Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:06 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sikertelen volt az amerikai szenátus kísérlete az iráni határozat elnöki vétójának megkerülésére
A szenátusi voksoláson nem sikerült az ehhez szükséges kétharmados támogatást elérni. A szenátorok - a párthovatartozásuktól függően - 49:44 arányban utasították el az elnöki vétó felülírását.

Donald Trump amerikai elnök szerdán vétózta meg azt a kongresszusi határozatot, amely korlátozta volna az Irán elleni katonai akciókat. Az elnök akkor közleményében "bosszantó határozatnak" nevezte a kongresszus mindkét háza által elfogadott döntést, amelyet szerinte a demokraták terjesztettek elő ezért, hogy a november 3-i választások előtt megosszák a Republikánus Pártot.

A határozat tervezetét a demokrata párti többségű képviselőházban terjesztették elő, még január elején, nem sokkal azt követően, hogy Trump utasítására az amerikai hadsereg a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében likvidálta Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát. A demokrata párti törvényhozók valószínűsíthetően a további katonai akcióknak akarták elejét venni, bár a határozattervezet benyújtásakor úgy fogalmaztak: a kongresszusnak a végrehajtó hatalom feletti alkotmányos felügyeleti jogát akarják megerősíteni.

A rendelkezés kimondta volna, hogy az Egyesült Államok kormányzata nem indíthat katonai akciót az Iráni Iszlám Köztársaság ellen a kongresszus egyértelmű felhatalmazása nélkül. Trump a határozat tárgyalása során mindvégig jelezte, hogy megvétózza a döntést, szerda esti közleményében pedig aláhúzta, hogy "az alkotmány elismeri az elnök jogát ahhoz, hogy megelőzze ellenségeink cselekedeteit és gyorsan, határozottan reagáljon rájuk". Hangsúlyozta azt is, hogy ő éppen ennek megfelelően cselekedett, s a Kászim Szulejmáni elleni akció összhangban volt az amerikai törvényekkel.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 07:04
Címkék: Donald Trump, Republikánus Pártot, Kászim Szulejmáni, Forradalmi Gárda Kudsz, Egyesült Államok, Iráni Iszlám Köztársaság,
Kommentek
Koronavírus - Donald Trump országos szükségállapotot hirdetett
katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) költségvetéséből folyósítják.A vírustesztek elvégzésének, a betegek ápolásának és a vakcina kutatásának nem lesz anyagi akadálya - szögezte le az elnök. Hangsúlyozta, hogy a kormányzat eddigi intézkedései - köztük az Európai Unió országaiból, korábban pedig Kínából történő beutazások felfüggesztése - helyeseknek bizonyultak.

Trump közölte, hogy széleskörű felhatalmazást ad Alex Azar egészségügyi miniszternek egyes törvények és szabályozások megkerülésére annak érdekében, hogy a szakemberek és az ellátó szolgálatok rugalmasabban alkalmazkodhassanak a rendkívüli helyzethez. Sürgősségi központok felállítását javasolta az amerikai tagállamoknak, ésfelkérte a kórházakat, hogy készüljenek fel a szükséghelyzetre.

Mint mondta: nem lesz hiány vírustesztekben, sőt a jövő hét elejéig további félmillió, egy hónapon belül pedig ötmilliótesztet juttatnak el az egészségügyi hatóságokhoz, illetve laboratóriumokhoz és kórházakhoz, de az amerikai kormányzat azt
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 22:23
Brexit - BBC: Johnson a parlament megkerülésére készül
A brit közszolgálati televízió hírcsatornája szerint a július vége óta hivatalban lévő konzervatív miniszterelnök kezdeményezni fogja az uralkodónál, hogy a szeptember 3-án véget érő törvényhozási szünet után pár nappal, szeptember 10-én zárja be a parlamenti ülésszakot. Ez lehetővé tenné a kormány számára, hogy II. Erzsébet királynő csak október 14-én tartsa meg beszédét kormánya terveiről a törvényhozásban, megnyitva ezzel az új ülésszakot.

Ez szakértők szerint azt jelentené, hogy a rendezetlen Brexitet elvető képviselőknek gyakorlatilag nem lenne idejük jogszabályok elfogadtatása révén megakadályozni a kormányfőt abban, hogy akár megállapodás nélkül is kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból.

A kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségéért és a miniszterelnöki posztért vívott versenyben Boris Johnson rendre elzárkózott attól, hogy kizárja a parlament felfüggesztésének lehetőségét, amelyet a Brexit-folyamat közepette a politikusok és a kormány tagjai közül is többen
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 11:51
Fellebbez a zalai főügyészség az Éjjeli Őrség párt bejegyzése ellen
Zalaegerszegi Törvényszék elrendelte az Éjjeli Őrség A Magyar Testvériségért Párt nyilvántartásba vételét, azonban a Zala Megyei Főügyészség közjogi szakága csütörtökön fellebbezést jelentett be, indítványozva a párt nyilvántartásba vételére irányuló kérelem elutasítását.

Az ügyészség álláspontja szerint "a párt alapszabálya több ponton is ellentétes a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény, valamint más vonatkozó jogszabály rendelkezéseivel". Ide tartozik, hogy létrejötte "jogszabály megkerülésére irányul, a migrációt támogató civil szervezeteket érintő különadó alóli mentesülést célozza".

A főügyészség szerint az alapszabály más pontokon sem felel meg a jogszabályi előírásoknak. Egyebek mellett párt külföldi magánszemélytől nem fogadhat el vagyoni hozzájárulást, de a megalakuló pártnak a székhelyet nem magyar állampolgár biztosítaná.

Jogi személyek nem támogathatják a pártokat, ennek ellenére az alapszabály jogi személyek részére is biztosítaná a támogatási lehetőséget.
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 11:31
Évértékelő - Irán - A gazdasági szankciók és a nemzetközi elszigetelődés éve
A szankciók első csomagja augusztusban, a második pedig novemberben lépett életbe. A riál jelentősen elértéktelenedett, mindez további demonstrációkhoz vezetett az ország több pontján is, elsősorban Teheránban.

A szankciók és Washington fenyegetőzései miatt több külföldi nagyvállalat elhagyta Iránt vagy felfüggesztette az ottani működését, egyebek mellett a Peugeot, a Renault és a Total olajvállalat is.

Az iráni diplomácia komoly erőfeszítéseket tett a szankciók megkerülésére, nagyrészt úgy, hogy megpróbált egyezségre jutni a 2015-ös multilaterális atomalku többi aláírójával, így az Egyesült Királysággal, Kínával, Oroszországgal, Franciaországgal és Németországgal. Az aláírók 2018 szeptemberében közös nyilatkozatot fogadtak el arról, hogy elkötelezettek egy fizetési mechanizmus létrehozása mellett, az Iránnal való kereskedelmi kapcsolatok fenntartása érdekében. Ez az úgynevezett különleges célú gazdasági egység (SPV), amelyet az iráni exporttermékek, köztük az olaj kifizetése érdekében hoztak
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 08:20
A Google blokkolását helyezte kilátásba egy orosz távközlési hatósági vezető
Szubbotyin elismerte, hogy a jelenleg érvényes orosz jogszabályok a hozzáférés akadályozását egyelőre nem, csak a bírságolást teszik lehetővé. Ezért, mint mondta, törvénymódosításra lesz szükség.

"De ha zsákutcába kerülünk, a törvényhozás szintjén minden lehetőség rendelkezésünkre áll, hogy ezt a kérdést szabályozzuk. Ha az állam azt látja, hogy egy külföldi cég következetesen és szisztematikusan nem tartja be az orosz törvényt, akkor az állam törvénymódosítást kezdeményez és a orosz törvény be nem be nem tartása miatt szigorúbb büntetés is lehetséges, olyan, mint a blokkolás" - mondta a tisztségviselő.

Szubbotyin elmondta: a Google-től az várja el a hatóság, hogy egy szeptemberben elfogadott törvény értelmében szűrje ki a gyermekpornográfiára, az öngyilkosságra, a kábítószerekre, a szerencsejátékra, az alkoholárusításra, a terrorizmusra és szélsőséges tartalmakra utaló linkeket.

"Ez az az információ, amely tiltott nálunk. Ez az, amit akarunk, hogy a Google szűrjön ki" -
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 16:22
Orosz miniszterhelyettes: nem lehet hatékonyan blokkolni az internetes tartalmakat
jó példa Kína, ahol a felhasználók tömegesen kerülik meg a letiltást, és férnek hozzá a blokkolt szolgáltatásokhoz, egyebek között a WhatsApp és a Telegram messenger-szolgáltatókhoz. A miniszterhelyettes elmondta, hogy Oroszország és Kína folytatni fogja a két ország között megkezdett tapasztalatcserét a digitális és a médiaszféráról.

Volin augusztus 29-én elismerte, hogy az orosz hatóságok képtelenek letiltani a Telegram üzenetközvetítőt, mert az elegendő eszközzel rendelkezik a blokkolás megkerülésére. A szolgáltatót azért próbálták meg elérhetetlenné tenni, mert nem volt hajlandó kiadni kódolási kulcsait az orosz szakszolgálatoknak.

A Reuters hírügynökség augusztus 6-án arról számolt be, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) és a távközlési minisztérium szakembereiből álló egyik vegyes bizottság a Moszkva megyei Reutov városban a Rosztyelekom szolgáltató hálózatának elemzésével és szűrésével igyekezett
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 17:11
Januártól ellenőrzik az ország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetéseket
A belügyminiszter által benyújtott, a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot 113 igen, 50 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

A január elsején hatályba lépő jogszabály szerint az EU-n, az Európai Gazdasági Térségen, illetve Svájcon kívüli állam állampolgára vagy ilyen államban bejegyzett jogi személy, egyéb szervezet bizonyos tevékenységeket végző magyarországi székhelyű gazdasági társaságban a meghatározottnál nagyobb tulajdonrészt csak úgy szerezhet, ha ezt bejelenti az illetékes miniszternek, aki ezt visszaigazolja. Hasonló szabályok vonatkoznak fióktelep létesítésére is.

Engedélyköteles tevékenység például a fegyvergyártás és bizonyos haditechnikai, titkosszolgálati eszközök előállítása, egyes pénzügyi szolgáltatások és fizetési rendszerek működtetése, valamint a villamos energiáról, a földgázellátásról, a víziközmű-szolgáltatásról, az elektronikus hírközlésről szóló törvény hatálya alá tartozó
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 10:21
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Az amerikai republikánus
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:41
Szulejman.jpg
liliana01
2019. július 14. vasárnap, 19:26
Szulejmán és Szádika.gif
pacsakute
2015. november 17. kedd, 20:03
I Szulejmán nyughelye.JPG
pacsakute
2015. július 31. péntek, 16:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.