Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:49 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: Karácsony Gergely két éve nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés munkájában
Kovács Balázs a levelében arra kíváncsi, hogy a polgármester milyen intenzitással képviseli a több mint 120 ezer lakosú Zugló érdekeit a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésében, annak tükrében, hogy az adatok tanúsága szerint gyakorlatilag nem vesz részt a testület munkájában.

A levélhez csatolt kimutatás szerint a polgármester 2017. február 25. és 2018. december 12. között öt alkalommal volt végig jelen a közgyűlésben, öt alkalommal meg sem jelent, míg 11 alkalommal csak néhány napirendi pontra jelent meg. Egyszer pedig úgy távozott, hogy nem jelentkezett ki.

Kovács Balázs úgy zárta levelét, hogy a Fővárosi Önkormányzat által készített kimutatást tájékoztatásul megküldte Molnár Zsoltnak, az MSZP budapesti elnökének is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 14:02
Címkék: Karácsony Gergely, Fővárosi Közgyűlés, Kovács Balázs, Fővárosi Önkormányzat, Molnár Zsoltnak, levelében arra,
Kommentek
Dömötör: az EP-választást követő intézkedések és törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez
nyugdíjak értéke folyamatosan nőtt - közölte. Hozzátette: további nyugdíjprémiumról akkor lehet beszélni, ha a 4 százalékos gazdasági növekedés megvalósul a következő évben is.

Azt is mondta: a kormány elsősorban a családok támogatásával kívánja orvosolni a demográfiai kihívásokat, a nyugdíjkorhatár emelése nem szerepel a kormány napirendjén.

Az államtitkár a Párbeszéd által a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról szólva közölte: egy brutális adóemelési csomagról van szó, és kérdés, Karácsony Gergely tudott-e róla. Ha nem, az az alkalmatlanságának egy újabb bizonyítéka - fogalmazott.

Úgy látja, a párt javaslata újra a munkából élők és a vállalkozások nyakába rakna óriási terheteket, eltörölnék a családtámogatási rendszert, és ugyanazt a politikát folytatnák, amit 2010-ben abbahagytak. A kormány nem támogatja ezeket az adóemeléseket - jelentette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament hamarosan dönt arról, támogatja-e Ursula von der Leyent az Európai Bizottság élére,
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 17:22
Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely azonnal közölje, milyen parkolási szerződést kötött!
Rozgonyi Zoltán hétfőn, a budapesti, XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: választ várnak arra a városrész vezetőjétől, milyen körülmények között, milyen szerződések alapján, milyen határidők és milyen költségek mellett működik tovább az eddig is rendkívül pazarló parkolási rendszer.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a múlt héten épphogy lejárt a Zuglót pénzügyi káoszban tartó egyik parkolási szerződés, Karácsony Gergely a képviselő-testület és Zugló lakosságának háta mögött "máris akcióba lendült". Sajtóinformációk szerint újabb, parkolással kapcsolatos szerződést kötött.

Ráadásul a szerződések éppen a saját polgármestersége, illetve a főpolgármesteri kampány végéig szólnak. Rozgonyi Zoltán ezért megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy a kerületvezető nem törekedett a végleges megoldásra, hanem szőnyeg alá söpria problémát.

Azt is kifogásolta, hogy a szerződéskötést nem előzte meg sem képviselő-testületi, sem bizottsági döntés.

A politikus
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 17:01
Karácsony: Tarlós állíttassa le a fővárosi vagyonkisörpést!
összeállt egy "bosszúkoalíció", ami megakadályozza a költségvetés elfogadását. Mindent megtesznek, hogy a közalkalmazottak ne kaphassanak béremelést, hogy ne lehessen támogatni a kerületi egyesületeket, sport- és egyházi szervezeteket - mondta a jelölt, aki szerint "egy soha nem látott" szövetséggel, komoly munkával, tisztességgel és becsülettel sikerül majd békét és kiegyensúlyozott viszonyokat teremteni a kerületben.

Elmondta, hogg mind a 14 egyéni választókerületben állítanak jelöltet.

Karácsony Gergelytől megkérdezték, hogy a zuglói sportcentrum törzstőkéjéből miért vontak el 300 millió forintot és hová lett ez a pénz. A zuglói polgármester azt válaszolta, hogy a képviselőtestület a fideszes tagok támogató szavazataival döntött úgy, hogy a cég törzstőkéjét képező OTP-részvényeket értékesítik és a bevételt a sportcentrum fejlesztésére használják fel.

A főpolgármester-jelöltet szembesítették azokkal az elemzésekkel, amelyek szerint Zuglónak kétmilliárd forintos hitelállománya van és a
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 13:11
Századvég: a budapesti választók Karácsony Gergelyt nem tekintik Tarlós István reális kihívójának
A műsorban a Századvég pénteken bemutatott közvélemény-kutatásának megállapításairól beszéltek. Ebben az áll, hogy a budapesti választók "lesújtó" véleménnyel vannak Karácsony Gergely zuglói polgármesterről, főpolgármester-jelöltről, és nem tekintik Tarlós István reális kihívójának.

Erdős Gergely szerint Tarlós István az elmúlt években bizonyította, hogy képes a kormánynál kiharcolni mindazt, amire a fővárosnak szüksége van.

Ezzel szemben a fővárosiak többsége Karácsony Gergelyt határozatlan, bizonytalan politikusnak látja, aminek hátterében egyértelműen a zuglói botrányok állnak - mondta.
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 10:11
Költségvetés - Párbeszéd: a Fidesz cserbenhagyta a budapestieket
A képviselő sajtótájékoztatón azt mondta, a büdzsé elfogadásakor a kormánypárti politikusok leszavazták a Párbeszéd módosító javaslatait, amelyek Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Budapest-programján alapultak, és a lakhatásról, a közlekedésfejlesztésről, a fővárosi zöldterületek bővítéséről és a kultúra támogatásáról szóltak.

Közölte, levelet írnak Tarlós István főpolgármesternek, amiben megkérdezik, egyetért-e azzal, hogy Budapestnek szüksége van a lakhatás és a kultúra támogatására, a közlekedés fejlesztésére és a zöld területek arányának növelésére. Szorgalmazta, a főpolgármester tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az önkormányzati választás előtt száz nappal már ne lehessen nagyobb értékű közbeszerzéseket kötni és ne lehessen "elherdálni" Budapest vagyonát.

A sajtótájékoztatón részt vett Mellár Tamás képviselő is, aki bejelentette, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek elvételéről szóló javaslatot, az Alkotmánybírósághoz
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 13:12
Önkormányzat 2019 - Századvég: a budapestiek szerint Karácsony nem alternatíva
A közlemény szerint hiába zárult le az előválasztások második fordulója és jelentette be Karácsony Gergely az ellenzék fővárosi együttműködésének részleteit, a balliberális oldal által folyamatosan vizionált béke továbbra sem köszöntött be: Ferencvárosban újabb baloldali háziverseny következik, a Jobbik pedig két kerületben is külön utakon jár.

A Századvég azt írta: az ellenzék képtelen növelni össztámogatottságát, így az egyes balliberális pártok egymástól szívják el a szavazókat, amivel a saját tortájuk újraszeletelését elérhetik ugyan, de egy lépéssel sem kerültek közelebb a Fidesz-KDNP megszorongatásához.

Mint írták, a baloldal helyzete Budapesten is reménytelennek látszik: Tarlós István személyes támogatottsága a kormánypártok nem elhanyagolható fölényén is túlmutat, tehát még az ellenzéki érzelmű szavazók egy része is a regnáló főpolgármestert támogatná szavazatával.

A Századvég júliusi közvélemény-kutatása szerint a fővárosiak 52 százaléka úgy véli, hogy Tarlós István képes
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:42
Karácsony: megfelelően működik a zuglói parkolási rendszer
A polgármester Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivőjének csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált. A fideszes politikus szerint hivatalosan ugyan szerda óta a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik "botrányos szerződés", de nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mert a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban és tájékoztatást sem adnak.

Karácsony Gergely azt írta: "egyedül a Fidesz nem szavazta meg, hogy Zugló saját kézbe vegye a parkolás üzemeltetését", a kerület azonban mégis megtette ezt.

Az első nap tapasztalatai alapján megfelelően működik az új rendszer, az autósok semmilyen változást nem tapasztalnak, az ellenőrök végzik a dolgukat, 2265 darab jegyvásárlás történt és 112 pótdíjazás - olvasható a közleményben.

A polgármester úgy fogalmazott: "most egyedül a Fidesz nem elégedett, nem tetszik neki, hogy csökkentettük a parkolásüzemeltetés költségeit. Nyilván azért, amit mindenki
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 14:43
Önkormányzat 2019 - Fidesz: Karácsony Gergely valljon színt a zuglói parkolás ügyében!
A fideszes politikus elmondta: szerda óta hivatalosan a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik "botrányos szerződés". Szerinte azonban nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mindenesetre a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban és tájékoztatást sem adnak.

"Hova tűnt Karácsony Gergely? Ráomlott a káosz és már ki sem látszik belőle?" - tette fel a kérdést.

A Fidesz budapesti szóvivője hangsúlyozta: hétfőn már kértek tájékoztatást Karácsony Gergelytől, ő azonban "képtelen polgármesterként viselkedni", "semmibe veszi a zuglóiakat és mindenkit, aki a kerületben parkol".

Közölte: ezért most közérdekű adatigényléssel fordulnak Karácsony Gergelyhez, akitől arra várnak választ, hogy milyen struktúrában üzemel szerda, azaz július 10-e óta a parkolás, hány embert vettek fel a feladatok ellátására, illetve hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

Kijelentette:
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 11:41
Képek, videók
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
Cila levelében kaptam
csalogany13
2014. október 23. csütörtök, 21:30
Böbe vasárnapi levelében
csalogany13
2014. október 05. vasárnap, 21:55
Böbe levelében volt
csalogany13
2014. szeptember 16. kedd, 09:15
Kata levelében volt
csalogany13
2014. április 22. kedd, 11:45
Magdi levelében küldte
csalogany13
2014. április 20. vasárnap, 09:43
Márta levelében volt
csalogany13
2014. április 20. vasárnap, 09:39
Irénke levelében kaptam 1
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 17:18
Irénke levelében kaptam
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 17:17
Marika levelében volt
csalogany13
2014. március 02. vasárnap, 13:17
Cila levelében volt
csalogany13
2013. szeptember 16. hétfő, 15:43
Ági levelében volt
csalogany13
2013. szeptember 16. hétfő, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.