Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 18:05 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az alma egészséggel ajándékoz megAz alma egy nagyon egészséges gyümölcs. Nemcsak sütés és főzés során használhatjuk fel, hanem nyers változatban is sokféleképpen fogyaszthatjuk. Készíthetünk belőle salátát, turmixitalt, a lereszelt almát joghurttal is összekeverhetjük. Lássuk, miért olyan hasznos, ha naponta legalább egy almát elfogyasztunk.

Az alma sok rostot és tápanyagot tartalmaz
Az alma tele van értékes rosttal, amely nagyon hasznos lehet emésztési zavartok esetén. Éppen olyan hasznos hasmenésnél, mint székrekedésnél. Tele van antioxidáns C-vitaminnal, de ezen kívül megtalálható még benne a mangán, a réz, az E-, B -, B2- és a B6-vitamin is. Polifenolokban is gazdag, amelyek szintén számtalan egészségügyi előnnyel rendelkeznek.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az almát, úgy jelentősen lecsökkenhet a szívbetegség kialakulásának a kockázata. Az alma ugyanis oldható rostban gazdag, amely segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

Az alma tehát polifenolokban is bővelkedik. Az egyik ilyen polifenol vegyület szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében.

Kutatások igazolják, hogy a flavonoidok magas bevitele mintegy 20 százalékkal csökkenti az agyvérzés kialakulásának a kockázatát.

A flavonoidok a szívbetegségek kialakulásának kockázatára is hatással vannak, mert csökkentik a magas vérnyomást, illetve a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét.

Még a cukorbetegség ellen is védelmet jelenthet

Az alma akár még a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is segíthet. Amennyiben minden nap elfogyasztunk egy-egy almát, úgy akár 25 százalékkal is csökkenhet ennek a krónikus betegségnek az esélye.

Az almában lévő polifenolok segítenek a hasnyálmirigy béta-sejtjei károsodásának a megelőzésében. A béta-sejtek inzulint termelnek a szervezetben, és ezek gyakran mutatják a sérülés jeleit a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő embereknél.

Prebiotikus hatás

Az alma mintegy prebiotikumként működik, ezáltal elősegíti a jó baktériumok elszaporodását, így nemcsak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában vesz aktívan részt ez a gyümölcs, de az elhízástól, a szívbetegségtől és a 2-es típusú cukorbetegség ellen is védelmet élvezhetünk általa.

Még a memóriára is pozitívan hat

Az alma rendszeres fogyasztása megállíthatja az agyban a neurotranszmitterek csökkenését, márpedig ez nagyon fontos, hiszen ezek a neurotranszmitterek szükségesek a jó memória fenntartásához.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. június 28. vasárnap, 17:05
Címkék: alma egészséggel, nagyon egészséges, lereszelt almát, almát elfogyasztunk, alma tele, szívbetegség kockázatát,
Kommentek
Az Európai Bizottság 166,7 milliárd eurós jövő évi uniós költségvetést javasolt
amelyet az uniós gazdaság zöld, digitális és rugalmas átállását és fellendülését segítő REACT-EU kezdeményezés 42,45 milliárd euróval egészítene ki. A 2050-ig elérni kívánt éghajlatsemlegesség célkitűzése elérésére 9,47 milliárd euró állna rendelkezésre.

Több mint 1,2 milliárd eurót fektetne a bizottság az európai stratégiai autonómia és biztonság fokozásába, az unióhoz csatlakozni vágyó országok törekvéseit pedig 1,9 milliárd euróval támogatná. Mintegy 22,3 milliárd euróval finanszírozná az egészséggel és az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatási és innovációs tevékenységeket, 10,13 milliárd eurót juttatna a fenntartható infrastruktúrát, az innovációt és a digitális átállást segítő beruházásoknak. A nagyszabású vészhelyzetekre való reagálás biztosítására 619 millió euró jutna az EU polgári védelmi mechanizmusán keresztül. Az egészségügyi vészhelyzetekre való felkészülést 1,19 milliárd eurós költségvetés segítené, a humanitárius segítségnyújtásra 2,8 milliárd euró jutna.

Az Európai Bizottság ezen
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 16:41
Balassi Bálint: Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje..
A régi magyar irodalomban kalandozunk ma. Balassi Bálint a 16. századba röpít, szép nyelvén a végvári víg pünkösdöt felidézve. Riasztóan gyorsan változik körülöttünk a világ, de van, ami állandó. A rózsákat még mindig pünkösd nyitja ,,illatozásra". És most is örömre, vigadozásra, megújulásra hív az ünnep. És istendicséretre, melyből ne fogyjunk ki soha. ,,Dicsérjük szent nevét fejenkint jó szívből"!

Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje,
Mindent egészséggel látogató ege,
Hosszú úton járókot könnyebbítő szele!

Te nyitod rózsákot meg illatozásra,
Néma fülemile torkát kiáltásra,
Fákot is te öltöztetsz sokszínű ruhákba.

Néked virágoznak bokrok, szép violák,
Folyó vizek, kutak csak néked tisztulnak,
Az jó hamar lovak is csak benned vigadnak.

Mert fáradság után füremedt tagokat
Szép harmatos fűvel hizlalod azokat,
Új erővel építvén űzéshez inokat.

Sőt még az végbéli jó vitéz katonák,
Az szép
maroka, 2020. május 30. szombat, 21:24
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Jó reggelt és egészséggel teli szép napot kívánok sok szeretettel mára is Néked
Puszillak .
Az egyik legjobb érzés , mikor valakit megölelsz , és az mégszorosabban ölel vissza .
eva6, 2020. április 15. szerda, 08:58
Balassi Bálint versei
VideóHOGY JÚLIÁRA TALÁLA, ÍGY KÖSZÖNE NEKI
a török Gerekmez bu dünya sensiz nótájára

E világ sem kell már nekem
Nálad nélkül, szép szerelmem,
Ki állasz most énmellettem;
Egészséggel, édes lelkem!

Én bús szívem vidámsága,
Lelkem édes kívánsága,
Te vagy minden boldogsága,
Veled Isten áldomása.

Én drágalátos palotám,
Jó illatú piros rózsám,
Gyönyörű szép kis violám,
Élj sokáig, szép Juliám!

Feltámada napom fénye,
Szemöldök fekete szénje,
Két szemem világos fénye,
Élj, élj, életem reménye!

Szerelmedben meggyúlt szívem
Csak tégedet óhajt lelkem,
Én
menusgabor, 2020. március 27. péntek, 19:30
Mi okozhat túlzott izzadást?
Az izzadással nincs semmi probléma. Nyáron, vagy megerőltető munkavégzés, edzés alatt természetes, hogy alaposan megizzadunk. De mi van akkor, ha valaki télen is nagyon izzad? A túlzott izzadás egy figyelmeztető jel is lehet, hiszen nem minden esetben jelenti azt, hogy minden rendben van az egészséggel.

Az izzadás segítséget nyújt a belső hőmérséklet szabályozásában. Amikor a test felmelegszik, akkor verejtékezünk. Amikor az izzadtság elpárolog, akkor a szervezet hőmérséklete ismét normálissá válik. A túlzott izzadás egyik oka a stressz is lehet. Bizonyára tapasztalta már, ha ideges, feszült emberrel találkozott és kezet fogott az illetővel, akkor nyirkos volt a tenyere.

A génjeink határozzák meg a verejtékmirigyeink számát, így némileg a genetikánktól is függ, hogy mennyire vagyunk izzadósak. Sajnos az izzadás akkor is lehet túlzott mértékű, ha valamilyen betegségben szenvedünk, de egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet a kóros verejtékezés. Egyes antibiotikumoknak,
pacsakute, 2020. március 21. szombat, 13:04
Palkovics: erősítendő az innováció az egészségügyi kutatás-fejlesztésben
A fórumról szólva elmondta: előadásában arról beszélt, hogyan is néz ki az elkövetkező időszak technológiai, információ- és kutatás-fejlesztési rendszere Magyarországon, valamint ennek a finanszírozási rendszere. A hamarosan a kormány elé kerülő magyar kutatási-innovációs stratégiáról szólva azt mondta: ez lesz az alapja az elkövetkező európai uniós időszak tervezésének.

A fórumon a kutatás-fejlesztés háttérintézményeiről is beszéltek, így arról is, hogyan alakulnak át, fenntartói szempontból és tartalmilag is, az egyetemek - tette hozzá a miniszter. Azt mondta, hogy a résztvevőkkel ismertette azokat, a kormány által már jóvá hagyott megoldásokat, amelyek többek között a doktoranduszképzés flexibilisebbé tételét célozzák, különösképp az orvosképzésben.

Freund Tamás, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet ügyvezető igazgatója a felfedező kutatások jelentőségéről beszélt, azt hangsúlyozva, hogy új felfedezések nélkül nincs előrelépés a gyógyszeriparban. Hozzátette: a betegségek
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 15:01
A barátok egészségessé tesznek
egészségügyi hatással ajándékoznak meg bennünket. A barátokkal töltött idő következtében csökken a vérnyomás, csökkenhet a testtömegindex és a derék körtérfogata, de még a CRP-fehérjeszint is, amely egy olyan marker, ami a gyulladást jelzi az emberi szervezetben.

A barátság nemcsak a fizikai egészségnek tesz jót, de mentálisan is kiegyensúlyozottabbá tesz bárkit, illetve még szebbek is lehetünk, ha vannak barátaink.

A magányosság érzése rosszat tesz az érzelmi és a mentális egészséggel. Egy tanulmány arról számolt be, hogy azoknál az embereknél, akik szenvednek a magány miatt - vannak, akik magányosan is remekül érzik magukat -, olyan károk keletkezhetnek a szervezetükben, mintha naponta egy doboz cigarettát elfüstölnének. Mindemellett a magányosság érzése evésbe is hajszolhatja az egyént, márpedig az elhízás olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint rák, cukorbetegség, illetve szívbetegség.

A stressz nagyon rossz hatást gyakorol az egészségre, hiszen
pacsakute, 2020. március 01. vasárnap, 10:13
Képek, videók
Fogyaszd egészséggel!
sargarozsa15
2016. május 08. vasárnap, 17:31
Fogyazd egészséggel.jpg
gosztmagdi
2012. május 31. csütörtök, 17:25
FOGYASZD EGÉSZSÉGGEL!
kacagas
2009. december 10. csütörtök, 12:36
Egészséges táplálékok.jpg
pacsakute
2020. április 10. péntek, 22:44
Egészségesek.jpg
pacsakute
2020. március 10. kedd, 19:58
9 Egészséges szokás.jpg
pacsakute
2020. február 29. szombat, 00:11
Egészséges gyümölcsök .jp
pacsakute
2020. január 31. péntek, 21:07
Egészséges ételek.jpg
pacsakute
2020. január 15. szerda, 23:13
Egészséges tavaszi táplál
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 13:12
Egészséges tápanyagok.jpg
pacsakute
2019. február 28. csütörtök, 20:09
Egészséges vitamin tál
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 01:02
Egészséges életmód alapel
pacsakute
2018. április 24. kedd, 21:25
Az egészséges ember
irmus
2018. február 24. szombat, 11:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.