Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:09 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koenzim Q10
A Q-10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag.
A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat.

Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabad gyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását

Mi az, amit a Q-10 koenzim szedésével elérhetsz?

Kardiovaszkuláris egészség.

A Q-10 koenzim segít megelőzni igen sok szív- és érrendszeri problémát, sőt, meglévő betegségek esetén is jelentős javulást hozhat.

Antioxidáns hatás, immun erősítés.

Erős antioxidáns (főleg a mitokondriumban), valamint segíti az immunrendszer sejtjeinek működését, mivel ezek igen energiaigényesek.

Esetleges energizáltság, teljesítménynövekedést.

A Q-10 koenzim részt vesz a sejtek energiatermelésében, így növelheti a teljesítményt, segítheti a regenerálódást.

A Q-10 koenzim lassíthatja az öregedést.

Átlagosan 40 éves kortól a szervezet nem képes elegendő Q-10 koenzimet termelni. Ilyenkor külső pótlásával az öregedés lassítható.

Q-10 koenzimről általánosan:

Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

A Coenzyme Q10 a köztudatba csodaszerként vonult be. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabad gyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását. Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is. Kutatások és klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a Coenzyme szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet. Legnagyobb hiányát szívbetegség esetén mutatták ki. A hiány megszüntetése után a betegségből történő felépülési folyamat jelentősen lerövidíthető. Kedvező hatását mutatták ki a szívritmus-zavarok kezelésében, a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a Coenzyme hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható. Ellensége a túl zsíros étkezés.

Ki ne érezte volna már a kora előre haladtával, hogy a meredek egyre meredekebb, a szív és a tüdő egyre nehezebben dacol a gravitációs terheléssel. Olyan béklyók ezek amit a növekvő életkor rak ránk.

Sokan úgy tartják, hogy ez az élet rendje. Viszont akadnak olyanok is akik ezt nem fogadják el. Nekik szól a koenzim-Q10 ez a sokak által csodaszernek tartott készítmény.
Sejtjeink - így egész szervezetünk - energiával való ellátását a Q10 koenzim biztosítja.

Testünk úgy 30 éves korunkig saját maga megtermeli a számára zavartalan működéshez szükséges mennyiséget. Ha a Q10 mennyisége akár csak 25%-al csökken, máris megbetegszünk.

A sokféle rendellenesség közül a két legáltalánosabb a magas vérnyomás és a különböző szívpanaszok. Ha a szívizom nem jut elegendő Q-10-hez, akkor képtelen nehéz munkáját megfelelően ellátni. Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a Q10 hiány szinte minden egyes vizsgált szívritmuszavaros, illetve szívelégtelenségben szenvedő paciens esetében nagymértékben kimutatható volt.

Továbbá a Q-10 ami képes megakadályozni az érelmeszesedést és csökkentheti a magas vérnyomást.

Ráadásul számos olyan vérnyomáscsökkentő szer is lehet forgalomban amelyek magának a Q10-nek a keletkezését is gátolják. Ezért kifejezetten javasolt, hogy azok a betegek akik u.n. béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket ) szednek, szed jenek rendszeresen Q10-et is.

Erős antioxidáns hatásáról is jól ismert a Q10, E vitaminnal kiegészítve még sokkal erősebben veszi fel a harcot a sejtjeinket károsító szabad gyökök ellen, így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és gátat vet a káros sejtburjánzásnak, vagyis a rák kialakulásának.

A Q-10 megdöbbentő hatása volt megfigyelhető a fogíny betegségeknél is, mint például a fogínysorvadás. A kutatókat szinte letaglózta az eredmény. Az összes páciensük meggyógyult és még azoknak is meg lehetett menteni a fogait akiknek fogágyuk, fogínyük olyan beteg volt, hogy a korábbi felfogás szerint valamennyit ki kellett volna húzni.

Ugyancsak helyes ha egyébként makk egészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erőkifejtésre szánják el magukat, például erősen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert.
A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

A Q10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag. Emlékeztet az E-vitaminra, ám még annál is erőteljesebb antioxidáns hatású. Egyfajta katalizátornak tekinthető, amely felgyorsít vagy más irányba terel bizonyos biokémiai folyamatokat. Biológiai szempontból a Q10 mint az energiatermelés szabályozója érdemel figyelmet. A Q10 koenzim indítja be és tartja működésben a mitokondriumokat, vagyis a sejtek parányi "erőműveit", ahol a táplálékból a testünkben előállított magas energiatartalmú "fűtőanyag", az adenozintrifoszfát (ATP) molekula keletkezik.
A Q10 koenzim ubikinon néven is ismert. Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben. Természetes forrása a makréla, a lazac, a szardínia, a marhaszív és a marhamáj - ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben.

A nyolcvanas évek végén dr. Per Langsjoen (Temple, Texas) súlyos szívbetegségben szenvedő 806 beteg adatait elemezve arra a következtetésre jutott, hogy állapotukban a Q10 koenzim adagolása "jelentős" javulást hozott. Langsjoen közlése szerint a cardiomyopathia valamennyi formája jól reagált a Q10 bevitelére.
A hosszú távú megfigyelések egyértelműen bizonyították, hogy nemcsak a magas vérnyomás és az isémiás betegségek okozhatnak szívelégtelenséget, koszorúér-megbetegedést és infarktushajlamot, hanem hasonló hatása van a Q10 krónikus hiányának is.

Japánban elsősorban szívbetegségek és magas vérnyomás betegség kezelésében folyamodnak a Q10 koenzimhez, de felhasználják az immunrendszer erősítésére is.

Kutatások feltárták, hogy a Q10 koenzinmek jótékony hatása van a különféle allergiák, az asztma és légúti megbetegedések esetén is.
Ugyancsak alkalmazzák az agyműködés rendellenességeinek kezelésében, ha ezek az anomáliák skizofréniával és Alzheimer-kórral függnek össze.

Jó eredményeket értek el az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, candídiasis (a Candida albicans élesztőgombafaj által okozott fertőzés), sclerosis multiplex (az idegrendszer legkülönbözđbb helyein körülírt gócokban jelentkező, a velőshüvely elvesztésével járó kórfolyamat), foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. Döntő szerepet játszik a Q10 az immunrendszer hatékony működésében és az öregedési folyamatok gátlásában. Mellékhatása nem ismert.

FIGYELEM!

Óvjuk a melegtől és a fénytől! A tiszta Q10 koenzim minősége ugyanis 35 Celsius fok fölötti hőmérsékleten veszít az értékéből.

A kapszulás Q10 semmilyen módon nem gátolja a szervezetet abban, hogy továbbra is elő állítsa a saját maga által kitermelni képes mennyiséget.

Nem kell tehát félni attól, hogy a Q10 szedése leszoktatja a szervezetet arról, hogy a szedés megkezdése után továbbra is Q10-et termeljen.

Terhes és szoptató anyák a CoQ10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét

Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik. Onnantól kezdve már ez a magasabb stabil szint szinte már akármeddig fenntartható és most már csak napi 20-30 mg szedésével.

Természetes forrásai a szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás.

A Q-10 koenzim ADAGOLÁSA:

Egészséges embereknél napí 10-30 mg bevitele ajánlott az energiatermelés fokozására és a betegségek megelőzésére.
Sportolóknak a nemzetközi hírű Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30-60 mg adható, ami jelentősen növeli teljesítményüket. Terápiás dózisa a szakirodalom szerint napi 120-360 mg.

A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Ha valaki már előbb, alig néhány napos alkalmazás után is sokkal jobban érzi magát, az arra utal, hogy szervezetében nagymértékű volt a Q10 hiánya.

Fenntartó dózis, napi 10-30 mg szedése folyamatosan javasolt, különben ismét hiányt szenvedhet belőle a szervezet.
anci-ani, 2011. szeptember 10. szombat, 22:24
Címkék: Colgan Intézet, Q-10 koenzim, szabad gyökök, rákot okozó, immunrendszer sejtjeinek, öregedés lassítható,
Kommentek
Q10 Koenzim lágyzselatin kapszula
teljesítményt, segítheti a regenerálódást.

Átlagosan 40 éves kortól a szervezet nem képes elegendő Q-10 koenzimet termelni. Ilyenkor külső pótlásával az öregedés lassítható.

Természetes előfordulása: A szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás.

Ajánlott napi beviteli mennyiség

Egészséges embereknél napi 10-30 mg (1 kapszula) bevitele ajánlott az energiatermelés fokozására és a betegségek megelőzésére. Sportolóknak a nemzetközi hírű Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30-60 mg (1-2 kapszula) adható, ami jelentősen növeli teljesítményüket. Terápiás dózisa a szakirodalom szerint napi 120-360 mg.

A kapszulás Q10 semmilyen módon nem gátolja a szervezetet abban, hogy továbbra is elő állítsa a saját maga által kitermelni képes mennyiséget. Nem kell tehát félni attól, hogy a Q10 szedése leszoktatja a szervezetet arról, hogy a szedés megkezdése után továbbra is Q10-et termeljen.

Terhes és szoptató anyák a Koenzim Q10 szedése
mezixy, 2013. január 11. péntek, 19:52
Olvasási segédlet
a
hiánya okozza.
Dr. Rath azonban nemcsak tudós. Nagyon bátor, a bolygóért komoly
felelősséget vállaló ember. Igazi szabadságharcos. Nyíltan szembeszállt a
gyógyszeriparval és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági, politikai erőkkel.
Panaszt nyújtott be a Hágai Nemzetközi Büntető Bíróságon a betegségipar
irányítói ellen.
Dr. Michael Colgan: Ma a Föld egyik legnevesebb és legelismertebb
táplálkozástudományi szaktekintélye. 1979-től a Colgan Táplálkozástudományi
Kutatóintézetet vezeti San Diegóban. Brilliáns könyvet írt a,,Gyógyír az
ezredfordulóra" címmel, amely hazánkban 1996-ban jelent meg.
Mindenkinek őszintén ajánlom e kiváló elme izgalmas és tanulságos alkotását.
Sokat elárul a gondolkodásmódjáról, amit a,,köszönetnyilvánítás"-ban ír:
,,Stuart Slater az új-zélandi Victoria Egyetemen volt a mesterem, tőle
tanultam meg, hogy egész életemben üldözzem a hazugságot és vezérelvem a
tudományosság legyen".
Michael ennek
kekcinege, 2011. december 05. hétfő, 13:28
A természetes egészség
kórházban megvizsgált 30.000 indián között mindössze 36
rosszindulatú daganatos esetet találtak. Az orvosok szerint ugyanennyi fehér
ember között körülbelül 1800 rákos eset fordult volna elő. "
A különbség ötvenszeres! Figyelemreméltó! Megérdemli, hogy további
kutatások tárgya legyen?
Ilyen esetek nem csak Amerikában fordulnak elő, hanem a Föld más
pontjain is találunk hasonló példákat. Alexander Berglas A rák oka és
gyógyítása (Cancer. Cause and Cure, Párizs, Pasteur Intézet, 1957) című
könyvének előszavában ezt írja:
,,Amikor 1913-ban megérkeztem Gabonba, megdöbbentem, hogy nem
találkoztam rákos esettel. Az óceán partjának I kétszáz mérföldes körzetében egyetlen esetet sem találtam... Természetesen nem
állíthatom, hogy egyáltalán nem volt rákos beteg, csupán más úttörő
orvosokhoz hasonlóan azt mondhatom, hogy ha volt is ilyen eset, kivételesnek
kellett lennie. A rák hiányának oka, ítgy tcmt, az európai és az ottani
táplálkozás
kekcinege, 2011. november 30. szerda, 12:02
Képek, videók
Földtani Intézet
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:22
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
st.vincze intezet.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:37
Szeged-Fiu nevelő-intézet
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:35
Ökológiai Intézet - Tömeg
snbela44
2013. december 15. vasárnap, 05:02
Pető Intézet.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 14:15
A Kutató Intézet , Minsk
farkas1945
2013. szeptember 09. hétfő, 11:03
Majd a Nézőpont Intézet m
basikele
2013. szeptember 08. vasárnap, 03:41
Vakok intézete(Hermina-út
farkas1945
2011. január 19. szerda, 18:07
Földtani Intézet-.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Földtani Intézet.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Vakok Intézete.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:58
Q10 koenzim.jpg
pacsakute
2014. április 27. vasárnap, 14:46
Koenzim Q10
anci-ani
2011. szeptember 11. vasárnap, 10:18
Koenzim Q10.jpg
anci-ani
2011. szeptember 11. vasárnap, 10:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.