Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Halász: meg kell akadályozni az ellenzéket, hogy kimenekíthesse a köztörvényes bűnözőket
Halász János emlékeztetett: Czeglédy Csabát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják és a vád szerint 6 milliárd forintot "tüntetett el"; emiatt büntetőeljárás indult ellene.

A javaslat kimondja: egy képviselőjelöltet ne illessen meg a mentelmi jog abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik és a vádemelés még azelőtt megtörténik, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna - ismertette a szóvivő.

Halász János szavai szerint sokakat felháborított, hogy nemrég az ellenzék "példátlan módon" visszautasította a bíróság kezdeményezését és nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottságban, amivel "tudatosan akadályozták és késleltették a bíróság munkáját".

Halász János felidézte azt is, hogy Czeglédy Csaba annak köszönhetően kapott mentelmi jogot, hogy "Gyurcsányék" EP-jelöltté "tették" őt. "Gyurcsány és Gyurcsányné így akartak falazni saját ügyvédjüknek (.)" - fogalmazott.

A javaslat "parlamenti szavazásán újra ki fog derülni, hogy a Gyurcsány-család és más ellenzékiek vajon egy köztörvényes bűnöző, vagy az igazság oldalára állnak-e" - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Halász Jánost a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, hogy a kormánypárti képviselők miért szavazták le a Város Mindenkié csoportnak az ellenzéki pártok által benyújtott javaslatát, amely szerint ne lehessen gyermekes családokat közös elhelyezés nélkül kilakoltatni.

A szóvivő úgy válaszolt: a javaslatot olyan hiteltelen képviselők nyújtották be, akik az elmúlt időszakban egyetlen devizahiteleseket segítő intézkedést sem szavaztak meg. Hozzátette: a jelenlegi törvényi szabályozást helyesnek tartják, mert az most is kiemelten védi a kiskorúakat.

Arról is faggatták, hogy az Erzsébet-programban nem vehetnének részt nyugdíjasok és fogyatékkal élő gyerekek. Válaszában közölte: a Brüsszellel folytatott viták miatt kellett az Erzsébet-utalvány rendszerén változtatni. Az idei táborozás változatlan formában, zavartalanul fog zajlani - jegyezte meg.

A szociális hozzájárulási adó csökkentéséről szóló szerdai parlamenti döntést - szintén kérdésre reagálva - Halász János úgy kommentálta: a Fidesz támogatja a kormány adócsökkentési terveit. Az adócsökkentés politikájának köszönhetően ma a magyar gazdaság az európai uniós áltag felett teljesít, és ezt az eredményt meg kell védeni - mondta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:39
Címkék: Halász János, Czeglédy Csabát, Czeglédy Csaba, Nemzeti Választási Bizottságban, Halász Jánost, Város Mindenkié,
Kommentek
Szíria - Újabb érintettek kerültek fel az Európai Unió szankciós listájára
A külügyminiszterek tanácsának döntése értelmében további három személyt sújtanak vagyonbefagyasztással és az uniós beutazási tilalommal, emellett pedig kilenc vállalat vagy szervezet, "entitás" vagyonát fagyasztják be az Európai Unióban a rezsim támogatása és a polgári lakosság elnyomásában betöltött szerepük miatt.

Ez az jelenti, hogy immár 192 személy és 62 szervezet, vállalat ellen lesznek érvényben büntetőintézkedések. Az újonnan listára tett természetes és jogi személyek neve szerdán jelenik majd meg az unió hivatalos lapjában, és a szankciók akkor lépnek érvénybe, ezért a közleményben nem tudatták, kikről és milyen szervezetekről, vállalatokról van szó, nehogy a hatálybalépés előtt kimenekíthessék befagyasztandó vagyonukat.
velemenyezd, 2014. július 22. kedd, 11:53
Katasztrófa
Iszaptenger fogja körbe a Veszprém megyei Kolontár település egy részét; a Molnár utcában hétfőn az ablakokon át ömlött be a több kilométer távolságban megsérült zagytározóból a vörösiszap; a áradat maga előtt sodort épületeket, autókat

Az MTI tudósítója a megsérült zagytározó közelében, Kolontár településnél kedden azt látta, hogy a kör alakú gátszakasz sérült részén még mindig folyik kifelé a vörös színű sárlavina. A töltéstől mintegy másfél-két kilométernyire eltolta a támfalként szolgált, több tíz tonnányi, megkötött kohósalakot, amelynek keménysége a betonhoz hasonlatos. Most, mint szétszórt kavicsok terülnek el a szántóföld és a nádas közelében, míg a 8-10 méter magas fűzfák alsó harmadát megfestette az iszap, csak a tetejük zöldellik.

A lezárt településrészre, a Molnár utcába Devecseren át sok kilométeres kerülővel lehet eljutni. Az útszakaszon tűzoltók próbálják szivattyúzni a vörösiszapot a házakból és az udvarokból. A falu szélén lévő tojásdobozoló üzem konténereit egymásra
marika4528, 2010. október 05. kedd, 19:18
A Fortis Bank ügyeiről
Egy belga polgár írása a Fortis Bank ügyeiről
Hétfő 2009. január 19. , írta Hrabák András

A Fortis Bank Belgium egyik legjelentősebb, belga-holland magánbankja - volt, amíg a "subprime válság" egyik fő kárvallotjaként a Benelux államoknak 11 milliárd euróval kellett kisegítenieük. További 1 milliárd eurója ragadt benn a Madoff-féle amerikai pilótajátékban. Az alábbi cikket a vallon Attac honlapjáról vettük át, szerzője egy önmagát "Vlady" névvel illető belga állampolgár (valószínűleg Attac-aktivista), aki a kapitalista állam felelősségét is felveti abban, hogy a magánveszteségeket mindig a széles tömegek, a társadalom adóiból kell megfizetni, miközben a nyereségek szigorúan egyéniek... (A cikk meglehetősen eredeti, fordításban nehezen visszaadható hangvétele annak köszönhető, hogy a szerző nem szakértőként, hanem a veszteséget elszenvedett társadalom szószólójaként lép
berzemariann, 2009. március 10. kedd, 10:43
Képek, videók
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
Akadályok.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 20:03
át az akadályon
urbandi
2008. június 05. csütörtök, 14:18
az akadályok
urbandi
2007. november 26. hétfő, 22:03
Szintén az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:14
Az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:13
grét_bográcsban halászlé0
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 17:04
halászlé0810_2.jpg
maroka
2019. augusztus 10. szombat, 16:34
halászlé0810.jpg
maroka
2019. augusztus 10. szombat, 16:33
Arc vagy halász.jpg
pacsakute
2019. május 24. péntek, 18:13
halászok 1130.jpg
maroka
2018. november 30. péntek, 16:03
halászlé főző verseny0901
maroka
2018. szeptember 01. szombat, 15:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.