Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 13:24 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Két krémes mézes krémes
hozzávalók / 12 adag
A tésztához

2 db tojás
3 ek porcukor
4 ek méz (langyos)
50 g vaj
450 g finomliszt
7 ek tej
1 ek szódabikarbóna (csapott)
3 csepp citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz

1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük és kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sülnek a tésztáink megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap. Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük, és zsebre vágjuk az elismeréseket! :) Jó étvágyat!

sütési hőfok: 160fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35 cm

nosalty 2013.
Link
bkisseva, 2018. február 13. kedd, 12:04
Címkék: tepsi kikenéséhez, krémet készítjük, porcukorral habosra, szódabikarbónát felfuttatjuk, liszthez hozzárakjuk, többi hozzávalót,
Kommentek
Narancsos mézes krémes
Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:

4 db narancs reszelt héja
2 db narancs leve
annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék (nálam 2 dl narancslé ahhoz tettem 6 dl tejet)
8 púpos evőkanál liszt
4 tojás sárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
Csokimáz:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 evőkanál tojásfehérje
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben megsütjük a lapokat. Vigyázz, ne legyen száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és
koszegimarika, 2019. október 11. péntek, 22:15
Édes túrókrém
boltban kapható kész verziók.


No. 4.
Natúr túrókrém - az egyértelmű álom

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor

Na ez az a tipikus bolti, éttermi íz-mestermű, a valódi túrókrém. Igazán krémesen szeretjük, ezért miután elnyomkodtuk a túrót és belekevertük az alapokat, 2-3 percig robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
Ez a gyerekek kedvence, és ha meg is maradna belőle másnap mint alaprecept bevariálható gyümölcsökkel, magokkal. Fontos, hogy jó krémes legyen. Ha igazán így szereted, tehetsz bele fél dl habtejszínt, a sűrűjéből.
Fagyasztóba téve túrófagyiként is
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:00
Mézes krémes
Hozzávalók
Tészta:
300 gbúzafinomliszt
50 gvaj
100 gporcukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálméz
2 dbtojás
Töltelék:
1 ltej
3 ev. kanálrétesliszt
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
150 gporcukor
250 gvaj

Elkészítés menete
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, amit kör alakúra formázunk. Két egyenlő részre osztjuk, mindkét részt nyújtódeszkán azonos méretűre nyújtunk.
A tésztalapokat egy tepsi hátára tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő aránylag rövid, és érdemes figyelemmel kísérni a sütési folyamatot. Ha túlsütjük, akkor a tészta nagyon kemény lesz.
A krém hozzávalóiból (a vaj kivételével) sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. Miután kihűlt, kézi robotgéppel beledolgozzuk a vajat. Fontos, hogy csomómentes, sima és sűrű krémet kapjunk.
A krémet rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másik
koszegimarika, 2018. november 06. kedd, 22:07
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A mákos piskótához:

15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)

A krémhez:

3 tojás sárgája
15 dkg kristálycukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin



Elkészítése:

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:21
A banán jótékony hatásai a bőrre, a hajra, és az egészségre
alkalmazza.

Bőrfiatalító

A banán segíti a ráncok kialakulásának késleltetését és bőrét fiatalon tartja. A bőrfiatalító arcmaszk A- és E-vitamin tartalmának köszönhetően puhává varázsolja bőrét. Keverjen el egy banánt és egy avokádót, 25 percig kenje bőrére, majd mossa le. Az avokádó E-vitamin tartalma és a banán tápanyagtartalma kombinálva megköti a szabadgyököket és meggyógyítja a sérüléseket.

Egy másik hatásos arcpakolás elkészítéséhez keverjen el ¼ banánt, amíg krémes állaga nem lesz, és adjon hozzá egy teáskanál rózsavizet. Kenje arcára és nyakára, majd fél órával később mossa le.

Lába ápolása

A banán, hidratáló hatása miatt sikeresen megszünteti a sarok bőrének repedezettségét. Lábkrém készítéséhez pépesítsen össze két banánt, és kenje tiszta, száraz lábára. Tíz percig hagyja hatni, majd öblítse le. A bőr mélyére hatolva meggyógyítja a repedezett, száraz bőrt, puha és rugalmas bőrt hagyva maga mögött.

Puffadt
vorosrozsa66, 2018. október 08. hétfő, 20:59
Cili néni receptjei
liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát pihen Még 2x megcsináljuk a hajtogatást Kinyújtjuk, már csak fél órát pihentetjük Forró késsel vágjuk, lehet habtekercsnek, krémesnek használni

Csokoládé krém
1 l tejszín felforralni 1 kg csokoládét belefőzni Tűzről levenni, addig keverni, míg teljesen ki nem hül Bármilyen tortához, sütihez alkalmas.

Rácsos lepény
15 dkg porcukor 15 dkg őrölt mandula vagy dió 25 dkg liszt 7 dkg zsír vagy 10 dkg vaj Citrom 1 tojás Összedolgozni 1/3-át elvenni belőle A nagyobbakat tepsire szétkenni, megkenni gyümölcsízzel Vissza a maradt részből rácsokat csinálni, sütni.

Diós szeletek
21 dkg liszt 14
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Mézes krémes
2 evőkanál mézet, 3 dkg zsírt, 2,5 evőkanál tejet, 15 dkg cukrot egy edénybe megforrósítunk, azután egy egész tojást, 42 dkg lisztet 1 kávéskanál szódaport teszünk hozzá.
Összegyúrjuk és négy részre osztjuk és tepsi hátán megsütjük.

Krém:
2,5 deci tejben, 3 evőkanál grízet megfőzünk és kihűtjük,
15 deka vajat, 15 dkg porcukorral habosra kavarunk, 2 csomag vaníliaport adunk hozzá, majd a grízet hozzákavarjuk.
Két-két lapot lekvárral összeragasztunk, közepébe tesszük a krémet. Tetejét csokoládé glazurral bevonjuk.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)



Hurrá!
Ez az!
Nagyon-nagyon finom, hozza a régi ízeket, jól érezni rajt' a mézes sütemények
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:00
Szép Ernő
írva.

De már a hídon voltam, míg ezen spekuláltam,
A ligeti tó hídján, s ott félig elfáradva
A korlátnak borúltam, az éji vizet nézni.

Elnéztem s gondoltam, hogy a folyékony éj talán ez,
Ez a vonagló tinta. A lámpák fénye reszket
A vonaglás felett, mint a kéj fölött a lélek.

Fölemelkedtem, mert nem akartam gondolkozni.
Végigmentem a hídon s megint éreztem Pestet:
A Weingruber-kioszkot kezdtem szemügyre venni.

A terraszon nyüzsögtek a krémes, izzadt nyárban
Fehér hölgyek, begyes szűzecskék, hosszu tisztek,
Pincérek ájuldoztak, katonabanda zúgott.

A nyár elment. A terrasz teli puszta asztallal,
Az asztalokon székek. Cipőim lassan visznek
Tovább, előre és fák jönnek két oldalt némán.

Fák jöttek, leveletlen, füttyetlen és szellőtlen,
Mint rabok a rabsétán, jöttek sorba leverten,
Fák, jobbról-balról fák, s nem hallottam semmi hangot.

Menni, olyan jó menni. Meddig lehet így
horvathzsoka, 2018. március 10. szombat, 14:10
Képek, videók
két krémes mézes.jpg
bkisseva
2017. november 21. kedd, 12:44
Tepsis rakott karaj
irmus
2017. július 24. hétfő, 19:18
Sült csirkecomb tepsis bu
irmus
2017. március 02. csütörtök, 07:52
Tepsis fasírt - Franciasa
irmus
2017. február 27. hétfő, 07:08
Tepsis fasírt
irmus
2017. február 26. vasárnap, 09:38
Tepsis fasírt
irmus
2017. február 26. vasárnap, 09:33
Almás palacsinta tepsiben
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:57
tepsis rafaelló.jpg
zsokica45
2016. május 05. csütörtök, 18:04
TEPSIS CSAIGA.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:21
TEPSIBE SÜLT FÁNK.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:20
Rozmaringos tepsis csirke
snbela44
2016. április 04. hétfő, 06:21
rozmaringos_tepsis_csi rke
snbela44
2016. március 31. csütörtök, 07:28
Isten útját készítjük elő
sacimama
2017. november 21. kedd, 01:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.