Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 05:07 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rasmussen sztáredzőként érkezett, de miként távozik?
Forrás: M4 sport

Román klubcsapatával BL-t nyert, a lengyel válogatottal kétszer is 4. lett a vb-n, de magyar kapitányként nem jött össze a négy világversenyen a kiugró eredmény. Sérülések és gyermekvállalások miatt egyik jelentős tornán sem tudta az általa legerősebbnek vélt csapatot felállítani.
.......


A kedden menesztett Kim Rasmussent 2016. május 18-án nevezték ki a magyar női kézilabda-válogatott kapitányává, de megbízatása csak július 1-től lépett érvénybe. A kinevezése előtt tíz nappal Bajnokok Ligáját nyert a CSM Bukaresttel, a budapesti döntőben a Győrt győzték le büntetőkkel. Rasmussen lett a második külföldi szakember a női válogatott élén, a norvég Karl Erik Böhn irányításával 2012-ben Eb-bronzot nyertek Görbiczék. (Ambros Martin csak ideiglenes megoldás volt Elek Gáborral 2016-ban.)

A 47 esztendős dán edző korábban is okozott már kellemetlen perceket a magyaroknak, hiszen a 2015-ös világbajnokságon ő volt a kapitánya annak a lengyel válogatottnak, amelyik a nyolcaddöntőben 24-23-ra nyert Magyarország ellen, ezzel elütve a mieinket az olimpiai pótselejtező lehetőségétől. Nem mellékesen a világsztárokat nélkülöző lengyel együttessel kétszer (2013, 2015) is negyedik tudott lenni a világbajnokságon.
Kinevezésekor úgy fogalmazott, Magyarország Európa kézilabda-fellegvára, egységes és összetartó válogatottat szeretne, kemény munkával ott lenni a nagy versenyeken és végső célként a 2020-as tokiói olimpián. Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök is azt hangsúlyozta, a végső cél, hogy a csapat ott legyen a 2020-as tokiói olimpián, és addig se maradjon le a jelentősebb világversenyekről. A korábbi világklasszis kapus a menesztés után kiemelte, bár az eredmények elsőre nem ezt tükrözik, Rasmussen jó munkát végzett, és a célul kitűzött olimpiai szereplés még elérhető.
Az elvárásoknak megfelelt a dán szakember, ugyanakkor kiugró eredményt nem sikerült elérnie. A 2016-os Eb-n úgy lett 12. az együttes, hogy a hat meccséből mindössze egyet tudott megnyerni (Montenegró), és egy döntetlen (Oroszország) mellett négyszer (Csehország, Dánia, Románia, Norvégia) vereséget szenvedett.
A 2017-es vb-n a 15. helyen végeztek Kovacsicsék, 3 győzelemmel (Argentína, Lengyelország, Csehország) és 3 vereséggel (Norvégia, Svédország, Franciaország), a csoportból való továbbjutás után a nyolcaddöntőben a későbbi győztes franciák három góllal nyertek a magyar együttes ellen.
A 2018-as kontinensviadalon szerezte meg legjobb eredményét Rasmussennel a válogatott, akkor a 7. helyen végeztek. A csoportkörben a hollandok elleni vereség után legyőzték a horvátokat és a spanyolokat, majd a folytatásban hiába nyertek a németek és a románok ellen is, a norvégoktól kikaptak, így a középcsoport negyedik helyén végeztek. (A norvég és a román csapattal azonos pontszámmal, de a minitabella alapján csak a harmadikok lettünk.) Ha egy ponttal többet szerez az együttes, elődöntőt játszik. (Mint később kiderült, ennek a 7. helynek köszönhető, hogy idén márciusban ott lehet a válogatott az olimpiai pót selejtezőn.)
Az idei világbajnokság már nem tartozik a sikersztorik közé, hiszen a csoportjából sem jutott tovább az együttes. Kazahsztánt és Szenegált ugyan legyőzte, de a spanyol, montenegrói, román hármastól vereséget szenvedett. Igaz, utóbbi kettőtől csak egy-egy góllal kapott ki, de a vb előtt többnyire az volt a téma, hányadik helyen jut tovább a csoportból, így ez az eredmény (14. hely) mindenféleképp csalódás. A helyosztón a franciák is legyőzték a magyar csapatot, így a tornán európai együttes ellen nem sikerült még pontot sem szerezni. Az európai együttesek közül csak a szlovéneket sikerült megelőzni.
Az már csak az eredmények szerencsés alakulásának köszönhető, hogy még így is maradt esély az olimpiai részvétel kiharcolására. (A 7. helyért játszott találkozón a svédek legyőzték a németeket, akik így biztosan nem lesznek ott Tokióban.) Ehhez azonban a március 20-22-én esedékes győri pót
selejtezőn az orosz, szerb, kínai hármasból legalább kettőt meg kellene előzni.
Ráadásul a románok elleni utolsó csoportmeccsen a hajrában mutatott kirohanása duplán büntette a csapatot, hiszen kiállítása miatti emberhátrányban két gólt kaptunk, ráadásul a sajtótájékoztatón a játékvezetőket és a nemzetközi szövetséget is kiosztotta, így nem volt meglepő, hogy az IHF súlyos, kétmeccses büntetéssel sújtotta, ami azt jelentette, a három pót selejtezőből az első kettőn (Kína, Szerbia) nem ülhetne a válogatott kispadján. (Az már nem sokat segített, hogy a találkozó után teljes egészében magára vállalta a vereséget.)
A menesztett kapitány a dán TV2-nek úgy fogalmazott, folyamatosan valami újat kellett építenie és a sérülések, várandósságok miatt szinte soha nem tudta a lehető legerősebb összeállításban szerepeltetni csapatát, minden világversenyről kulcsemberek hiányoztak.

Ebben igaza is van, hiszen az elmúlt időszakban olyan meghatározó játékosok mondták le a válogatottságot gyermekvállalás miatt, mint Szucsánszki Zita, Szekeres Klára vagy éppen Hornyák Dóra.

De a válogatott egyik legrutinosabb emberével, Tomori Zsuzsával sem volt szerencséje Rasmusennek, hiszen a klasszis átlövő az elmúlt években többször is hónapokat hagyott ki térdsérülései miatt.
Közvetlenül a 2016-os Eb előtt a románok elleni felkészülési meccsen dőlt ki Szucsánszki és Kovacsics Anikó, akikre így nem számíthatott Svédországban, Klivinyi Kinga válla pedig épp a 2018-as Eb-t megelőző felkészülési tornán sérült meg, így alig pár nappal a rajt előtt került ki a keretből.
Kocsis Máté, az MKSZ elnöke Rasmussen kinevezésekor azt mondta, úgy éljen Magyarországon, hogy lássa a hazai élmezőnyt, ismerje a csapatokat. Ebben sem lehet kivetnivalót találni, hiszen a szakember látogatta a magyar bajnooikat, szívesen mondott a találkozókról véleményt is, mégis néha úgy tűnt, a válogatottnál nem tudja magát megértetni a játékosaival és nem csak az angol nyelv miatt.
Ugyanakkor a sokak szerint a világ egyik legjobb edzőjének tartott szakember sokszor tévedhetetlennek hitte magát, többek között így fordulhatott elő, hogy nem foglakoztatott pszichológust az együttes mellett, mert véleménye szerint nincs rá szükség, ő is meg tudja oldani a lelki problémákat. Egy biztos, komoly sikerrel, konkrét tervekkel és nagy ambícióval érkezett. Az állandó eredménykényszer mellett sikerült fiatalítani is a válogatotton, ugyanakkor csak apró, részsikereket sikerült felmutatnia.
Az olimpiai pót selejtezőn a Danyi Gábor-Elek Gábor páros irányíthatja a válogatottat, hogy 2008 után ismét olimpián szerepelhessenek a női kézilabdázók.
maroka, 2020. január 09. csütörtök, 12:22
Címkék: Bajnokok Ligáját, Karl Erik Böhn, Ambros Martin, Elek Gáborral, Magyarország Európa, Pálinger Katalin,
Kommentek
Bódi Bernadett a másodosztályú Budaörshöz szerződött
A budaörsi klub honlapjának tájékoztatása szerint a 34 éves szélsővel - akinek távozását szerdán jelentette be a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO - hároméves szerződést kötöttek.

"Győrben a sportág legmagasabb céljaiért küzdhettem, hálás vagyok mind a két felejthetetlen korszakért, amit az ETO-ban tölthettem. Sok, ingázással töltött év után szerettem volna közelebb lenni a családomhoz, úgy, hogy az általam szenvedélyesen szeretett kézilabdát sem kell feladnom" - nyilatkozta Bódi. Hozzátette: tudása legjavával kívánja segíteni a csapatot célja elérésében, hogy feljussanak az élvonalba.

Bódi 2002 tavaszán játszotta első mérkőzését a győriek felnőttcsapatában. Öt évvel később Dániába igazolt, majd a Békéscsaba, a Siófok és a Dunaújváros játékosa volt, aztán 2013 nyarán tért vissza Győrbe, vagyis összesen tizenhárom szezonon keresztül erősítette az ETO-t. Hét-hét alkalommal nyert bajnokságot és Magyar Kupát, négyszer Bajnokok Ligáját. Győri karrierje alatt Bódi 467 tétmérkőzésen szerepelt,
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 22:43
Bódi Bernadett váratlanul távozott a győri kézilabdaklubtól
szélső maga kérte, hogy ne lépjen életbe a jövő nyárig szóló szerződése, és szabadon igazolható játékosként máshol folytathassa pályafutását. Erre július 1-től lesz lehetősége.

Bódi 2002 tavaszán játszotta első mérkőzését a győriek felnőtt csapatában. Öt évvel később Dániába igazolt, majd a Békéscsaba, a Siófok és a Dunaújváros játékosa volt, aztán 2013 nyarán tért vissza Győrbe, vagyis összesen 13 szezonon keresztül erősítette az ETO-t. Hét-hét alkalommal nyert bajnokságot és Magyar Kupát, négyszer Bajnokok Ligáját. Győri karrierje alatt Bódi 467 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 863 gólt dobott.

Bartha Csaba klubelnök felidézte, hogy az idei év elején állapodtak meg a szélsővel az egy szezonra szóló szerződéshosszabbításról.

"Tisztában voltunk vele, hogy Bódi Bernadett már tervezte életét a sportolói karrier után is, elsősorban a családalapítás szerepelt nála már a fókuszban, de ezek tudatában, elsősorban 2020 november végéig terveztünk vele. Azért eddig, mert a válogatottal járó megterhelések
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:32
Sergio Ramos a Real Madridnál fejezné be a karrierjét
Szándékáról a madridi Marca írt, a 34 éves futballista testvérét, egyben játékosügynökét, René Ramost idézve, aki biztos benne, hogy öccse szerződést hosszabbít a blancóknál.

"A labdarúgásban mindig történhet valami változás, de jelen esetben mindkét oldal ugyanazt kívánja - mondta az ügynök. - Sergiónak az álma az, hogy a Realban fejezze be karrierjét, s úgy látom, a klub is ezt akarja."

Hozzátette, hogy a szerződéssel kapcsolatos megbeszélések még nem kezdődtek meg ugyan, de szerinte nincs miért nyugtalankodniuk.

"Mihelyt a klub kész lesz rá, megkezdjük a tárgyalást" - jelentette ki.

Sergio Ramos a Sevillától 2005-ben érkezett a madridiakhoz, a szerződése jövő júniusban jár le. A Reallal négyszer nyert Bajnokok Ligáját és ugyanennyiszer spanyol bajnoki címet. Az elmúlt tizenöt évben 444 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a királyi gárdában, és 64 gól fűződik a nevéhez. A nemzeti válogatottban, amelynek szintén ő a csapatkapitánya, 170 alkalommal jutott szóhoz, és 21-szer volt
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 09:11
Egy hónappal meghosszabbította szerződését a Liverpool középpályása
Az egyesület honlapjának közleménye szerint a 32 éves középpályással korábban kötött megállapodás június 30-án járt volna le, a mostaninak köszönhetően viszont befejezheti csapatával a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezont, amely jövő szerdán folytatódik.

A Liverpool 25 ponttal előzi meg a címvédő Manchester Cityt a Premier League-ben, és várhatóan bajnoki címet ünnepelhet majd - harminc év elteltével először.

A 34-szeres angol válogatott Lallana 2014 nyarán a Southamptontól került jelenlegi klubjához, melynek színeiben 178 mérkőzésen lépett pályára és 22 gólt szerzett. Jürgen Klopp együttesével Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klub-világbajnoki címet nyert.
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 14:46
A negyedosztályban lett edző a franciák aranylabdása
kapcsolatban elmondta: egy évre írt alá az egyesülethez. Hozzátette: amennyiben teljesíti a kitűzött célt, a feljutást, akkor a megállapodás automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodik.

Papin játékosként nagy karriert futott be, 1991-ben ő érdemelte ki az Aranylabdát, ötszörös francia gólkirály, aki 1986-tól tíz éven át olyan nagy európai klubokban játszott, mint az Olympique Marseille, az AC Milan, a Bayern München. Mindhárom együttessel nemzetközi kupadöntőbe jutott, az olasz gárdával 1994-ben Bajnokok Ligáját nyert, két évvel később a német együttessel az UEFA Kupában - az Európa-liga elődjében - diadalmaskodott.

A francia válogatottban 54 alkalommal szerepelt, 30-szortalált a kapuba, tagja volt az 1986-os világbajnokságon bronzérmes csapatnak.

Edzői karrierjét 2004-ben kezdte el, de meg sem tudta közelíteni azt a szintet, amit játékosként elért. Az elmúlt tíz évben már csak egy megbízatása volt, 2015 óta nem akadt csapata.

A Chartres a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 10:11
Óva int Sané szerződtetésétől a Bayern korábbi védője
lejáró szerződését a Manchester Citynél. Több sajtóorgánum is azt feltételezte, hogy a müncheni alakulatnál folytatja, sőt, a Sport Bild már arról is hírt adott, hogy a 10-es mezszámot kaphatja meg.

"Az ő karaktere egyáltalán nem illik a klubhoz. Magának való, a formája pedig nagyon hullámzó. A Manchester Citynél és a válogatottban is sok problémája volt" - idézte a goal.com a 43 éves Sagnolt, aki játékosként 2000 és 2009 között erősítette a Bayernt, amellyel a többi között öt bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert. Carlo Ancelotti menesztése után 2017-ben ideiglenesen vezetőedzőként is irányította a csapatot. A francia válogatottban 58 alkalommal szerepelt.

A müncheniek már tavaly nyáron szerették volna leigazolni az akkor csúcsformában lévő Sanét, akiért a Manchester City sajtóhírek szerint 150 millió eurót kért. Az üzlet azonban nem jött létre, mert a játékos súlyosan megsérült és több hónapot ki kellett hagynia, csak idén januárban állt újra edzésbe. Néhány hete a német sajtó arról írt,
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 12:51
MLS - Jaap Stam lett a Cincinnati vezetőedzője
A 66-szoros holland válogatott, korábbi kőkemény védő érkezését csütörtökön honlapján jelentette be a klub.

A 47 éves szakember - aki játékosként Bajnokok Ligáját is nyert - eddigi edzői karrierje során az Ajax Amsterdam utánpótlásában, az angol Readingnél, a PEC Zwollénál, valamint a Feyenoordnál dolgozott.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 08:51
Premier League - Klopp szeretné folytatni a bajnokságot
A csapattal tavaly Bajnokok Ligáját nyert német szakember a BBC-nek reményét fejezte ki, hogy a most hétvégén újraindult német bajnokság gond nélkül folytatódik majd, s ahhoz hasonlóan a szigetországban is el lehet majd indulni.

Klopp úgy látja, a feltételek minden csapat számára ugyanolyanok lesznek. Azt ő sem várja, hogy csúcsformában játszanak majd futballistái, de szerinte erre nincs is szükség.

"A labdarúgás olyan játék, amelyben minden csapat ugyanolyan helyzetben van. Nem kell minden idők legjobb formájában lennünk, csak a körülményekhez képest kell a lehető legjobban játszanunk, és ezzel a többi együttes is így van" - nyilatkozta a tréner.

Angliában egyelőre még sok a bizonytalanság, nincs lehetséges időpontja a folytatásnak, több csapatnál is felvetődött, hogy nem akarnak semleges helyen játszani, vagy nézők nélkül, míg több olyan játékos is van, aki félti az egészségét és nem érzi magát biztonságban. Klopp viszont a zárt kapus mérkőzések miatt egyáltalán nem
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 21:42
Képek, videók
Bajnokok ligája.jpg
nyotti
2007. szeptember 01. szombat, 15:31
TS-WO 072 Karlie Kloss an
charlotteani
2017. április 16. vasárnap, 22:34
TS-WO 073 Karlie Kloss an
charlotteani
2017. április 16. vasárnap, 22:34
kepek_karlovy-vary2-cs eh-
menusgabor
2017. február 22. szerda, 13:29
Karlovy Vary.jpg
menusgabor
2017. február 22. szerda, 13:18
Karlovy Variban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:17
256px-Karlovy_Vary_Cze ch.
menusgabor
2015. június 20. szombat, 20:07
Karlovy-Vary-Czech-Rep ubl
menusgabor
2015. június 20. szombat, 20:06
1024px-Karlštejn_029.j pg
menusgabor
2015. június 19. péntek, 22:03
Flieher Karl
eva6
2015. április 30. csütörtök, 09:33
Ambrosia
sanci81
2016. január 23. szombat, 12:00
Alessandra Ambrosio brazi
farkas1945
2013. június 08. szombat, 11:17
alessandra-ambrosio-19 20x
orsi1
2013. január 05. szombat, 10:02
alessandra-ambrosio-wa llp
margoboszi
2011. december 29. csütörtök, 10:11
Alessandra_Ambrosio_Se pte
orsi1
2011. április 10. vasárnap, 07:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.