Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 00:56 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
A politikus egyik példaként hozta Jakab Péter (Jobbik) akcióját, amikor "önkényesen beleült" Orbán Viktor miniszterelnök székébe. A frakcióvezető azt mondta: ez deviáns és provokatív magatartás, ami az Országgyűlés mindennapi munkájába nem fér bele.

Kérdésre úgy értékelt: akinek volt gyerekszobája ilyet nem csinál. Jakab Péter egy "piti politikai kalandor", aki minden eszközt megragad 15 perc politikai hírnévért - fogalmazott.

Szintén példaként említette, amikor Szabó Tímea (Párbeszéd) "letrógerozta" Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, aki nemcsak hazai, de külföldi egyetemeken is oktató, elismert jogtudós. Kitért Tordai Bence (Párbeszéd) bekiabálásaira, és arra, hogy amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett, rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány". Ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de Kocsis Máté azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa Tordai Bence valódi arcát a nyilvánosságnak.

Kijelentette: a parlament tekintélyét minden értelembe őrizni kell.

Értékelése szerint szerdán az is világossá vált, az ellenzék kommunikációs stratégiája, hogy már mérhetetlen számú valótlanságot állít, amit aztán szinte cáfolni is alig lehet.

Közölte, nem igaz, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát korlátoznák, mindenki elmondhatja véleményét az Országgyűlésben. A szerdai vitában az ellenzéknek a vezérszónoki körben ötször 30 perc állt a rendelkezésére, míg a kormánypártoknak kétszer harminc perc.

Kocsis Máté visszautasította azt is, hogy a képviselők ellenőrzési joga sérülne. Az állami szervek továbbra is kötelesek lesznek a képviselői munkát segíteni, és a szükséges felvilágosítást megadni, előzetes egyeztetés alapján tájékoztatást lehet majd kérni. Arra nem lesz mód, hogy képviselők berontsanak közintézményekbe, akár éjszaka is, és ott randalírozzanak - jegyezte meg a kormánypárti politikus.

A nemzetközi példákról szólva kiemelte, hogy az angol parlamentben a leghosszabb felfüggesztés 12 hónap volt, az érintett képviselő később le is mondott a mandátumáról. Egy képviselőt pedig azért függesztettek fel, mert hazugnak nevezte a védelmi miniszter - hozott egy másik esetet.

Kisstílű hazugságnak tartotta, hogy a plenáris ülésen megfosztanák a képviselőket a hozzászólás jogától, és az sem igaz, hogy elvennék a hozzászólás lehetőségét a tárgysorozatba vételről történő döntéskor. Utóbbi a viták a jövőben a törvényalkotási bizottságban zajlanak majd - jelezte Kocsis Máté.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a fegyelmi szabályok közé egyetlen új passzus sem került be, a meglévő szankciók váltak szigorúbbá. Ami eddig tilos volt, az ezután is az lesz - rögzítette, kiemelve: a képviselők tiszteletdíjának korábbi csökkentése láthatóan nem bírt kellő visszatartó erővel. Aki betartja a szabályokat, annak semmilyen szankcióra nem kell számítania - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese azt mondta: szerdán ismét példátlan provokációnak voltak szemtanúi a magyar Országgyűléssel, a magyar közjogi méltóságokkal, különösen Orbán Viktor miniszterelnökkel, és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével szemben.

Kijelentette: határozottan visszautasítják az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat.

Megjegyezte: Jakab Péter láthatóan jól érezte magát, amikor illegálisan elfoglalta Orbán Viktor bársonyszékét. Azt üzenik - mondta a képviselő -, hogy ennek vége.

Ki kell mondani nemzeti minimumként, hogy a magyar Országgyűlésnek meg kell adni a kellő tiszteletet. Aki ezt nem adja meg, nem méltó arra, hogy ezeréves országunk képviselője legyen itthon és a nagyvilágban - fogalmazott a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Vejkey Imre hangsúlyozta: a magyar parlamentben nem lehet helye ocsmány beszédnek és obszcén szövegek felmutatásának, se verbális, se fizikai agressziónak. Valódi szankciókra van szükség - rögzítette, hozzátéve: ezeknek olyanoknak kell lenniük, amelyek preventív erővel is bírnak a méltatlan és agresszív cselekedetekkel szemben.

Kocsis Máté más témáról szólva sajtókacsának nevezte azt, hogy a választási törvény módosítására készülnének. Megjegyezte a szerdai vitában Szabó Tímea már tényként hivatkozott erre. "Alantas politikai és kommunikációs húzás", nem tudnak mit kezdeni ezzel - fogalmazott. A választási törvény semmilyen módosítása nincs az asztalon, minden ezzel kapcsolatos hír hamis - tette hozzá.

A dugódíjra vonatkozó kérdésre válaszolva felidézte, 2012-ben már döntött a parlament. Az akkori képviselők elutasították és a maguk részéről most sem támogatják - jelezte a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
Címkék: Jakab Péter, Orbán Viktor, Szabó Tímea, Trócsányi László, Kitért Tordai Bence, Kocsis Máté,
Kommentek
Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel)
százszázalékos kormányzati beruházással felépülő, teljesen új kórházra nemet mondani, ahol pedig a mai modern egészségügyi ellátás legmagasabb színvonala valósulhat meg - fogalmazott.

Fidesz: a kormánynak fenn kell tartania a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet

Németh Szilárd (Fidesz) hangsúlyozta: javasolják, hogy a kormány továbbra is tartsa fenn a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Az elmúlt hetekben a déli határon veszélyes helyzet alakult ki, és csak az a szerencse, hogy az Országgyűlésben akormánypárti többség évekkel ezelőtt megkezdte a munkát, hogy Magyarország és a magyar emberek biztonságát meg tudják őrizni - mondta. Emlékeztetett: kihirdették a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet, amely megadta a jogi alapját a későbbi intézkedéseknek.

Közölte: az elmúlt hetekben a helyzet fokozódott, az elfogások száma nőtt, "ostrom alatt tartják" a magyar határzárat, ráadásul a tartalékok nagyok, rendkívül sok migráns indulhat meg errefelé.

Kontrát Károly, a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:02
16. Az én 1956-om, Hegedüs András 1994-es tanúvallomása
tekintenek rám és gyermekeimre, unokáimra.
Még a 2019-es önkormányzati választási kampány idején is röhöghettek a markukba. Az történt, hogy a jobb- ill. baloldaliak a háttérben mindenben megegyeztek, megegyeznek! Példaértékű az a történet is, amikor Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en 165 ellenében bizalmat szavaztak Gyurcsány mellett és amellett, hogy tovább lehet hazudni és semmit sem csinálni millás javadalmazásért az önkormányzatban és az országgyűlésben!
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

SZABADOS ÁKOS is bizalmat szavazott akkor Gyurcsánynak. Ez felejtős lett, mert azóta - függetlenként - jelenleg a Fidesz lovagkereszttel kitüntetett polgármesterjelöltje, majd megválasztott polgármestere... Szabados Ákosnak vannak érdemei, főleg a történelmi egyházak pártolásában. Ez még nem lenne ok a
furaila, 2019. november 26. kedd, 18:18
AM-államtitkár: növelni kell a mezőgazdaság termelékenységét és jövedelmezőségét
lemaradás a nyugat-európai szinthez képest, a régi 15 uniós tagállam átlagos mutatója 1163 euró.

"Több van a magyar mezőgazdaságban", épp ezért van szükség az öntözésfejlesztésre, a digitalizációra, a szakmai ismeretek bővítésére és új technológiák bevezetésére - húzta alá. Ezekkel 2030-ra vagy 2040-re meg lehet duplázni az előállított élelmiszermennyiséget. "Felértékelődött az ágazat, stratégiai cikk lett az élelmiszer" - jegyezte meg.

Farkas Sándor szólt arról, hogy jelenleg is zajlik az Országgyűlésben az öntözési törvénytervezet vitája, amelynek célja, hogy megduplázza, megtriplázza az öntözött területek nagyságát. Jövőre erre 5,5 milliárd; a következő években évente 17 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Hozzátette, zajlik az osztatlan közös földtulajdon felszámolása, az egyeztetések elindultak, a remények szerint jövő tavasszal fogadhatják el az erről szóló törvényt.

A Brexit miatt csökkenő uniós agrártámogatásokról szólva elmondta, több mint tíz ország harcol a magyar
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 16:42
Gulyás: második gazdaságvédelmi akciótervet kíván a kormány elfogadni a következő év legelején
fegyelmi jog szempontjából mit jelent, az Országgyűlés hivatott eldönteni - tette hozzá.

A minisztert kérdezték arról is, hogy 24 órája folyik a parlamentben az országgyűlési törvény, illetve a házszabály szigorításának vitája. Szavai szerint 24 óra elteltével valószínűleg az ellenzék újat mondani már nemigen tud. Kijelentette: a mostani szabályozás semmilyen új fegyelmi vétséget nem emel be, azt büntetik, ami eddig is büntetendő volt. Amit egy munkahelyen senkinek nem engednek meg, az a magyar Országgyűlésben sem megengedhető - jelentette ki Gulyás Gergely, aki kitért arra is, hogy az Európa számos országában a szabályozás jóval szigorúbb.

A miniszter megerősítette, nem támogatják a dugódíj bevezetését, a vonatkozó elképzelések kidolgozatlanok, és aggodalomra adnak okot. Ez "Demszky-korszak hagyatéka", és az új főpolgármesternek kell eldöntenie, mit tesz vele. A dízelautók esetleges kitiltásáról a fővárosból, azt mondta: több egyeztetést javasolt Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy azok a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:51
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
drágán akarja megúszni a randalírozást és a magatartási szabályok megszegését. Kijelentette: az ellenzéki jogai nem sérülnek.

Bencsik János (Jobbik) úgy vélte: "oroszlánrésze" van a kormányoldalnak abban, hogy az általános politikai közbeszéd színvonala alacsony. Elítélte a trágárságot, az obszcenitást, és jogosnak a trágár feliratú táblát felmutató Hadházy Ákos független képviselőt ért kritikákat. Szerinte eközben azonban folyamatosan szűkül az "épeszű, kulturált szakmai vita" lehetősége az Országgyűlésben, így nem lehet neheztelni a pártokra, ha "formabontó módon" fejezik ki a tiltakozásukat, mint például a földtörvény esetében a pulpitus elfogalásával, vagy jelen javaslat esetében az obsrtukcióval.

Hajdu László (DK) "ultimátumként", "móresre tanításként" értékelte a javaslatot, szerinte az abban szereplő szankciók - kitiltások, pénzügyi büntetések - "korbácsos", "dedós" megoldások, amelyeket nem tud elhelyezni a "demokrácia csatornái közé".

Csárdi Antal (LMP) fideszes képviselők korábbi
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Miniszterelnökség: a kormány továbbra sem támogatja a dugódíj bevezetését
Azt írták: ha Karácsony Gergely főpolgármester ragaszkodik a dugódíj bevezetéséhez, azt elsőként a Fővárosi Közgyűlésben, majd annak állásfoglalása után a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában és az Országgyűlésben érdemes megvitatni.

A Miniszterelnökség arra reagált, hogy Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az RTL Klub Híradójának azt mondta, öt éven belül korlátozzák Budapesten az autósok behajtását a belvárosba és a dízelautók használatát.
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:03
Krónika 7. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
tiltanának ki.

DK: a választók megbüntetése az előterjesztés

Arató Gergely (DK) kijelentette: a javaslat azért került a Ház elé, mert "önök megijedtek attól, hogy az ország választói számos helyen megmutatták, a Fidesz hatalma nem megtörhetetlen". Az elmúlt fél évben sem zavarta a kormányoldalt, hogy "veszélyben a demokrácia" - sérelmezte.

Szerinte megpróbálják megfélemlíteni az ellenzékieket és megbüntetni a választókat, hiszen tőlük veszik el a jogot, hogy képviseletük legyen az Országgyűlésben.

A Ház tekintélyének az indoklással ellentétben inkább az árt, hogy egy héten belül harminchét törvényt tárgyal az Országgyűlés - mondta -, de az is, "ha írásbeli kérdésekre semmitmondó válaszokat adnak", vagy az, ha hónapokig nem üléseznek egy-egy választás előtt.

A legtöbb ország házszabályát a parlamenti oldalak ciklusokon át alakították ki, a magyar kormánypártok azonban nem egyeztettek - válaszolta a nemzetközi példákra.

Minket nem azért választottak, hogy megfeleljük Kocsis
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 14:51
Képek, videók
A budai országgyülés 01.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:50
A budai országgyülés 02.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 03.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 04.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 05.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 06.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 07.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 08.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 09.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
változtatás.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:32
Néhány változtatást....jp
pacsakute
2013. július 19. péntek, 21:12
néhány változtatást terve
anitahajdu
2013. április 12. péntek, 06:24
változtatás
lovaszmarika
2011. július 18. hétfő, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.