel a 22. eredményt érte el.

"Ez egy remek befejezése volt egy nagyszerű napnak" - nyilatkozott a nemzetközi szövetségnek a célba érkezést követően. - "A selejtező nehéz volt számomra, mert nagyon rosszul ment
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 19:32
Jól sikerült az öttusázók edzőtábora, de többen sérülésből, betegségből lábadoznak
Kasza, hogy nem kockáztatná az egész éves felkészülését, illetve versenyzését azzal, hogy most itt elindul.

Emlékeztetett rá, hogy Demeter Bencének is volt lábsérülése a szeptemberi, budapesti világbajnokságot követően.

"Később kezdte a felkészülést, nem tart azon a szinten, hogy most elinduljon, illetve neki már megvan a kvótája, így később fog becsatlakozni a versenyzésbe" - folytatta. Martinek még megemlítette, hogy Bereczki Richárdnak volt egy kisebb combizom-sérülése, és tudomása szerint Marosi Ádámnak is fájt az év vége felé a térde, de ők neki tudnak vágni az első versenynek.

Hasonló nehézségekről számolt be Kállai Ákos, a női válogatott kapitánya, miközben értékelte a felkészülés utolsó szakaszát.

"Maga a tábor nagyon jól sikerült, jó körülmények között tudtunk készülni, az időjárás is megfelelő volt és minden kitűzött célt elértünk. Ugyanakkor azt nem mondanám, hogy a csapat teljesen egész, hiszen sérülések, betegségek vannak. Van, aki lábadozik, van, aki még csak most esett
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 11:11
Szabó Tünde: a magyar utánpótlás-nevelés a világ élvonalába tartozik
A sportért felelős államtitkár az Utanpotlassport.hu szerkesztőségének szervezésében megtartott, Egy nap az utánpótlásért elnevezésű, csütörtöki konferencián hangsúlyozta: a kormány a utánpótlás-nevelést nemzeti ügynek tekinti, és kiemelt figyelmet fordít a támogatására, hiszen egy ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága. Felidézte, hogy ennek szellemében vezették be az iskolában a mindennapos testnevelést, amelynek eredményeképpen ma már több mint egymillió 200 ezer gyerek sportol naponta legalább 45 percet.

Emlékeztetett rá, hogy 2011-ben indult el a látványsportágakat segítő tao-rendszer, 2013-ban pedig a 16 kiemelt sportág fejlesztésének programja.

"Hat évestől egészen 23 éves korig szakmailag és anyagilag is támogatjuk az utánpótlást, sőt, a felsőfokú oktatásban tanulók sportösztöndíj-rendszerével még azon túl is" - hangoztatta az államtitkár, aki hozzátette: emellett fontos az utánpótlásban dolgozó szakemberek megfelelő elismerése, ezért hozták létre a Kiemelt Edzői Programot, majd az
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:50
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
Magyarország két ezüsttel nyolcadik lett az éremtáblázaton. Másodikként végzett a Barta Luca, Réti Kamilla páros váltóban, ami a váratlan sikerek közé sorolható, illetve a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence összeállítású csapat a hagyományos versenyben, ami az előzményeket, a sérüléseket, kihagyásokat figyelembe véve, szintén jó eredmény. Legjobb magyarként ugyanakkor csak Kasza került egyedüliként a legjobb tíz közé, ő ötödik helyével közel állt a kvótaszerzéshez. A kombinált szám előtt ötödik volt Marosi, aki végül 11. lett, míg a nőknél a legjobb hazai öttusázó, Kovács a lövészetes futást hatodikként kezdte, majd a 13. helyen ért célba.

Martinek János, a férfi válogatott szakvezetője azzal kezdte összegzését, hogy az augusztusi Európa-bajnokság után, melyen a magyarok teljesítménye főleg a hagyományos versenyben elmaradt a várakozástól, nem vágyai voltak a világbajnokságot illetően, hanem reményei.

"Ezeket aztán részben még felülmúlni is sikerült, mivel a két idősebb versenyzőtől, a
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
Képek, videók
marosi_Adam5_mti_kolla nyi
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:20
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
újkenyér székesfehérváron
maroka
2017. augusztus 23. szerda, 10:19
Szekesfehervaron.jpg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:34
Bory vár Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:49
Ivókút Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
Ivókut Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
M41 2308 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:59
M47 1230 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:58
M62 330 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:57
Székesfehérváron
monik21
2007. március 18. vasárnap, 08:58
0 a férfiak a kertben.png
lovaszmarika
2019. március 25. hétfő, 12:50
férfiak
eva6
2019. január 26. szombat, 15:32
0 a a férfiak - kukaca id
lovaszmarika
2018. október 12. péntek, 16:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.