Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 16:57 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A zsoltározó, Jézus helyettesítő imája
A zsoltározó, Jézus helyettesítő imája

Az ember Jézus Krisztustól nem idegen a szükség, a betegség, a szenvedés, ő mégis a teljességgel ártatlan és igaz. A zsoltározó a hívők közössége nevében imádkozik. A zsoltárok Jézus Krisztus imakönyvét jelentik. Jézus imádkozta a zsoltárokat, így ezek örök időkre az ő imájává váltak. Ily módon megérthetjük, miképpen lehet a zsoltár egyszerre ima Istenhez és egyszerre Isten saját szava, hiszen éppen benne találkozunk az imádkozó Krisztussal. Jézus Krisztus saját közösségében imádkozza a zsoltárt. A hívők közössége is imádkozik, s imádkozik az egyes ember, hiszen Jézus imádkozik benne. Nem saját nevében imádkozik, hanem Jézus Krisztus nevében. Nem szíve természetes indíttatásából imádkozik, hanem azért, mert Jézus magára vette emberségünket, az ember Jézus Krisztus imája alapján imádkozik. Imája a meghallgatás ígérete jegyében történik. ... Krisztus itt a közbenjáró. A zsoltár Krisztus helyettesítő imája a hívők közösségéért.

Dietrich Bonhoeffer
kalmanpiroska, 2020. június 30. kedd, 20:35
Címkék: Jézus Krisztustól, Jézus Krisztus, Dietrich Bonhoeffer, ember Jézus, teljességgel ártatlan, hívők közössége,
Kommentek
Krónika 15. rész (egyszer használatos műanyagok, napirend lezárása)
termékdíj bevezetését javasolta ezekre a zacskókra, emellett látszatmegoldásnak nevezte a biológiailag lebomló műanyag csomagolóanyagok forgalmazását, mivel ezen cikkek újrahasznosítása nem megoldott.

Juhász Hajnalka (KDNP) elmondta, a műanyag nagy mennyiségű és ésszerűtlen használata elleni fellépést a fenntartható környezeti állapot és az uniós követelmények is indokolják.

Kiemelte, az indítvány megfelelő felkészülési időt biztosít a gyártóknak és forgalmazóknak arra, hogy jól alkalmazható helyettesítő termékekkel váltsák ki a műanyag csomagoló anyagokat.

Gurmai Zita (MSZP) úgy fogalmazott, az emberiség óriási lemaradásban van a hulladékkezelés területén, ezért elkerülhetetlen az egyszer használatos csomagolóanyagok betiltása, azok fém-, fa- vagy üveg alapú termékekkel történő helyettesítésével.

A szocialista politikus aláhúzta ugyanakkor, hogy ez a folyamat semmilyen formában nem veszélyeztetheti magyar családok megélhetését, vagyis a változások nem járhatnak bércsökkenéssel,
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 23:49
Budapest Kupa - Fucsovicsék kikaptak a döntőben
megfordult, jelenleg 84. Fucsovics - aki alsó szervával is megpróbálkozott - meglepetésre elvesztette az első szettet az 523. Marozsánnal szemben, aki junior létére már felnőtt országos bajnoknak mondhatja magát. A már ATP-trófeával is rendelkező Fucsovics ezután 3:0-ra elhúzott, de Davis Kupa-kerettag ellenfele megfordította az állást, 4:1, 4:3-ra nyert, ezzel Janival alkotott kettőse már behozhatatlan előnyre tett szert a finálét lezáró vegyes páros előtt.

A bronzcsatában az egyesben Babos Tímeát helyettesítő Drahota-Szabó Dorka döntő rövidítésben 4:2, 3:4, 10-8-ra verte a páros junior Australian Open-bajnok Nagy Adriennt, majd a világranglistán 76. Balázs Attilát pótló Fajta Péter 4:3, 4:3-ra verte a Davis Kupa-válogatott Nagy Pétert. Az 1-1-re álló párharc így a vegyes párosban dől el, melybe már Balázs Attila és Babos Tímea is beszáll.

A zárt kapuk mögött rendezett csapatverseny meccseit kizárólag az M4 csatornán lehetett követni. A Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 13:12
Koronavírus - Gulyás: Európa egyik legsikeresebb védekezése volt a magyar (1. rész)
túlnyúló kormányrendeletek fenntartását is törvényben kell rendezni.

Gulyás Gergely elmondta azt is: a gazdasági intézkedésekkel 221 ezer munkahelyet sikerült megvédeni.

Kifejtette: 100 ezerrel megemelik a közfoglalkoztatottak keretét, 3 ezer új állás jön létre a honvédségnél, a bértámogatási program keretében 106 ezer munkavállalóra nyújtottak be kérelmet, a beruházásösztönzési programban pedig 97 600 munkahely megőrzését vállalták cégek. Álláskeresési járadékban 101 ezren, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban 71 ezren részesülnek, a kutatásfejlesztési munkakörben dolgozók utáni kedvezményre 9300-an jelentkeztek - ismertette.

Azzal kapcsolatban, hogy Németország és Franciaország 500 milliárd eurós alapot javasol a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta: a legfontosabb, hogy a közép-európai országok, a visegrádi államok (V4), azon belül Magyarország nyerjen ezen a megegyezésen. Ehhez az kell, hogy figyelembe vegyék a kohéziós támogatásoknál
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:51
Tízezer tonnánál is több műanyagot kell jövőre helyettesíteni a csomagolószakma érdekképviselete szerint
érintené a tilalom, ha azt a most ismertté vált formájában vezetik be. Ez évi 7-9 ezer tonna, de a koronavírus-járvány miatt gyakoribb lett az ételkiszállítás és több műanyag zacskó is fogy, ezért 2020 végére ez a mennyiség akár 10 ezer tonna fölé is nőhet - véli a közlemény szerint Nagy Miklós, a CSAOSZ főtitkára.

Hozzátette: az oxidatív úton lebomló műanyagok, valamint a polisztirol alapú ételdobozok, étkezési eszközök tilalma ellen a szakma sem emel kifogást, mert ezeknek léteznek optimális helyettesítői.

A súlyosan környezetterhelő műanyagok kiváltása 90 százalékban papírral, kisebb részben pedig komposztálható műanyaggal történik - mutatott rá Markos András, a Hesse Trade Kft. ügyvezetője. A szigorodó szabályoknak megfelelő gyártósorokat forgalmazó cégnél az előbbiben látják a megoldást, berendezéseik újrahasznosított hulladékpapírból is képesek olyan csomagolásokat és evőeszközöket előállítani, amelyek újrahasznosíthatók.

A közleményben felidézték azt is, hogy a törvénytervezet
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:01
ITM: 80 milliárd forintos munkahelyteremtő bértámogatási program indul
az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv keretében induló, a munkahelyteremtést segítő program jó lehetőséget nyújt azokban a szektorokban, amelyeket a veszélyhelyzeti intézkedések hátrányosan érintettek és kénytelenek voltak munkavállalókat elbocsátani.

Bodó Sándor a részleteket ismertetve elmondta: jelenleg mintegy 160 ezren vannak azok az álláskeresők, akik álláskeresési járadékot vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatást kapnak. Leginkább őket tekintik célcsoportnak, őket szeretnék visszavezetni a munkaerőpiacra, mert aktív tudással, ismeretekkel rendelkeznek, így alkalmasak arra, hogy gyorsan el tudjanak helyezkedni.

A továbbfoglalkoztatás időtartamával együtt a 9 hónap alatt elérheti a személyenkénti támogatás a nettó 1 millió forintot.

A kérelmeket a munkaadók hétfőtől nyújthatják be a területileg illetékes járási, vagy Budapesten a kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályaira. Ezúttal is arra
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 13:42
További egyszer használatos műanyagtermékek betiltását javasolja az ITM
hiszen a könnyű és nagyon könnyű műanyag hordtasakok és az expandált polisztirolból készülteken túli egyéb egyszer használatos műanyag italtárolók forgalomba hozatalát is betiltják 2021. január 1-től - tette hozzá.

A betiltott termékek gyártóinak alternatív termékek gyártását javasolják, amihez innovatív megoldásokra is szükség van - mondta az államtitkár, megjegyezve: 2020-tól évente 5 milliárd forintot biztosítana a kormány a tiltással érintett termékeket gyártó cégek technológiaváltására, a helyettesítő termékek gyártóinak kapacitásbővítésére, új gyártósorok beszerzésére.

Boros Anita kifejtette, hogy az uniós szintű szabályok Európa tengereiben és tengerpartjain tíz leggyakrabban előforduló egyszer használatos műanyag termék forgalomba hozatalára, valamint a tengerben elvesztett vagy szándékosan otthagyott halászeszközökre terjednek ki. A tengerparti, óceáni hulladék 85 százaléka műanyag, ezek az egyszer használatos termékek együtt az összes tengeri hulladék 70 százalékát teszik ki.
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:05
A monstrancia kalandos és csodálatos története
az maradt meg bennem, hogy fantasztikusan látványos volt. Nagyon meghatott, hogy nemcsak a katolikus iskolák, hanem az állami iskolák is részt vettek a rendezvényen. Gyerekként nem értettük talán a lényegét, de büszkék voltunk az Egyházunkra. Érzékeltük az Egyház nagyságát."
Krisztina nővér visszaemlékezésében olvashattuk, hogy Pacelli bíboros mégsem az eredetileg erre a célra szánt szentségmutatóban vitte a körmenetben az Oltáriszentséget. De valójában miért nem? És honnan lett ,,helyettesítő" monstrancia? Ezekre a kérdésekre a szociális testvérek adtak választ.
A pápai küldöttség nagyon nehéznek találta az eredetileg erre a célra kijelölt monstranciát, és kijelentette, hogy Pacelli bíboros nem tudja az Andrássy úton ebben végigvinni az Oltáriszentséget a kongresszus záró körmenetén. A körmenet kezdete előtt Czapik Gyula prelátus megkérdezte Slachta Margit testvért, hogy van-e nekik könnyű monstranciájuk. Igenlő válasza után az egyik bíboros kocsijával elhozták a Thököly úti
maroka, 2020. május 08. péntek, 08:01
Képek, videók
szalvéta helyettesítő.jpg
agica2004
2010. május 13. csütörtök, 15:42
krisztustövis.bmp
ilona60
2009. december 27. vasárnap, 17:36
Jézus Krisztus Isten fia
dandej
2020. január 04. szombat, 16:18
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2016. január 30. szombat, 16:57
jezus_krisztus_szulete se.
borigit
2015. december 15. kedd, 13:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.