Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uniós biztos: a nem teljesítő hitelek száma csökken az EU-ban
Sajtótájékoztatóján Dombrovskis elmondta, a nem teljesítő hitelek (NPL) uniós helyzetéről szóló negyedik éves előrehaladási jelentés szerint az ilyen hitelek száma a 2008-as gazdasági válságot megelőző szint felé halad.

"A bankjaink jobban tőkésítettek, ezáltal jobban felkészültek a gazdasági sokkokra" - fogalmazott.

Az egyértelmű javulások ellenére azonban továbbra is nagy kihívást jelent, hogy néhány tagállamban viszonylag magas a a rossz hitelek aránya.

Az uniós biztos arra szólította fel egyebek mellett az uniós tágállamok pénzügyminisztereit, folytassák erőfeszítéseiket a nem teljesítő hitelek megszüntetése érdekében, hogy a bankszektor még erősebbé váljon. A bankok szabályozására és felügyeletére vonatkozó erőteljesebb keretrendszerről a közelmúltban született megállapodás értelmében a tagországoknak tovább kell lépniük a bankunió megvalósításában a kockázatok csökkentésében elért eredmények megtartása érdekében- húzta alá Dombrovskis.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:39
Címkék: Sajtótájékoztatóján Dombrovskis, ilyen hitelek, 2008-as gazdasági, bankjaink jobban, gazdasági sokkokra, egyértelmű javulások,
Kommentek
Bankmonitor.hu: egyre olcsóbbak az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek
A szakportál hozzáteszi: a hosszabb távra szóló kamatfixálás nagyobb kiadást jelent az adósnak, hiszen emelkedő kamatkörnyezetben a bank pénzt kér azért, hogy átvállalja az esetleges kamatemelkedésből adódó kockázatot és többletköltségeket. Míg egy átlagosnak mondható, 15 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitel esetében a 10 évre fixált kölcsön induló havi törlesztője 91 214 forintnál kezdődik, évente változó kamattal csaknem 10 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni.

Ugyanakkor ma már lényegesen olcsóbban lehet kiszámíthatóbb lakáshitelhez jutni, mint akár egy vagy két esztendeje. A csökkenés két éves összevetésben a 10 éves kamatperiódus esetében a legnagyobb (-1,61 százalék), de az 5 éves kamatfixálású hitelek 1,03 százalékos kamatcsökkenése is jelentős (a Bankmonitor öt legkedvezőbb ajánlatának átlagát nézve.), miközben az 1 éves kamatperiódusú kölcsönök kamatszintje 0,36 százalékkal emelkedett.

A szakportál szerint a 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek árának csökkenése a
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 17:31
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Fidesz: mit kell tenni, ha becsődöl egy önkormányzat?

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) arról beszélt, hogy Karácsony Gergely, Zugló polgármestere alkalmatlan városvezetőnek, ugyanis a kerületben veszteséges a parkolási rendszer.

Hangsúlyozta, hogy a zuglói jegyző szerint a képviselőtestület olyan döntéseket hoz, amiknek jelentős részére nincs fedezet és a kerület hitelekből él. Az önkormányzat másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei 3,5 milliárd forinttal maradnak el a tervezettől - tette hozzá.

A képviselő azt kérdezte, milyen eljárást kell lefolytatni, ha becsődöl egy önkormányzat?

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár azt felelte, hogy a 2010-es önkormányzati konszolidáció során az állam 7,5 milliárd forintot vállalt át Zuglótól, vagyis a kerület számára lehetővé tették a stabil gazdálkodást.

Az önkormányzati törvény szabadságot biztosít az önkormányzatok gazdálkodásakor, de ehhez felelősségnek is kell társulnia - hangsúlyozta. A kormányhivatalok
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:12
Újabb öt éves mandátummal bízta meg a román parlament Mugur Isarescut, a bukaresti jegybank kormányzóját
Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javasolt a tisztségre Nagy Ágnes helyett. A nagyváradi születésű Bálint Csaba az OTP Bank Románia makrogazdasági elemzője volt.

Isarescu kinevezése meglepetésnek számít, hiszen a jegybank kormányzóját hónapokon keresztül élesen bírálta a román kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetése, Liviu Dragnea volt pártelnökkel az élen. Azt vetették a szemére, hogy a BNR nem akadályozta meg az infláció növekedését és a lakosság által fizetett hitelek törlesztő részleteinek drágulását.

A PSD az aranytartalék kapcsán is konfliktusba került a jegybank vezetőségével, hiszen a szociálliberális kormánykoalíció a nemzeti bank vezetőségének akarata ellenére tavasszal megszavazta, hogy szállítsák haza a Londonban tárolt csaknem 104 tonna román aranytartalék 95 százalékát.

A román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) álláspontja Isarescu személyét illetően azt követően változott meg, hogy Liviu Dragneát május végén elítélték egy
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 16:21
Felmérés: készpénzben fizetjük az online rendeléseket
termékek esetében. Összességében az online rendelések 55 százaléka készpénzes, míg a rendelések 19 százalékát fizetik bankkártyával az átvételkor.

Az online bankkártyás fizetési lehetőség a webáruházak 63 százalékánál elérhető, az ilyen típusú fizetési tranzakciók aránya 2018-ban elérte a 20 százalékot, ami 5 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest. A banki átutalásos fizetések aránya kevesebb, mint 5 százalékot tesz ki.

A felmérés arra is rámutatott, hogy terjednek az online igényelhető hitelek is, a magyar online vásárlók tavaly a rendelések 1,3 százalékánál igényeltek online áruhitelt, legtöbbször mobiltelefon, TV, vagy nagy háztartási gép vásárlásakor. Az idén csaknem 200 hazai webáruház tervezi az áruhiteles fizetés bevezetését.

A felmérés készítői szerint az utánvét és a készpénz online piaci dominanciáján a várhatóan 2020 tavaszán induló azonnali banki fizetési rendszer sem fog drasztikusan változtatni, de hosszú távon mindenképpen felgyorsíthatja a készpénzkímélő megoldások
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 11:21
Az EU új szabályokat fogadott el a vállalkozások fizetésképtelenségének elkerülése érdekében
A rendelkezések a megelőző szerkezetátalakítás kereteiről, a második esélyről, a szerkezetátalakítási, fizetésképtelenségi és mentesítési eljárások hatékonyságának növelését célzó intézkedésekről szólnak.

Közölték: az irányelv célja a tőke szabad áramlásának útjában álló, a tagállamok eltérő szerkezetátalakítási és fizetésképtelenségi kereteiből eredő akadályok csökkentése, valamint a második esély elvének előmozdítása az unióban. Célja továbbá a nemteljesítő hitelek állományának csökkentése a bankok mérlegében, és az ilyen hitelek jövőbeli felhalmozódásának megelőzése.

Az új szabályok fő elemei között van a korai előrejelzés és a megfelelő információkhoz való hozzáférés. Ezek segítségével az adósok észlelhetik azokat a körülményeket, amelyek valószínűvé teszik a fizetésképtelenség bekövetkezését, és amelyek figyelmeztetik az adósokat a cselekvés sürgető szükségességére. A megelőző szerkezetátalakítási keretek révén az adósok rendelkezésére fog állni egy megelőző szerkezetátalakításra szolgáló
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 16:01
Kampány a változó kamatozású jelzáloghitelek fix kamatozásúra váltására
hitelintézetek három ütemben, legelőször a leginkább veszélyeztetett mintegy 15 300 ügyfélnek július 15-ig levelet küldenek arról, hogy fontolják meg kölcsöneik átváltását fix kamatozásúra. A legveszélyeztetettebb ügyfélkörnek a 15 éves hátralévő futamidejű, törlesztési képességre tekintettel a kamatkockázatnak leginkább kitett banki partnereket tekintik - mondta Freisleben Vilmos.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára közölte: az újonnan kötött lakossági jelzáloghitelnél a fix kamatozású hitelek aránya elérte a 96,5 százalékot, tavaly ilyenkor 67,7 százalék volt az arány.

Kovács Levente hangsúlyozta: az elmúlt években, leszűrve a 2008-as válság tanulságait is, "rengeteg pénzt, paripát, fegyvert" fordított a Magyar Bankszövetség és az MNB arra, hogy a magyar lakosság pénzügyi ismeretszintje, pénzügyi jártassága nőjjön.

Jelezte: a magyar kormány ennek érdekében fogadta el a több évre szóló Pénzügyi tudatosság fejlesztési stratégiát és az ebbe, valamint a páneurópai Pénz7
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:02
EP-választás - MSZP: megfizethető lakhatást kell biztosítani
képviselője, a párt alelnöke kedden, Budapesten a XIII. kerületi Kartács utcában, egy önkormányzati bérház előtt tartott sajtótájékoztatón arra a nemrégiben indult európai polgári kezdeményezésre hívta fel a figyelmet, amelynek célja a jogi és pénzügyi keretfeltételek javítása az európai polgárok megfelelő lakhatásának biztosítása érdekében.

Szerinte egyre inkább kibontakozik a lakhatási válság, ugyanis a lakhatás költségei nagyobb mértékben emelkednek, mint a jövedelmek.

Hozzátette: a magyar kormány hitelekkel próbálja meg orvosolni a problémát, de ez a megoldás "felverte" az ingatlanárakat, így a biztosított kedvezmény elúszik.

Az ellenzéki politikus közölte, az európai polgári kezdeményezés - amelynek érvényességéhez egymillió aláírás szükséges - egyebek mellett azt a célt szolgálja, hogy az uniós tagállamok által a lakhatási válság enyhítésére, például bérlakásépítésre fordított összegek ne növeljék a költségvetési hiányt.

Szanyi Tibor elmondta, az európai pénzügyi rendszert úgy kell
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 12:01
Képek, videók
sajtótájékoztató VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:11
sajtótájékoztató.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:11
itt a sajtótájékoztató
agica2004
2011. március 01. kedd, 13:46
sajtotajekoztato.JPG
kmmmarika
2011. január 24. hétfő, 16:23
sajtótájékoztató_79.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_78.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_77.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_76.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:05
sajtótájékoztató_75.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
sajtótájékoztató_74.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
sajtótájékoztató_73.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
sajtótájékoztató_72.JP G
olivertar
2010. december 13. hétfő, 14:04
2011 11 19 IMF hitelek.jp
megyerimihaly
2011. november 20. vasárnap, 05:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.