Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:25 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hőség - Dietetikus: a kánikula stresszt jelent a szervezetnek
A szakember kiemelte: a hőségben különösen fontos a sok folyadék fogyasztása. A víz, a hozzáadott cukor nélküli gyümölcslé, limonádé és a tea mellett az ivójoghurtot is ajánlotta.

Azt mondta: a hőségben veszélyeztetettek a fizikai munkát végzők, a gyermekek, a kismamák és a betegek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:24
Címkék: kánikula stresszt, szakember kiemelte, hőségben különösen, hozzáadott cukor, hőségben veszélyeztetettek, fizikai munkát,
Kommentek
Andrzej Duda: EU-csatlakozási időpont kitűzésére van szükség a nyugat-balkáni országok számára
A hat nyugat-balkáni ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), valamint - a rendezvény házigazdáján kívül - kilenc uniós tagállam kormány- és államfőinek találkozóján Andrzej Duda kijelentette: "európai közösségként kötelesek vagyunk konkrét csatlakozási időpontot meghatározni, nem a nyilatkozatokat szaporítani". Lengyelország nem egyezik bele abba, hogy a nyugat-balkáni országok "olyan futóversenyen vegyenek részt, amelyen nem látni a célt" - fogalmazott.

Szorgalmazta, hogy a poznani csúcstalálkozó "ilyen világos nyilatkozattal érjen véget".

Hangsúlyozta: az új uniós vezetésnek nem szabad mellékvágányra terelnie a bővítési folyamatot, az EU-nak tanúságot kell tennie arról, hogy "az európai projekt eleven". Sajnálatát fejezte ki, hogy az EU Tanácsa júniusban elhalasztotta a csatlakozási tárgyalások megnyitását Albániával és Észak-Macedóniával.

Felidézte: mindkét állam teljesítette reformvállalásait, az Európai Bizottság ezt pozitívan értékelte,
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 14:02
Hőség - Dietetikus: 8-10-szer javallott inni egy nap
Hozzátette: a szomjúság már enyhe fokú kiszáradást jelez a szervezetnek.

A szakember elmondta, hogy hőségben minden fajta folyadék jól jön, de hosszú távon a meleg italok jobban hűtenek, mint egy jeges ital. A forró étel, ital fogyasztásakor ugyanis a szervezet is elkezdi hűteni magát.

Azt is elmondta, hogy a csípős ételeknek is hasonló hatásuk van, mint a forró italoknak. A nehéz, magas kalóriatartalmú ételek viszont azért nem ajánlottak hőségben, mert azok hőtermelést jelentenek a szervezetnek.

Antal Emese a hőségben magas víztartalmú zöldségek, gyümölcsök, továbbá levesek, szószok fogyasztását ajánlotta.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 07:05
Kijev: Ukrajnának nem kötelező meghívnia ET-megfigyelőket a választásaira
"Az elmúlt években a Verhovna Rada (ukrán parlament) és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése között baráti, partneri kapcsolatok voltak, ezeket viszont most aligha lehet így jellemezni. Abban az időszakban, amikor megvolt a kölcsönös bizalom és tisztelet egymás iránt, a közgyűlésnek tekintélye volt, és a Verhovna Rada kezdeményezésére meghívást kaptak megfigyelőként való részvételre az ukrajnai választásokon" - fejtette ki a szóvivő a Jevropejszka Pravda ukrán hírportálnak, a PACE elnökének előző napi nyilatkozatát kommentálva. Ebben Liliane Maury Pasquier sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Ukrajna nem teszi lehetővé képviselőinek megfigyelőként történő részvételét a július 21-i választáson. Továbbá kijelentette: Ukrajna mint az Európa Tanács tagja, a közgyűlés felügyeleti eljárása alá tartozik, és elkötelezte magát amellett, hogy meghívja a PACE képviselőit az elnök- és a parlamenti választások megfigyelésére.

Zelenko rámutatott: a közgyűlés júniusi ülésszakán "sajnálatos módon maga szavazta
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 13:02
Az Európa Tanács sajnálja, hogy nem lehet jelen megfigyelőként az előrehozott ukrán parlamenti választáson
Liliane Maury Pasquier nyilatkozatában elmondta, a választások megfigyelése terén a közgyűlés 1994-óta működik együtt Ukrajnával. Az együttműködés az ország jogi keretének, és a választási folyamatok "jelentős javulását" tette lehetővé.

"Hangsúlyoznom kell, hogy Ukrajna, mint az Európa Tanács tagja, a közgyűlés felügyeleti eljárása alá tartozik, és elkötelezte magát amellett, hogy meghívja a PACE képviselőit az elnök- és a parlamenti választások megfigyelésére" - fogalmazott.

Az elnök hozzátette, kész megbeszéléseket folyatatni a közgyűlés, delegáltjai, valamint az ukrán parlament közötti kapcsolatok javítása céljából.

Andrij Parubij ukrán házelnök kedden jelentette be, hogy visszavonja az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) szóló korábbi meghívását arra vonatkozóan, hogy a szervezet képviselői vegyenek részt megfigyelőként Ukrajnában a július 21-i előre hozott parlamenti választáson.

A döntést Ukrajna azzal indokolta, hogy a PACE a múlt héten beleegyezett Oroszország
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 18:01
Az ukrán házelnök visszavonta az ET közgyűlésnek szóló meghívását a parlamenti választás megfigyelésére
Az ukrán parlament elnöke kedden közölte a Facebookon, hogy erről levelet írt Liliane Maury-Pasquier-nek, a közgyűlés elnökének.

A döntést Parubij azzal összefüggésben hozta, hogy a PACE a múlt héten beleegyezett Oroszország tagsági jogosultságainak mindenféle megkötés nélküli visszaállításába.

"A nemzetközi választási megfigyelők között nem lehetnek az agresszor Oroszország képviselői" - szögezte le a házelnök. Hozzátette, hogy azért, mert ők nem megfigyelőként, hanem Vlagyimir Putyin orosz elnök "hibridháborús ügynökeiként" tevékenykednének. Hangsúlyozta, megengedhetetlen, hogy Oroszország bármiféle befolyást is gyakoroljon az ukrajnai választásokra.

2014 áprilisában a Krím félsziget Oroszország általi önkényes elcsatolása miatt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében megfosztották az orosz küldöttséget szavazati jogától. Oroszország válaszul 2017 júniusától felfüggesztette a tagdíjbefizetést, mostanáig mintegy 77 millió euró tartozást halmozott fel, ami súlyos anyagi gondot okozott
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 19:01
Donald Trump az üzleti érdekeltségei zaklatásával vádolja New York kormányzóját
Az elnök három, egymást követő mikroblog-bejegyzésben foglalkozott a kormányzóval, azt állítva, hogy Cuomo "bunkósbotként" használja fel az állam igazságügyi miniszterét, Letitia Jamest arra, hogy vizsgálatot indíttasson ellene.

"Mindent vizsgálnak, állandóan bűncselekmények után kutatnak" - írta Trump, "politikai boszorkányüldözésnek" minősítve az üzleti érdekeltségei elleni vizsgálatokat. Kiemelte, hogy még a Trump Alapítványt is perbe fogták, pedig szerinte a szervezetnek nem költségei voltak, hanem csakis adományokra költött.Utalt arra, hogy az állam korábbi igazságügyi minisztere, Eric Schneiderman, aki - mint írta - Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt kampányának köszönhetően került a székébe, szintén évekig, egészen addig vizsgálta az alapítványt, amíg a nők elleni zaklatási ügyei miatt kénytelen volt lemondani. ""Az utálatos Clinton Alapítványra soha még csak rá sem néztek" - hangoztatta Trump.

Letitia James 2018 novemberében lett New York állam igazságügyi
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 21:42
Szijjártó: az üldözöttek helyben való boldogulását kell segíteni
migráció, valamint a terrorizmus között, mert az illegális migránsok ellenőrizetlen tömeges bevándorlása lehetőséget ad a terrorszervezeteknek arra, hogy bejuttassák embereiket Európába - mondta.

"Ezért úgy gondolom, hogy rossz válasz volna Európától ösztönözni a migrációt, azzal csak a terrorszervezeteket segítenénk. Ehelyett a migráció okait kell megszüntetnünk. Vitán felül ál, hogy közös fő ellenségünk az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet, és fő célunknak kell lennie ennek a terrorszervezetnek a teljes felszámolása. Értünk már el sikereket ebben a kérdésben" - állapította meg.

Kifejtette, a nemzetközi közösség visszafoglalta az Iszlám Állam által elfoglalt területek 98 százalékát, ami azonban nem jelenti azt, hogy a szervezetnek vége, hiszen folyton változtatja taktikáját, földrajzi megjelenését. Emiatt folytatni kell a harcot ellene és minden terrorszervezet ellen. Küzdeni kell először is az ellen, hogy a dzsihadisták az interneten terjesszék ideológiájukat, toborozzák tagjaikat. Ettől
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 12:01
Képek, videók
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
AMI A SZERVEZETNEK KELL
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:29
0 kánikulai megoldás ttki
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 13:55
0 a kánikula kujtya söröh
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:08
Újra itt a kánikula!
anna4459
2017. augusztus 15. kedd, 07:49
kanikula-05-aj.jpg
mircsimarcsi
2017. augusztus 04. péntek, 18:27
kánikula-tengerpart-re gge
lilagondolatok
2017. augusztus 03. csütörtök, 11:47
kánikula-nyár-iglu.jpg
lilagondolatok
2017. augusztus 03. csütörtök, 11:45
kanikula.png
lilagondolatok
2017. augusztus 03. csütörtök, 11:45
Kánikulára gyógynövények.
pacsakute
2016. augusztus 17. szerda, 13:09
kánikula junius.jpg
maroka
2016. június 29. szerda, 14:34
Kánikula!!!!
anna4459
2016. június 26. vasárnap, 07:47
Kánikulai strófák 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:44
Kánikulai strófák 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.