Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:30 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Donald Trump: John Bolton néhány nagy hibát követett el
Az elnök konkrétan Bolton Venezuelával és Észak-Koreával kapcsolatos álláspontját minősítette tévedésnek.

"Messze nem volt képben Venezuelát illetően" - mondta volt nemzetbiztonsági tanácsadójáról. Bolton kifejezett nagy tévedésének nevezte, hogy szerinte megsértette Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt azzal, hogy a "líbiai modellt" javasolta neki, vagyis azt, hogy a meggyilkolt Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőhöz hasonlóan mondjon le országa teljes atomarzenáljáról."Megértem Kim Dzsong Unt, nézzék meg, mi történt Kadhafival. Nem keménynek kell lenni, hanem okosnak" - hangsúlyozta Trump.

Közölte: öt "nagyon kvalifikált" személlyel tárgyal, közülük választja ki Bolton utódját. Név szerint azonban egyiküket sem nevezte meg. Amerikai sajtóértesülések szerint a posztra esélyesek között van Steve Biegun, a külügyminisztérium Észak-Koreával foglalkozó különmegbízottja, Rob Blair, Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke kül- és biztonságpolitikai tanácsadója, Richard Grenell, az Egyesült Államok berlini nagykövete, és Robert O'Brian, aki amerikai túszok kiszabadításának tárgyalójaként szerzett nemzetbiztonsági tapasztalatokat.

Újságírók kérdéseire válaszolva kitért Iránra is. Ismételten azt hangoztatta, hogy az amerikai kormány készen áll a tárgyalásokra, és szerinte Teherán is akar tárgyalni. "Mi készen állunk megállapodást kötni, de ha nem megy, nekünk úgy is jó" - fogalmazott.Arra a felvetésre, hogy a Haszán Róháni iráni államfővel tartandó esetleges találkozója előtt hajlandó lenne-e enyhíteni az Irán ellen hozott szankciókon, azt válaszolta: "majd meglátjuk, mi lesz".

Teherán egyébként egy esetleges találkozó előfeltételéül szabta a büntető intézkedések eltörlését.

Arra a kérdésre Trump nem akart válaszolni, hogy Nicolás Maduro venezuelai elnökkel tervez-e találkozót.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 20:32
Címkék: Donald Trump, John Bolton, Bolton Venezuelával, Dzsong Un, Megértem Kim Dzsong Unt, Steve Biegun,
Kommentek
Donald Trump keményebb gazdasági szankciókat sürget Irán ellen
"Éppen az imént utasítottam a pénzügyminisztert, hogy lényegesen növelje meg az Irán elleni szankciókat" - közölte az elnök a Twitteren.

Az Egyesült Államok a múlt szombaton szaúd-arábiai olajlétesítmények ellen elkövetett dróntámadások óta fontolgatja az Irán elleni válaszlépéseket. Bár maga Donald Trump még kedden is csak valószínűsítette, de nem mondta ki nyíltan, hogy Irán lehet afelelős a támadásért, Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója a hét végén egyértelműen a teheráni vezetést nevezte meg felelősként.A támadásért egyébként a jemeni huszik vállalták a felelősséget, Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter pedig azonnal cáfolta országa érintettségét.

Egy héttel ezelőtt az amerikai média még arról közölt értesüléseket, hogy Donald Trump az Irán elleni szankciók csökkentéséről tárgyalt annak érdekében, hogy megkönnyítsen egy esetleges találkozót Haszán Róháni iráni elnökkel az ENSZ-közgyűlés ülésszakán.

A Bloomberg amerikai hírügynökség szerint ez e
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 16:41
Donald Trump amerikai elnök Robert O'Brient nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadónak
Robert O'Brien jogász, aki 2018 óta a külügyminisztériumban elnöki különmegbízottként túszmentő tárgyalásokkal foglalkozott.

O'Brien 2005-2006-ban - George W. Bush kormányzata idején - az ENSZ-ben különmegbízottként képviselte az Egyesült Államokat, 2007-ben társelnöke volt az afganaisztáni igazságügyi reformot elősegítő külügyi bizottságnak. Donald Trump 2017-ben fontolgatta, hogy jelöli őt a haditengerészet élére, és a múlt héten, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó menesztése után rögtön felmerült a neve a lehetséges új nemzetbiztonsági tanácsadók között.

"Hosszú időn keresztül és keményen dolgoztunk együtt Roberttel. Nagyszerű munkát fog végezni" - írta mikroblog-bejegyzésében az elnök.

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trumpra korábban nagy benyomást tett O'Brien az Észak-Koreában és Törökországban fogva tartott amerikai állampolgárok kiszabadítását célzó tárgyalásokkal.
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 16:31
Illegális bevándorlás - OECD: Spanyolországban és Franciaországban nő a menedékkérők száma
kerestek menedéket a fejlett országban. A rekord 2015-ben és 2016-ban volt 1,65 millió kérelmezővel. A nem európai fejlett országokban 17, az európai OECD-tagállamokban pedig tíz százalékkal esett vissza tavaly a menedékkérők száma.

A csökkenő tendencia leginkább a menedékkérők legfőbb célpontjának számító OECD-tagországban, az Egyesült Államokban volt a legerősebb, ahol tavaly 254 ezer új kérelmet nyújtottak be, ami 77 ezerrel kevesebb mint 2017-ben. A szervezet kommentárja szerint ez nem kis részben a Donald Trump elnök által az illegális bevándorlással szembeni szigorúbb fellépést meghirdető politikának köszönhető. Az Egyesült Államokban a menedékkérelmek felét négy országból (Venezuela, Honduras, Guatemala, Salvador) érkező kérelmezők nyújtják be.

A tanulmány szerint az OECD-országokban összességében tapasztalt csökkenés elsősorban annak köszönhető, hogy a három kiemelt célországban, az Egyesült Államokban, Olaszországban és Németországban kevesebben nyújtottak be kérelmet. A tendenciát
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 16:31
Szakértő: új biztonságpolitikai dimenzióra mutat rá a Szaúd-Arábiát ért támadás
Hozzátette: az Egyesült Államoknak és Szaúd-Arábiának nincs jó lehetősége a reagálásra, megtorló csapást ugyan kezdeményezhetnek, de az csak súlyosbítaná a helyzetet.

A szakértő szerint Donald Trump amerikai elnök reakcióját nehéz kiszámítani, de ha kiderül, hogy Irán felelős a történtekért, akkor katonai lépések várhatóak.

Gyarmati István elmondta: az elmúlt napok sajtóinformációi dróntámadásként kezelték a szombaton történteket, de a legújabb hírek szerint nem drónok, hanem cirkáló rakéták végezhették a támadást. Még nem lehet tudni, hogy a fegyvereket honnan indították, de hangsúlyos az a verzió, amely szerint Jemenből, Iránból vagy Dél-Irakból indították a támadást - fűzte hozzá.

Egy keddi hír szerint az egyik eszköz nem érte el a célpontot, lezuhant a sivatagban, ahol megtalálták, és jelenleg azt vizsgálják, hogy honnan indították a fegyvert - jelezte Gyarmati István.
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 10:51
Trump dicséri volt munkatársát, aki szerinte "remekül beszélt" a meghallgatásán
Az elnök kedden kora este közzétett Twitter-bejegyzésében köszönetet is mondott volt munkatársának.

Lewandowskit, aki Trump elnökválasztási kampánymenedzsere volt 2016-ban, a demokrata többségű képviselőház igazságügyi bizottsága idézte be meghallgatásra. A bizottság később arról dönt majd, hogy megindítsák-e Donald Trump ellen a felmentését célzó alkotmányos eljárást (impeachment).

A meghallgatáson a demokrata párti politikusok azt firtatták, hogy Donald Trump 2017-ben megpróbálta-e befolyásolni az akkori igazságügyi minisztert, Jeff Sessionst az elnökválasztási kampányának munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást feltáró vizsgálat ügyében.

Lewandowski az egyik kérdésre ugyan azt válaszolta, hogy Trump megkérte őt, beszéljen az ügyről Sessions miniszterrel, de azonnal hozzátette, hogy ő ezt nem tette meg, majd leszögezte, hogy az elnök soha, semmi törvényellenes dologra nem próbálta meg rábírni őt, és nem is kért semmi olyasmit, amely ellenkezne a törvényességgel.
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 07:04
Mike Pence: az Egyesült Államok kész megvédeni saját és szövetségesei érdekeit a Közel-Keleten
Az alelnök hangsúlyozta: az amerikai kormány egyelőre mérlegeli a szaúd-arábiai olajlétesítmények ellen szombaton elkövetett támadás bizonyítékait.

Mike Pence hangsúlyozta: ha bebizonyosodik, hogy a támadásért Irán a felelős, és Teherán ezzel nyomást próbált volna gyakorolni az amerikai elnökre, a rezsim ellen hozott szankciók visszavonása érdekében, akkor a teheráni vezetés kudarcot fog vallani.

Pence közölte, hogy Mike Pompeo méga nap folymán Szaúd-Arábiába indul.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn - a bahreini koronaherceggel közös tájékoztatóján a Fehér Házban - azt hangsúlyozta: az Egyesült Államok nem akar háborút Iránnal, bár felkészül, és megvan erre a katonai képessége. "A mienk a legerősebb haderő a világon" - szögezte le, hozzátéve, hogy "nem akar" új konfliktusokat, bár szerinte ez "néha elengedhetetlen".

Az elnök úgy fogalmazott: "úgy tűnik", hogy Irán áll a támadás hátterében, de tartózkodott attól, hogy egyértelműen Teheránt nevezze meg felelősnek. Mint mondta:
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:52
Donald Trump megtiltotta két volt munkatársának, hogy megjelenjenek egy képviselőházi meghallgatáson
nyilvánosságra hozta.

A tanácsadó arra is felhívta a bizottság vezetőjének figyelmét, hogy az igazságügyi minisztérium állásfoglalása szerint "Dearborn és Porter teljes mértékben mentességet élvez a kongresszusi meghallgatások alól az elnök számára végzett munkájukat illetően".

Cipollone arról is tájékoztatta Nadlert, hogy Corey Lewandowski, aki Trump 2016-os elnökválasztási kampányának munkatársa volt, megjelenhet a képviselőházi meghallgatáson, ám nem nyilatkozhat azokról a megbeszéléseiről, amelyeket Donald Trumppal folytatott az elnökké választása után.

Nadler "sokkolónak és veszélyesnek" minősítette, hogy Trump élt a mentességre vonatkozó kitétellel.

A bizottság arról az epizódról faggatná a három beidézett volt munkatársat, amelyről korábbi kongresszusi meghallgatásán Robert Mueller tett említést. Mueller azt állította, hogy Trump megpróbált nyomást gyakorolni a korábbi igazságügyi miniszterre, Jeff Sessionsre az oroszokkal történt vélelmezett összejátszásról folyó vizsgálat
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 07:50
A korrupciót bírálta Elizabeth Warren New Yorkban
Warren úgy vélekedett, hogy az ország gazdasági és politikai életét áthatja a korrupció. "Amikor az ember azt látja, hogy olyan kormány van, amely azok számára nagyszerű munkát végez, akik gazdagok és jó kapcsolatokkal rendelkeznek, de mindenki másért alig tesz valamit, akkor ez sima és egyszerű korrupció, és a nevén kell neveznünk" - jelentette ki.

Elemzők szerint a hétfői kampányrendezvényen rengetegen voltak, jóval többen, mint Warren bármelyik korábbi nagygyűlésén. Egyes tudósítások szerint több mint húszezren tapsoltak a Greenwich Village szívében lévő parkban a szenátornak.

A Demokrata Párt balszárnyához sorolt Elizabeth Warren népszerűsége folyamatosan emelkedik, egyedüliként a demokraták húsz elnökjelölt-aspiránsa közül.

Hétfőn az egyik legbefolyásosabb baloldali szervezet, a Working Families Party (WFP, vagyis a Dolgozó Családok Pártja) támogatásáról biztosította Warrent. A csoport 2016-ban Bernie Sanders vermonti szenátort támogatta Hillary Clinton, akkori elnökjelölttel
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 07:05
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Michael Bolton 57.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 13:07
bolton
rolland008
2009. december 11. péntek, 20:32
En Boltonban
tecasztvnhu
2009. június 06. szombat, 19:56
Husvet 2009 Bolton
tecasztvnhu
2009. május 31. vasárnap, 16:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.