Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:20 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Peking ellenzi, hogy az amerikai kormányzat szigorítja a vízumkiadást a kínai újságírók számára
Csao Li-csian kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján felszólította az Egyesült Államokat, hogy korrigálja a hibáit, ellenkező esetben Kína ellenlépésekre kényszerül.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szombaton jelentette be, hogy hétfőtől kínai újságírók legfeljebb 90 napra kaphatnak amerikai vízumot, bár ennek érvényességét kérésre meghosszabbíthatják. Az új szabályozás nem vonatkozik hongkongi és makaói újságírókra.

Peking márciusban visszavonta a New York Times, a Wall Street Journal és a Washington Post című amerikai lap Kínában akkreditált több újságírójának sajtóengedélyét, ezzel gyakorlatilag kiutasítva őket az országból. Az érintett újságírók nem dolgozhatnak újságíróként Hongkongban és Makaóban sem. Kína továbbá külföldi kormányzati képviseletnek nyilvánított öt amerikai médiumot - Voice of America, The Times, The Journal, The Post, Time -, amelyeket Washington által irányított ügynökségeknek bélyegzett.

Ez volt a válasz arra, hogy Washington korlátozást vezetett be az Egyesült Államokban működő kínai állami sajtóképviseleteknél dolgozó kínai munkatársak számát illetően. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter akkor úgy kommentálta az intézkedést: a korlátozás az amerikai fél válasza arra, hogy Kína februárban bevonta három, a Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap Kínából tudósító munkatársának sajtóengedélyét. Peking akkor azért utasította ki a WSJ három újságíróját, mert a lap február 3-án leközölt egy cikket, amelyet Peking a kínaiakkal szemben rasszistának és kirekesztőnek minősített. A kérdéses írás egy véleménycikk volt, amelyet nem a lap munkatársai írtak, a három kiválasztott újságíró közül egyiknek sem volt köze a cikkhez.

A WSJ munkatársaival kapcsolatos döntést csupán órákkal azt követően jelentették be, hogy Washington állami külképviseletté nyilvánított az Egyesült Államokban működő öt kínai médiumot. A döntés a Hszinhua kínai állami hírügynökségre, a China Radio Internationalre, a CGTN kínai nemzetközi hírcsatornára és a China Daily, valamint a Zsemninzsipao című napilap amerikai terjesztőire vonatkozik, csakúgy, mint az alkalmazotti létszámra bevezetett korlátozás.

Az elmúlt hónapokban éles szóváltás alakult ki Peking és Washington között az új koronavírus-járvány ügyében. Donald Trump amerikai elnök és kormányzatának több tagja azzal vádolja Kínát, hogy nem adott időben és megfelelő mértékű tájékoztatást a járványról, a vírus eredetéről és súlyosságáról. Kína tagadja ezeket a vádakat, hangoztatva, hogy a rendelkezésére álló információt megosztotta a nemzetközi közösséggel és a releváns szervezetekkel. Peking szerint az amerikai kormányzat saját, a járvány kezelésében mutatott hiányosságairól próbálja elterelni a figyelmet a bűnbakkereséssel.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 14:21
Címkék: Csao Li-csian, Egyesült Államokat, York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Egyesült Államokban,
Kommentek
Koronavírus - Az Egyesült Államok beszünteti a vízumkiadást sok országban
A tárca közleménye szerint az amerikai külképviseleteken - nagykövetségeken és konzulátusokon egyaránt - zavartalan a munka, csak a nem amerikai állampolgárok számára szünetel a vízumkiadás.

"Amint lehetségessé válik, a vízumkiadás is folytatódik, de pontos dátumot erről jelen pillanatban nem tudunk adni" - fogalmazott a kommüniké.

A minisztérium nem tette közzé a vízumkiadás felfüggesztésében érintett országok listáját, azt tanácsolva a beutazási engedélyért folyamodóknak, hogy az adott államban található amerikai nagykövetségnél érdeklődjenek.

A Politico című amerikai lap exkluzív értesülései szerint a Trump-kormányzat a gazdaság fellendítése érdekében azt fontolgatja, hogy bővíti a vízumlehetőségeket azon gazdag külföldi bevándorlók számára - köztük a kínaiaknak is -, akik beruháznak az Egyesült Államokban. Az ilyen típusú vízum jogszerű tartózkodási engedélyt biztosít az Egyesült Államok egész területén. Eddig évente 10 ezer ilyen, EB-5-ösnek nevezett vízumot adtak ki, ezt a számot
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 07:05
Koronavírus - Százmilliós adomány a cseh államnak, a szerb kormány kijárási tilalom bevezetését mérlegeli
múlt csütörtöktől országos karantén van érvényben, szünetel az oktatás és betiltották a tömegrendezvényeket. Országosan kétszáz fősnél, Kijevben hatvan fősnél nagyobb rendezvény nem tartható meg.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint hasonló korlátozásokat vezetett be hétfőn több ukrán nagyváros - Lviv (Lemberg), Odessza, Zaporizzsja és Mikolajiv - vezetése is.

A külügyminisztérium hétfőn közölte, hogy az ukrán konzulátusok világszerte határozatlan időre felfüggesztették a vízumkiadást.

Hétfőre Ukrajnában ötre emelkedett a koronavírus-fertőzéses esetek száma, eddig egy halálos áldozata van a betegségnek.

Kijárási tilalmat rendelhetnek el Szerbiában - jelentette be Ana Brnabic kormányfő hétfőn, miután a vasárnap esti szükségállapot kihirdetését követően sem csökkent az utcákon a tömeg. Mint mondta, vasárnap megkérték a lakosságot, hogy csak az menjen az utcára, akinek muszáj, hétfőn azonban emberek tömege lepte el a városközpontokat, az élelmiszerüzleteket és gyógyszertárakat.
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 13:15
Koronavírus - Csehországban már 26-ra emelkedett a betegek száma
esetekből 22 Észak-Olaszországgal, négy az amerikai Bostonnal kapcsolatos. A betegeket Prágában és Ústí nad Labemben kezelik.

A tárca szerint már több mint ezer ember van házi karanténban, telefonon vannak kapcsolatban az orvosokkal, akik szükség esetén felkeresik őket. Olaszországból visszatérő minden személynek szombattól kötelezően két hétig házi karanténban kell maradnia. Kivételt képeznek a kamionsofőrök, a pilóták és az egészségügyi személyzet.

A hatóságok szombattól leállították a vízumkiadást az Iránból Csehországba készülő személyek számára. Továbbra is szünetel a légi közlekedés Prága és Észak-Olaszország, Dél-Korea valamint Kína között.

Hétfőn mintegy tíz cseh-osztrák és cseh-német határátkelőhelyen megkezdik a Csehországba érkező összes személy szúrópróbaszerű vizsgálatát, hogy nincs-e lázuk.

Karel Havlícek cseh ipari és kereskedelmi miniszter a tárca honlapján közölte, hogy az állam a CMZRB bankban fél, esetleg egymilliárd koronás pénzalapot hoz létre a járvány sújtotta
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 09:41
Koronavírus - Az operatív törzs javaslatot tett a kormánynak a március 15-i központi ünnepségek elhalasztására
velük szemben, éskórházba viszik őket.

Ha azok, akik szándékos magatartásuk miatt megfertőznek valakit, akkor akár súlyos testi sértés miatt is felelhetnek. Abban az esetben, ha haláleset történik halált okozó testi sértés miatt vonják őket felelősségre - mondta a rendőr ezredes.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, a kormány tájékoztató kampányt indított el a koronavirus.gov.hu honlapon.

Az operatív törzs intézkedései közé tartozik, hogy az irániak számára a vízumkiadást Magyarország felfüggeszti, a Dél-pesti Centrumkórházban megkezdődött a férőhelyek felszabadítása a betegellátásra, továbbá a belügyminiszter rendelkezése szerint a büntetés-végrehajtási intézeteknek külön járványügyi tervet kell készíteniük, valamint a büntetés-végrehajtási intézeteket csak kiemelten fontos indok alapján, egyedi engedélyekkel lehet elhagyni.

Elmondta azt is, hogy több nagyvállalat intézkedési tervet adott ki, illetve a hétvégére feloldották a kamionstopot a kereskedelmi láncok és
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 16:42
Koronavírus - Magyarországon eddig négy külföldit diagnosztizáltak fertőzéssel
utasokon. Eddig 6273 szűrés történt meg a budapesti és a debreceni repülőtéren, valamint 419 ellenőrzést hajtottak végre közúti határátkelőhelyeken.

A bevándorlás járványügyi kockázata miatt a most működő két tranzitzónába a befogadást határozatlan időre felfüggesztették. A Törökország felől Nyugat-Európa felé megindult jelentős számú migráns miatt szeptember 7-éig meghosszabbította a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Határozatlan időre felfüggesztette irániak számára a vízumkiadást a kormány, és arról is döntött, hogy a jövőben az operatív törzs engedélye kell a koronavírus elleni védekezésre alkalmas védőeszközök külföldre szállításához.

Lakatos Tibor szerint a Semmelweis Egyetemre járó iráni hallgató az intézmény vezetőinek többszöri figyelmeztetése ellenére sem kerülte a közösségi rendezvényeket, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium ismételten ajánlást tett a felsőoktatási intézményeknek, hogy tájékoztassák a diákokat a kockázatokról, és kérjék meg őket a
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 17:31
A törökországi amerikai képviseletek "korlátozott mértékben", de ismét kiállítanak vízumot
kérelmekre.A Takvim török napilap török külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva közölte: a washingtoni döntés következtében Ankara hasonló lépést tehet és részben újraindíthatja a vízumkiadásokat az amerikai állampolgárok számára.

Az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége október 8-án jelentette be, hogy a bevándorlóvízumok kivételével nem állítanak ki több vízumot török állampolgároknak. Nem sokkal később Törökország is hasonló lépésre szánta el magát az amerikai állampolgárokkal szemben.

A vízumkiadást a két ország azután függesztette fel kölcsönösen, hogy a török hatóságok október 4-én egy 2013. decemberi korrupciós botránnyal összefüggésben előzetes letartóztatásba helyezték az amerikai főkonzulátus török állampolgárságú munkatársát, Metin Topuzt. Ankara szerint az akkori botrányért az a Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi mozgalom a felelős, amely a tavalyi puccskísérletért is. A török külügyminisztérium Topuz letartóztatása után közölte: a férfi nem szerepel az amerikai
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 17:03
Amerikai küldöttség tárgyalt Törökországban a vízumkiadások kölcsönös felfüggesztésének ügyéről
bizalmát fejezte ki arra vonatkozóan, hogy az ügy rövid időn belül, néhány napon alatt megoldódik. Rámutatott: az amerikai delegáció nem illetékes rendelkezni a vízumkiadásokról, ám Ankara meglátásait továbbítja Washingtonnak.

Az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége október 8-án bejelentette: a bevándorlóvízumok kivételével nem állítanak ki több vízumot török állampolgároknak, nem sokkal később pedig Törökország is hasonló lépésre szánta el magát az amerikai állampolgárokkal szemben.

A vízumkiadást azután függesztették fel kölcsönösen, hogy a török hatóságok október 4-én a 2013. decemberi korrupciós botránnyal összefüggésben előzetes letartóztatásba helyezték az amerikai főkonzulátus török állampolgárságú munkatársát, Metin Topuzt. Ankara szerint az akkori botrányért az a Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi mozgalom a felelős, amely a tavalyi puccskísérletért is. A török külügyminisztérium Topuz letartóztatása után közölte: a férfi nem szerepel az amerikai intézmény
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:32
Képek, videók
ibolya csaokor.png
53ilona
2017. március 06. hétfő, 22:28
Rozsa csaokor kottaval
borigit
2015. január 17. szombat, 11:39
csaokkk.jpg
nefelejcsel
2011. április 25. hétfő, 08:54
csao5.bmp
zsog
2008. március 02. vasárnap, 09:38
csao.gif
flammerne
2007. október 20. szombat, 17:20
Csáó Lizzie!.en.c.jpg
finike
2007. augusztus 23. csütörtök, 08:46
csaó, lizzie! -csere.jpg
picurcica
2007. augusztus 16. csütörtök, 00:51
Csao Darwinban
bakyboy666
2007. március 01. csütörtök, 16:13
Csaó, Lizzie!.hu.jpg
rambobby
2007. február 27. kedd, 07:26
Csáó Lizzie
fmayer
2006. november 05. vasárnap, 17:35
csao cicó.BMP
farago72
2006. szeptember 30. szombat, 20:27
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.