Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 18:03 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lőrincz Viktor Európa-bajnoki ezüstérmes Rómában
A harmadik magyar érem is megszületett a római birkózó-Eb első döntős napján: Torba Erik bronza és Lévai Zoltán ezüstje után Lőrincz Viktor ezüst érme a 87 kilogrammosok között.
A tavalyi világbajnokságon második és ezzel olimpiai kvótás magyar sportoló egyértelmű esélyesként érkezett az olasz fővárosba, és hétfőn ennek megfelelően menetelt a döntőig. Olasz, litván és azeri riválisát is könnyedén, egyértelmű fölénnyel verte, és a papírforma a keddi fináléban is az ő sikerét ígérte a kétszeres U23-as világbajnok Szemen Novikov ellen.
A kezdetben állóharcot hozó meccsen ugyan egy intés után megszerezte a vezetést, ám ukrán fordítását követően kapkodóvá vált, egyik elhamarkodott akciót indította a másik után, Novikov pedig ezeket szépen megkontrázta, végül fölényesen, 7-1-re győzött.

A 2017-es Eb-győztes Lőrincz karrierje harmadik felnőtt Eb-érmét szerezte, és Torba Erik (63 kg) bronzát, valamint Lévai Zoltán (77 kg) ezüstjét követően övé a magyar küldöttség harmadik medálja Rómában.
Képen: Lévai Zoltán
.................


További képek Link
maroka, 2020. február 12. szerda, 15:49
Címkék: Lőrincz Viktor Európa-bajnoki, Torba Erik, Lévai Zoltán, Lőrincz Viktor, Szemen Novikov, Eb-győztes Lőrincz,
Kommentek
Birkózó-vb - Veréb István kikapott az Európa-bajnoktól, nem szerzett kvótát
Az idén 92 kilogrammban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombaton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segítette őt. A vb utolsó napján Veréb első meccsén simán, 10-2-re verte a londoni játékok ezüstérmesét, a Puerto Ricó-i Jaime Espinalt. A bronzmérkőzésért és a tokiói indulási jogért viszont a súlycsoport egyik legjobbját, a tavalyi Eb-győztes orosz Artur Najfonovot kellett volna legyőznie - mindössze 20 perc pihenő után -, amire nem volt ezúttal esélye.

A mérkőzés már az elején nem jól alakult magyar szempontból, a lényegesen pihentebb Najfonov ugyanis egy perc után kivette ellenfele lábát, és mögé került (0-2). A folytatásban is az orosz volt a kezdeményezőbb, és még a második percben kitolta Verébet, majd nem sokkal ezután derékra támadott eredményesen (0-5). A sorozatos orosz akciók ellenére Veréb Istvánnak is volt több biztató karberántásos kísérlete, és ezek egyikéből
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:42
- Minszkben a II. Európa Játékok érmeseink, pontszerzőink
fény."

- Lőrinc Tamás kötöttfogásúak 77 kilogrammos csoportjában legyőzte a a moldovai birkózót. A folytatásban jelentős előnyének megőrzésére törekedett a magyar, aki biztosan állt a lábán, a második menet közepén pedig intése után (1-5) szépen védekezett, így összességében fölényes győzelmet aratott. - A meccs korai szakasza a kötöttfogású mérkőzések szokott forgatókönyvét hozta, alig egy perc állóbirkózás után intés következett. A büntetett ezúttal a moldovai volt (1-0), akit lentről Lőrincz nehezen "szedett össze", hosszú másodpercekig küzdött mire a megfelelő fogásból indítani tudott, akkor viszont kétszer is pörgetett (5-1).

- Tadissi Martial, Karaté 67 kilogrammosok között csoportja második helyezettjeként jutott a finálé kapujába, ám ott 2-0-ra kikapott az olasz Luca Marescától.

- Hárspataki Gábor karaté 75 kilogrammban 2:3-ra kapott ki ellenfelétől.

- Lőrinc Viktor kötöttfogású birkózás 87 kg. - a Horváth ellenfelét 7:1 arányban győzte
maroka, 2019. június 27. csütörtök, 14:57
Birkózó-vb - Váncza kikapott és kiesett
Az FTC idei junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmese csütörtökön remekül birkózott, előbb a marokkói Fuad Fajarit tussal, majd a románok idei Európa-bajnokát, Mihai Mihutot 10-4-es pontozással verte. A negyeddöntőben aztán technikai tussal kapott ki az orosz Sztyepan Marjanyantól, aki viszont a pénteki vigaszágra segítette őt.

Mivel Váncza a negyeddöntőben kapott ki, a vigaszágon így elég lett volna egyetlen meccset nyernie a bronzcsatához, ám erre esélye sem volt a török Rahman Bilici ellen.

A meccs első érdemleges megmozdulása a magyar nevéhez fűződött, válldobási kísérlete azonban nem volt jó, egy perc után viszont ő védte le szépen a török hasonló indítását. Aztán még másfél perc sem telt el, amikor a hazai birkózót intették (0-1) és leküldték, onnan pedig a török rendkívül hatékonynak bizonyult. Bilici fejlefogásból pörgetett, dobott és ismét pörgetett és kevesebb mint két perc alatt 9-0-ás technikai tussal győzött.

A délelőtt folyamán így még két magyar lesz érdekelt, Lőrincz
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 12:41
Birkózó-vb - Komoly prémium a magyar érmeseknek, nevezési rekord
válogatottban világversenyen, ám a budapesti rendezés miatt az év elején komoly felkészülésbe kezdett, s a 92 kilóban a válogatókon ő nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt.

A válogatottban az egyetlen kérdőjel a nők 59 kilogrammos kategóriájában van. Ebben a súlyban Dollák Tamara és Bognár Erika a jövő héten válogatózik egymással.

A magyar vb-csapat:

férfiak:

kötöttfogás:Andrási József (55 kg), Torba Erik (60 kg), Váncza István (63 kg), Krasznai Máté (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Bácsi Péter (82 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Kiss Balázs (97 kg), Lám Bálint (130 kg)

szabadfogás:Farkas Rajmund (57 kg), Molnár József (61 kg), Asarin Roman (65 kg), Lukács Norbert (70 kg), Gulyás Zsombor (74 kg), Nagy Mihály (80 kg), Veréb István (86 kg), Hatos Gábor (92 kg), Olejnik Pavlo (97 kg), Ligeti Dániel (125 kg)

nők:Köteles Alexandra (50 kg), Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Dollák Tamara v. Bognár Erika (59 kg), Sastin
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:17
Erős mezőnyben lett dobogós az U23-as birkózó-vb-n Szilvássy és Fritsch
A magyar küldöttség két dobogósa az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn beszélt a vb tapasztalatairól, megjegyezve, hogy mindkettejük súlycsoportjában szerepeltek felnőtt Európa-bajnoki és világbajnoki érmesek.

"Öt meccset kellett birkóznom, s már a másodikon szétnyílt a szemöldököm, ami később egyre rosszabb lett" - érzékeltette a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában világbajnok Szilvássy a viadal keménységét, hozzátéve, hogy a győzelemmel jól zárta az évet, és ez önbizalmat ad neki a jövőre.

A 71 kilogrammban birkózó, szintén kötöttfogású Fritsch egészen a fináléig magabiztosan menetelt, többek között orosz és török riválisát is fölényesen verve, ám a döntőben nem bírt a moldovaiak felnőtt vb-másodikjával, Daniel Cataragával.

"A moldáv fiú nagyon kemény, ráadásul alacsonyan van a súlypontja, márpedig ilyen birkózóval még nem nagyon mérkőztem" - mondta a Szilvássyhoz hasonlóan a Pénzügyőrben sportoló Fritsch.

Az U23-as sikerek után a versenyszezon lezárult az idei
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 10:52
Birkózó-vb - Lőrincz Tamás és Korpási elődöntős, Lőrincz Viktor kikapott
rögtön egy látványos fejeléssel kezdte a meccset. Korpási ezek után uralta a szőnyeget, riválisát már az első három percben kétszer meg is intették. Egy akció viszont egészen a második szakasz elejéig hiányzott, amikor Korpási szép derékra támadás végén kivitte a szőnyegről riválisát. A 3-0 nagy előny volt, s láthatóan Korpási is tisztában volt ezzel. A folytatásban már csak azzal törődött, hogy akciót ne tudjon ellenfele csinálni, s ugyan kétszer megintették a végéig, 3-2-re így is biztosan nyert.

Lőrincz Tamástól nem lehetett hasonló sikert várni, mivel a dél-koreai Kim Hjeon Vu volt az ellenfele, aki 2012-ben a londoni olimpia 66 kilós fináléjában legyőzte őt, ráadásul az ázsiai sportoló azóta már 75 kilóban is letette névjegyét, a tavalyi riói játékokon harmadik lett, míg Lőrincz idén ugrott két kategóriát.

A meccs első menete óriási küzdelmet, s egy-egy intést hozott, melyek után Lőrincz állt jobban. A második menet elején aztán az addig is többször fejelő Kim keményebben eltalálta a Lőrincz
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 15:42
Birkózó-vb - Korpási és Lőrincz Viktor már a nyolc között
A májusban egyaránt Európa-bajnokságot nyert két magyar gyors technikai tusokkal kezdte meg a napot, s a folytatásban is legyőzhető ellenfél várt rájuk.

Kettejük közül elsőként Lőrincz Viktort szólították szőnyegre az ukrán Olekszandr Siszman ellen, mégis az egy perccel később kezdő Korpási végzett előbb. A BVSC sportolója ugyanis pillanatok alatt felülkerekedett a szlovák Leos Drmolán, aki többnyire a szőnyegen fekve, vagy a levegőben repülve töltötte azt a másfél percet, amíg az összecsapás zajlott. A világ- és Európa-bajnoki címvédő magyar "első körben" levitte és pörgette riválisát, majd kevéssel később mögé került és nagy ívben eldobta ellenfelét, s 10-0-s technikai tussal diadalmaskodott.

A tavalyi olimpián a bronzmeccsét emlékezetes körülmények között elveszítő Lőrincz Viktor kicsit jobban megszenvedett Siszman ellen, ám az ukránnak egy pillanatig sem adott esélyt. Az első három percben egy intéssel és mögé kerüléssel 3-0-s előnyt harcolt ki, a meccs második felében pedig egy újabb
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 13:42
Képek, videók
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
Lőrincz Tamás.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:41
lorinczedi.jpg
lilagondolatok
2016. december 12. hétfő, 18:45
1344369116_lorincz_tam as_
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:21
20120807-lorincz-tamas -bi
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:19
Lőrincz-Tamás.jpg
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:17
Lorincz-Tamasbirkozóol imp
maroka
2012. augusztus 07. kedd, 16:23
Szabó Lőrincz Tavasz.jpg
marcsip49
2012. február 16. csütörtök, 16:44
Erzsi LÖRINCZ.jpg
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:04
Lörincz Andrea.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:31
Szabó Lőrincz
cila1
2010. október 04. hétfő, 13:54
Válasz bajnoki hívásokra
chillik
2016. szeptember 03. szombat, 07:52
bajnoki kupa.jpg
maroka
2015. június 08. hétfő, 20:26
11 bajnoki gépv. Szlabony
lovaszmarika
2011. március 08. kedd, 13:18
bajnoki házi lista.png
mileston3
2008. augusztus 23. szombat, 11:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.