Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:50 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uniós biztos: a nem teljesítő hitelek száma csökken az EU-ban
Sajtótájékoztatóján Dombrovskis elmondta, a nem teljesítő hitelek (NPL) uniós helyzetéről szóló negyedik éves előrehaladási jelentés szerint az ilyen hitelek száma a 2008-as gazdasági válságot megelőző szint felé halad.

"A bankjaink jobban tőkésítettek, ezáltal jobban felkészültek a gazdasági sokkokra" - fogalmazott.

Az egyértelmű javulások ellenére azonban továbbra is nagy kihívást jelent, hogy néhány tagállamban viszonylag magas a a rossz hitelek aránya.

Az uniós biztos arra szólította fel egyebek mellett az uniós tágállamok pénzügyminisztereit, folytassák erőfeszítéseiket a nem teljesítő hitelek megszüntetése érdekében, hogy a bankszektor még erősebbé váljon. A bankok szabályozására és felügyeletére vonatkozó erőteljesebb keretrendszerről a közelmúltban született megállapodás értelmében a tagországoknak tovább kell lépniük a bankunió megvalósításában a kockázatok csökkentésében elért eredmények megtartása érdekében- húzta alá Dombrovskis.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:39
Címkék: Sajtótájékoztatóján Dombrovskis, ilyen hitelek, 2008-as gazdasági, bankjaink jobban, gazdasági sokkokra, egyértelmű javulások,
Kommentek
Az EU új szabályokat fogadott el a vállalkozások fizetésképtelenségének elkerülése érdekében
A rendelkezések a megelőző szerkezetátalakítás kereteiről, a második esélyről, a szerkezetátalakítási, fizetésképtelenségi és mentesítési eljárások hatékonyságának növelését célzó intézkedésekről szólnak.

Közölték: az irányelv célja a tőke szabad áramlásának útjában álló, a tagállamok eltérő szerkezetátalakítási és fizetésképtelenségi kereteiből eredő akadályok csökkentése, valamint a második esély elvének előmozdítása az unióban. Célja továbbá a nemteljesítő hitelek állományának csökkentése a bankok mérlegében, és az ilyen hitelek jövőbeli felhalmozódásának megelőzése.

Az új szabályok fő elemei között van a korai előrejelzés és a megfelelő információkhoz való hozzáférés. Ezek segítségével az adósok észlelhetik azokat a körülményeket, amelyek valószínűvé teszik a fizetésképtelenség bekövetkezését, és amelyek figyelmeztetik az adósokat a cselekvés sürgető szükségességére. A megelőző szerkezetátalakítási keretek révén az adósok rendelkezésére fog állni egy megelőző szerkezetátalakításra szolgáló
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 16:01
Kampány a változó kamatozású jelzáloghitelek fix kamatozásúra váltására
hitelintézetek három ütemben, legelőször a leginkább veszélyeztetett mintegy 15 300 ügyfélnek július 15-ig levelet küldenek arról, hogy fontolják meg kölcsöneik átváltását fix kamatozásúra. A legveszélyeztetettebb ügyfélkörnek a 15 éves hátralévő futamidejű, törlesztési képességre tekintettel a kamatkockázatnak leginkább kitett banki partnereket tekintik - mondta Freisleben Vilmos.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára közölte: az újonnan kötött lakossági jelzáloghitelnél a fix kamatozású hitelek aránya elérte a 96,5 százalékot, tavaly ilyenkor 67,7 százalék volt az arány.

Kovács Levente hangsúlyozta: az elmúlt években, leszűrve a 2008-as válság tanulságait is, "rengeteg pénzt, paripát, fegyvert" fordított a Magyar Bankszövetség és az MNB arra, hogy a magyar lakosság pénzügyi ismeretszintje, pénzügyi jártassága nőjjön.

Jelezte: a magyar kormány ennek érdekében fogadta el a több évre szóló Pénzügyi tudatosság fejlesztési stratégiát és az ebbe, valamint a páneurópai Pénz7
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:02
EP-választás - MSZP: megfizethető lakhatást kell biztosítani
képviselője, a párt alelnöke kedden, Budapesten a XIII. kerületi Kartács utcában, egy önkormányzati bérház előtt tartott sajtótájékoztatón arra a nemrégiben indult európai polgári kezdeményezésre hívta fel a figyelmet, amelynek célja a jogi és pénzügyi keretfeltételek javítása az európai polgárok megfelelő lakhatásának biztosítása érdekében.

Szerinte egyre inkább kibontakozik a lakhatási válság, ugyanis a lakhatás költségei nagyobb mértékben emelkednek, mint a jövedelmek.

Hozzátette: a magyar kormány hitelekkel próbálja meg orvosolni a problémát, de ez a megoldás "felverte" az ingatlanárakat, így a biztosított kedvezmény elúszik.

Az ellenzéki politikus közölte, az európai polgári kezdeményezés - amelynek érvényességéhez egymillió aláírás szükséges - egyebek mellett azt a célt szolgálja, hogy az uniós tagállamok által a lakhatási válság enyhítésére, például bérlakásépítésre fordított összegek ne növeljék a költségvetési hiányt.

Szanyi Tibor elmondta, az európai pénzügyi rendszert úgy kell
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 12:01
A lakáshitel-piac elérte a 2008-as szintet
Az elemzésben kiemelték: tavaly a lakáshitelek összege 853 milliárd forintot tett ki, 33 százalékkal többet az előző évinél.

Az elmúlt négy évben legnagyobb mértékben az építési hitelek ugrottak meg, 2018-ban több mint 14 ezer hitelt folyósítottak építkezések finanszírozására, ami háromszor annyi mint 2015-ben.

Az ingatlan.com becslése szerint tavaly 166 ezer lakás adásvételére került sor, amelyekre 75 ezer lakáshitel jutott, vagyis a lakásvásárlások 45 százalékát hitelből finanszírozták a vevők - olvasható a közleményben.

A hitelkiváltások száma tavaly elenyésző volt, mindössze 3300 ilyen tranzakcióra került sor.

Idén a szakértő szerint várhatóan többen cserélik a törlesztőrészlet emelkedése szempontjából rizikós, változó kamatozású lakáshitelüket több évig vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletű hitelre.

Kockázatos hitelből még mindig rengeteg van, a meglévő lakáshiteleknél 60 százalék körüli az arányuk - jegyezték meg.
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 09:21
Elfogadta Debrecen idei költségvetését a város közgyűlése
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a növekedés és a városépítés költségvetésének nevezte az elfogadott dokumentumot, amely szavai szerint feszes, kiegyensúlyozott, hitelfelvétel nélküli költségvetés.

"A közgyűlés egésze történelmet írt az elmúlt években, amikor a város jövőjét érintő fontos kérdésekben döntött" - utalt a polgármester a város gazdasági fejlődését megalapozó, a fideszes többség és az ellenzék egyöntetű támogatásával született önkormányzati határozatokra.

"Debrecen rendkívül nagy fejlődési folyamatot él meg, ennek köszönhető, hogy a 2019. évi költségvetés a duplája a tavalyinak" - mondta a polgármester a büdzsé elfogadása után az MTI-nek.

Papp László kiemelte: a város beruházási főösszege meghaladja a 85 milliárd forintot, amiből fontos részt képvisel a BMW-beruházáshoz kötődő észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztése.

"Ebben az évben csúcsra jár a beruházási programunk" - tette hozzá, megemlítve az európai uniós támogatással, a Modern városok program
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 15:21
Krónika 5. rész (Nemzetközi Beruházási Bank, mezőgazdasági támogatások)
választás.

MSZP: behozzák Putyin trójai falovát

Gurmai Zita (MSZP) a Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi székhelyéről szóló megállapodást úgy kommentálta: szovjet tankok helyett most orosz bankok szállják meg az országot, "behozzák Putyin trójai falovát".

Ez a bank egyáltalán nem olyan nagy, hogy ekkora kedvezményeket kelljen neki adni - mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországnak 12 százalékos tulajdonrésze van a pénzintézetben, ehhez képest a bank által kihelyezett hiteleknek mindössze a 8 százaléka érkezik Magyarországra.

Szerinte a Nemzetközi Beruházási Bank azt finanszírozza a fideszes oligarcháknak, amit nem tudnak európai uniós pénzből megoldani.

Tudják garantálni, hogy a bank székhelyéhez kapcsolódó mentességek miatt nem jönnek ide "zűrös alakok"? - kérdezte Gurmai Zita, azt is tudakolva, hogy a bankelnök rezidenciáját is a kormány fizeti-e.

DK: a kormány "igazán kellemes körülményeket" biztosít a Nemzetközi Beruházási Banknak

Varju László (DK)
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 13:51
Krónika 4. rész (nemzetiségek helyzete, Nemzetközi Beruházási Bank)
régió a döntéshozatalban is megkerülhetetlenné vált, a székhely Budapestre költözésével pedig ez tovább erősödik.

A költözés a kormány azon célját is szolgálja, hogy nemzetközi központtá fejlessze Budapestet. Két hitelminősítő, a Moody's és a Fitch Ratings is megerősítette a székhelyváltás pozitív hatásait Magyarország számára - folytatta.

Az államtitkár kiemelte annak pozitívumait is, hogy a bank székhelye egy uniós államban lesz: erősödhet az együttműködés más bankokkal, nőhet a kihelyezhető hitelek mennyisége és azok árazása is kedvezőbb lehet. Mindez a magyar vállalkozásoknak is kedvező hatást eredményez.

Gion Gábor elmondta: Európában mindössze öt szupranacionális bank van, a régiónkban pedig a Nemzetközi Beruházási Bank lesz az első. Mindez elismerés a magyar pénzügyi kormányzat számára - mutatott rá.

Fidesz: a terjeszkedő bank erősen növekedő székhelyt választ

Érthetőnek nevezte a Fidesz vezérszónoka, hogy egy terjeszkedő szakaszban lévő bank erősen növekvő gazdaságú
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 13:12
Képek, videók
sajtótájékoztató VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:11
sajtótájékoztató.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:11
itt a sajtótájékoztató
agica2004
2011. március 01. kedd, 13:46
sajtotajekoztato.JPG
kmmmarika
2011. január 24. hétfő, 16:23
sajtótájékoztató_79.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_78.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_77.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_76.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_75.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
sajtótájékoztató_74.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
sajtótájékoztató_73.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
sajtótájékoztató_72.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
2011 11 19 IMF hitelek.jp
megyerimihaly
2011. november 20. vasárnap, 05:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.