Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 13:40 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem jár a tiszacsegei komp
Lévai Zoltán, a komp üzemeltetője az M1-nek elmondta, csütörtökön még tudtak közlekedni, péntektől viszont a biztonság érdekében leállították a kompközlekedést és figyelőszolgálatot létesítettek.

A Tisza-tóról Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) szakaszvezetője azt mondta, a legvastagabb jég mintegy 10 centiméteres, ennek ellenére veszélyes rajta tartózkodni, mert a jégre hullott hó megtévesztő lehet, alatta nem is hízik annyira a jég.

A vízügyi szakemberek szerint egyelőre sehol nem kell készültséget elrendelni, és a jégtörő hajókat is csak akkor állítják szolgálatba, ha nagyobb felületen fagy be a Tisza - hangzott el a híradóban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 27. vasárnap, 10:34
Címkék: Lévai Zoltán, Tisza-tóról Fejes Lőrinc, Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, tiszacsegei komp, komp üzemeltetője, biztonság érdekében,
Kommentek
Agrárminiszter: nőtt a halfogyasztás Magyarországon
végére elérte az 560 ezer főt. Törvénymódosítás révén a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) számos állami feladat ellátását átvállalta, a közfeladatok ellátásához az biztosít forrást, hogy a halgazdálkodás fő állami bevételét jelentő díjak 2019 óta közvetlenül a MOHOSZ bevételét képezik - ismertette Nagy István.

A csárdaavatón a miniszter a magyar csárdákat egy "emberléptékű világ élhető örökségének", a különleges találkozások helyszínének nevezte. Reményét fejezte ki, hogy a felújított tiszacsegei halászcsárdatovább erősíti a természeti és kulturális értékekben gazdag település turisztikai vonzerejét, a helyi gazdaságot.

Nagy Sándor, a halászcsárda tulajdonosa elmondta: a csárdát és a panziót teljeskörűen felújították. A Kisfaludy szálláshely-fejlesztési konstrukció keretében 31 millió forint támogatást nyertek el, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán pedig 14,5 millió forint támogatáshoz jutottak.

Banki hitel és saját forrás felhasználásával
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 13:51
Hatezer adag halászlé, négyezer sült pontypatkó a tiszacsegei halászléfesztiválon
Nagy Sándor csárdatulajdonos a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a találkozót évről évre hagyományőrző jelleggel rendezik meg a speciális recept alapján készülő, híres tiszacsegei halászlé népszerűsítése és a helyi turisztikai kínálat bővítése érdekében.

A fesztivált az idén első alkalommal támogatja az Agrárminisztérium, a szaktárca külön sátorral lesz jelen a rendezvényen a halfogyasztás népszerűsítésére - fűzte hozzá.

Szalai János csárdavezető hozzátette: szombaton a Tisza-parton hatalmas üstökben készítik majd a hagyományos és a korhely halászlét, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. A négyezer pontypatkó mellett egy mázsa, a Duna-deltából származó keszeget és kárászt is megsütnek.

A Tisza-parton felállított színpadon művészeti csoportok, énekesek, táncosok lépnek fel, számos családi és gyermekprogramot rendeznek, este pedig az Abrakazabra Tisza-parti koncertjével ér véget az idei halászléfesztivál.
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 16:22
Tisza-tó
élményhez jutó vendég mellett 200 madárfaj, 50 halfaj és több mint 30 szitakötőfaj is jól érzi magát itt.Ez a vízi világ a természetről szól, de arról a természetről, melynek bárki részesévé válhat kenuban evezve, hajóban ülve, kerékpáron tekerve, ösvényeken sétálva.

A Tisza-tó térsége nemcsak felszíni vizekben gazdag, hanem felszín alatti termálvizekben is, így természetesen a tó közelében is több hangulatos termál- és gyógyfürdő található, melyek közül kiemelkedik a tiszaújvárosi, a tiszacsegei és a berekfürdői.


Videó

Tisza tóTisza tavi vízi kirándulásTiszafüred, a Tisza-tó
menusgabor, 2018. szeptember 07. péntek, 19:30
Halászlevet evett és Janit kereste Tiszacsegén Orbán Viktor
Szerdán adták át a Révész cégcsoport több mint 9 milliárd forintból felépített új logisztikai központját Nyíregyházán. Az ünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor is. A miniszterelnök hazafelé megállt a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén.

A Dehir.hu megtudta, hogy a kormányfő a Tiszacsegei Halászcsárdában ebédelt kíséretével. Orbán Viktor meglepte a csárda munkatársait, hiszen előre nem jelezték, hogy náluk ebédel majd. A miniszterelnök haltepertőt és halászlevet kért, s nagyon elégedett volt az étellel. Orbán Viktor több emberrel elbeszélgetett, benézett a konyhába is. Véletlenül ott volt a csárdában Bodó Sándor országyűlési képviselő és Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere, természetesen velük is váltott pár szót a miniszterelnök.

A kormányfő Tiszacsegén megnézte a kompot is, amit a Tiszán februárban levonuló
bordat, 2017. október 12. csütörtök, 14:18
Hajdú-bihari fővadász: átalakult a megye vadállománya
Elmondta: a térség mindig apróvadas területnek számított, és a legidősebb helyi vadászok sem gondolták volna, hogy ez a helyzet drasztikusan megváltozik.

Papp Zoltán példaként említette, hogy míg az 1960-as években mindössze hét vaddisznót számoltak a megyében, 1990-ben már 200-at, tavaly pedig 3600 vaddisznó volt Hajdú-Biharban.

Ez az jelenti, hogy kiegyenlítődött az apróvadak és a nagyvadak mennyisége a keleti országrészben: 2016-ban 12 500 nagyvadat és ugyanannyi számú apróvadat ejtettek el a vadászok, ami korábban soha nem volt jellemző a térségre - közölte a fővadász, megemlítve azt az országos tendenciát, hogy az elmúlt években ötszörösére nőtt a nagyvadak, és ötödére csökkent a kisvadak száma.

Papp Zoltán szerint új szemléletet hoz a hazai vadgazdálkodásba a megújuló vadászati törvény, amely bevezeti a tájegységi vadgazdálkodás fogalmát.

A törvény módosításával a gazdálkodást megkönnyítő azonos állatállomány-szerkezetű térségek jönnek létre, például Hajdú-Biharban négy: a
velemenyezd, 2017. augusztus 23. szerda, 16:29
Több mint tízezer embert várnak a tiszacsegei halászléfesztiválra
Nagy Sándor emlékeztetett rá: első alkalommal a hagyományos csegei halászlé és a település népszerűsítése érdekében rendezte meg a fesztivált a helyi halászcsárda és a város önkormányzata.

Az érdeklődés évről évre nő a rendezvény iránt, a tapasztalatok szerint a fesztivál napján reggeltől késő estig folyamatosan cserélődik a közönség, így több mint tízezren is megfordulnak a csegei Tisza-parton - tette hozzá a csárda tulajdonosa.

A jubileumi fesztiválon két tonna halból ötezer adag, speciális recept szerint készülő halászlét főznek, amelyet fél áron kínálnak aznap - jelezte Szalai János csárdavezető.

A titkos receptről annyit árult el, hogy azt azoktól az egykori főzőasszonyoktól örökölték, akik évtizedekkel ezelőtt megalapozták a hírét a csegei halászlének.

A halászléfesztiválhoz kapcsolódóan egész napos kulturális programok helyszíne lesz szombaton a csegei Tisza-part, ahol bemutatkoznak a helyi hagyományőrzős csoportok, és külön programok várják a gyerekeket.

Nagy Sándor
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 17:32
Felavatták az újjáépített tiszacsegei kompot
csegei révben tartott ünnepségen felidézte, hogy az idei tél végén negyven éve nem látott jégtömeg vonult le a Tiszán.

A folyó magyarországi 600 kilométeres szakaszán 6 millió köbméter jeget kellett elvezetni, miközben a Tisza-tóban 20 millió köbméter jég visszatartása volt a feladat - hangsúlyozta az igazgató, megjegyezve, hogy közben folyamatosan figyelemmel kísérték az elszabadult csegei komp mozgását, amely jelentős további károkat okozhatott volna a folyómederben lévő műtárgyakban.

A tiszacsegei kompot öt nap után sikerült visszavontatni a kikötőjébe - fűzte hozzá.

Az ünnepség végén Szilágyi Sándor polgármester és Bodó Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a nemzetiszínű szalag átvágásával jelképesen is átadta a kompot, amely pénteken egész nap ingyen szállítja az utasokat és a járműveket Ticsacsege és Ároktő között.

A jeges ár február 13-án reggel sodorta el a tiszacsegei komp drótkötelét, amely berántotta a partra húzott járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 13:12
Képek, videók
tiszacsegei Vay-kastély.j
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 13:59
Tiszacsegei kompon
laszlo956
2009. augusztus 06. csütörtök, 20:53
Tiszacsegei halászcsárdáb
motorcsonakosok
2008. május 08. csütörtök, 11:35
zoltán atya0507_2.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 19:01
zoltán atya0507.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 18:55
orsos zoltán0424.png
maroka
2020. április 24. péntek, 09:48
meszlény zoltán ereklye03
maroka
2020. március 04. szerda, 10:54
17-szucs-zoltan-birosa gon
menusgabor
2020. január 16. csütörtök, 21:25
Gera Zoltán
dandej
2019. november 17. vasárnap, 22:08
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Nadányi Zoltán - Szeptemb
lilagondolatok
2019. szeptember 01. vasárnap, 08:14
SZKT-Majó- Petri Zoltán.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:59
SZKV-Nemes Zoltán.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 18:59
SZKT-Láda Zoltán.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:26
mága zoltán 0314_2.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.