Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megújította partneri kapcsolatát a Magyar Honvédség és a HungaroControl
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Budapesten tartott aláírási ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a honvédség feladata az ország állampolgárainak és a légtérben utazóknak a védelme; a katonának bárhol, bármilyen körülmények között képesnek kell lennie a feladat ellátására.

Hozzátette, a katonai légi navigációs feladatok ellátása mellett a polgári légi forgalmat is figyelemmel kísérik. Ezt a feladatot tíz irányító és hat légtérgazdálkodó végzi, tavaly az irányító szolgálat 34 katonát képzett ki légi navigációs vagy repülésbiztonsági tanfolyamokon.

Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a megállapodás részeként továbbra is vállalják a képzések lebonyolítását, emellett nemzetközi érdekképviseleti, valamint légi navigációs humánerőforrás- és kutatásfejlesztési projektekben vesznek majd részt.

Kérdésre válaszolva a vezérigazgató elmondta, az együttműködés tíz projektet tartalmaz, ezek közül kiemelte a távoli toronyirányítás technológiájának bevezetését a honvédségnél, valamint a NATO-radarok által vett, megszűrt radarinformációk továbbítását a HungaroControlnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 13:12
Címkék: Magyar Honvédség, Benkő Tibor, Szepessy Kornél, honvédség feladata, ország állampolgárainak, légtérben utazóknak,
Kommentek
Több mint 26 ezer látványeffekt lesz az augusztus 20-i .....
látogatókat a Kárpát-medence népi gasztro kultúrájának bemutatásával. Lesznek gyerekprogramok és koncertek, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík Zenekar.
- Az augusztus 20-i programok a Kossuth téri ünnepséggel kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvéd tisztjelöltek avatása, amelyen köszöntőt mond Benkő Tibor honvédelmi miniszter, ünnepi beszédet tart Áder János köztársasági elnök. Légi parádét tart a Magyar Honvédség a Lánchíd és a Parlament közötti Duna szakasz felett; az 50 percesre tervezett programon tizennégy repülőgépet (köztük Gripeneket), helikoptereket és motorcsónakokat láthatnak a nézők.
dén is lesz ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István-bazilikában, a Szent Koronát pedig egész nap meg lehet nézni az Országházban.
- ,,Az augusztus 20-i fővárosi esti tűzijátékot a tavalyinál kevesebb, mintegy 222 millió forintból valósítja meg a kivitelező. A piro technikusok több mint 26
maroka, 2019. augusztus 13. kedd, 21:47
Augusztus 20. - Parancsnokhelyettes: csaknem 140-en tesznek katonai esküt
Böröndi Gábor ismertetése szerint az ünnepség zászlófelvonással kezdődik, a katonák esküt tesznek, majd kardot rántanak "a hazáért mindhalálig!" felkiáltással, ezt követően indul a díszmenet.

Mindezek után mintegy 50 perces légiparádét tartanak a Magyar Honvédség repülői és helikopterei.

A parancsnokhelyettes elmondta, hogy a katonák szinte minden helyőrségben részt vesznek az augusztus 20-ai ünnepen, többek között Kaposváron, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten.
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 07:40
Augusztus 20. - Több mint 26 ezer látványeffekt lesz a tűzijátékban
a látogatókat a Kárpát-medence népi gasztrokultúrájának bemutatásával. Lesznek gyerekprogramok és koncertek, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík Zenekar.

Az augusztus 20-i programok a Kossuth téri ünnepséggel kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása, amelyen köszöntőt mond Benkő Tibor honvédelmi miniszter, ünnepi beszédet tart Áder János köztársasági elnök. Légi parádét tart a Magyar Honvédség a Lánchíd és a Parlament közötti Duna szakasz felett; az 50 percesre tervezett programon tizennégy repülőgépet (köztük Gripeneket), helikoptereket és motorcsónakokat láthatnak a nézők.

Idén is lesz ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István-bazilikában, a Szent Koronát pedig egész nap meg lehet nézni az Országházban.

"Az augusztus 20-i fővárosi esti tűzijátékot a tavalyinál kevesebb, mintegy 222 millió forintból valósítja meg a kivitelező. A pirotechnikusok több mint 26 ezer
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 18:51
Simicskó: biztonságukat szolgáló hivatásokkal is megismerkedhetnek a fiatalok az Erzsébet-táborokban
Simicskó István kiemelte: fontos, hogy a gyermekek a táborban töltött egy hetet minél aktívabban töltsék, lehetőséget kapjanak arra, hogy kipróbálhassák önmagukat. Hangsúlyozta: a Hősök Napja nevű tematikus napok - ahol a fiatalok katonákkal, tűzoltókkal, mentőkkel, rendőrökkel is találkozhatnak - a haza védelmét és egyben a hazaszeretetet is erősítik.

A Honvédelmi Sportszövetség elnökeként elmondta: idén hét tábort szerveztek, emellett pedig az Erzsébet-táborokban és a Magyar Honvédség több programján is részt vesznek. A Hősök Napja rendezvényen szerdánként többek közt Gripen-szimulátorral, ergométerrel és lézeres lövészeti lehetőséggel készülnek a gyerekeknek.

Simicskó István kiemelte: a Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy a magyar fiatalokat egészséges nemzettudatra nevelje és a honvédelmi sportokon keresztül egy "egészséges patrióta életérzést" alakítson ki bennük.

A rendezvényen Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke felidézte: három évvel
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:31
Világháborús bomba - Kommunikációs tiszt: évente több mint kétezer bejelentés érkezik
Gajdos Milán hozzátette: ha bárki feltételezett robbanótestet talál, a rendőröket kell értesítenie, ők szólnak a katonáknak.

A hadnagyot annak kapcsán kérdezték, hogy a Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát találtak a héten. A robbanószerkezetet péntek délelőtt a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei emelték ki.

Gajdos Milán elmondta, a második világháborúban bevetett bombák az évtizedek alatt veszélyesebbé válhattak. A pénteki művelet idejére több mint 3500 embert kellett kitelepíteni.
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 20:52
Simicskó: a fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok
Simicskó István úgy fogalmazott: a haza védelme nemzeti ügy, fontos, hogy a fiatalok kötődjenek a nemzeti közösségükhöz, a hazához, annak védelméhez, a Magyar Honvédséghez, ezért is fontosak a honvédelmi táborok.

A kormánypárti politikus, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az egyhetes tábor zárónapján elmondta: a szövetség 4,6 millió forintos támogatásával megvalósuló repülőtábor célja, hogy a katonai repülőszakma megismertetésén keresztül megszólítsa a repülés iránt érdeklődő fiatalokat, valamint erősítse a honvédség, a haza iránti kötődést.

A táborban ezen a héten húsz fiatal vett részt, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a jövő héten pedig 14-18 éves fiatalok érkeznek a táborba - fűzte hozzá.

Mint mondta, bízik abban, hogy a jövőben még több hasonló tábort tudnak szervezni, mert pótolni kell a nemrég újraindított magyar pilótaképzésben a több évtizedes lemaradást, illetve az élményszerű képzésben részt vevő fiatalok sokkal inkább kötődnek majd a katonai repüléshez és
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:52
Világháborús bomba - Nem a helyszínen hatástalanítják a szerkezetet
Mint írták: a Magyar Honvédség tűzszerészei 11 óra magasságban sikeresen kiemelték a második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos rombolóbombát a Városligetnél. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, és később, kontrollált körülmények között fogják megsemmisíteni.

A lezárásokat feloldották, megindult a forgalom, a lakók visszatérhettek a lakóhelyeikre.

A robbanótest kiemelése miatt mintegy 3500 embernek kellett elhagynia otthonát. "Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a közreműködő szervezetek köszönik a lakosság és az érintett területen dolgozók türelmét" - emelte ki a kormányhivatal.

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta: megnyitották a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Thököly út között, az Ajtósi Dürer sort a Stefánia út és a Dózsa György út között, valamint az István utcát, a Marek József utcát, a Dembinszky utcát és a Peterdy utcát a Dózsa György út és a Murányi utca között, illetve a Cházár András utcát is. A 75-ös és a 79-es
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 13:01
Világháborús bomba - Megkezdődött a területzár a Városligetben
A fővárosi kormányhivatal a honlapján azt írta: a Városliget művelet alá vont területét és annak 500 méter sugarú környékét a rendőrség lezárta, oda már sem autóval, sem gyalogosan nem lehet bemenni.

A lezárt területet a lakosság és az ott dolgozók elhagyták. A BKK érintett járatai a területet elkerülik.

A Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát azonosítottak be a tűzszerész katonák. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei hajtják végre.
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 11:11
Képek, videók
Magyar Honvédség!
hunor87
2007. október 01. hétfő, 16:47
Pihentető megújító erők.g
pacsakute
2013. május 16. csütörtök, 16:22
Megújító erők
anna4459
2011. szeptember 01. csütörtök, 13:37
Orbán és kapcsolata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
készítő kapcsolata
orsi1
2008. április 19. szombat, 08:22
honvédségnél
agu
2007. február 06. kedd, 07:58
Honvédségi.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
országok zászlói.jpg
maroka
2019. július 12. péntek, 21:20
TRIANONI ORSZÁGOK--343354
furaila
2019. március 20. szerda, 16:35
országunk0208_5.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 16:53
országunk0208_4.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 16:50
országunk0208_3.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 16:49
országunk0208_2.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 16:45
országunk0208.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 16:43
ime-az-orszag-ahol-nin cs-
lilagondolatok
2018. október 26. péntek, 10:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.