Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 12:25 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Arcszőrzet ellen
Tabutéma, de muszáj beszélni róla: 6 tuti módszer, amivel megszabadulhatsz az arcodon lévő szőrtől :

Rendkívül hatékonyak.

Tabutéma, de muszáj beszélni róla: a nők 5-10 százalékát érinti a túlzott szőrösödés arcon, mellkason. Olykor azonban azok is kénytelenek csipesszel kihúzkodni a nemkívánt szőrszálakat az arcukról, akiket ez a probléma nem érint. Van egy jó hírünk: léteznek kevésbé fájdalmas módszerek is az arcon lévő szőrszálak eltávolítására. Lehet, hogy némelyik furán hangzik, de tényleg (!) működnek.

1. Hagyma és bazsalikom
A hagyma bazsalikommal összekeverve lassítja/megakadályozza a szőrszálak növekedését. A paszta elkészítése időigényes, de megéri, mert nagyon hatásos. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

2 közepes hagyma
10-12 bazsalikom levél
Szedd le a hagymahéjon lévő átlátszó hártyákat, és törd össze a bazsalikom levelekkel, amíg pasztaszerű masszát nem kapsz. A masszát kend a nem kívánt szőrszálakra, hagyd fent 20-25 percig, majd mosd le meleg vízzel. Alkalmazd hetente 3-5x 12 hónapon keresztül.

2. Levendula- és teafaolaj
A levendula- és a teafaolaj is olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek megszabadulni a szőrszálaktól. Ez a megoldás a zsíros, pattanásra hajlamos bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

1 evőkanál levendula illóolaj
4-6 csepp teafaolaj
Keverd össze az illóolajakat egy csészében. A keveréket egy vattakorong segítségével vidd fel a nem kívánt szőrszálakra. Naponta 2-3x ismételd meg legalább 3 hónapon keresztül.

3. Méz és cukor
Egy kicsit fájdalmas módszer, de gondolj a végeredményre: a szőrszálak jó akár 4-5 hétig sem fognak visszanőni. Ráadásul hámlasztó hatása is van, megújítja a bőrt. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

1 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál víz
Tedd a cukrot egy csészébe, és add hozzá a mézet és a vizet. Tedd a csészét a mikróba 30 másodpercre, ennyi idő elég ahhoz, hogy a cukor elolvadjon. A kapott masszával kend be az arcodnak azon területeit, ahol nemkívánt szőrszál van. Vágj le egy kidobásra ítélt ruhából egy kis csíkot, és helyezd a bekent részre. Hagy hűlni néhány másodpercig, majd távolítsd el a csíkot a szőrszál növekedésével ellentétesen.

4. Zabkása és banán
A banános zabkása nem csak reggelinek tökéletes: a nemkívánt szőrszálakat is eltávolítja. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

2 evőkanál zabkása
1 érett banán
Törd össze a banánt villával. Keverd össze a banánmasszát a zabkásával egy csészében. Kend fel a kapott masszát a problémás területekre, és dörzsöld körkörös mozdulatokkal. Hagyd fent a masszát 15-20 percig, majd mosd le hideg vízzel. Ismételd hetente 1-2x.

5. Tojás és kukoricaliszt
A waxhoz hasonló massza használata kicsit fájdalmas, de rendkívül hatásos. Ha pattanásra hajlamos vagy érzékeny bőre van, ezt a módszert ne alkalmazza.

Hozzávalók:

1 tojás
Fél evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál cukor

Törd fel a tojást, válaszd el a tojásfehérjét. Add a tojásfehérjéhez a kukoricalisztet és a cukrot, és keverd el jól, hogy egy homogén masszát kapj. A masszát kend fel a problémás területre, és hagyd fent 20-25 percig. Ha megszilárdult, fogd meg, és húzd le. Hetente 2-3x alkalmazd.

6. Krumpli és lencse
Elkészítése kicsit hosszadalmas, de megéri. A lencse megkönnyíti a szőrszál eltávolítását, a krumplinak pedig szőkítő hatása van, így ha nem is jönne ki a szőrszál, kevésbé lesz látható. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
1 csésze sárga lencse
1 krumpli
1 evőkanál cítromlé
1 evőkanál méz

A lencsét áztasd be vízbe éjszakára. Reggel tedd a beáztatott lencsét konyhai robotgépbe, és készíts belőle sűrű masszát. Hámozd meg a krumplit, tedd ezt is a robotgépbe. Tedd a krumplis masszát szitába, és nyomkodj ki belőle annyi krumplilevet, amennyit csak tudsz. Keverd össze a lencsemasszát a krumpli levével, majd add a keverékhez a citromlevet és a mézet. A kapott masszát kend a problémás területre. Hagyd fent 20-30 percig. Ha teljesen megszáradt, távolítsd el az ujjaiddal - a szőrszálak is le fognak vele jönni. Hetente 1-2x ismételd.

Plusz tippek
- Legyél türelmes, ha kipróbálod ezeket a házi szőrszál eltávolító módszereket, mert rendszerint az eredményhez időre van szükség.

- Mindegyik módszer előtt gőzöld az arcodat, hogy a pórusok kitáguljanak.

- A kezelések után mindig alaposan moss arcot.

Figyelem! Ha a szőrszálakon kívül más férfias változásokat is tapasztalsz (kisebb mell, mélyülő hang), keresd fel az orvosod!
Forrás : Link
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 09:21
Címkék: arcodon lévő, túlzott szőrösödés, nemkívánt szőrszálakat, arcon lévő, hagyma bazsalikommal, szőrszálak növekedését,
Kommentek
A szakáll
A szakáll

"A természet feldíszítette a férfit a szakállal, valamint a fát lombokkal, a madarat tollakkal, a paripát sörénnyel, a birkát gyapjúval. A beretvált férfi olyan, mint a lombtalan fa, a koppadt madár, nyírott birka. A szakáll ékesíti a férfit, megvédi az állát, és nem kerül semmibe." - zengte egy 17. századi író.

Majd minden korban divatos volt a szakállviselet, persze a szakállasok nem mindegyike divatból növeszti meg arcszőrzetét, ereszthet az ember szakállt például információközlés céljából: "Tessék, ilyen vagyok!", vagy valamilyen arcbéli fogyatékosság elrejtése gyanánt is.

A primitív népek körében a szakállas férfiakat tisztelet övezte. A harc során becses hadizsákmánynak számított az ellenség lenyisszantott szakálla. Nagy Károly egyik alvezére levágott szakálokból szövette köpenyét s tömette meg vánkosait és derékaljait. Elterjedt a megnemtámadási szerződéseket vagy hűbéradományokat pár szál szakállal szentesíteni, a szakáll érintése pedig megfelelt a mai
klementinagidro, 2015. április 13. hétfő, 15:53
Feldíszített szakáll, karácsonyra.
Nagy siker a Grey London ügynökség szakállakba fűzhető, apró, fém karácsonyfadíszei. Az ötlet az ügynökség két alkalmazottja, Pauline Ashford és Mike Kennedy fejéből pattant ki. A feladatuk az volt, hogy tervezzenek karácsonyi üdvözlőlapokat, amiket egyik kliensük, egy bőrrák ellen küzdő ausztrál alapítvány küldhet majd szét az ügyfeleinek. A Beard Season, az alapítók egyik 26 évesen elhunyt barátjának emlékére, arra buzdítja a férfiakat, hogy télre növesszenek minél terebélyesebb arcszőrzetet, ezzel hívva fel a figyelmet a halálos betegség
schuro, 2014. december 12. péntek, 20:34
Miért és hogyan őszülünk?
Miért van az, hogy valaki már a húszas éveiben több ősz hajszálat mondhat magáénak, míg mások csak a hatvanadik születésnapjuk táján kezdenek el láthatóan őszülni? Lássuk, hogyan zajlik az őszülés és tehetünk-e ellene valamit.

Az őszülést befolyásoló legfontosabb tényező a genetika, ami azt jelenti, hogy első ősz hajszálunkra rendszerint akkor számíthatunk, amikor szüleink és nagyszüleink életében is elérkezett ez az idő. Az őszülés sebességét azonban egészséges táplálkozással és a dohányzás mellőzésével magunk is befolyásolhatjuk valamelyest.

A hajban található pigmentszemcséket termelő sejtek, a melanocyták a szőrtüszőben helyezkednek el és kétféle pigmentet termelnek: a fekete vagy sötétbarna színű eumelanint, illetve a vöröses-sárgás fenomelanint. A melanin ezután a hajat felépítő fő fehérjét, a keratint termelő sejtekbe, a keratocytákba kerül.

Az őszülés kezdetén a melanocyták még
anna4459, 2014. augusztus 08. péntek, 18:59
Újabb diáklányt akartak elrabolni Debrecenben - fantomkép!!!
kedden 16 óra körül Debrecen egyik lakótelepi buszmegállójánál támadt egy középiskolás lányra egy férfi. Az ismeretlen egy gépkocsiból szállt ki, odament a középiskolás lányhoz, akinek a karját megfogta és felszólította a lányt, hogy szálljon be a kocsiba. A férfi nem járt sikerrel, ezért elmenekült a helyszínről.

A feltételezett elkövető (a képre kattintva nagyban is megnézheti) 30-40 év közötti, 180 cm magas, erős testalkatú, enyhén kreol bőrű férfi. Haja rövidre vágott, barna színű, állán arcszőrzetet visel. Az elkövetéskor viselt ruházata: sportos, zippzáras barna színű kardigán, sötét feltehetően farmer, vagy farmer-hatású nadrág.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri és róla, vagy a bűncselekmény elkövetéséről bármilyen információval rendelkezik, hívja hivatali munkaidőben a 06 (52) 516-400/2088, 2066 vagy egész nap a 06 30/630-8885 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható
tinka1951, 2013. október 10. csütörtök, 15:02
A Kaposvári Egyetem vezetése ragaszkodik az alkalomhoz illő öltözékhez
pontosítására.

Az október 1-től hatályos "irányadó öltözködési szabályokról" szóló rektori utasítás kiterjed az egyetem minden dolgozójára és hallgatójára, azt az esetet kivéve, amikor valaki munka- vagy védőruhát visel. Külön szabályok vonatkoznak az oktatókra és a hallgatókra, megkülönböztetve a férfiak és a nők számára a hétköznapokon, illetve a vizsgákon, hivatalos rendezvényeken ajánlatos viseletet.

A rektori utasításban mindenkire kötelező érvényű szabályozásként az ápolt külső (haj, köröm, arcszőrzet), a tiszta, vasalt öltözék, mint "alapvető elvárás" szerepel, továbbá az a nyomatékosan megfogalmazott kitétel, miszerint "kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát, rövidnadrágot, túlságosan kivágott, vagy pánt nélküli ruhákat, strandpapucsot, a túlzott parfüm és erős smink, kirívó kiegészítők használatát".

"Az utasítás be nem tartása a jogszabályokban és a belső szabályzatokban meghatározott jogkövetkezményeket vonja maga után" - olvasható a dokumentum záró rendelkezésében, mely sem az
velemenyezd, 2013. október 04. péntek, 17:41
Rektori utasítás szabályozza az öltözködést a Kaposvári Egyetemen
nyakkendő, sötét zokni, barna vagy fekete öv, az öltözékhez illő zárt, sötét cipő, a nőknek elegáns szoknya, nadrág vagy kosztüm, világos blúz és harisnya, valamint az alkalomhoz illő zárt cipő az előírás.

A hallgatók számára előírt öltözék mindössze annyiban tér el az előbbiektől, hogy a férfiaknak nem írják elő, hogy a póló galléros legyen, és a zárt cipőnek sem kell az öltözékhez illőnek lennie.A rektori utasításban mindenkire kötelező érvényű szabályozásként az ápolt külső (haj, köröm, arcszőrzet), a tiszta, vasalt öltözék, mint "alapvető elvárás" szerepel, továbbá az a nyomatékosan megfogalmazott kitétel, miszerint "kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát, rövidnadrágot, túlságosan kivágott, vagy pánt nélküli ruhákat, strandpapucsot, a túlzott parfüm és erős smink, kirívó kiegészítők használatát".

Az egyetemi öltözködési kódex a meleg napokra vonatkozóan némi engedményt tesz azzal, hogy a "nyári időszakban természetesen el lehet tekinteni a férfiaknál a zakó, illetve nyakkendő, nők
velemenyezd, 2013. október 03. csütörtök, 14:53
érdekes adatok
ismerünk.

Condom Earl-je - II. Károly angol király orvosa - azt a feladatot kapta urától, hogy találjon valami megoldást a király (akinek kicsapongó természete közismert volt) védelmére a szifilisz ellen. Az eredmény közismert...

Sigmund Freud első három tudományos műve a halakkal foglalkozott.

William Howard Taft volt az első amerikai elnök, aki saját autóval rendelkezett.

26 kalóriát égetsz el egy egyperces csók közben.

Az utolsó olyan amerikai elnök, aki arcszőrzetet hordott, az 1913-ban leköszönt William Howard Taft volt. Ő bajuszt viselt.

Peter Mayhew - aki Csubakkát játszotta a Csillagok háborúja trilógiában - a vuki szerepének megformálása előtt betegszállítóként dolgozott egy londoni kórházban.

Az egyik legnépszerűbb ajándék, amit a kínai dolgozók a főnökeiknek vesznek: Viagra.

John Lennon, a Beatles alapító tagja szerette volna megszerezni J.R.R. Tolkien, a "Gyűrűk Ura" című regényének megfilmesítési
faciendum, 2013. szeptember 13. péntek, 22:48
Képek, videók
Hasi zsír ellen.jpg
pacsakute
2020. május 21. csütörtök, 17:29
Narancsbőr ellen.jpg
pacsakute
2020. május 08. péntek, 09:42
vírus-ellen.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:45
Fáradtság elleni növények
pacsakute
2020. április 02. csütörtök, 21:06
Gyümölcsök vírus ellen is
pacsakute
2020. március 18. szerda, 09:04
Száraz bőr ellen.jpg
pacsakute
2020. március 18. szerda, 08:46
Szívbetegség ellen . jpg.
pacsakute
2020. március 10. kedd, 20:02
Érelzáródás ellen .jpg
pacsakute
2020. március 08. vasárnap, 21:59
A belső és külső ellenség
furaila
2020. március 07. szombat, 12:58
megfázás-elleni-tippek .jp
pacsakute
2020. február 05. szerda, 13:42
Álljunk ellene és elfut t
dandej
2019. december 07. szombat, 23:03
Vesekő ellen.jpg
pacsakute
2019. október 15. kedd, 22:48
Arcodon
irmus
2015. november 30. hétfő, 17:00
A szépség nem az arcodon
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 12:47
A szépség nem az arcodon
suzymama43
2015. július 02. csütörtök, 18:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.