Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 13:16 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A francia kormány további támogatásokat tervez, az államadósság 115 százalék felett lesz
Elmondása szerint a támogatások félmillió vállalkozást érintenek mintegy 3 milliárd eurós összegben, az idegenforgalomban, az előadóművészetekben és a kulturális szférában, a vendéglátó- és szállodaiparban, valamint a sportban.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezdete óta a kormány már több gazdaságvédelmi intézkedést is bejelentett, létrehozott egy államilag garantált szolidaritási alapot az egyéni vállalkozóknak, s a csökkentett munkaidőben dolgozók vagy a kényszerszabadságon lévők fizetését átvállalta, ami eddig 450 milliárd euróba került a költségvetésnek.

Az intézkedések egyik következménye, hogy az év végére a francia államadósság meg fogja haladni a módosított költségvetésben tervezett GDP-arányos 115 százalékot - figyelmeztetett a tárcavezető, de pontos számot nem tudott mondani. A járvány előtt a kormány 100 százalék alatti adóssággal számolt.

"Az biztos, hogy az eladósodást választottuk, ami aggodalomra adhat okot, de a csőddel szemben, ami viszont katasztrofális lett volna" - hangsúlyozta Gérald Darmanin, aki kizárta, hogy az adósságtörlesztés érdekében adóemelést hajtsanak végre. A megszorításokat sem tartja "ésszerűnek" a tárcavezető akkor, amikor "a közegészségügy számára kell programot kidolgozni, emelni az ápolók fizetését és támogatni a gazdaságot".

A francia kormány "a harmadik utat" választja, amely "bizalmat szavaz a gazdasági szereplőknek, és a növekedés majd megtermeli azt az összeget, amelyből az adósság visszafizethető" - tette hozzá.

Elisabeth Borne környezetvédelmi és közlekedési miniszter eközben azt kérte a franciáktól, hogy inkább belföldön töltsék idei nyári szabadságukat. A kormány a jövő héten jelenti be, hogy júniusban megnyithatnak-e a vendéglátóhelyek a vírus által kevésbé veszélyeztetett megyékben.

A kijárási korlátozások csaknem két héttel ezelőtt kezdődött fokozatos feloldása óta vasárnap először emelkedett a kórházban ápoltak száma, mégpedig héttel, 17 ezer 185-re, pedig április közepe óta már napról napra csökkent a kórházi betegek száma. Lélegeztetőgépen viszont tízzel kevesebben voltak vasárnap este mint 24 órával korábban, számuk jelenleg 1655, a két héttel ezelőtti 2087-hez képest.

A járvány kezdete óta 100 ezer 340-en kerültek kórházba, közülük 17 ezer 725-en voltak lélegeztetőgépen, s 64 ezer 617-en gyógyultan távoztak.

Halálozási adatokat a francia egészségügyi tárca csütörtök óta nem közölt, s legközelebb a jövő hét elején fogják frissíteni az adatokat. Csütörtökig 28 ezer 289 áldozatot szedett a járvány Franciaországban.

Miközben a szakemberek egyre kevésbé tartanak a járvány második hullámától, az egészségügyi hatóságok még óvatosak, s úgy vélik, hogy a karantén feloldása után meg kell várni a legalább 14 napos lappangási idő lejártát és csak ezután lehet biztosabbat mondani. Az elmúlt két hétben 46 gócpontot tártak fel országszerte tömeges tesztelésekkel és a fertőzöttek kapcsolatainak felkutatásával, ami a kormány szerint arra utal, hogy most már sikerült ellenőrzés alatt tartani és megakadályozni a járvány terjedését.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 21:02
Címkék: Gérald Darmanin, Elisabeth Borne, francia kormány, támogatások félmillió, kulturális szférában, államilag garantált,
Kommentek
AM-államtitkár: az elbírálás egyszerű, a folyósítás gyors lesz az agrár válságkezelő támogatási program második
Az államtitkár emlékeztetett: hatmilliárd forintos keretösszegre nyújthatják be támogatási igényüket az anyajuh- és a szarvasmarhatartók, a méhészek, valamint a zöldségtermesztők a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program hétfőn indult második ütemében.

Hangsúlyozta: a tárca célja az volt, hogy olyan forráshoz juttassák a termelőket, ami segít a termelés finanszírozásában, a likviditás fenntartásában, a gazdaság újraindításában.

A program első ütemében benyújtott igénylésekre szeptember első felében folyósítják a támogatásokat, ezután következnek a második ütemben jelentkezők - jegyezte meg az államtitkár.
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 21:52
Koronavírus - Fizetéscsökkentések és elbocsátások várhatók a horvát lapkiadóknál
a hírügynökségnek elmondta: a járvány kezdete óta attól tartanak, és többször figyelmeztettek is, hogy a válság súlyosan érintheti a sajtót.

Először a sordíjas, majd a szabadúszó újságírók szerződéseit bontották fel, később csökkentették a fizetéseket a médiában, és elkezdődtek a felmondások - hangsúlyozta, majd hozzátette: ez a professzionális újságírás hanyatlásához vezethet.

"A független média fennmaradása stratégiai kérdés európai szinten is, és a kormányok megpróbálnak különféle támogatásokat nyújtani annak érdekében, hogy elkerüljék azt, ami most nálunk a szabadúszók mellőzésével és a fizetések csökkentésével folyik a sajtóban" - fogalmazott.

Kiemelte: a szakszervezet és a Horvát Újságíró Szövetség (HND) azt javasolta a kormánynak, hogy hozzon létre egy állami alapot, amely anyagi támogatást nyújt az újságoknak, vezessen be adókedvezményeket azon állampolgároknak, akik előfizetnek a lapokra, vagy támogatják azokat, valamint tegyenek engedményeket a médiaegyesületek számára. A médiának
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:42
Koronavírus - Fidesz: Korózs jobban teszi, ha saját "kamuvideóit" vizsgálgatja
Korózs Lajos előzőleg arról írt, hogy vizsgálja parlamenti bizottság a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket annak érdekében, hogy a tanulságokat levonva az ország felkészültebb legyen egy esetleges második hullámban.

A Fidesz erre úgy reagált, a koronavírus-járvány jelenleg is tart, sok országban most is százak betegszenek és halnak meg.

Magyarország a sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudta kerülni a tömeges megbetegedéseket - tették hozzá.

A kormánypárt szerint mindezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy a baloldal kezdettől akadályozta a védekezést: nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, a gyors döntéseket megalapozó veszélyhelyzet elrendelését, a járvány elleni védekezést biztosító költségvetési támogatásokat és a járványügyi készültséget sem.

"Ehelyett csak a politikai akciókkal és támadásokkal vannak elfoglalva, lejárató kampányokat, kamuvideókat és álhíreket gyártanak Magyarország és a védekezésben részt vevő szervek lejáratására.
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:22
Krónika 1. rész (napirend előtt)
sokkal többen engedhetnek meg maguknak egy balatoni nyaralást, mint évekkel korábban.

Az államtitkár kitért rá: a járvány rendkívüli károkat okozott a turizmusnak, ezért számos lépést tettek az ágazat védelmében.MSZP: a kormány retteg a jogállamiság ellenőrzésétőlHarangozó Tamás (MSZP) kijelentette: a kormány retteg a jogállamiság ellenőrzésétől, holott nem kellene, ha tényleg minden rendben van az országban.

Úgy vélte, a Magyarországnak járó uniós forrásokat, támogatásokat valóban meg kell védeni, "leginkább önöktől". A kormányoldal ahhoz kér parlamenti megerősítést, hogy követeléseket támaszthassanak az uniós hitelprogram elfogadásához: csak akkor fogadják el, ha az EU leállítja a hetes cikkely szerinti eljárást és nincs jogállamisági kritériuma az uniós források felhasználásának - mondta. Hozzátette: ezzel azonban minden magyarnak ártanak, támogatásoktól eshet el az ország.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:22
Fidesz: milliárdokat vesztett Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter miatt
A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a fejlesztés elmaradása nagyon jó példája annak, "hova vezet a politikai cirkuszolás". Márki-Zay Péter "nem a várost akarja építeni, hanem saját politikai karrierjét", "elsősorban az foglalkoztatja, az ellenzéki tülekedésben hogyan tudja előrenyomni magát a pályán" - mondta.

A képviselő emlékeztetett: a korábbi városvezetés 2017 májusában állapodott meg a kormánnyal a Modern városok program keretében az új könyvtár és tudásközpont építésének csaknem ötmilliárd forintos támogatásáról. A lakossági igényeknek megfelelően négy alkalmas, belvárosi helyszínt is kiválasztottak, majd nemzetközi tervpályázatot írtak ki, amely 2018 tavaszán eredményesen le is zárult.

Márki-Zay Péternek az időközi választáson egyik kampányígérete volt, a könyvtár nem a tervezett Kossuth téri helyszínen valósul meg, 2018 őszén pedig egy internetes szavazást követően egy másik belvárosi telket választottak. Ezt követően több mint egy évig nem történt semmi, az idei év elején
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:01
Köznevelési és szociális nem állami fenntartású intézményeket, szervezeteket ellenőrzött az ÁSZ
Nonprofit Kft, a solymári Szabad Waldorf Nevelésért Alapítvány és a székesfehérvári"Pill-Art" Művészetoktatási Nonprofit Kft. biztosította a költségvetési támogatások felhasználásának elszámoltathatóságát és átláthatóságát - írták.

Hozzátették: a szociális közfeladatokat ellátó nem állami fenntartók közül a nyíregyházi székhelyű Nyírségi Református Egyházmegye szabályszerűen fordította az intézményei működtetésére a szociális humánszolgáltatási közfeladatok ellátására kapott költségvetési támogatásokat.

Úgy folytatták, hogy a szerencsi székhelyű Gyémántkapu Idősek Otthona Nonprofit Kft. elszámoltathatósága javult, 2018-ban a kapott támogatásokat szabályszerűen az ellátott szociális humánszolgáltatási közfeladatra fordította.

A budapesti Senectus Idősek Otthona Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvári Csemete Alapítvány esetében viszont vagyonmegóvási intézkedés kezdeményezését helyezte kilátásba az ÁSZ.

A Székesfehérvári Csemete Alapítvány az ellenőrzés során intézkedett a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:21
Fidesz: a baloldal nemet mondott a családok támogatására
által vezetett baloldal azonban minderre nemet mondott a költségvetés elutasításakor, vagyis nemet mondtak ismét a családok támogatására - jelentette ki, úgy értékelve ezt, hogy tovább folytatják a kormányzásuk alatti családellenes politikát.

Amikor ők kezeltek válságot - mondta -, minden terhet áthárítottak a családokra, adót és rezsit emeltek, első dolguk volt, hogy elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, majd devizahitelekkel "adósrabszolgaságba" kergették családok millióit. Emellett az elmúlt években egyetlen olyan családtámogatási intézkedés sem volt, amelyre igent mondtak volna - tette hozzá.

A Fidesz-KDNP-nek azonban továbbra is a gyermek az első, a kormány 2010 óta dolgozik azon, hogy könnyebb legyen családot alapítani, hogy a gyermekvállalás előtti akadályokat elhárítsa - mondta Hollik István.

Kérdésre úgy fogalmazott: a baloldal cserbenhagyja a magyar embereket, ugyanakkor támogatja
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 13:51
Fidesz: a járvány megmutatta a baloldal és a Soros-hálózat "gátlástalan hazugsághadjáratát"
A politikus hangsúlyozta: a koronavírus-járvány megmutatta, hogy a magyarok képesek az összefogásra, a közös védekezésre és azt is, hogy az országnak remek orvosai, ápolói, kutatói, rendőrei, katonái és mentősei vannak.

Ugyanakkor a járvány megmutatta azt is, hogy a baloldal és a Soros-hálózat hogyan működteti gátlástalan hazugsághadjáratát, feltárultak azok a módszerek és az a hálózat, amellyel a Magyarország elleni támadásokat végrehajtják - tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az okok nyilvánvalóak: azért támadják Magyarországot, mert nemzeti elkötelezettségű kormánya van, ami zavarja "a haladó liberálisok és a baloldal" érdekeit.Úgy fogalmazott: "olyan baloldali bábkormányt akarnak ültetni hatalomba, amely kész kiszolgálni az idegen hatalmak pénzügyi és gazdasági érdekeit, és kész betelepíteni a migránsokat".

Hollik István felhívta a figyelmet arra, hogy ezekhez a támadásokhoz az elmúlt 10 évben is minden alkalmat megragadtak, hiszen hazugsághadjáratot
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 12:10
Képek, videók
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
államadósság.jpg
snbela44
2016. március 09. szerda, 13:46
államadósság2000-2010
agica2004
2011. január 20. csütörtök, 15:41
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Paul Géraldy - Szeretni a
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 17:21
Paul Géraldy - A szerelem
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 17:19
Paul Géraldy.jpg
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:20
Gerald Durrell Könyvei 01
csobaizsolt
2013. április 19. péntek, 11:07
Gerald Durrell Könyvei 00
csobaizsolt
2013. április 19. péntek, 10:59
Schleife_Elisabeth_5_G p_o
taszat
2016. október 15. szombat, 21:43
Deco-Elisabeth_135.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:32
Deco-Elisabeth_137.png
cady89
2013. december 10. kedd, 11:49
Deco-Elisabeth_136.png
cady89
2013. december 10. kedd, 11:49
Deco-Elisabeth_135.png
cady89
2013. december 10. kedd, 11:49
elisabeth.png
alimera
2013. március 26. kedd, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.