Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:24 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teljes egyetemi tandíjuk kifizetésével támogatja egy kínai egyetem gólyáit Hongkong leggazdagabb embere
A Li Ka-Shing Alapítvány 4-5 éven át fogja támogatni azokat a diákokat, akik idén ősszel kezdik meg a tanulmányaikat a Kuangtung tartománybeli Santou Egyetemen. Éves szinten ez 100 millió kínai jüan (4,1 milliárd forint) tandíjat jelent - olvasható a BBC hírportálján.

A Forbes üzleti magazin szerint Li jelenleg a világ 28. leggazdagabb embere, vagyonát 30,4 milliárd dollárra becsülik.

A 90 éves hongkongi milliárdos tavaly vonult vissza, üzleti birodalmának irányítását idősebb fia, Victor Li vette át. A Li család tulajdonában lévő CK Hutchison Holdings és CK Asset Holdings vállalatok egyebek között a kiskereskedelemben és a távközlésben érdekeltek.

Li felajánlását megelőzően, idén májusban egy amerikai milliárdos, Robert F. Smith technológiai befektető lepte meg az atlantai Morehouse College teljes végzős évfolyamát, amikor az egyetem 400 végzős diákja előtt tartott beszédében bejelentette, hogy kifizeti mintegy 40 millió dollárra (11,5 milliárd forintra) rúgó diákhitelüket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 21:07
Címkék: Ka-Shing Alapítvány, Santou Egyetemen, Victor Li, Hutchison Holdings, Asset Holdings, Robert,
Kommentek
Koronavírus -Izer Norbert: gyorsabban utalja ki az áfát az adóhivatal
vállalkozást érint a mai áfabevallási határidő, és azok a kkv-ék, akiknek visszajár az áfa, már a rövidebb kiutalási határidővel számolhatnak - szögezte le az államtitkár.

Izer Norbert elmondta, hogy jelentős összegről van szó. Egy évvel ezelőtt az április 20-ai bevallásban összességében 414 milliárd forintot igényeltek vissza a vállalkozások - ismertette az adatokat az államtitkár. A tárca hasonló nagyságrenddel számol az idén is, ami azt jelenti, hogy az új intézkedés több százmilliárd forint gyors kifizetésével segíti a vállalkozások likviditását. A cégek így könnyebben intézhetik pénzügyeiket, kerülhetik el az anyagi nehézségeket, és aktívabban tudnak részt venni a gazdasági forgalomban is - sorolta az új adóügyi könnyítés előnyeit Izer Norbert.

A járvány elleni védekezés időszakában különösen fontos az, hogy az áfacsalók az államkassza bevételét ne károsítsák - szögezte le az áfa kiutalások jogosságának az ellenőrzése kapcsán az államtitkár. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azonnal kiszűri azokat,
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 09:31
Bisnode: kevesebbet késtek a hazai vállalkozások a számlák kifizetésével tavaly
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott összefoglaló szerint a hosszabb késések is csökkentek, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 46, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 50 százalékkal volt alacsonyabb a 2018-ban tapasztaltnál.

A lejáratig kifizetett számlák értékének aránya 69-ről 75 százalékra emelkedett.

A legrendesebben fizető ágazatok közé sorolhatók azok, ahol a számlák értékének legalább háromnegyedét időben kifizették, ezek a nagy- és kiskereskedelem, a közigazgatás, védelem, a társadalombiztosítás, illetve a humán-egészségügy, szociális ellátás.

A fizetési fegyelem szempontjából a legrosszabbul az építőipar, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, valamint a papíripar teljesített, ezeknél az ágazatoknál alig több mint minden második számlát rendeztek csak időben.

Az átlagos késedelem mértéke a kiskereskedelemben volt a legalacsonyabb, 10 nap, míg a művészet, szórakoztatás, szabad idő területén a legmagasabb, majdnem 23 nap.
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 14:11
Koronavírus - Nagy István: az agrártámogatások kifizetésével segítik a gazdálkodókat
A közlemény szerint a támogatásokat kezelő Magyar Államkincstár a kifizetések meggyorsításával is hozzá akar járulni a koronavírus okozta negatív ágazati hatások kezeléséhez.

Nagy István emlékeztetett, hogy mindezidáig - a 2019. évi kérelmekhez kapcsolódóan - a területalapú közvetlen támogatások és az átmeneti nemzeti támogatások keretében már 347 milliárd forint jogos támogatáshoz jutottak hozzá a termelők. Az adminisztratív és helyszíni ellenőrzések lezárulta után pedig lehetőség nyílt az egyes jogcímeket érintően a végfizetés előkészítésére.

Hozzátette: a szükséges kontrollfolyamatok lezárását követően a Magyar Államkincstár megkezdi a Vidékfejlesztési Program keretében működő, területhez kötött jogcímek - mint például agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodást segítő támogatás - kifizetését. Már csütörtökön agrár-környezetgazdálkodás jogcímen közel 7300 ügyfélnél 8,76 milliárd forintot folyósítanak. Április elejétől a közvetlen támogatásokra vonatkozó utalásokra is lehet
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 08:41
Koronavírus - A román kormány átvállalta a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak segélyezését
azért döntöttek a kényszerszabadság támogatásáról, hogy minél kevesebben járjanak be munkahelyükre.

A román kormány által elfogadott gazdasági intézkedések sorában első körben 5 milliárd lejjel (361 milliárd forint) emelik a kis- és középvállalkozások (kkv) állami garancialapját. Orban azt ígérte: később megduplázzák, szükség esetén megháromszorozzák az alapot, amelyből - a garancián kívül - a kkv-k hiteleinek kamatterheit is fedezik.

A bukaresti kormány az áfa-visszaigénylések gyors kifizetésével további 9 milliárd lejt akar visszaforgatni a reálgazdaságba. Intézkedtek arról is, hogy az állam késedelem nélkül megtérítse a betegszabadságon lévőknek járó juttatást a munkáltatóknak, aminél eddig egyéves késések is voltak - sorolta a román miniszterelnök.

Florin Citu pénzügyminiszter korábban közölte: az adóhatóság felfüggeszti az ellenőrzéseket, az adóhátralékot felhalmozott cégek kényszervégrehajtását, az arra jogosult gazdasági szereplőknek pedig előzetes ellenőrzés nélkül utalják át a
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 10:52
Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség
pedig bűnügyi felügyelet alatt.

A csalók az idősek megtévesztésére minden esetben ugyanazt a sémát alkalmazták: a sértetteket a szervezet egyik irányítója hívta fel egy angliai telefonszámról, az időskorúak unokájának, rokonának adva ki magát. A telefonáló azt állította, hogy balesetet okozott, és a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szüksége. A pénz sürgősségére több verziót is kitaláltak a csalók: volt, amikor az álrokon arra hivatkozott, hogy egy drága autót tört össze, és a kár azonnali kifizetésével nem indul ellene rendőrségi eljárás, de volt olyan eset is, amikor azt mondta a hívó, hogy meg fogják verni, és nem engedik el addig a helyszínről, amíg az okozott kár összegét nem fizeti ki.

Az álrokonok a közvetlen találkozásokat úgy kerülték el, hogy meggyőzték a sértetteket, hogy ők maguk nem tudnak a pénzért, esetleg ékszerekért elmenni, hanem egy ismerősüket küldik el érte. Az idősek lakcímére ezután egy futárt irányítottak, aki a pénzt, ékszereket átvette, majd a csomagot továbbadta
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 13:31
Magyar Nemzet - Kedvezően alakulnak a foglalkoztatási feltételek a szakképzésben
munkaidőt azonban éves keretben kell számolni, nem arról van szó tehát, hogy a tanév mind a 36 hetében ugyanezt a kötelező óraszámot kellene mindenkinek teljesítenie.

Az oktatók munkája összetett, ezért az órakeret terhére számos egyéb feladatot el kell végezniük. Például beleszámíthat a digitális alkotó központok tevékenységében való részvétel, a minőségbiztosításban végzett tevékenység, a mentori feladatok ellátása vagy éppen a szakértői munka is - mondta el Pölöskei Gáborné.

A túlórák kifizetésével kapcsolatban hangsúlyozta: ha összességében több ledolgozott óra jön ki, mint a megadott éves keret, akkor az túlmunkának számít, ahogy biztosan járni fog a túlórapénz a tartós helyettesítésért is.

A lap azt írta, hogy a szakképzési centrumoknak ezentúl nem tagintézményei, hanem iskolái lesznek az egyes intézmények, amelyek így minőségi versenyhez vezető szakmai szabadsággal rendelkezhetnek. A szemléletbeli váltás a helyettes államtitkár szerint azért szükséges, mert a szakképzés fő célja a
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 09:11
Ismét rendszerszintű hibákat talált a hírközlési hatóság a Telekom kötbérkezelésében
fizesse meg - vagy írja jóvá - az előfizetőknek, javítsa ki az ÁSZF-ét, és dolgozzon ki intézkedési tervet a kötbérfizetési eljárásának felülvizsgálatára, amelynek teljesüléséről negyedévenként jelentsen a hírközlési hatóságnak.

Az NMHH a bírság kiszabásakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a szolgáltató évek óta számos alkalommal követett el hasonló jogsértést - ezeket a hatóság az elmúlt öt évben összesen több mint 200 millió forint értékű bírsággal szankcionálta -, a kevesebb kötbér kifizetésével vagy késedelmes teljesítésével pedig anyagi haszonra tett szert.

A Telekom kötbérezésre okot adó késéseinek átlagos hossza közel öt nappal nőtt öt év alatt a hatóság 2014-es eljárásában megállapított átlagos késéshez képest, és a kötbérkezelési eljárások több mint felében a Telekom nem a jogszabályok szerint járt el.

A 2014-es hatósági eljárás óta eltelt időben tehát - az akkor kiszabott szankciók és a szolgáltató által az NMHH kötelezése nyomán kidolgozott intézkedési terv ellenére - a
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 15:31
Jelentős szereplővé vált a magyar tulajdonú WING a lengyel ingatlanpiacon
A közlemény szerint december 13-án a lengyel versenyhivatal jóváhagyását követően a vételár kifizetésével lezárult az a tranzakció, amellyel a WING megvásárolta a Lisala 100 százalékos üzletrészét. A Lisala birtokolja az ECHO Investment 56 százalékos tulajdonrészét. A vételárról nem adtak tájékoztatást.

A WING az Echo Investment hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként szállt be a vállalatba.

A WING a magyarországi ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása, amely jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal rendelkezik. A cég minden piaci szegmensben aktív, irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és lakóingatlanokat is fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. Az elmúlt 20 év során mintegy egymillió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett. A WING Zrt. 2018 elején kezdte meg a nemzetközi terjeszkedést Bulgáriában, miután
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 20:54
Képek, videók
A leggazdagabb város a fö
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:53
A leggazdagabb város
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:39
150 leggazdagabb magyar
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:17
Demján a leggazdagabb.jpg
agica2004
2011. július 04. hétfő, 15:28
A világ leggazdagabb népe
anci-ani
2011. június 14. kedd, 16:17
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
Menhely-Alapítvány.jpg
romajozsi
2012. július 19. csütörtök, 17:48
Mentőkutyás Alapítvány 1
vojtiera
2012. július 14. szombat, 18:53
Alapítvány.jpg
vojtiera
2012. július 06. péntek, 19:36
Az alapítvány elnöke
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:28
alapítványi bál, osztályt
blackfeet
2010. november 04. csütörtök, 11:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.