Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 22:07 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Erősödtek a vezető részvények, 10 ezer forint felett az OTP
A részvénypiac forgalma 16,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pozitív hangulatban kereskedtek kedden a részvénypiacokon. Az elemző szerint nagyrészt a gazdaságok fokozatos újranyitásával kapcsolatos optimizmus támogatja továbbra is az emelkedést. Június 15-től például már Németország is enyhítené az utazási korlátozásokat, hétfőn pedig Görögország, illetve Spanyolország is jelezte, hogy a nyáron már várnák a külföldi turistákat. Így elsődlegesen a nyaralással kapcsolatos értékpapírok - például a szállodák, a légiközlekedési szektor részvényei - voltak kiemelkedően erősek - mondta.

A "gazdaságok újranyitása" hangulat tükröződik az amerikai részvénypiacon is - tette hozzá -, ahol ugyancsak a pozitív tartományban nyitottak a részvénypiacok, ami kitartott a BÉT zárásakor is.

A hazai parkett a nemzetközi pozitív hangulattal párhuzamosan emelkedett, az átlagosnál némileg magasabb forgalommal. A nagypapírok közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott az OTP, amelynek több mint 5 százalékos emelkedéssel sikerült áttörnie a 10 ezer forintos, kiemelkedően fontos lélektani szintet.

A keddi kamatdöntés az elemző szerint megfelelt a piac várakozásának. Úgy vélte, a júniusi inflációs jelentés lesz majd érdekes, aminek tükrében felülvizsgálhatják a jelenlegi képet.

A Mol 14 forinttal, 0,70 százalékkal 2014 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 505 forinttal, 5,19 százalékkal 10 240 forintra nőtt, forgalmuk 10,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,28 százalékkal 395 forintra emelkedett, forgalma 186 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 85 forinttal, 1,25 százalékkal 6905 forintra nőtt, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3579,89 ponton zárt kedden, ez 68,41 pontos, 1,95 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:42
Címkék: Kocsis Márió, Concorde Értékpapír Zrt, Magyar Telekom, vezető részvények, részvénypiac forgalma, előző napi,
Kommentek
BÉT - Estek a vezető részvények
A részvénypiac forgalma 13,8 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült a múlt csütörtöki záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az európai kereskedést kockázatkerülés jellemezte, és az amerikai részvénypiacok is negatív tartományban nyitottak. Az elemző szerint a romló technikai képen túl elsősorban az Egyesült Államok és Kína között ismét kiéleződő geopolitikai feszültség emelhető ki ennek okaként, illetve a negatív amerikai járványügyi hírek, amelyek ugyancsak óvatosságra intették a piacokat.

Megjegyezte, Európából hétfőn végleges feldolgozóipari adatsorok érkeztek, amelyek az előzetes olvasatnak megfelelően gyengék voltak. Nagyobb vállalati jelentések, amelyek mozgathatták volna a piacokat, nem voltak.

A hazai parketten gyengélkedtek a vezető részvények, a nemzetközi iránnyal párhuzamosan itt is inkább profitrealizálás látszik. Az OTP, a Magyar Telekom és a Richter esetében volt komolyabb visszaesés. Ugyanakkor, például
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 17:52
BÉT - Főképp az OTP húzta fel a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az európai részvénypiacokon kisebb pluszban indult a kereskedés, majd a nap közepe felé vegyes kép rajzolódott ki, és vegyes kép jellemezte a határidős indexeket is.

A piaci szereplők az elemző szerint két fontos hírt vártak: az uniós tagországok vezetői csütörtökön egyeztettek újra az újabb élénkítő csomagról, ennek híreit várták, másrészt az Egyesült Államokból 14.30 órakor érkező munkaerőpiaci adat volt a befektetők fókuszában.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, bár az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodó amerikaiak száma továbbra is növekedést mutat, az előző hetinél kevesebben folyamodtak újonnan munkanélküli segélyért, ami pozitívba fordította a piacokat. Hasonlóan támogató volt az olaj árának visszapattanása, ennek köszönhetően az energiapapírok voltak az emelkedés fő
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 18:03
BÉT - Emelkedtek a vezető részvények
A részvénypiac forgalma 13,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy mind az európai, mind az amerikai részvénypiacok pozitív tartományban mozognak. Makrohírek nem voltak, és jelentősebb vállalati jelentések sem érkeztek, a hangulatot a gazdaságok fokozatos újranyitása, illetve a járványhelyzettel kapcsolatos optimizmus dominálta.

Az elemző szerint ez támogatóan hatott a hazai parkettre is, a BÉT emelkedéssel zárta a hét utolsó napját. A legjobban szereplő blue chip az elmúlt napok leggyengébb szereplője az OTP volt, mely több mint 5 százalékos pluszban zárt, de valamennyi hazai nagypapír pozitív tartományban zárt - mondta.

A Mol 56 forinttal, 2,77 százalékkal 2076 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 450 forinttal, 5,61 százalékkal 8475 forintra nőtt, forgalmuk 8,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 17:36
BÉT - Enyhén emelkedett a magyar piac
A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a múlt csütörtöki záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a pozitívabb járványügyi híreknek és a gazdaságok fokozatos újranyitásának hírére optimista hangulatban kezdték a hetet a tőzsdék, emellett hajnalban egy erős kínai kereskedelmi adat is érkezett, ami ugyancsak felhajtó erő volt.

A BÉT zárásakor mind az európai, mind az amerikai piacok pozitív tartományban voltak, az amerikai parkett 2 százalékot meghaladó emelkedésével felülteljesítő volt. A BÉT a nap nagy részében egy technikai hiba miatt zárva volt, délután fél három körül nyitott újra, és az általános pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően mérsékelt pluszban zárt - mondta az elemző.

A tőzsdei kereskedést kedden délelőtt a kereskedési rendszer meghibásodása miatt állították le, és 14 óra 30 perctől állították vissza az azonnali és a derivatív piacon. A BÉT az MTI
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 18:31
BÉT - Vegyesen zártak a vezető részvények
A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: érdemi erő nélkül kezdték a napot az európai részvénypiacok, habár az energiakapcsolt részvények az olajáresés ellenére erősek voltak. Némi változás délután 2 óra után történt, az amerikai határidős indexek akkor pozitív tartományba fordultak, és az európai piacokon is csökkentek a mínuszok.

Az elemző szerint elsődlegesen a árvány körüli reményekkel magyarázzák a fordulatot. Donald Trump amerikai elnök ugyanis egy Fox Newsnak adott interjúban megerősítette, hogy hamarosan egy új koronavírus-teszt lesz elérhető, amely öt percen belül kimutatja a betegséget, és az amerikai gyógyszerfelügyelet már jóváhagyta.

A hazai parkett kisebb mínuszban zárt. Az OTP "lenézett" 9 ezer forint környékére, de megtartotta ez a szint. A Mol - lehet, hogy az olajár gyengesége miatt - 2 százalék közeli mínuszban zárt, a
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:53
BÉT - Eséssel zárt a magyar piac, az OTP volt a leggyengébb
A részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: pénteken nem jött ki érdemleges hír, a vírussal kapcsolatos újabb félelmek, illetve a hétvége közeledése mozgatta a piacokat.

Az elemző szerint a heti piaci teljesítményt megnézve azt látni, bár hétfőtől csütörtökig a vírushelyzetről nem jött pozitív hír, sőt inkább negatív hírek jöttek, a különböző fiskális és monetáris politikai élénkítésbe vetett hitnek köszönhetően mind az amerikai, mind a nyugat-európai piacok kétszámjegyű növekedést mutattak. Az elemző szerint pénteken ennek a korrekciója látszódik, mind az amerikai, mind az európai piacok lefelé korrigálnak, a befektetők profitot realizálnak. Hozzátette, ez részben magyarázható a hétvégével is, a két nap alatt ugyanis bármiféle negatív hír kijöhet a vírussal kapcsolatban, ez is óvatosságra intheti a piacokat.

A hazai parketten is
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 18:04
BÉT - Vegyesen zártak a vezető papírok
A részvénypiac forgalma 15,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek azt mondta, továbbra is a járvánnyal kapcsolatos hírek dominálnak, ezen belül a vírus terjedési dinamikáján túl az ezekre adott válaszok mozgatják a piacokat. Monetáris és fiskális oldalról is kiemelt figyelem övezi a döntéshozókat.

A hétvégi híreket követően már az ázsiai piacokon is általános gyengeség uralkodott, ennek következtében az európai piacok is gyengén nyitottak. Délután 1 óra körül az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed gyakorlatilag korlátlan mennyiségű eszközvásárlást jelentett be, piacnyitás előtt ez elég volt arra, hogy az amerikai határidős indexek pozitívba foduljanak. A lendület azonban hamar alábbhagyott, a BÉT zárása előtt már az amerikai piacon is alapvetően a profitrealizálás dominált. A piaci befektetők a gazdaságélénkítő csomagra várnak, amelyről eredetileg vasárnap szavaztak volna a
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 17:52
Képek, videók
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
O.V. Értékpapír.jpg
agica2004
2014. május 09. péntek, 14:54
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
reszveny.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:49
Szegedi részvény.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:40
1920_Reszveny_szalami. jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:24
részvény.jpg
agica2004
2010. március 19. péntek, 13:58
egy részvény.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.