Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:47 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: Karácsony Gergely két éve nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés munkájában
Kovács Balázs a levelében arra kíváncsi, hogy a polgármester milyen intenzitással képviseli a több mint 120 ezer lakosú Zugló érdekeit a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésében, annak tükrében, hogy az adatok tanúsága szerint gyakorlatilag nem vesz részt a testület munkájában.

A levélhez csatolt kimutatás szerint a polgármester 2017. február 25. és 2018. december 12. között öt alkalommal volt végig jelen a közgyűlésben, öt alkalommal meg sem jelent, míg 11 alkalommal csak néhány napirendi pontra jelent meg. Egyszer pedig úgy távozott, hogy nem jelentkezett ki.

Kovács Balázs úgy zárta levelét, hogy a Fővárosi Önkormányzat által készített kimutatást tájékoztatásul megküldte Molnár Zsoltnak, az MSZP budapesti elnökének is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 14:02
Címkék: Karácsony Gergely, Fővárosi Közgyűlés, Kovács Balázs, Fővárosi Önkormányzat, Molnár Zsoltnak, levelében arra,
Kommentek
Nézőpont Intézet: nem volt érdemi vita az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje között
Tóth Erik a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden hozzátette: ennek oka, hogy Horváth Csaba és Karácsony Gergely is figyelembe vette, hogy attól függetlenül, melyikük kerül ki győztesként a februári előválasztáson, meg kell tudják szólítani az ellenjelölt szavazóbázisát.

A elemző szerint ez rendkívül veszélyes, és politikailag is megkérdőjelezhető, mert ugyan az MSZP és a Párbeszéd ideológiailag egy platformon áll, ez nem biztosítja, hogy szavazóik hajlandóak az átszavazásra.

A két jelölt álláspontjának hasonlóságát az is jól mutatja, hogy a szocialista Horváth Csaba úgy kezdett el kommunikálni a vitán, mintha Karácsony Gergely átvette volna a fővárosra vonatkozó programját - fűzte hozzá.

Megjegyezte: állásponteltérés csak a fővárosi tömegközlekedés témájában vetődött fel: míg Horváth Csaba a zöldbuszhálózat kiépítésére helyezne nagyobb hangsúlyt, addig Karácsony Gergely jónak, megtartandó rendszernek értékelte a Tarlós István jelenlegi főpolgármester által
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 12:11
Az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje is zöldebb Budapestet, jobb közösségi közlekedést szeretne
Egy XI. kerületi hotel konferenciatermében tartott vitán Horváth Csaba és Karácsony Gergely véleménye egy kérdésben különbözött markánsan: Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetőjének megítélésében. Horváth Csaba szerint a volt cégvezető a szerződés aláírójaként felelős a 12 milliárd forintos kárt okozó elektronikus jegyrendszerért. Karácsony Gergely ellenben úgy ítélte meg, hogy Vitézy Dávid a BKK vezetőjeként kiváló munkát végzett.

Az MSZP és a Párbeszéd jelöltje is rögzítette, akármelyikük nyeri az előválasztást és a főpolgármester-választást, támogatni fogják egymást.

Horváth Csaba, aki fővárosi képviselő a vita elején arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kilenc éve indított háborút Budapest ellen, Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester mindenben kiszolgálta, azaz együtt tették tönkre Budapestet.

Elmondta, Budapestnek szabadságra, önállóságra és pénzügyi függetlenségre van szüksége, erről szól programja, a Szabad Budapestet! Most! című
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 18:42
MSZP-Párbeszéd: a kormány felelőssége, hogy késett a nyugdíjak utalása
élelmiszercsomagot, illetve egyéb ellátást kapjanak.

Kifogásolta, hogy a kormány nem kért bocsánatot a nyugdíjasoktól.

Jelezte, írásbeli kérdéssel fordulnak az illetékes minisztériumhoz, azt tudakolva, miért csúszott a kifizetés, mik lesznek a következményei, mikor indítanak vizsgálatot, és mi a garancia arra, hogy nem fordul ilyen elő többet.

A baloldali főpolgármester-jelölti előválasztásra vonatkozó kérdésre Kocsis-Cake Olivio közölte, január 23-ig lehet ajánlásokat gyűjteni. Jelenleg ketten, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője aspirálnak a jelöltségre. Hozzátette: január 28. és február 3. között várják a választópolgárokat, hogy eldöntsék, ki legyen Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester kihívója. Elmondta, az előválasztás második fordulójába több tízezer választópolgárt várnak, ez pedig elősegítheti azt, hogy a baloldalon egy jelölt legyen.

Az önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre válaszolva a két politikus az
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 15:01
Karácsony Gergely: "ha megválasztanak, kezdeményezni fogom a Liget-projekt leállítását"
A jelölt, aki egyben a XIV. kerület polgármestere elmondta, a projekt leállítására azért van szükség, mert szerinte egy parkban építkezni "őrültség", erre inkább Budapest számos rozsdaövezeteinek egyikét tartaná jó helyszínnek.

Hozzátette, társadalmi vitát kezdeményezne arról, hogy a Városligetben már zajló építkezéseket miként "varrják el". "De azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom" - hangsúlyozta.

Elmondta, a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak.
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 08:40
Karácsony Gergely főpolgármesterként szigorúbb szmogrendeletet szeretne
Karácsony Gergely pénteken a zuglói Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Budapest az egyik legrosszabb levegőjű nagyváros egész Európában, egyes légszennyezettségi mutatók rendszeresen az egészségügyi határérték felett vannak.

A légszennyezettség országos szinten is komoly probléma, az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást folytat Magyarországgal szemben, amiért az nem lép fel elég hatékonyan a légszennyezettség csökkentése érdekében.

Az ellenzéki politikus, Zugló polgármestere jelezte: a jelenlegi szmogriadó-rendelet nem ad elegendő jogosítványt a fővárosnak ahhoz, hogy amikor igazán kritikus a helyzet, fel tudjon lépni. Hozzátette, ki kell alakítani egy hosszú távú stratégiát, hogy Budapesten csökkenjen a szálló por mennyisége.

Megjegyezte: így látja a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace is.

Mint mondta, szigorúbb szabályozásra lenne szükség, így kampánya második ígérete egy szigorúbb szmogriadó-rendelet. Emellett ki kell alakítani egy hosszú távú
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 11:51
Karácsony Gergely főpolgármesterként köztérré alakíttatná a Városháza parkolóját
olyan városvezető sem, aki fontosnak érezte volna megüzenni a budapestieknek, hogy az önkormányzat értük van. "Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a hivatal dolgozóinak és a helyi politikusok autóinál fontosabbak ők" - fogalmazott, megjegyezve, a parkolóként üzemelő terület valószínűleg Budapest legértékesebb telke.

Megemlítette azt is, hogy korábban voltak már elképzelések a terület átalakítására, de ezek nem valósultak meg.

Karácsony Gergely elmondta azt is, a fővárosi önkormányzat épülete szerinte alkalmas lenne arra, hogy egy nyitott fővárosnak a központja legyen. Ugyanis - mint kifejtette - egy város nem a helyi politikusokról, hanem a helyi emberekről szól. Az épület első szintjét kiürítenék, és ott kávézókat, információs pultokat alakítanának ki, valamint itt lenne a város munkáját segítő civil szervezetek központja is.

Közölte, azt tervezik, hogy a kampány során száz napon keresztül minden nap ismertet egy pontot a
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 11:51
Politológus: nincs konkrétum Horváth Csaba főpolgármester-jelölti programjában
A szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán közölte, a program egy ígéretgyűjtemény, amelyet 2010 előtt minden MSZP-SZDSZ-es kormánytag megígért, de nem teljesítették egyik pontját sem. Az általános, kevésbé kézzel fogható programpontok - például metró meghosszabbítása, új parkok, énekórák megszüntetése - pedig nem érdeklik a választókat - vélekedett.

Azt mondta, bár Horváth Csabának nincs akkora népszerűsége, mint például Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd jelöltjének, az előválasztást szerinte ő nyeri meg, mert a fordulókat főleg MSZP-s pártirodákban tartják, ezért azokon valószínűleg a párttal kapcsolatba hozható aktivisták fognak részt venni.

Deák Dániel kitért arra is, az MSZP az EP-választásokon a közös listával azt akarja elérni, hogy ne látszódjon "súlyos gyengülése".
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 09:32
Szabad Budapestet! címmel hirdetett programot az MSZP főpolgármester-jelöltje
fővárosi MSZP alelnöke azt mondta, olyan jelölteket választanak, akik képesek változást hozni Budapesten. Szólt arról, hogy ma Budapesten nehezebb kifizetni egy albérletet, mint Berlinben vagy Bécsben. Olyan lakáspolitikát, szociális ellátórendszert, bérlakásprogramot szorgalmazott, amely egészséges, környezetbarát és megfizethető lakhatást biztosít

Horváth Csaba kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy az ő személyes ambíciói február 3-ig, a baloldali előválasztás végéig tartanak. Úgy látta, hogy Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjének elképzelései és az ő programja között nagy átfedések vannak. Ha Karácsony Gergely nyeri az előválasztást, akkor támogatni fogja - jelezte.

Szerinte az előválasztáson addig kell menni, annyi fordulót kell tartani, amíg egy jelölt nem marad. Sermer Ádámot, a Liberálisok jelöltjét nem tartotta a város szakértőjének.

Volt kérdés az MSZP EP-listájáról is, amellyel kapcsolatban Kunhalmi Ágnes emlékeztetett arra, hogy a szocialisták és az MSZP
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 14:12
Képek, videók
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
Cila levelében kaptam
csalogany13
2014. október 23. csütörtök, 21:30
Böbe vasárnapi levelében
csalogany13
2014. október 05. vasárnap, 21:55
Böbe levelében volt
csalogany13
2014. szeptember 16. kedd, 09:15
Kata levelében volt
csalogany13
2014. április 22. kedd, 11:45
Magdi levelében küldte
csalogany13
2014. április 20. vasárnap, 09:43
Márta levelében volt
csalogany13
2014. április 20. vasárnap, 09:39
Irénke levelében kaptam 1
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 17:18
Irénke levelében kaptam
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 17:17
Marika levelében volt
csalogany13
2014. március 02. vasárnap, 13:17
Cila levelében volt
csalogany13
2013. szeptember 16. hétfő, 15:43
Ági levelében volt
csalogany13
2013. szeptember 16. hétfő, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.