Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:36 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angela Merkel Assisiben átvette a Béke lámpása díjat
2018. május 16. szerda 09:01
Erőfeszítésekre hívott fel a béke érdekében - egy esetleges közel-keleti háború veszélye miatti világméretű aggodalom közepette - Angela Merkel német kancellár május 12-én, szombaton Assisiben, amikor átvette a ferences szerzetesrend Béke lámpása díját.
.............


A díjátadáson jelen volt mások mellett Paolo Gentiloni ügyvezető olasz miniszterelnök; Romano Prodi egykori olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke; valamint az assisi kolostor tiszteletbeli vendége, a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök.
Enzo Fortunato, az Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Angela Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása díjjal.
A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható - mondta a német kancellár. - Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha mindig így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla - hangsúlyozta.
Figyelemmel kísérjük a közel-keleti események és az Izrael és Irán közötti viszony alakulását, abból kiindulva, hogy Izrael biztonsága Németország állami politikájának része - mondta Merkel. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok kilépése az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásból jelentősen bonyolítja a helyzetet a térségben. Hozzáfűzte azt is, hogy a szíriai válság megoldása mindenkitől politikai erőfeszítést kíván, hogy a korunk legnagyobb humanitárius válságát megszenvedő szíriai lakosságnak a remény fénysugarát adhassuk.

A ferences rend Béke lámpása díját olyan személyeknek ítélik oda, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Megkapta többek között Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök (2008), Lech Wałęsa, a Szolidaritás független szakszervezet alapítója, volt lengyel elnök (1981), továbbá a dalai láma (1986), Jasszer Arafat néhai palesztin vezető (1990) és Mahmúd Abbász jelenlegi palesztin elnök (2014), Simon Peresz volt izraeli elnök (2013), Kalkuttai Szent Teréz anya (1986) és három pápa: Szent II. János Pál (1986), XVI. Benedek (2011), valamint a jelenlegi egyházfő, Ferenc pápa.

Forrás: MTI
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:12
Címkék: Angela Merkel Assisiben, Angela Merkel, Paolo Gentiloni, Romano Prodi, Európai Bizottság, Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos,
Kommentek
Trump a védelmi kiadások emelését ígérte és prioritásnak nevezte az új rakétavédelmi technológiákat
fizetniük.

Az elnök nem említette az észak-koreai, iráni, kínai vagy orosz fenyegetést, jobbára az amerikai-mexikói határvédelemről beszélt.

Az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott rakétavédelmi beszámoló azonban részletesen szól Washington aggodalmairól az iráni, orosz és kínai katonai képességek erősödése miatt és "különleges fenyegetésnek" nevezi Észak-Koreát.

A jelentés számba veszi azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az Egyesült Államok az ellenséges rakétatámadások elleni védelem érdekében tesz, beleértve a világűrbe telepítendő érzékelők és a szintén a világűrbe telepítendő fegyverzetek kifejlesztésének szorgalmazását.

A dokumentum erőteljesen fogalmaz Észak-Koreával kapcsolatban."Miközben most megvan a békéhez vezető út, Észak-Korea továbbra is különleges fenyegetést jelent, és az Egyesült Államoknak muszáj ébernek maradnia" - fogalmaz a jelentés. Elemzők szerint e megállapítás éles ellentétben áll Donald Trump tavaly júniusban, a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 21:12
Az Urantia könyv - 53. írás
nyugodott:

53:3.2 1. Az Egyetemes Atya valósága. Lucifer azt állította, hogy az Egyetemes Atya valójában nem is létezik, és hogy a fizikai gravitáció és a térenergia eredendően jelen van a világegyetemben, továbbá, hogy az Atya hitregéjét a paradicsomi Fiak találták ki azért, hogy az Atya nevében uralhassák a világegyetemeket. Tagadta, hogy a személyiség az Egyetemes Atya ajándéka. Még azt is állította, hogy a végleges rendű lények összejátszottak a paradicsomi Fiakkal az egész teremtés megtévesztése érdekében, ugyanis sohasem tértek vissza az Atya tényleges személyiségéről alkotott olyan egyértelmű fogalommal, amely úgy mutatná be őt, ahogyan a Paradicsomon érzékelhető. A tiszteletet és a tudatlanságot gátlástalanul kihasználta. A vád megdöbbentő, szörnyű és gyalázatos volt. A véglegesrendűek elleni eme burkolt támadás volt az, mely kétségkívül arra késztette később a felemelkedő létpolgárokat a Jerusemen, hogy kitartsanak és ellenálljanak a lázadók minden ajánlatának.

53:3.3 2. A
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
ooOoo
cserébe fogadd az én egyszerű szépségemet. Egyszerűen csak legyél ott!" Ekkor nagy csend támad az irigység szívében. Elül benne minden vihar. Egyszerűen és minden mesterkéltség nélkül letérdel a gyermek előtt.

Ebben a pillanatban úgy tűnik, az ajtó előtt álló Fösvénységnek, mintha a gyermek behívná. Szégyenkezve lép be az istállóba. Amikor a gyermek ránéz, úgy tűnik neki, mintha ezt mondaná: "A te szíved sohasem kapott igazi melegséget. Mindig magadnak kellett gondoskodni magadról. A túlélés érdekében vagyont és tudást halmoztál fel. Engedd, hogy felmelegítselek! Engedd, hogy megérintselek!" És a gyermek a kezecskéjét nyújtja a Fösvénység felé, az pedig csókkal illeti azt, majd lehúzza drága gyűrűjét ujjáról és Mária lábai elé teszi. Melegség önti el szívét, s úgy érzi, először van otthon.

Habozva lép elő a Félelem. A gyermek ránéz, ő azonban nem meri felemelni tekintetét. S mégis úgy tűnik neki, mintha ezt mondaná: "Nem bízol Istenben, a világban és saját magadban. Félsz önmagadra
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:46
Lavrov: Moszkva kész tovább dolgozni az INF-szerződés megmentéséért
tárgyalások megerősítették, hogy Washington irányvonalának célja a hadászati stabilitás rendszerének lerombolása. Kifejezte reményét, hogy a Washington felelősségteljes hozzáállást tanúsít majd a hadászati fegyverzetcsökkentési szerződések ügyében.

Lavrov azt hangoztatta, hogy Robert Mueller amerikai különleges ügyész nyomozása semmilyen bizonyítékot sem talált az Oroszország és a Donald Trump elnök közötti állítólagos összeesküvésre. Abszurditásnak nevezte, hogy Mueller de facto az Egyesült Államok érdekében álló lépések miatt emelt vádat Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn ellen, aki arra igyekezett rávenni Oroszországot, hogy ne válaszoljon az ellene bevezetett amerikai szankciókra és hogy Izrael javára szavazzon az ENSZ-ben.

"Egyszerűen nehéz már kommentálni azt, ami az Egyesült Államokban azon vádakkal kapcsolatban történik, amelyek szerint Trump elnök orosz ügynök lenne" - mondta.

Lavrov nem kívánta kommentálni a Trumppal szemben a Vlagyimir Putyinnal 2017-ben
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 14:31
Spanyol kormányfő: többet kell tenni Európa biztonságért
menekültügyi politikára van szükség - hangoztatta. Tiszteletben kell tartani a háború elől menekülők emberi jogait, szolidárisnak kell lenni velük úgy, ahogy az egyes tagországokkal is, ugyanis a megosztottság jelenti a legnagyobb gyengeséget Európában - vélekedett.

Mint mondta, lehetővé kell tenni a szabályos bevándorlást, amely pozitív hatást fejt ki gazdasági szempontból, illetve megfiatalítja Európát.

A spanyol kormányfő kijelentette, hogy az unió előtt tornyosuló problémák hatékony megoldása érdekében meg kell szüntetni az egyhangúsági döntés szabályát nem csak a külpolitikában, hanem az uniós költségvetés vagy az adóügyek területén annak érdekében, hogy az unió tiszteletben tudja tartani a jogállamiságot és az emberi jogokat.

Az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnésével (Brexit) kapcsolatban hangsúlyozta, "a Brexittel mindenki veszít, a kilépés mindenki számára káros".

Sajnálatát fejezte ki, hogy az Egyesült Királyság parlamentjének alsóháza kedden leszavazta a másfél éves
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 13:01
A Nyúl (Macska) jegy jellemzése
hogy időnként túlérzékeny legyen, és egyes ügyeket nagyon szívére vegyen. Precíz alapossággal végez mindent, lenyűgöző a memóriája. Csendes, olykor visszavonuló életet él. Ötleteit mégis képes világosan kifejteni, barátai, családja és munkatársai sokra becsülik.

Fa-Nyúl

Szeretetre méltó, könnyed típus, remekül alkalmazkodik bármihez. Szívesebben dolgozik másokkal, mint egymagában, a körülötte állóktól támogatást, bátorítást vár. Időnként vonakodik elmondani a véleményét; saját érdekében az tanácsolható neki, hogy legyen nyitottabb, őszintébb, árulja el másoknak is, mi foglalkoztatja. Általában sok barátja van, mozgalmas társasági életet él. Köztudott róla, hogy igen nagyvonalú.

Tűz-Nyúl

Barátságos, a szórakozást felettébb kedvelő személy. Társasági ember, és ügyel a jó viszony fenntartására. Diszkrét, lojális, rendkívül megértő. Másrészt viszont erős akaratú, és megfelelő háttérrel, kellő segítséggel akár sokra is viheti. Nehezen viseli a rosszakaratot, könnyen
eposz, 2019. január 12. szombat, 00:27
Grezsa István: egy pillanatra sem engedhetjük el a kárpátaljai magyarok kezét
Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a Salánki Református Ifjúsági Házban tartott istentiszteleten mondott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarság megsegítése érdekében létrejött össznemzeti összefogás nemcsak a kárpátaljai magyar közösségről, hanem a magyar nemzet megmaradásáról is szól. Ahhoz, hogy megmaradhassunk magyaroknak, nem szabad egyetlen szállásterületet sem feladni - fogalmazott. Kiemelte: Kárpátalja mindig soknemzetiségű régió volt, egykor a Magyar Királyság egyik legszegényebb része, mindazonáltal itt mindig békében éltek egymással a magyarok, ruszinok, ukránok és más nemzetiségek. Ezt a sokszínűséget, ezt az értéket szeretnénk megőrizni olyannak, amilyen volt - tette hozzá, leszögezve, hogy a magyar állam nemcsak a kárpátaljai magyarságot segíti, hanem erejéhez mérten a többséghez tartozókat is, hiszen - mint mondta - a szükség nem
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:41
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
figyeljük meg a dolgokat, természettudományosan is ez jól nyomon követhető.

De vegyük észre most azt is: egy ilyen maláj a maga rendszeres ópiumélvezetével valami óriási dologhoz jut. Megtapasztalja az Ént magában. És mit kap ezáltal? Mi teszi boldoggá ezt a malájt vagy a törököt, ha rendszeresen ópiumot fogyaszt? Annak örül, hogy csodálatos módon felébred benne az emlékezete. Hirtelen áttekinti egész földi életét, sőt még ennél is több történik. A dologban egyfelől az a félelmetes, hogy annak érdekében, hogy ezt az élményt elérje, beteggé kell tennie a testét. Másfelől azonban ott van benne a vágy, hogy megismerje az Ént, mégpedig annyira intenzíven, hogy ennek a vágynak már egyáltalán nem is tud ellenállni. Már előre örül, hogy ezt a nagyszabású emlékezetet kiválthatja magában.

De világosan kell látnunk: amikor valamit túlzásba viszünk, azzal tönkre is tesszük magunkat. Ha valaki túlhajszolja magát a munkájában, abba belerokkan. Ha huzamosabb ideig túlfeszítetten gondolkodik, az
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Képek, videók
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Assisi Orange Scotti (As-
charlotteani
2018. január 26. péntek, 20:39
Assisi Orange Scotti(As-G
charlotteani
2018. január 26. péntek, 20:33
Assisi Ornella(Assisi Ora
charlotteani
2018. január 26. péntek, 20:33
Assisi Masimilla of Sprin
charlotteani
2018. január 26. péntek, 19:54
Assisi Szent Ferenc
sacimama
2018. január 01. hétfő, 21:31
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
ASSISI-SZTF-IDÉZET.jpg
katolikusokoldala
2017. május 25. csütörtök, 20:46
Assisi Szent Ferenc.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:26
Assisi Szent Ferenc...jpg
jozsuzsa
2017. március 08. szerda, 20:39
A béke érdekében.jpg
chillik
2017. június 12. hétfő, 05:00
Esetleges kedvenccel.jpg
csalogany13
2010. november 14. vasárnap, 09:55
Ferences szerzetesek
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:21
ferencesek templomnál1202
maroka
2016. december 02. péntek, 19:13
01Bojte-Csaba-ferences -sz
paka68
2016. január 30. szombat, 16:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.