Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:58 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A rendkívüli állapot kihirdetését sürgette Lindsey Graham amerikai szenátor
A befolyásos republikánus politikus közleményében leszögezte: a fal vagy kerítés finanszírozásáról folyó tárgyalások visszautasítása Pelosi házelnök részéről - még abban az esetben is, ha a kormányzati hivatalok munkája újraindulna - gyakorlatilag véget vet annak, hogy kongresszusi úton finanszírozzák a határfal építését.

Graham közleményét azután tette közzé, hogy kijelentette: zátonyra futott minden erőfeszítés, hogy tárgyalni tudjanak a kongresszus demokrata párti vezetőivel.

A demokrata többségű képviselőház csütörtökön este megszavazott egy törvénytervezetet, amely költségvetést biztosítana néhány minisztérium, köztük az agrártárca és a közlekedési minisztérium, valamint néhány kormányzati ügynökség munkájának újraindításához. A képviselők előző nap is megszavaztak egy törvénytervezetet, a pénzügyminisztérium és az adóhivatal munkájának újraindításához. Csütörtökön este azonban Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője befagyasztotta a két törvényjavaslat szenátusi szavazását, hangsúlyozva, hogy napirendre sem veszi a voksolást.

Csütörtökön a dél-dakotai szenátus 28:5 arányban határozatot fogadott el, amely sürgeti a falépítést az amerikai-mexikói határon.

A montanai képviselőházban republikánus felvetésre 8 millió dollár megszavazására készülnek a fal finanszírozásának támogatásához. Az állam demokrata párti kormányzója, Steve Bullock még nem döntött arról, aláírja vagy megvétózza a döntést. A kormányzó azzal érvelt, hogy a pénzre nagyobb szükség lenne a helyi egészségügy és az infrastruktúra finanszírozásához.

A texasi kormányzó helyettese, Dan Patrick bejelentette, hogy Texas megépíti az amerikai-mexikói határ texasi szakaszát, amennyiben a szövetségi kormány megtéríti annak összegét. Texasnak csaknem 2000 kilométeres határszakasza van Mexikóval.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 07:04
Címkék: Lindsey Graham, Mitch McConnell, Steve Bullock, rendkívüli állapot, befolyásos republikánus, kormányzati hivatalok,
Kommentek
Donald Trumpot nem zavarná, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését
felelősnek, mindössze annyit mondott az újságíróknak: "sokan vannak, akik nagyon gonosz dolgokat műveltek, azt is mondhatnám, hogy elárulták országunkat".

Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy elnöki kegyelemben részesíti-e a Mueller-vizsgálat során perbe fogott és elítélt személyeket. Korábban az NBC televízióban Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője leszögezte: az elnök William Barr igazságügyi miniszter döntésére bízza, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza-e a Mueller-jelentést.

Lindsey Graham, a szenátus igazságügyi bizottságának elnöke a kongresszusban újságíróknak azt hangoztatta, hogy a Mueller-vizsgálatból Donald Trump "megerősödve került ki".

A dél-karolinai republikánus politikus, aki a hétvégét Donald Trumppal együtt a Mar-a-Lago countryklubban töltötte, bejelentette azt is: az általa vezetett bizottság "megvizsgálja majd a történet másik oldalát" is, vagyis vizsgálatot kezd arról, mi volt az igazságügyi minisztérium és a felügyelete alá tartozó Szövetségi Nyomozó
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 20:01
Amerikai igazságügyi miniszter: a Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot az Oroszországgal történt összejáts
A tárcavezető tájékoztató levelében tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság "nem talált elégséges bizonyítékot" arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást.

A bizottság a 2016-os elnökválasztási folyamatra utalva egyúttal arra a következtetésre jutott, hogy "a bizonyítékok alapján Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben".

A Donald Trump 2016-os választási kampányának munkatársai és Oroszország közötti esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője, Robert Mueller péntek délután adta át jelentését William Barr igazságügyi miniszternek, aki washingtoni idő szerint vasárnap délután küldött a jelentés tartalmáról tájékoztató levelet a törvényhozóknak. A tárcavezető nem a teljes jelentést küldte meg a törvényhozóknak, hanem csupán tájékoztatást adott annak legfőbb megállapításairól.

A jelentésre adott első reakciójában Donald Trump a floridai Mar-a-Lagóban
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 23:43
Donald Trump ismét bírálta a néhai John McCain szenátort
magyarázta szóáradatát, hogy "a pasas nem az én típusom, igaz vannak, akik kedvelik, és nekem ez is rendben van".

Republikánus politikusok egész sora ítélte el Trump McCain-ellenes kirohanásait.

Johnny Isakson georgiai szenátor szerdán "szánalmasnak" és "tiszteletlenségnek" nevezte Trump szavait. Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője védelmébe vette az elhunyt politikust. "Áldás volt ilyen hazafival és ritka hőssel együtt dolgozni a szenátusban" - írta a Twitteren McConnell. Lindsey Graham dél-karolinai szenátor pedig azt mondta: megjegyzéseivel Donald Trump sokkal többet árt saját magának, mint McCain szenátor emlékének. "Megismertem az elnököt, jó a munkakapcsolatunk, kedvelem őt, de nem szeretem, amikor ilyeneket mond a barátomról, John McCainről" - mondta Graham szerdán újságíróknak.

A néhai szenátor családtagjai sem hagyták szó nélkül a támadásokat. Lánya, Meghan McCain - aki az ABC televízió egyik déli showműsorának állandó szereplője - szerdán így fogalmazott:
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 07:04
Müncheni konferencia - Republikánus szenátor: a NATO az Egyesült Államok legjobb befektetése
Államoknak".

Ezt jelzi, hogy a szövetségesek a 2001. szeptember 11-én végrehajtott iszlamista merényletek után kiálltak a megtámadott Egyesült Államok mellett. A merényletek megmutatták, hogy az óceánok nem nyújtanak biztonságot, a technológiai fejlődés révén "az odaát villámgyorsan ideát lehet".

Ezért Washingtonnak szövetségesekre van szüksége, akikre számíthat, ha baj van. "Mindig el is mondom az elnöknek (Donald Trumpnak), hogy a NATO az Egyesült Államok történetének legjobb befektetése" - jegyezte meg LIndsey Graham.

Az elnök szoros szövetségeseként ismert dél-karolinai szenátor hozzátette: azt is igyekszik Donald Trump lelkére kötni, hogy a multilateralizmus - a nemzetközi ügyek többoldalú megállapodásokon nyugvó intézése - mindig jobb, mint amikor valamely szereplő egyedül, a többiekre tekintet nélkül próbál előrelépni.

Mint mondta, Donald Trump ugyan "nehezen kezelhető", de Washington európai szövetségeseinek nincs miért aggódniuk, mert "a kongresszus imádja a NATO-t".

Ezt az
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 17:31
Szíria - Amerikai alelnök: az Egyesült Államok kitart a csapatkivonás mellett
legyünk". Az elnök akkor úgy fogalmazott, hogy az amerikai katonákat "haza kell hozni, amilyen gyorsan csak lehet". Később változtatott az álláspontján és a katonák azonnali hazahozatala helyett a fokozatos kivonás mellett tette le a voksát. Döntésének bírálói - köztük a részben emiatt is lemondott James Mattis védelmi miniszter - korainak tartották a kivonulást, arra hivatkozva, hogy az Iszlám Állam szíriai hadállásait még korántsem sikerült úgy megsemmisíteni, hogy ne tudja újraszervezni önmagát.

Lindsey Graham, a befolyásos republikánus szenátor szerdán a manbídzsi támadást követően William Barr igazságügyminiszter-jelölt meghallgatását megszakítva nyilatkozatot olvasott fel. Hangsúlyozta: ami történt nemcsak szomorú tragédia, hanem remélhetőleg arra készteti az elnököt, hogy újragondolja a szíriai csapatkivonást. "Minden amerikai azt akarja, hogy katonáink hazatérjenek, de szerintem mindannyian azt is akarjuk, hogy amikor hazatérnek, biztonságban legyünk" - fogalmazott a dél-karolinai szenátor, aki
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 21:52
Megkezdődött az amerikai igazságügyminiszter-jelölt szenátusi meghallgatása
Mueller, a Donald Trump kampánycsapatának munkatársai és oroszok közötti, a 2016-os elnökválasztási kampányban történt esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője folytathatja és befejezheti a munkáját.

Régi barátjának mondta Muellert,, akinek - mint fogalmazott -felügyelete alatt lehetősége lesz befejeznie a munkáját.Hangsúlyozta: "mindenkinek, az elnöknek, a kongresszusnak és az amerikai népnek is az az érdeke, hogy ez az ügy megoldódjék, lehetővé téve a vizsgálat befejezését". Lindsey Graham republikánus szenátor, az igazságügyi bizottság új elnöke kérdésére peddig azzal felelt, hogy szerinte Mueller "nem folytat boszorkányüldözést".

William Barr egyetértett a Mueller-bizottság azon megállapításával, hogy a 2016-os elnökválasztás folyamatába beavatkoztak oroszok, de legalábbis megpróbálkoztak a beavatkozással.

Dianne Feinstein demokrata párti szenátor aggályait fejezte ki, utalva Barr tavalyi feljegyzésére, amelyben a politikus bírálta a Mueller-bizottság tevékenységét
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 20:33
Donald Trump visszautasította, hogy bármikor is Oroszország javára dolgozott volna
rajtakapták, és közismerten csirkefogók". Az elnök ezzel arra a két volt FBI-munkatársra utalt, akiknek hónapokkal ezelőtti kongresszus meghallgatásán kiderült, hogyan szövetkeztek ellene az irodán belül, hogy lejárassák őt. Trump azt mondta: "jót tett" az Egyesült Államoknak James Comey eltávolításával.

A The Washington Post cikkével kapcsolatos kérdésre Trump úgy reagált: fogalma sincs, mi van az említett tolmács jegyzeteivel.

A két cikk kisebb vihart kavar a washingtoni politika berkeiben. Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor, a szenátus igazságügyi bizottságának tagja egy televíziós interjúban azt mondta, hogy az FBI-hoz fordul információkért a nyomozás részleteiről. Ha ez a vizsgálat valóban megtörtént, arról a kongresszusnak tudnia kell - mondta Graham. Egyúttal aggályokat is is megfogalmazott: "hogyan tehette ezt az FBI? Miféle fékek és ellensúlyok rendszere működik ott?" - mondta.

Demokrata párti kongresszusi politikusok arról nyilatkoztak vasárnap, hogy közelebbről
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:32
Lindsey Graham szenátor az FBI-tól kér információkat a Trump ellen indított nyomozás ügyében
A Donald Trump szoros szövetségeseként számon tartott szenátor a Fox televíziónak adott interjújában elmondta, megkérdezi az FBI igazgatóját arról, hogy valóban indítottak-e kémelhárítási vizsgálatot annak kiderítésére, hogy az elnök potenciális ügynök-e.

A szenátor leszögezte: ha ez a vizsgálat valóban megtörtént, arról a kongresszusnak tudnia kell. "Hogyan tehette ezt az FBI? Miféle fékek és ellensúlyok rendszere működik ott?" - fogalmazta meg aggályait Graham.

A The New York Times című lap szombatra virradóra számolt be internetes oldalán arról, hogy az FBI 2017 tavaszán nyomozást indított Donald Trump elnök ellen, mert azt vélelmezte, hogy orosz érdekeket szolgál. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a vizsgálat - amelyet James Comey akkori FBI-igazgató májusi menesztése után indítottak - két szálon indult: az elhárítás azt vizsgálta, hogy Donald Trump tudatosan vagy tudtán kívül dolgozott-e Moszkva javára, a bűnügyi nyomozás pedig azzal foglalkozott, hogy
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 21:39
Képek, videók
Lindsey - marsal
novakferenc
2008. március 23. vasárnap, 00:46
AB kihirdetésének helye.j
dnemethk
2008. augusztus 23. szombat, 16:48
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
rendkivüli játszma800ft.j
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:21
Rendkívüli
erzsebet1969
2009. április 01. szerda, 23:32
rendkivuli0129%20(15). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(1).j pg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(25). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:52
rendkivuli0129%20(17). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(16). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(14). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.