Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:37 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felfüggesztett börtönt kapott egy dombóvári férfi illegális fegyvertartásért
Azt írták: a 62 éves dombóvári férfit a hónap elején Csoma külterületén igazoltatták a Kaposvári Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik a gépkocsiban egy szovjet gyártmányú félautomata hadipuskát, egy ismétlő hadipuskát, valamint a fegyverekhez tartozó lőszereket találtak.

Mivel a vádlottnak a lőfegyverek és lőszerek tartására nem volt engedélye, a nyomozók házkutatást tartottak a férfi csikóstöttösi ingatlanjában, ahol egy házilag tűzfegyverré alakított csehszlovák gyártmányú légpuska, egy kispuska és mintegy száz töltény is előkerült, ezeket a rendőrök az autóban talált fegyverekkel és lőszerekkel együtt lefoglaltak.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Kaposvári Járásbíróság lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki a vádlottat, és másfél év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész tudomásul vette a döntést.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 09:11
Címkék: Kaposvári Rendőrkapitányság, Terrorelhárítási Központ, Kaposvári Járási, Nyomozó Ügyészség, Kaposvári Járásbíróság, dombóvári férfi,
Kommentek
Nagy mennyiségű robbanó- és vegyi anyagokat foglalt le a cseh rendőrség
Engedély nélküli fegyvertartásért négy személy ellen büntetőeljárást indítottak a hatóságok, közülük ketten őrizetben vannak. A hatályos törvények szerint a vádlottakat akár nyolc év börtönbüntetésre ítélhetik. Az egyik vádlott a robbanóanyagokat gyártó pardubicei Explosie gyár alkalmazottja.

A szervezett bűnözéssel foglalkozó rendőrség azt állítja, hogy rendkívül nagy fogásról van szó, amelyre a rendszerváltás utáni időszakban még nem volt példa. A lefoglalt tárgyak között nyolc lőfegyver, nagyobb mennyiségű lőszer és kézigránátok is voltak - mutatott rá Hanták.

A szóvivő elmondta, hogy a rendőrség speciális bűnügyi osztálya az év elejétől foglalkozott az üggyel, amikor bűnözői körökből információkat szerzett a robbanóanyagokról. Az elkobzott robbanóanyagok között nagyobb mennyiségű Semtex is volt, amelyet a múltban gyakran használtak a terroristák.

A rendőrség vizsgálja, hogy mi volt az érintettek célja a robbanóanyagokkal. Az őrizetbe vettek azt állítják, hogy üzletelni akartak vele.
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 14:11
Szerb belügyminisztérium: "Ne a kukába dobják a robbanószereket!"
február végén fogadta el a fegyverekről és a lőszerekről szóló új törvényt, amely a várakozások szerint lehetővé teszi majd, hogy hatékonyan ellenőrizzék a fegyverek birtoklását és a velük való kereskedelmet, és így megelőzhetővé váljanak a visszaélések.

A törvény arra is lehetőséget biztosít, hogy a fegyvertulajdonosok a rendőrségen leadhatnak bármilyen típusú fegyvert és lőszert anélkül, hogy igazolnák annak eredetét, és nem kell felelősséget vállalniuk a jogosulatlan fegyverbeszerzésért és fegyvertartásért sem.

Korábban Horvátországban is szerveztek hasonló fegyverbeszolgáltatási akciót, ahol az állampolgárok önkéntesen, mindenféle szankció veszélye nélkül adhatták le az engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket.

A hatóságoknak nincsenek pontos adataik arról, hogy a 7,2 milliós Szerbiában hány illegális fegyver van a lakosság kezén. A 2011-es népszámlálás adataira hivatkozva a szerb sajtó korábban arról számolt be, hogy az országban nyilvántartott 2,5 millió háztartásra 3 millió
velemenyezd, 2015. március 18. szerda, 17:09
Bombamerényletet hiúsítottak meg Kanadában
A két gyanúsított, a kanadai állampolgárságú John Stewart Nuttall és Amanda Marie Korody a rendőrség szerint hétfőn, az ország nemzeti ünnepén három kuktafazékba szerelt bombát próbált meg felrobbantani a nyugati parti Brit Kolumbia tartomány parlamentjének épületénél.

A hatóságok szerint nincs rá bizonyíték, hogy a két gyanúsítottnak külföldi kapcsolatai lennének, vagy hogy az ügynek bármi köze volna az áprilisi bostoni maratonon elkövetett merénylethez, amelynek elkövetői szintén gyorsfőző edénybe szerelt pokolgépet használtak.

Wayne Rideout főfelügyelő egy kedden Victoriában megtartott sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a készülő merényletről a Kanadai Biztonsági Hírszerző Szolgálat (CSIS) tippje alapján a bűnüldöző hatóságok idejében tudomást szereztek, így a Kanada napján összegyűlt, többezres ünneplő tömeget nem fenyegette veszély. A CSIS által már öt hónapja megfigyelt Nuttallt és Korodyt hétfőn vették őrizetbe.

A kanadai születésű elkövetőket összeesküvéssel, terrorista
velemenyezd, 2013. július 02. kedd, 23:14
Növekszik a fegyverrel rendelkezők száma Izraelben
zajlik, a vevőknek nincs tényleges kapcsolata az eladókkal. A közvetítőknek garantálniuk kell, hogy a vásárló nem a rendőrség embere és nem juttatja a hatóságok kezére az eladót. Az arab falvakban egyszerűbb az ügylet lebonyolítása, a zsidó településeken tovább tart az illegális fegyverek beszerzése - írja a Háárec.

Az izraeli rendőrség adatai szerint 2011-ben 1060 lövés dördült el illegális fegyverekből, de ez csak az ismert esetek száma. Tavaly 2650 bűnügyi aktát nyitottak törvénytelen fegyvertartásért, amelyekből 800 vádirat született.

Idén a lap szakértői szerint az internetnek is köszönhetően tovább nőtt az illegális fegyvereladás, ami már aggasztó mérteket ölt. Az eladandó áru egy részét a hivatalosan birtokolt fegyverek elrablásával szerzik, és laktanyákba is betörnek értük.

Az izraeli illegális fegyverkereskedők arzenáljuk egy részét Ciszjordániából, a palesztin biztonsági erőktől szerzik, más részét Jordániából és Egyiptomból csempészik, de légi úton is érkeznek illegális
velemenyezd, 2012. december 23. vasárnap, 10:31
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
Újpesti rendőrkapitányság
snbela44
2012. június 03. vasárnap, 17:14
Terrorelhárítási gyakorla
pacsakute
2015. november 08. vasárnap, 22:37
Kaposvári kosárlabda.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:54
kaposvári kosárlabda.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:59
090804 Kmét-Kaposvári gyo
brummologus
2011. április 14. csütörtök, 22:50
Kaposvári karnevál1.jpg
szalai0913
2010. február 05. péntek, 20:27
Kaposvári karnevál2.jpg
szalai0913
2010. február 05. péntek, 20:27
Kaposvári Rákóczi
tikaszakos
2006. augusztus 05. szombat, 17:23
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
Dombóvári Vanda-müsorveze
farkas1945
2010. november 03. szerda, 17:30
Dombóváriak
borcsamama
2009. szeptember 20. vasárnap, 10:18
DOMBÓVÁRI MAGYAR GÁRDA HŐ
furaila
2008. augusztus 16. szombat, 16:02
dombovári busz és vasut á
nyuszi111
2007. december 03. hétfő, 09:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.