Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:46 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fortélyok, ötletek
Ha elsóztuk a levest vagy a főzeléket, néhány evőkanál tejjel vagy tejföllel enyhíthetjük a sós ízt. Másik megoldás szerint tegyünk bele egy nagy burgonyát, forraljuk néhány percig, majd vegyük ki belőle.
Ha az étel alja odaégett, csak úgy lehet megmenteni, ha felkeverés nélkül átöntjük egy másik edénybe, majd 1 dl forró tejet hozzáöntve, most már alaposan összekeverjük és felforraljuk.
Ha a tejeslábos alját nagyon vékonyan bevajazzuk, nem fog odaégni a tej.
Ha a tej forraláskor összement, ne öntsük ki, mert levest vagy főzeléket még behabarhatunk vele.
Ha a tejszínt nem tudjuk habbá verni, tejfölként még felhasználhatjuk.
Ha a sajt nagyon kiszáradt, egy éjszakára áztassuk tejbe, ezután újból könnyen szeletelhető.
Puha sajtot úgy lehet lereszelni, ha előzőleg a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Ha a húsvágó deszka alá teszünk egy konyharuhát, a hús klopfolásakor keletkező zaj jelentősen lecsökken.
A szárazkolbász héja könnyen lehúzható, ha a kolbászt vízbe mártjuk, és néhány percnyi várakozás után kezdjük csak a héj lehúzását.
Ha a sült hús odaégett, tegyünk a levébe néhány karika meghámozott nyers burgonyát az elveszi a kozmás ízt.
Ha a vöröshagyma nagyon erős, felvágásig tartsuk hideg vízben.
A héjában főtt burgonya könnyen meghámozható, ha hideg vízzel leöblítve azonnal megkezdjük tisztítását.
Ha a burgonyák nem egyformák, puhulási idejük sem egyforma. Ezen könnyen segíthetünk, ha a nagyobbakat villával vagy tűvel néhány helyen megszurkáljuk.
Ha a karfiol már nem friss és foltos, kevés tejet öntsünk a főzővizébe, attól kifehéredik.
Ha fedő nélkül főzzük a karfiolt, puffasztó gázai elillannak a levegőbe.
A lereszelt citromhéj cukorral összekeverve a hűtőszekrényben sokáig eláll, ugyanígy a narancshéj is , de csak jól záródó üvegben.
Ha csak néhány csepp citromlére van szükségünk, kár felvágni egy egész gyümölcsöt. Ilyenkor egy hústűt beleszúrunk, kicsit megnyomjuk, és pici lyukon kifolyik annyi lé, amennyi éppen szükséges.A citromot ezután folpackba csomagolva néhány napig még a hűtőszekrényben tárolhatjuk.
Ha túl lágyra sikerült a tortakrém, kevés tört piskótamorzsával vagy ledarált háztartási keksszel, esetleg édes kétszersülttel sűríthetjük.
Az élesztő nagyon jól bírja a mélyhűtést, ezért érdemes nagyobb mennyiséget is tárolni belőle a fagyasztóban.
Nem bőrösödik be a puding teteje, ha a formába töltés után alufóliával lefedjük és így hagyjuk kihűlni.
Nem reped meg a tojás héja, valamint a burgonya, ha a főzővízbe kevés sót szórunk.
A tojásokat egyenként külön-külön üssük fel egy kis pohárba, csak ezután tegyük a többihez, így ha egy tojás rossz, nem teszi tönkre a többit.
A sótartóban nem áll össze a só, ha néhány szem rizst keverünk bele.
Ha a megsütött és krémmel megkent feldíszített tortát be akarjuk csomagolni, szúrjunk bele néhány fogpiszkálót, és erre borítsuk rá a csomagolóanyagot, így a tetejét nem teszi tönkre a papír,
Ne dobjuk el a kicsi , jól zárható üvegeket, mert különféle ételeket, italokat, fűszereket még tárolhatunk bennük.
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:25
Címkék: levest vagy, nagy burgonyát, étel alja, másik edénybe, tejeslábos alját, sajt nagyon,
Kommentek
Ne törekedjünk gazdagságra és tisztességre
,,Ha azért hisszük, hogy a kívánatos gyarapodásnak egyedül Isten áldása a titka, és hogy ennek híján csakis nyomorúságra és veszedelmekre számíthatunk, világos kell hogy legyen előttünk az is, hogy ne törekedjünk aggodalmaskodva gazdagságra és dicsőségre a magunk szorgalmára vagy okosságára támaszkodva, sem emberek kegyeiben vagy a jó szerencsében bízva. Viszont figyeljünk minden helyzetben az Úrra, hogy ő vezessen bennünket arra a sorsra, amelyet nekünk rendelt. Ennek először is az lesz az eredménye, hogy nem fogunk tiltott utakon, csalással és gonosz fortélyokkal, rablással és felebarátunk megkárosításával vagyont harácsolni és tisztességre törekedni, hanem csupán azon érdekeket követjük, amelyek az ártatlanság ösvényéről le nem térítenek. Mert ki várhat segítséget és áldást Istentől csalásra, rablásra és más gonosz cselekedetre?"

-Kálvin János-
kalmanpiroska, 2018. augusztus 24. péntek, 10:56
Jó tudni a Google keresőről
5 zseniális Google-trükk, amit még nem ismersz: megkönnyítik a keresést:

Apró fortélyok, melyekkel felgyorsíthatod és finomíthatod a keresési folyamatot.

Az internetes keresés manapság éppoly természetes, mint a levegővétel. Rengeteg keresőmotor közül válogathatsz, a legnépszerűbb mégis a Google, hiszen ezt használják a legtöbben és leggyakrabban.
Ugyanakkor nagyon könnyű elveszni az információrengetegben, hiszen időnként akárhogy is próbálkozol, nem találod meg, amit szeretnél.

Szerencsére léteznek speciális Google-keresési trükkök, melyeket megéri alkalmazni, hiszen temérdek időt megspórolhatsz, relevánsabb találatokat kapsz, és profi felhasználóvá válhatsz.

Így keress adott oldalon:
Olvastál egy jó cikket, de nem emlékszel a címére? Probléma egy szál se, mindössze annyit kell tenned, hogy a keresőmezőbe írod a weboldal címét és a kulcsszót az alábbi módon: www.femina.hu kulcsszó. Ezáltal a Google csak az adott helyen elérhető, releváns
pacsakute, 2018. augusztus 10. péntek, 14:10
Az istenfélelem szabályai
Az istenfélelem szabályai

A szabályok megállapításának jó módszere a Tízparancsolat alkalmazása a családi életre. Az első három parancsolat arra tanít meg, hogy otthon is imádjuk és tiszteljük Istent. Ehhez természetesen hozzátartozik az is, hogy Igét olvasunk és imádkozunk. Ily módon minden örömet dicsőítéssel, minden aggodalmat imádkozással pecsételünk meg (Jak 5,13). A negyedik parancsolat kimondja, hogy felgyorsult életünkbe építsük be az istentiszteletet, a pihenést, az elmélkedést, hogy ne az időbeosztásunk irányítson bennünket, hanem mi tartsuk kezünkben az időbeosztásunkat.
Az ötödik parancsolat - "Tisztelt apádat és anyádat" - központi jelentőségű.
A tisztelet a következő dolgokat jelenti. A gyermek
- alkalmazkodik a családi élet általános szabályaihoz (pl. az asztal letakarítása étkezések után);
- azonnal eleget tesz egyszeri kéréseknek, kívánságoknak (pl. szaladj ki a konyhába, és csukd be az ablakokat, mielőtt esni kezd);
-
kalmanpiroska, 2018. április 16. hétfő, 18:13
Háromnapos óvodai projektpedagógiai képzés kezdődött Nagyváradon
A képzés keretében magyarországi szakemberek alapozzák meg projektpedagógiai szemléletet és módszertant 25 erdélyi és partiumi óvodapedagógus számára.

A programot köszöntő Szilágyi Péter helyettes nemzetpolitikai államtitkár elmondta: a magyar kormány az identitásőrzés első lépcsőfokának számító anyanyelvi óvodai oktatást kívánta megerősíteni a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal. Megjegyezte: a program keretében 38,6 milliárd forintból 150 új óvoda és bölcsőde épül és több mint 400 intézmény felújítása valósul meg a Kárpát-medencében.

Emellett azonban az óvodai pedagógia módszertani megújuláshoz is segítséget kívánnak nyújtani. "Beláttuk, hogy nem tudunk minden óvodába eljutni, szükségünk van az önök segítségére. Ezért indítottuk el azt a láncreakciót, amelynek budapesti képzésén 100 óvodapedagógus vett részt, akik nemcsak azt vállalták, hogy elsajátítják a bemutatott szakmai fortélyokat, de továbbadják azt térségük, környezetük oktatóinak. Ez a kezdeményezés érkezett ma ide, a
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 18:13
Piskóta alapok
6 evőkanál cukor * 6 evőkanál liszt * 1 késhegynyi sütőpor

A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük (szinte fehéredésig) a cukorral, meg a sütőporral, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a kemény tojáshabot. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Alaposan kikent, lisztezett (de csak az alján) tepsiben sütjük. Előmelegített sütőben, közepes melegen sütjük. 20 percig ne nyissuk ki a sütőt. Mikor megsült, vegyük ki a tepsiből, de csak hidegen vágjuk fel.
Piskótatészta fortélyok

Ha tojássárgáját meleg vízfürdőben keverjük habosra, a tojás jobban megköti a levegőt, és nagyobb, keményebb masszát kapunk. Vigyázat, a vízfürdő ne legyen túl forró, mert akkor a tojás kicsapódik.

Finomított cukrot használjunk. A masszát addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Kellemetlen, ha a piskótában ropog a cukor.

Ha a lisztet szitálva hintjük a kikevert tojássárgájához, pillekönnyű lesz, és nem csomósodik. A piskótamasszát az összeállítás után soha ne
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
CGI/VFX/modellezés szakmában szeretnék dolgozni, pontosan milyen iskola/képzés kell hozzá?
Ha a munkája a hobbyja valakinek, az már fél boldogság és egészség, derüs és kiegyensúlyozott emberként lehet így élni. Magyarországon valóban nincsen ilyen képzés, a filmiparra, nagyon nagyfokú számítógépes ismeretre, fhotóshop képzésre van szükség alapként. Utána jöhet a többi, kedved szerint, a fontos az, hogy szeretnéd, akkor tökéletesen el kell sajátítanod, már amennyire tudod a legapróbb fortélyokat is, másképp nem érdemes belekezdeni.

Itt van egy riport, olvasd el a szakmai részét, mi szükséges a VFX artist munkájához:

http://kulton.hu/blog/2013/04/24/drenkovics-balazs-vfx-artist-inte rju-a-filmes-trukkmesterek-munkajarol/
katalinkohut, 2017. november 05. vasárnap, 21:28
Apák napja
APA

Az est az övé,
a tévé, a tálca,
a tarja, a tej,
fiam, így fogd meg a kenőkést,
ezt mondja a mozdulata.

Ötvenéves. Nevet
a tévé előtt,
a telefonban,
a boltból megjövet,
nevet, mintha a régi
füzeteiből vizsgáztatnák, nevet
és nem emlékszik semmire.

Tartályt javít a vécében,
hív, hogy kitanítson.
Ráér? - Rá. Csak hosszú távon...
S megérzem a hosszú távban,
hogy ezt is meg kell tanulnom,
mert a fortélyokat, fogásokat
vinni kell, mint a stafétát,
megijedni sincs idő.


Szűcs Ilona Helena: ÚGY HIÁNYZOL

Drága Apám...
erős váram,
éltem adtad
forró vágyban.
Fölneveltél,
tanítottál,
emberségre
buzdítottál.
Voltál igaz,
erős hittel,
karod óvott
menusgabor, 2017. június 17. szombat, 21:30
Képek, videók
A Békakirály - A Fortélyo
rambobby
2007. március 06. kedd, 07:45
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
táska ötletek.jpg
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
táska ötletek (9).jpg
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
táska ötletek (8).jpg
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
táska ötletek (7).jpg
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
táska ötletek (6).png
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
táska ötletek (5).jpg
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
táska ötletek (4).jpg
dnemethk
2016. december 27. kedd, 22:41
Levestál, kül. virág és g
gigi55
2012. szeptember 17. hétfő, 05:47
Ajsa Palóc levest eszik.j
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:30
Annamari levest szed
kovacskatka81
2009. október 27. kedd, 10:21
burgonyatál készen
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:14
burgonyatál sütés előtt
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.