Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 18:07 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Történetek!
4 rejtélyes eset, ami talán örökre titok marad


Számtalan rejtélyes történetet ismerünk, és ezeket egy legyintéssel el is intézzük, hogy biztos az egész csak kitaláció. ALife.hu azonban újabb különös legendákról szerzett tudomást, amiket most megoszt veletek.

1. Ogopogo legendája

A Loch Ness-i szörnyről biztosan sokat hallottál már, az Okanagan-tavi lény azonban kevésbé ismert. A furcsa szerzet akár Nessie rokona is lehetne, ő azonban Kanadában, pontosabban Brit Columbiában "él". Az őslakosok legendája szerint Ogopogo egy rémséges sárkánygyík, aki a tó fenekén rejtőzik. A lény 1872-ben bukkant fel először, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, igen sokan "látni vélték" azóta - a szemtanúk szerint a szörny kb. 6-15 méter hosszú lehet. Ahogy Loch Ness esetében Skóciában, úgy a víziszörny-biznisz az Okanagan-tónál is virágzik: évente rengeteg turista keresi fel a környéket, hogy lencsevégre kaphassák a szörnyet, aki egyelőre továbbra sem hajlandó felbukkanni.


2. A Black Hope temető rejtélye

Ha szoktál horrorfilmeket nézni, akkor pontosan tudod, hogy mivel jár, ha egy régi temető fölé új házakat építenek... Nos, pontosan ez történt a texasi Houstonban is, ahol luxusházakat húztak fel az 1980-as években egy ősi sírkert helyére, amelyben egykori rabszolgák nyugodtak. A temetőről akkor kezdtek suttogni az emberek, amikor a Haney család medencét ásatott a kertben, és a gödörből csontvázak kerültek elő. A ház lakói ezek után furcsa, megmagyarázhatatlan hangokra, kopogásokra lettek figyelmesek az épületben, amelyben laktak, majd elszabadult a pokol! A házukban a bútorok és a tárgyak önálló életre keltek, bármit is tettek le az asztalra vagy a székre, az biztosan elmozdult a helyéről. A szomszédban lakó Williams család se járt jobban: ők amit elültettek a kertjükben, az azonnal elpusztult, majd rejtélyes körülmények között a lányuk szívrohamot kapott kertészkedés közben. A rémisztő események akkor sem szűntek meg, amikor ásatási területté nyilvánították és feltárták a régi temetőt, majd a megbolygatott sírokban nyugvó holtakat illően újra eltemették. A Haney család beperelte az építtetőket, de elvesztették a pert, és csődbe mentek, eladták a házukat és elköltöztek. Ahogy Williamsék is a bírósághoz fordultak jogorvoslatért, de végül úgy döntöttek, hogy pereskedés helyett Montanába költöznek. A családi házakba hamarosan új lakók költöztek, akik semmilyen megmagyarázhatatlan, ijesztő jelenségről nem számoltak be, így sokakban felmerült a gyanú, hogy a Black Hope temető rejtélye nem más, csak kitaláció.


3. A Labinkir-tó titka

Míg Nessie-t és Ogopogót csak a szemtanúk beszámolóiból ismerhetjük, és néhány hamisítványnak bizonyult felvételen láthattuk őket, a szibériai ördög létezése már a tudósok körében is számos vitára ad alkalmat. A Labinkir-tó környékén évszázadok óta kering egy legenda a vízben rejtőző hatalmas élőlényről. Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, a szóbeszédnek mégis van alapja: orosz kutatók ugyanis nem olyan régen egy ismeretlen fajhoz tartozó lény csontvázát fedezték fel a természeti képződményben. A tudósok eredetileg annak okát vizsgálták, hogy miért nem fagy be a tó a hosszú szibériai tél ellenére sem, miközben a környék tavait vastag jégréteg fedi. Állat- és növénymintavételezés közben bukkantak az ismeretlen eredetű csontokra a tó mélyén. Hogy pontosan milyen élőlény maradványait fedezték fel, nem tudni. Az azonban biztos, hogy a leletek és a szemtanúk beszámolói egybevágnak: egy körülbelül bálnaméretű, vízben élő "állatra" utalnak.

4. Ki volt a clevelandi sorozatgyilkos?

Eliot Ness nyomozó leginkább arról vált híressé, hogy ő volt az a rendőr, aki letartóztatta Al Caponét. Volt azonban egy másik bűnöző is, egy brutális sorozatgyilkos, akit még a kor sztárdetektívje sem tudott kézre keríteni. A rendőrnyomozó később bevallotta, hogy ez a kudarc volt az oka annak, hogy alkoholista lett, a Kingsbury Run-i mészáros ügye pedig azóta is megoldatlan. A szörnyű gyilkosságok 1934 és 1938 között tartották rettegésben a clevelandi Kingsbury Run kisváros lakóit. Ez idő alatt 7 férfi és 6 nő megcsonkított holttestére bukkantak, de az áldozatok olyan szörnyű állapotban kerültek elő, hogy csak kettőjüket lehetett azonosítani. Az ügyben két férfit gyanúsítottak, de egyiket sem ítélték el. Frank Dolezal először mindent bevallott, majd visszavonta állításait, és az őrizetben meghalt. A másik Kingsbury Run-i gyanúsított ugyan megbukott a hazugságvizsgálaton, de ez nem volt elég bizonyíték. Eliot Ness nyomozó később azt írta a naplójában, hogy tudja, ki volt a gyilkos, de bizonyítani soha nem tudta, így a sírba vitte titkát a tettes kilétéről.
piroska0101, 2017. január 27. péntek, 18:39
Címkék: Loch Ness-i, Brit Columbiában, Ahogy Loch Ness, Black Hope, Ahogy Williamsék, Eliot Ness,
Kommentek
Urquhart vára Skóciában...
Urquhart vára Skóciában, a Loch Ness mellett, Fort William és Inverness között található.
Közel fekszik Drumnadrochit faluhoz. Bár manapság teljesen romos állapotban van,
a középkori Skócia egyik legnagyobb erőssége volt. Maradványaiban is lenyűgöző,
előkelően terpeszkedik el a dombtetőn, folyamatosan szemmel tartva a tavat.
A Nessie, a ,,Loch Ness-i szörny" utáni kutatások is többnyire a vár környékén zajlanak.
skorpiolilike, 2018. január 15. hétfő, 15:44
Turisták látták a a Loch Ness-i szörnyet
Az erősen vitatott létezésű skóciai hüllő a mai napig lázban tartja a Ness-tó környékére látogatókat. Évről évre valaki megpillantja a távolból, észreveszi, hogy a szörny kidugja a fejét a vízből, és akkor mindenki megnyugodhat, hogy Nessie - vagy még inkább a legendája - még életben van.
Csakhogy éppen az utóbbi időben kezdhettek aggódni a helyiek, mert már nyolc hónap is eltelt anélkül, hogy bárki is kiszúrta volna a ködös távolban a szörnyeteget, felröppent a hír, hogy meghalt Loch Ness leghíresebb teremtménye. A mindig megbízható Daily Mail viszont most az írja, hogy nincs ok az aggodalomra. Az utóbbi napokban vagy megnőtt a szemfüles turisták száma, vagy Nessie volt olyan kegyes mostanában, hogy kétszer is megmutatkozott az embereknek. Az egyik esetről videó is készült: a vízből egy hosszú nyaknak tűnő tárgy vagy élőlény látszik ki, ami mozog is. Nincs kétségünk afelől, hogy ez mi lehet...

Loch Ness Monster Sighting 7th May 2017 About 9am videó
maroka, 2017. május 12. péntek, 15:35
A történelem 100 legfontosabb fotója - 2. (33 kép).
minden idők száz legnagyobb hatású fotója látható. A magazin szerkesztői történészekkel, képszerkesztőkkel és kurátorokkal is beszéltek világszerte.

Gyermekmunkás lány a szövödében, 1908. Fotó: Lewis Hine

Mahatma Gandhi, 1946. Fotó: Margaret Bourke-White

A Loch Ness-i szörny híres, 1934-ben készült képe később hamisítványnak bizonyult.

A Soweto-i diákmészárlás első áldozata Hector Pietersen, 1976. június 16. Fotó: Sam Nzima

Észak-Korea, 2013. Fotó: David
schuro, 2016. november 26. szombat, 17:46
Brit EU-népszavazás - Megtévesztéssel és összeesküvés-elméletek gyártásával vádolja az EU-párt a Brexit-tábort
valamint a brit üzleti vállalkozások egybehangzóan a Brexit gazdasági kockázataira hívták fel a figyelmet.

"Ez nem összeesküvés, hanem konszenzus" - mondta a brit pénzügyminiszter, arra utalva, hogy a Brexit-párti tábor rendre önös érdekűnek bélyegzi és elveti a nemzetközi pénzügyi szervezetek figyelmeztetéseit. Osborne a Brexit-tábor vezetőit azokhoz az összeesküvés-elméleteket gyártó csoportokhoz hasonlította, amelyek szerint például hazugság volt a holdutazás, vagy a brit kormány tudja, de titkolja a Loch Ness-i szörny hollétét.

"A világ leghitelesebb és legfüggetlenebb szakértői mondják el véleményüket (...), és utána sorra érkeznek a dühödt levelek arról, hogy ez az egész egy óriási összeesküvés" - fogalmazott a brit pénzügyminiszter. Hozzátette: "egyszerűen hihetetlenek" azok az állítások, hogy Nagy-Britannia valamiképp gazdasági következmények nélkül megúszhatná a kilépést az EU-ból. Aki ezt mondja, az nem őszinte az emberekkel - mondta Osborne.

A választók félrevezetésével vádolta a
velemenyezd, 2016. június 05. vasárnap, 12:52
10 dolog, amit mindenki ismer, aki egy horgásszal él együtt
Pontosan tudod, hogy mit jelent “a még egyet bedobok és indulok haza."

4 Már meg sem próbálsz rájönni, hogy mi a különbség a különböző botok között, és miért kell megint egy új. Legalább megvan a szülinapi/karácsonyi ajándék is!

5 Több halas fotód van a horgászról, mint közös képetek. Szelfik? Az esetek 90%-ában halat is tartalmaznak.

6 HALSZAG.

7 Legendák a folyóban/tóban élő, halakról. Mindenki hallott már az 50 kilós amúrról és a helyi Loch Ness-i szörnyről, aki csak párévente úszik fel a víz felszínére, hogy megmutassa magát.

8 Ha nagyobb vízfelületet láttok, egyből szóba kerül, hogy milyen halak lehetnek benne. Nyaraláskor a vízparti móló megtekintése, helyi horgászok felszerelésének méregetése kötelező program.

9 Már te is tudod, hogy damilból sose elég. Ahogy egyéb horgászcuccokból sem: mindig van egy jobb bottartó, egy jobb szák, egy még jobb ólom. A beruházások lehetőségei végtelenek...

10
jozsef_olah_9843, 2016. március 10. csütörtök, 10:37
Huszonöt éve kutatja a Loch Ness-i szörny rejtélyét egy brit férfi
Steve Feltham a Loch Ness partján él, Angliából költözött oda, hogy megoldja a szörny rejtélyét. Névjegykártyáján az áll: szörnyvadász.

"2016-ban vadonatúj víz alatti kamerát akarok venni, hogy végre kiderítsem, mi történik a tó fenekén" - idézte a The Press and Journal, Skócia legrégebbi, 1747 óta működő napilapja az 52 éves férfit, aki azt mondta, elszántsága mit sem csökkent az évek alatt. "Lenyűgöző ez a hely, még mindig izgalom tölt el, amikor reggelente felkelek."

Steve Feltham egyáltalán nem hisz a valóságtól elrugaszkodott elméletekben a szörnnyel kapcsolatban. Ellenkezőleg, az elmúlt 25 év jó részét azzal töltötte, hogy megcáfolja az arról szóló vad elképzelések némelyikét, hogy mi van (vagy nincs) a tóban. Elképzelhetőnek tartja ugyanakkor, hogy valamikor, talán úgy száz éve, európai harcsákat telepítettek a tóba. "Ezek a halak akár négy méter hosszúra is megnőhetnek, és elélhetnek vagy száz évig" - magyarázta, megjegyezve, hogy ez még mindig hihetőbb elmélet annál, mint hogy egy
velemenyezd, 2016. január 02. szombat, 07:03
Ötvenezer fontot ajánlanak egy Loch Ness-i szörnnyel készült szelfiért
A rendezők nem titkolt reménye, hogy a felhívás révén még többen vágnak neki a több mint 42 kilométeres távnak a skót vidéken - írta a The Press and Journal, Skócia legrégebbi, 1747 óta működő napilapja.

A szeptember 27-i versenyre már így is több mint 30 országból, köztük Tanzániából, Ausztráliából, Japánból és Oroszországból jelentkeztek részvevők, a határidő szerdán jár le, de klubok, jótékonysági kezdeményezések és külföldiek nevezését még utána is elfogadják.

"Loch Ness világszerte ismert táj, amely a Föld minden sarkából vonz látogatókat. A tó partján vezető út meglehetősen nehéz terep, de a látvány miatt megéri teljesíteni a távot" - fogalmazott Malcolm Sutherland, a maraton főszervezője.

A versenynek hagyományosan ezrek vágnak neki.(https://www.pressandjournal.co.uk/fp/news/inverness/622745/could- you-snap-a-nessie-selfie-and-run-a-marathon/)
velemenyezd, 2015. július 01. szerda, 09:11
Képek, videók
Loch Ness-i.gif
szicu
2014. április 11. péntek, 19:34
A Loch Ness-i szörny
spakimre
2011. március 01. kedd, 09:45
Loch Ness-i tó
kabdeboklara
2008. július 18. péntek, 19:15
Kíra a Loch Ness-i tónál
kabdeboklara
2008. július 18. péntek, 19:07
A Loch Ness-i szörny
kabdeboklara
2008. július 18. péntek, 19:02
Cartagena ( Columbiában)
pacsakute
2011. december 08. csütörtök, 18:18
ahogy nincs szivárvány.jp
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
ahogy megváltoztatod.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
érzed ahogy.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:36
0 ahogy idősödöm, azon ka
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 15:59
ahogy múlnak az évek.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 18:56
ahogy minden élőlény.png
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 18:56
Ahogy a napok rövidülnek
chillik
2018. május 06. vasárnap, 05:58
Tari Annamária - Ahogy a
sanci81
2018. április 13. péntek, 17:12
Piroschka Dossi - Ahogy a
sanci81
2018. március 26. hétfő, 18:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.