Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 01:44 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tagadta bűnösségét Czeglédy Csaba
A személyzeti szolgáltatással foglalkozó szombathelyi székhelyű cég igazgatósági elnöki posztját 2010 decemberétől betöltő politikus hangsúlyozta, nem követett el bűncselekményt, mindenét, amije van, adózott jövedelméből vásárolta.

Úgy fogalmazott, büszke arra, hogy kollégáival éves szinten 20 ezer embernek biztosítottak munkát, ugyanakkor bocsánatot kért vádlott-társaitól, mert "bajt hozott a fejükre".

A vádirat szerint a 2011-től működő, Czeglédy Csaba irányította bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítésével foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A Human Operator Zrt. két alvállalkozó közbeiktatásával - melyek teljesítési segédként összesen nyolc iskolaszövetkezetet vontak be - jelentős létszámú munkaerőt közvetített Magyarországon működő cégeknek. A foglalkoztatottak után fizetendő adókat és közterheket a dolgozókat névleg alkalmazó szövetkezetek nem vagy csak részben vallották be, és elmulasztották befizetni. Az alvállalkozókat és a szövetkezeteket ténylegesen a Human Operator Zrt. irányította. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A vádhatóság szerint a politikus a bűncselekményekből legalább 387 millió forinttal gazdagodott.

Czeglédy Csabát bűnszervezetben, felbujtóként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják. A politikus ellen gazdasági csalás miatt is vádat emeltek, mert 2017-ben egy a bíróság által jogerősen megítélt végrehajtás meghiúsítása érdekében egy iskolaszövetkezet bevonásával mintegy 150 millió forint kárt okoztak.

A politikus az európai parlamenti választásokon a DK listáján szerepelt, így mentelmi jog illette meg, az ellene folytatott eljárását ezért felfüggesztették, majd megszüntették. Czeglédy Csaba a törvényszék előtt sérelmezte, hogy az eljárás folytatását követően nem emeltek újra vádat vele szemben, a Szegedi Ítélőtábla végleges végzése alapján azonban erre nem volt szükség.

A vádlott védője, Hankó-Faragó Miklós kifejtette, törvénysértőnek tartják az eljárást. Az ügyvéd indítványt tett arra, hogy az ügyet tegyék át - az álláspontja szerint illetékes - Szombathelyi Törvényszékhez.

A Molnárné Mészáros Noémi vezette bírói tanács elutasította az indítványt, mert a bűncselekmények egy részének elkövetési helye és több terhelt lakóhelye alapján a Szegedi Törvényszék illetékes az ügyben. A döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A bíróság meghallgatta egy a Human Operator Zrt.-vel együttműködő székesfehérvári iskolaszövet korábbi igazgatósági elnökét is, aki érdemi tevékenységet nem végzett, és a tisztségért ellenszolgáltatást sem kapott, azonban tevékenységével 656 millió áfa és több mint egymilliárd forint jövedelemadó befizetésének elkerüléséhez nyújtott segítséget. Az asszony is ártatlannak vallotta magát.

Az eljárás érdemben január végén folytatódik, amikor előkészítő ülésen az ügy egy vádlottját hallgatják meg. Majd a tárgyaláson a vádlottak tehetnek vallomást, illetve elkezdődhet az ügy mintegy 350 tanújának meghallgatása.

A Szegedi Törvényszék május 16-án - egy eljárásjogi okok miatt elkülönítve tárgyalt ügyben - már jogerős ítéletet hozott egy közvetve a Humán Operátor Zrt. alvállalkozójaként működő makói iskolaszövetkezet vezetője ellen. A férfit két év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A törvényszéken az ügy előkészítő ülése június 20-án kezdődött el. A bíróság hét, bűnösségét beismerő vádlottról hozott jogerős ítéletet. A Humán Operátor Zrt. egy munkatársát bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettében és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság. A nőt a bíróság három év három hónap börtönbüntetéssel sújtotta, kimondva, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A Human Operator Zrt. egyik generál alvállalkozóját irányító férfit ugyanezért a bűncselekményért három év börtönre ítélték, őt szintén kizárva a feltételes szabadság lehetőségéből. Öt egykori iskolaszövetkezeti vezető esetében is ítélet született, őket másfél és három év közötti börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, egyiküket kizárva a feltételes szabadság lehetőségéből.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 14:23
Címkék: Czeglédy Csaba, Human Operator Zrt, Czeglédy Csabát, Szegedi Ítélőtábla, Hankó-Faragó Miklós, Szombathelyi Törvényszékhez,
Kommentek
OBH-elnök: a minőség és a mennyiség igenis létezhet egymás mellett
Kifejtette: korábban a mennyiségi szemlélet volt a meghatározó a bíróságok működésénél, vagyis, hogy mennyi idő alatt mennyi ügyet fejeztek be, és adott esetben az is előfordulhatott, hogy a per ne húzódjon két éven túl, egyes eljárási cselekményeket elhanyagoltak, emiatt viszont az ítélet érdemi felülvizsgálatra alkalmatlanná vált, és valójában jóval tovább tartott két évnél.

Alapvető jelentőségűnek tartom, hogy az ítélkezés színvonala megmaradjon, sőt javuljon, a minőség és a mennyiség igenis létezhet egymás mellett az igazságszolgáltatásban - szögezte le.

Felhívta a figyelmet arra: különbséget kell tenni az elhúzódó és a sokáig tartó ügyek között. Az ügy akkor elhúzódó, ha bírói mulasztás, vagy intézkedés hiánya miatt nem zárható le az elvárható időn belül, vannak azonban olyan ügyek, ahol a jogvita jellege, összetettsége, a peres felek vagy vádlottak száma, a szükséges bizonyítások miatt nyúlik két éven túl az eljárás.

A bíráknak le kell küzdeniük a "két éven túli"fóbiát, és ezt az
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 12:43
A Szegedi Törvényszék bírái elfogultságot jelentettek be a Human Operator Zrt. ügyében
A közlemény szerint az ügy iratait az eljáró bíróság kijelölése érdekében megküldték a Szegedi Ítélőtáblának.

A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 terhelttel szemben.

A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

A Human Operator Zrt. két generál-alvállalkozó közbeiktatásával - melyek teljesítési segédként nyolc iskolaszövetkezetet vontak be - jelentős számban munkaerőt közvetített Magyarországon működő cégeknek. A foglalkoztatottak után fizetendő adókat és közterheket a dolgozókat névleg alkalmazó szövetkezetek nem vagy csak részben vallották be, és nem fizették be.

A
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 16:21
Krónika 1. rész (napirend előtt: klímavédelem, igazságszolgáltatás, Budapest)
Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a rabszolgatörvényről szólva azt mondta, egyetlen helyről rúgtak ki egy gyermekes anyukát, mert nem vállalt túlórát, Józsefvárosból; egyetlen polgármesterről tudnak, aki megüzente, ki nem lehet színházigazgató, Karácsony Gergely.

Elmondta, ahogy a budapestiek bontogatják a karácsonyi ajándékokat, rájönnek, hogy az egyik csomag dugódíjat, a másik a szuperkórház leállítását, a harmadik egy rakás új pozíciót rejt, pár kerületből pedig hallani lehet "a Czeglédy nevű krampusz mocorgását", rábízták ugyanis az átvilágítást.

Megjelentek a múlt emberei, de nem a kéményen, vagy rénszarvas húzta szánon érkeztek, hanem Karácsony Gergely hívta őket - közölte.

A Gothár-ügy kapcsán minősíthetetlennek nevezte Burány Sándor (Párbeszéd) egyik kijelentését és kifogásolta, hogy a máskor címeres jogvédő képviselők most hallgatnak. Arra szólította fel az ellenzékieket, szakítsák meg az együttműködést a képviselővel, ha ezt nem teszik meg és tovább lapulnak, akkor
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 15:01
DK: a Fidesz ki akarja véreztetni a független színházakat
politikus felszólította a Fideszt, hogy "tegyék végre túl magukat a választási vereségen", fogadják el a budapestiek döntését, ne akarják a vereségüket a budapesti színházakon megbosszulni.

A frakciószóvivőt kérdezték arról a hírről, amely szerint a kormány az egyetemekhez hasonlóan a színházak élére is kancellárokat nevezhet ki, de azt felelte, hogy erről nincsen információja.

Gréczy Zsoltot kérdezték arról, hogy a Mandiner elemzése szerint a Borkai-ügyet kirobbantó Ördög ügyvédje blog és Czeglédy Csaba ügyvéd internetes posztjainak megfogalmazásai között sok a hasonlóság. A két szövegíró hasonló helyesírási hibákat ejt, kísértetiesen egyforma szófordulatokat használ, de még a mondatokat is hasonlóképpen kezdi - írta a Mandiner. A portál példákat is említ a hasonló nyelvezetre, többek között azt, hogy mindkét szerző szövegeiben előfordul a "nincs itt semmi látnivaló", a "jobb sorsra érdemes" vagy az "így mulat egy magyar úr".

A DK politikusa azt felelte, hogy amikor Gyurcsány Ferenc vagy
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:52
Mi Hazánk: "politikusbűnözők" törnek előre Újbudán
Novák Előd felidézte, hogy azok a jobbikos, momentumos és LMP-s önkormányzati képviselők sem támogatták a szerződések megsemmisítésére vonatkozó előterjesztését, akik korábban tiltakoztak Czeglédy megbízása ellen.

Ez azt jelenti, hogy ez a három párt is visszaeső politikusbűnözőknek asszisztál - tette hozzá.

Novák Előd szerint közfelháborodást váltott ki, hogy két önkormányzat, a főváros VII. és XI. kerülete is szerződést kötött annak a Czeglédy Csabának az irodájával, akit már "2010 előtt is felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek adócsalás miatt". Most pedig a Czeglédy nevével fémjelzett Human Operator Zrt.-hez kötődő bűnszervezet ügyében folyik eljárás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt - fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az ügyben 21 ember ellen emeltek vádat és októberben már jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítéltek három olyan vádlottat, akik beismerték bűnösségüket.

Szerinte a politikusbűnözők előretörését mutatja az is, hogy a DK-s
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 12:21
Gulyás: a főváros új vezetése nem támogatja a dél-budai centrumkórházat
megszűnt a szabadságok pénzben történő megváltásának lehetősége, a kormány pedig hajlandó egységes, a polgármesterekre is vonatkozó végkielégítési szabályokat bevezetni, amennyiben erre az önkormányzatoktól felkérést kapnak.

A Borkai Zsolt volt győri polgármester ügyében megfogalmazott kérdésre válaszolva elmondta, alapos a gyanú, hogy zsarolás történt, ami példátlan az eddig is durva viták jellemezte magyar politikai életben. Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint a zsarolás mögött a DK-s Czeglédy Csaba állhat, a tárcavezető azt mondta, erről eddig ő is csak a sajtóban olvasott.

Gulyás Gergely közölte, a katasztrófavédelem napi szinten végez méréseket a Mátrai Erőműnél, de nem talált vegyi határérték-átlépést.

A miniszter kérdésre úgy fogalmazott, súlyos tévedés összekeverni Varga Judit igazságügyi miniszter és Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő felmenői kommunista rendszerben végzett cselekedeteinek súlyát, ugyanakkor minden esetben, így ebben a kettőben is igaz, hogy
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:43
László Imre: a DK nem ellenzi a dél-budai szuperkórházat
Az ellenzéki politikus szerint a kormány rá és Karácsony Gergely főpolgármestere hivatkozva azt a látszatot kelti, mintha miattuk kellene leállítani a kerület Dobogó városrészébe tervezett szuperkórház beruházását, amelyből - egyébként - még egyetlen kapavágás sem valósult meg.

"Mi soha nem mondtuk, hogy nem kell ez a kórház (...), polgármesterként nincs is beleszólásom, de támogatom" - hangsúlyozta a DK-s politikus.

László Imre ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a tervek szerint a szuperkórház 250 milliárd forintba kerül, ezt az összeget pedig racionálisabban is fel lehetne használni, például 50 milliárdból a Szent Imre-kórház sokprofilú intézménnyé válhatna, 200 milliárdból pedig a jelenleg méltatlan körülmények között működő Szent János-kórház területén épülhetne egy minden igényt kielégítő új budai egészségügyi központ.

Az egészségügyben válsághelyzet van, a dolgozók menekülnek az ágazatból, és a pénz is kevés; ami még egyáltalán jut az egészségügyre, azt gazdaságosan, hatékonyan
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:42
Képek, videók
tavaszi nyitány.czeglédy
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 14:14
Lemondott szolgáltatás
sanci81
2015. június 14. vasárnap, 19:00
szolgáltatások
airam41
2012. december 04. kedd, 16:32
szolgáltatás
jns
2011. június 08. szerda, 12:06
Hunvald vádirat.jpg
agica2004
2011. április 08. péntek, 14:28
Nem működött a wifi
sanci81
2017. augusztus 05. szombat, 15:34
Nem működő wifi
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:29
Ma is müködok és csodájár
farkas1945
2013. október 17. csütörtök, 12:01
Laxey Wheel,a müködö Íror
farkas1945
2013. október 17. csütörtök, 12:01
honfoglaló_döntő0604.j pg
maroka
2019. június 04. kedd, 13:51
döntő játékosai_honfoglal
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:44
döntő_kupagyőzelem.jpg
maroka
2018. szeptember 17. hétfő, 17:55
nyolcad döntő.jpg
maroka
2018. június 29. péntek, 09:10
péter döntő0111_2.jpg
maroka
2018. január 11. csütörtök, 12:05
péter döntő0111.jpg
maroka
2018. január 11. csütörtök, 12:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.