Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:10 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - A rendezetlen kiválás legalább 34 milliárd euró kárt okozna Hollandiának 2030-ig
A Het Financieele Dagblad üzleti napilap arról számolt be, hogy a szakemberek összesítették a kaotikus brit kilépés okozta gazdasági károk különböző aspektusaira vonatkozó becsléseket.

A szigetország távozása nyomán például Hollandiának jóval többet kell majd befizetnie az EU költségvetésébe a jövőben, s ehhez jön hozzá a "kemény Brexitre" való felkészülés költsége, a vámok ismételt bevezetése miatti nagyjából 10 milliárd eurós veszteség, illetve számos más tétel.

Ha sikerül elfogadni a megállapodást az Egyesült Királyság rendezett kiválásáról, akkor a várható károk összege "mindössze" 7,5 milliárd euró lesz a SEO szerint.

A CPB holland gazdaságpolitikai elemzőközpont korábban arról számolt be, hogy összességében Hollandia 2030-ig a bruttó hazai termék (GDP) 1,2 százalékát, azaz 10 milliárd eurót veszítene a Brexiten, ha pedig azt is belekalkulálják, hogy a kereskedelmi forgalom csökkenése visszafogná a termelékenységet és az innovációt, akkor ez a veszteség a GDP 2 százalékát is elérheti.

Számítások szerint az EU tagországai közül a Benelux-államok, és közöttük is Hollandia, illetve Írország lesznek a kilépés legnagyobb gazdasági vesztesei.

Hollandiának az Egyesült Királyság a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere a szomszédos Németország és Belgium után.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:11
Címkék: Financieele Dagblad, Egyesült Királyság, rendezetlen kiválás, szakemberek összesítették, kaotikus brit, szigetország távozása,
Kommentek
Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban
A tárcavezető közölte, hogy a képviseleten részben a magyarok konzuli érdekképviseletét látják el, részben pedig a külgazdasági kapcsolatokat építik.

Mint mondta, jelenleg hét európai uniós tagállamnak - köztük Németországnak, Olaszországnak és Hollandiának - van konzuli képviselete Miamiban, de Magyarország az első közép-európai ország, amely ilyet létesít.

A külügyminiszter hangsúlyozta: "dinamikusan bővülnek és javulnak" a politikai és gazdasági kapcsolataink az Egyesült Államokkal, az amerikai vállalatok a második legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon, és az EU-n kívüli legnagyobb exportpiacunk az Egyesült Államok. "Egyértelműen érdekünk, hogy a lehető legtöbb módon segítsük" a magyar cégek érvényesülését az amerikai piacon, amiből nem maradhat ki Florida sem - fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter kifejtette: Florida az Egyesült Államok negyedik legnagyobb gazdasági teljesítményű állama, amellyel Magyarországnak tavaly 230 millió dollárnyi kereskedelmi
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:18
Alapjogokért Központ: nincs joga Hollandiának vizsgálnia a magyar jogállamiságot
Párkányi Eszter megjegyezte: ha tagállamaiban bármilyen problémákat tapasztal az EU, akkor azt az Európai Ügyészségnek kell megvizsgálnia.

Az elemző szerint az európai parlamenti választások nem hivatalos kampányidőszakába lépve elképzelhető, hogy a magyar jogállamiság vizsgálásával csak témát szeretnének adni a hollandok csúcsjelöltjének, Frans Timmermansnak, aki egyben az Európai Bizottság alelnöke is.

Magyarországgal szemben rendszeresen indulnak kötelezettségszegési eljárások olyan ügyek miatt, amelyek más országok esetében nem probléma - fűzte hozzá.

Ebből is látszik, hogy "az EU kénye-kedve szerint hajlítgatja a szabályokat" - fogalmazott Párkányi Eszter.
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 11:51
Illegális bevándorlás - Az EJEB ideiglenes intézkedéseket rendelt el a Sea Watch 3 mentőhajó ügyében
A keddi tájékoztatás szerint a Sea Watch 3 kapitánya és a bevándorlók egyike fordult sürgősségi beadvánnyal az EJEB-hez, ugyanis szerintük a 47 migráns jogalap nélküli fogva tartásának minősül, hogy nem engedik kikötni a hajót, az érintetteknek embertelen, megalázó bánásmódban van része, illetve megvan annak is a veszélye, hogy végül helyzetük vizsgálata nélkül visszaküldik őket Líbiába.

A panaszosok a kikötési engedély megadását szerették volna elérni, többek között a Földközi-tengerből már másfél hete kimentett emberek egészségügyi állapotára tekintettel.

A strasbourgi bíróság azonban ezt a kérelmet elvetette, mindössze arra szólította fel a római kormányt, hogy "mielőbb tegyen meg mindent az érintettek élelemmel, ivóvízzel ellátása és megfelelő orvosi kezelése érdekében, valamint biztosítson jogi segítséget a 15 kísérő nélküli kiskorúnak".

Az EJEB kizárólag kivételes esetekben rendel el ideiglenes intézkedéseket, akkor, ha azok hiányában a panaszosok visszafordíthatatlan károk
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 07:04
Ellenzéki olasz képviselők feljutottak a Szicília partjainál veszteglő mentőhajóra
információi szerint a gyerekek 17 éves fiatalok, ezért ők sem szállhatnak partra.

A Sea Watch 3 január 19-én vette fedélzetére a migránscsoportot a Földközi-tengeren, Líbia partjaitól északra. A hajót az olasz hatóságok péntektől ellátják élelmiszerrel, ivóvízzel és gyógyszerekkel. Hasonló segítségben részesíti a hajó utasait a több olaszországi civilszervezetet tömörítő Mediterraneo is.

A római kormány kezdettől fogva azt az egységes álláspontot képviseli, hogy a holland felségjelzésű hajót Hollandiának kell befogadnia. Hága azonban elutasította ezt, azzal az indokkal, hogy a hajó a Sea Watch német civil szervezet tulajdona. Mark Harbers holland bevándorlásügyi miniszter a Corriere della Sera olasz napilapnak nyilatkozva azt mondta: a kapitány felelőssége arról gondoskodni, hogy biztonságos kikötőbe vigye az embereket.

Matteo Salvini vasárnap leszögezte, a Sea Watchon levő 47 ember életét a hajó kapitánya és legénysége sodorja veszélybe. Kifejtette, hogy a hajó több felszólítást kapott még
velemenyezd, 2019. január 27. vasárnap, 17:34
Brexit - A rendezetlen kiválás legalább 2,3 milliárd euró közvetlen kárt okozna Hollandiának 2023-ig
A friss jelentés szerint miközben a kormány és az ipari vállalatok nagy része "intenzív" felkészülést folytat már két éve, a vámhivatal még mindig nem áll készen a legrosszabb forgatókönyvre, a megállapodás nélküli brit kilépésre.

A szakértők annak a lehetőségét ráadásul nem is vették figyelembe, hogy a "kemény Brexit" recesszióba sodorhat több más országot is.

A CPB holland gazdaságpolitikai elemzőközpont korábban arról számolt be, hogy összességében Hollandia 2030-ig a bruttó hazai termék (GDP) 1,2 százalékát, azaz 10 milliárd eurót veszíthetne a britek kiválásán, ha pedig azt is belekalkulálják, hogy a kereskedelmi forgalom csökkenése visszafogná a termelékenységet és az innovációt, akkor a veszteség a GDP 2 százalékát is elérheti.

Számítások szerint az Európai Unió tagországai közül a Benelux-államok és Írország lesznek a Brexit legnagyobb gazdasági vesztesei.

Hollandiának az Egyesült Királyság a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere a szomszédos Németország és Belgium
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:11
Lengyel lap: Varsó fontos döntéseket fog akadályozni az EU-ban, ha nem állítják le a 7. cikk szerinti eljárást
Az általában jól értesült, független gazdasági napilap egy meg nem nevezett, "a Brüsszellel folytatott párbeszéd hátterét ismerő" forrást idéz.

A lap szerint Varsó nem számíthat arra, hogy a jogállamiság lengyelországi helyzetével kapcsolatban az Európai Bizottsággal (EB) folytatott vita hamarosan lezárul. A cikk felidézi: Frans Timmermans, az EB első alelnöke szerdán felszólította a lengyel kormányt, hogy további "sürgős" lépéseket tegyen a Brüsszel által vitatott lengyel bírósági törvények módosítása érdekében. Közben Varsó az eljárás leállítása reményében több, a brüsszeli ajánlásoknak megfelelő változást fogadott már el.

A Dziennik Gazeta Prawnát tájékoztató forrás szerint Varsó adott helyzetben "behúzza kéziféket" az uniós fórumon hozandó több fontos döntésben.

"Elleneztük már korábban a menedékjogi dublini rendelet módosítását (...), és behúzzuk a kéziféket a sokéves költségvetési keret kapcsán is" - közölte a forrás, hozzáfűzve: "kissé olyanok leszünk, mint amilyen Orbán (Viktor
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:11
Wilders: Európának folytatnia kell a harcát a bevándorlás ellen
frakciójába tömörült pártok konferenciája alkalmával tartott sajtótájékoztatóján.

A konferencia középpontjában az ENF-frakciót alkotó pártok jövőt érintő Európa-víziója áll, amelyet az Európai Unió alternatívájának tekintenek.

Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom elnöke újságíróknak elmondta: a konferencián részt vevő pártok szerint az Európai Uniót a jövőben a szuverén európai államok együttműködésének kellene felváltania. Wilders úgy nyilatkozott, hogy ez Hollandiának is jobb lenne.

"Az együttműködés hívei vagyunk, de a szuverén államok között" - szögezte le.

Geert Wilders, Tomio Okamura és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és a többi felszólaló a konferencián elhangzott beszédükben a CTK hírügynökség szerint élesen bírálták az Európai Uniót, és egybehangzóan határozottan elutasították a migránsok további befogadását Európába.

"Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy az illegális migránsokat visszaküldjük származási
velemenyezd, 2017. december 16. szombat, 19:24
Képek, videók
Híd- Hollandia-Mózes híd.
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:37
PD5ROB Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:05
PD2GJS Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:04
PA3AIN Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:03
NL8272 SWL Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 11:55
Tulipán mező Hollandiában
pola64
2015. augusztus 20. csütörtök, 13:58
Hollandia Vörösvércse 20
margoboszi
2015. július 22. szerda, 13:19
Hollandia
davedgyerek
2015. március 21. szombat, 15:11
Hollandia
borigit
2015. március 08. vasárnap, 15:45
Fa alagut -Hollandia
borigit
2014. december 04. csütörtök, 14:32
rendezetlen termető.jpg
teamradio
2011. január 16. vasárnap, 19:21
dagboek.jpg
marxista
2006. augusztus 28. hétfő, 13:09
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.