Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:23 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - A rendezetlen kiválás legalább 34 milliárd euró kárt okozna Hollandiának 2030-ig
A Het Financieele Dagblad üzleti napilap arról számolt be, hogy a szakemberek összesítették a kaotikus brit kilépés okozta gazdasági károk különböző aspektusaira vonatkozó becsléseket.

A szigetország távozása nyomán például Hollandiának jóval többet kell majd befizetnie az EU költségvetésébe a jövőben, s ehhez jön hozzá a "kemény Brexitre" való felkészülés költsége, a vámok ismételt bevezetése miatti nagyjából 10 milliárd eurós veszteség, illetve számos más tétel.

Ha sikerül elfogadni a megállapodást az Egyesült Királyság rendezett kiválásáról, akkor a várható károk összege "mindössze" 7,5 milliárd euró lesz a SEO szerint.

A CPB holland gazdaságpolitikai elemzőközpont korábban arról számolt be, hogy összességében Hollandia 2030-ig a bruttó hazai termék (GDP) 1,2 százalékát, azaz 10 milliárd eurót veszítene a Brexiten, ha pedig azt is belekalkulálják, hogy a kereskedelmi forgalom csökkenése visszafogná a termelékenységet és az innovációt, akkor ez a veszteség a GDP 2 százalékát is elérheti.

Számítások szerint az EU tagországai közül a Benelux-államok, és közöttük is Hollandia, illetve Írország lesznek a kilépés legnagyobb gazdasági vesztesei.

Hollandiának az Egyesült Királyság a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere a szomszédos Németország és Belgium után.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:11
Címkék: Financieele Dagblad, Egyesült Királyság, rendezetlen kiválás, szakemberek összesítették, kaotikus brit, szigetország távozása,
Kommentek
Lengyel lap: Varsó fontos döntéseket fog akadályozni az EU-ban, ha nem állítják le a 7. cikk szerinti eljárást
Az általában jól értesült, független gazdasági napilap egy meg nem nevezett, "a Brüsszellel folytatott párbeszéd hátterét ismerő" forrást idéz.

A lap szerint Varsó nem számíthat arra, hogy a jogállamiság lengyelországi helyzetével kapcsolatban az Európai Bizottsággal (EB) folytatott vita hamarosan lezárul. A cikk felidézi: Frans Timmermans, az EB első alelnöke szerdán felszólította a lengyel kormányt, hogy további "sürgős" lépéseket tegyen a Brüsszel által vitatott lengyel bírósági törvények módosítása érdekében. Közben Varsó az eljárás leállítása reményében több, a brüsszeli ajánlásoknak megfelelő változást fogadott már el.

A Dziennik Gazeta Prawnát tájékoztató forrás szerint Varsó adott helyzetben "behúzza kéziféket" az uniós fórumon hozandó több fontos döntésben.

"Elleneztük már korábban a menedékjogi dublini rendelet módosítását (...), és behúzzuk a kéziféket a sokéves költségvetési keret kapcsán is" - közölte a forrás, hozzáfűzve: "kissé olyanok leszünk, mint amilyen Orbán (Viktor
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:11
Wilders: Európának folytatnia kell a harcát a bevándorlás ellen
frakciójába tömörült pártok konferenciája alkalmával tartott sajtótájékoztatóján.

A konferencia középpontjában az ENF-frakciót alkotó pártok jövőt érintő Európa-víziója áll, amelyet az Európai Unió alternatívájának tekintenek.

Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom elnöke újságíróknak elmondta: a konferencián részt vevő pártok szerint az Európai Uniót a jövőben a szuverén európai államok együttműködésének kellene felváltania. Wilders úgy nyilatkozott, hogy ez Hollandiának is jobb lenne.

"Az együttműködés hívei vagyunk, de a szuverén államok között" - szögezte le.

Geert Wilders, Tomio Okamura és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és a többi felszólaló a konferencián elhangzott beszédükben a CTK hírügynökség szerint élesen bírálták az Európai Uniót, és egybehangzóan határozottan elutasították a migránsok további befogadását Európába.

"Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy az illegális migránsokat visszaküldjük származási
velemenyezd, 2017. december 16. szombat, 19:24
Magyar Levente: a mezőgazdaságban kihasználatlan lehetőségek rejlenek
Az agrárium szerepe a nemzetgazdaságban jelentősen növelhető a jelenlegi 20-25 százalékos arányról a következő években - mondta Magyar Levente a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. partnertalálkozója előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár példaként említette az öntözési kultúra fejlesztését, illetve a termál energia felhasználását az üvegházak, fóliasátrak fűtésére.

Magyarország területe kétszerese Hollandiának, miközben a nyugat-európai ország mezőgazdasági kivitele tizenötszöröse a magyarnak - mondta a politikus.

Minden télen 200 ezer tonna paradicsomot importál Magyarország saját szükségleteinek ellátására. A termál energia felhasználásával akár ez, akár más zöldségfélék megtermelhetőek lennének - közölte az államtitkár.

Magyar Levente elmondta, a kormány mezőgazdasági mintaprogram indítását tervezi a térségre jellemző világszínvonalú fóliás kertészeti kultúra fejlesztése érdekében, hogy ezrek térjenek vissza az ágazatba.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 11:52
Fidesz: egyetlen terrorista sem úszhatja meg a büntetést
Gyula kérdés kapcsán úgy vélte, hogy soha nem fogalmazott meg politikai kritikát bíróságokkal szemben, most is csak szakmai kritikát mond. Úgy vélte, a húszéves büntetőjogi gyakorlat feljogosítja erre.

A magyar-holland diplomáciai konfliktussal kapcsolatban kérdésre válaszolva Budai Gyula azt mondta, elfogadhatatlan a holland nagykövet Magyarországgal kapcsolatban tett kijelentése.

A kormánypárti politikus szerint nem elég az, hogy a holland külügyminiszter elhatárolódott a nagykövetétől, Hollandiának bocsánatot kellene kérnie. Az elhatárolódás "csak egy válasz, de nem kielégítő válasz, a magyar kormány a bocsánatkérést várja ebben az ügyben" - mondta.

Budai Gyula szintén kérdés kapcsán kitért arra is, hogy a magyar-holland gazdasági kapcsolatok a legmagasabb szinten vannak és ez elmondható a külügyminiszteri kapcsolatokról is. Ugyan vannak nézetkülönbségek a két ország között, de alapvető kérdésekben egyetért a két külügyi vezető, és a mostani "incidens" nem lesz kihatással a két ország
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 12:11
Ki, mire tippel: mikor fogunk HADAT ÜZENNI HOLLANDIÁNAK...?
Az, ugye, megvan mindenkinek, hogy Hollandia Budapestre akkreditált nagykövete, Gajus Scheltema a közelmúltban állítólag kijelentette, hogy: ...a magyar kormány éppúgy kreál ellenségképeket, mint az iszlamista terroristák...

Nos, ERRE, ez a pöcseszű idióta Szíjjártó Péter - mint Magyarország külügyminisztere(!)... (már EZ IS szégyen...) -, kijelentette, hogy Eb ura fakó! Vissza a babaruhát! - Az-az:
a) azonnali hatállyal HAZARENDELTE "konzultációra" Magyarország Hágába delegált nagykövetét! Továbbá...
b) utasította Magyarország Hága-i nagykövetségének egyik munkatársát, hogy - ideiglenesen ügyvivőként - a leghatározottabb keménységgel tolmácsolja a Holland kormány felé Magyarország tiltakozását a fenti kijelentés okán!

Kérdésem: Mégis, mire fel a magyar tiltakozás?... Hiszen a magyar kormány TÉNYLEGESEN és VALÓSÁGOSAN PONTOSAN OLYAN KISZÁMÍTHATATLANUL IDIÓTA MÓDON választ ki ellenségeket magának (éspedig évek óta folyamatosan!), ahogyan azt az ISIS
foxworkinspace, 2017. augusztus 25. péntek, 19:38
Elfogadták az Európa Kulturális Fővárosa címet birtokló országok listáját 2033-ig
Írországnak, 2021-ben Romániának és Görögországnak, 2022-ben Litvániának és Luxemburgnak, 2023-ban Magyarországnak és Nagy-Britanniának, 2024-ben Észtországnak és Ausztriának, 2025-ben Szlovéniának és Németországnak, 2026-ban Szlovákiának és Finnországnak, 2027-ben Lettországnak és Portugáliának, 2028-ban Csehországnak és Franciaországnak, 2029-ben Lengyelországnak és Svédországnak, 2030-ban Ciprusnak és Belgiumnak, 2031-ben Máltának és Spanyolországnak, 2032-ben Bulgáriának és Dániának, 2033-ban pedig Hollandiának és Olaszországnak jut majd a cím.

Minden évben két ország jelölhet egy-egy helyszínt.

A parlamenti sajtószolgálat tájékoztatása szerint a programban ezentúl uniós tagjelölt és potenciális tagjelölt országok is részt vehetnek, illetve háromévente az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagállamai - Izland, Liechtenstein, Svájc és Norvégia - is jelölhetnek várost.

"Az Európa Kulturális Fővárosai kezdeményezés nagyon sikeres volt abban, hogy fokozza az összetartozás érzését.
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 15:54
Szakértő: Juncker képzeletbeli világban él
szerint Magyarországnak írásban fel kellene szólítania Jean-Claude Junckert, hogy változtasson a magatartásán, és úgynevezett megállapítási keresetet kellene indítani a bizottsági elnök ellen az Európai Bíróság előtt, hogy a szervezet megállapítsa: megvannak Magyarország "jogegyenlőségi garanciái".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai közleményében azt írta: Magyarország nem tűri a kettős mércét. A tárcavezető arra reagált, hogy Jean-Claude Juncker megdöbbentőnek nevezte a Hollandiának címzett török kijelentéseket, hangsúlyozva, az Európai Unió sosem fog elfogadni a nácizmus és egy jelenlegi kormány közötti összehasonlítást.

Az Európai Bizottság elnöke arra utalt, hogy vasárnap indulatos vita bontakozott ki Törökország és Hollandia között, miután Hága nem engedte meg két török miniszternek, hogy részt vegyen a török alkotmánymódosításról szóló népszavazáshoz kötődő rotterdami kampányrendezvényen. Ezt követően Recep Tayyip Erdogan török államfő "náci maradványnak" nevezte és
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 09:51
Képek, videók
Híd- Hollandia-Mózes híd.
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:37
PD5ROB Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:05
PD2GJS Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:04
PA3AIN Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:03
NL8272 SWL Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 11:55
Tulipán mező Hollandiában
pola64
2015. augusztus 20. csütörtök, 13:58
Hollandia Vörösvércse 20
margoboszi
2015. július 22. szerda, 13:19
Hollandia
davedgyerek
2015. március 21. szombat, 15:11
Hollandia
borigit
2015. március 08. vasárnap, 15:45
Fa alagut -Hollandia
borigit
2014. december 04. csütörtök, 14:32
rendezetlen termető.jpg
teamradio
2011. január 16. vasárnap, 19:21
dagboek.jpg
marxista
2006. augusztus 28. hétfő, 13:09
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.