Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:56 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elindult a bal
Na végre, végre, vége a tévelygésnek, ingadozásnak, annyi évi céltalan bolyongás, tétova útkeresés után számomra is egyértelműen kiderült, hol a helyem.
Középen.
Igen, középerőnek érdemes lenni.
Ebben a büdös, rohanó világban az valami nyugalmat áraszt, stabilitást, békét sugall, kapaszkodót nyújt olykor-olykor eltévedő, saját zsebeinket tömködő kezeinknek.
Olyan nyugodt erőt: tudjuk, merjük, tesszük!
Nem, a szél, az nem jó, az perem, az periféria.
A centrifugális erő onnan könnyedén kirepíti az útnyomozó embert, és a végén még a poklok poklára jut, kiveti magából a művelt Európa.
Ráadásul a két szél még az esztétikában is összeér, elvégre csak nézőpont kérdése, mi a szép és a rút, a jó és a rossz, a tragikus és a komikus, ki a barna inges meg a vörös inges.
A luxusszocialisták szerdai toborzójából azt is megtudtam, hogy csak a balközép az igazi.
Az bizony.
Mert a bal - még marxista-leninista tanulmányaimból azért ennyi megmaradt -, az haladó.
Nem, nem retrográd, haladó!
Semmi bő gatya meg moslékzabálás, haladás.
Mégpedig szakadatlanul.
És olyan sebesen, hogy a mát is csak holnap éljük át igazán, akkor tudjuk meg, hogy kik is voltunk, mit is tettünk valójában.
Elvégre mi a múltat is tudjuk, birtokunkba vettük, az is a miénk, és ez a valami.
Akié a múlt, azé a jövő is.
A jövőt kifürkészni pedig nem kunszt, azt a nem oly rég még kiválóan működő kormányzati jósda is könnyedén elénk tárta.
Legfeljebb más jött be, de annak megmagyarázására meg ott voltak a statisztikusok és a közgazdászok.
Meg a brókerek Gyuszi taxissal.
És a múlt birtokában leszünk valódi forradalmárok - mostanság már nemcsak Che Guevarák, hanem még ötvenhatosok is -, s egyszerre tudjuk a múltat és a jövőt megalkotni, építeni.
Mi mondjuk meg, ki lőtt és merre.
Csak ebben az esetben maradhatunk és lehetünk igazi demokraták, s így lehet átkiabálni nagy-nagy sajtószabadság- és demokráciaféltésünkben a túlpartra, hogy ők ottan bizony nem azok.
Ezért aztán lapítanak, legfeljebb a legelvetemültebbje tesz olyat, mint az a nyikhaj, részeges Révész Máriusz, hogy jól összeveri magát, majd disznó módon a még rendszám nélkül is demokratikus - s mint ilyen, viperával is haladó -, sün alakzatban védekező rendőreinkre keni az egészet.
Nem, ottan inkább teljes tanácstalanság és méla csend honol, csak nagy néha hangzik fel egy-egy nyolcévezés meg fényesre koptatott, unalmas, kisszerű komcsizás.
A soviniszta, nacionalista, árvalányhajas uszítás a részükről nem nekünk szól, az a devizakölcsönökkel, kakaóbiztos számítógépekkel és digitális iskolatáblákkal elbutított, szavazógépnek nézett, elvakított konzumidiótákat igyekszik a voksukért megszólítani.
Ugye, hogy ennél mennyivel európaibb és haladóbb egy jó kis szaftos rasszistázás?
Meg különben is, a hejtebunkócskázásról meg a vöröscsepelezésről rég leszoktunk, ma már a Vörös Csepel helyett a Csepel Plázának a Váci úti Duna Pláza felel, és a Szemlőhegyen még talán szebben is szól az Internacionálé, mint egykoron a Rákosi Mátyás Vas- és Fémművekben.
Csakis a bal.
A bal az igazi.
Odaát csőcselék van meg veszett kutyák - össze is akartuk őket fogdosni -, itt meg ártatlan lányanyák és folyamatosan bérmálkozó, stramm férfiak, no meg gázóraleső, elesett kisnyugdíjasok.
Nem is lehet kérdés, hogy hová kívánkozik, merre is indul az ember.
És ha az aljas politikai okból bebörtönzött társaink, Hunvaldék és Hagyóék is levetik láncaikat, egyesülünk a nép legjobb, leghaladóbb erőivel, offshore sztárokkal és libapecérekkel, boldog globalizálttá - jó, jó, egykor úgy énekeltük és még fogjuk is: nemzetközivéééé - lesz holnapra ez a bugris, falusi magyar világ.

Kiss László
anixe, 2012. december 01. szombat, 18:28
Címkék: Révész Máriusz, Vörös Csepel, Csepel Plázának, Duna Pláza, Rákosi Mátyás Vas-, Kiss László,
Kommentek
Január 28-ától lehet a nyári vándortáborokba jelentkezni
útvonalakkal bővül a természet szépségei megismerésének a lehetősége, arra számítanak, hogy a táborozók száma meghaladja majd a 10 ezret. A részvételi díj gyerekenként 25 ezer forint, ami tartalmazza a szállást, az étkezést, a programokat, de nincs benne a táborba utazás költsége.

A kormány a vándortáborokat 600 millió forinttal támogatja, ami tartalmazza egyebek közt a felszerelések biztosítását, a szálláshelyek kiépítését, a tanárok, bázisgondnokok juttatását - ismertette a kormánybiztos.

Révész Máriusz kiemelte, a táborokban az idén is hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemlélet erősítésére.

Tavaly a vándortáborokban 7 ezren vettek részt, a vendégéjszakák száma meghaladta a 40 ezret, eddig 1400 pedagógus végezte el az akkreditált vándortábor-vezető képzést, számuk az újabb tanfolyamokkal folyamatosan emelkedik - mondta a kormánybiztos.

Révész Máriusz kitért arra, hogy az idén változásokat vezettek be a jelentkezési feltételekben a korábbi évekhez képest. Az idén legalább 15 fős
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 11:41
Révész Máriusz: húsz hajót vásárolt a Mahart a nyaralóhajózási programban
listaárban szereplő ajánlatnál korszerűbb felszereléssel.

Hozzátette: az első tíz hajó 2019-ben, a következő tíz 2020-ban érkezik Magyarországra.

A hajóbeszerzés mellett a Mahart tendert írt ki a nyaralóhajózáshoz szükséges kikötői infrastruktúra kiépítésére is, így várhatóan próbaüzemben 2019 nyarán már igénybe lehet venni a nyaralóhajókat a Felső-Tisza és a Bodrog környékén. Az éles üzem 2020 nyarán indul, a későbbiekben pedig bővítik az útvonalhálózatot - mondta a kormánybiztos.

Révész Máriusz beszámolt arról is, hogy a hajók megvásárlásával a magyar nyaralóhajózási turizmus bekapcsolódik a hajógyártással, bérbeadással foglalkozó Nicols cég nemzetközi víziturizmus hálózatába.

A kormánybiztos ismertette, hogy kezdetben a Felső-Tisza és a Bodrog környékén építik ki az infrastruktúrát, Kiskörén és Tokajban báziskitötőt létesítenek, és további húsz kikötőt terveznek a Tisza mentén. Hozzátette: a nyaralóhajózási turizmus hatással lesz a térség fejlődésére is.

Sztilkovics Szávó, a
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 17:02
Krónika 10. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
törvénnyel, amelyet a kormányoldalnak el kellene olvasnia.

DK: a javaslat növeli a balesetveszélyt

Gréczy Zsolt (DK) azt mondta: a bevezetendő túlóra növeli a balesetveszélyt, a szívbetegségek, a stroke kockázatát. Számos lehetséges káros hatást sorolt fel, amelyeket az előterjesztésnek tulajdonított.

"Önök bűnrészesek lesznek a magyarok elleni népirtásban, amit önök csinálnak, az magyar családokat tesz tönkre" - jelentette ki.

Fidesz: a munkaadók célja a dolgozók megtartása

Révész Máriusz (Fidesz) szerint az elmúlt húsz évben egyetlen nagyobb botrány volt az Országgyűlésben a hétfőinél, a földtörvénnyel kapcsolatban. Feltette a kérdést: mi is lett belőle? Elvették a külföldiek a földeket? Kiderült, hogy amit akkor állítottak, abból semmi sem igaz.

Szerinte 5-6 éve valóban kiszolgáltatottá tette volna a munkavállalókat a törvény, jelenleg azonban a dolgozók megtartására törekednek a munkaadók, mivel 800 ezerrel többen dolgoznak, mint nyolc évvel ezelőtt.

Azon kívánnak
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:46
Átadták a Mátravasút több mint négyszázmillió forintból megújult szakaszát
milliárd forinttal támogatja - tette hozzá.

Emellett az a közel 20 milliárd forint is jó helyre került, amelyet az elmúlt időszakban az aktív turizmus fellendítését szolgáló erdészeti közjóléti funkciók fejlesztésére fordított a kabinet az adófizetők pénzéből - mondta.

Megjegyezte: a magyar erdésztársadalom pillanatnyilag a legaktívabb és leghasznosabb természetvédő szakapparátus: pontosan tudják, mi a természet és a társadalom érdeke és e kettő miként ötvözhető a legeredményesebben.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos köszöntőjében méltatva az Egererdő Zrt. munkáját arról beszélt: a kisvasút-felújítási program nyolc projektjének első elkészült beruházása a Mátravasút Gyöngyös-Gyöngyössolymos-Szalajka-ház közötti szárnyvonal rekonstrukciója, amely 445 millió forintba került. Jelezte: a vasúti pálya rendbetétele mellett ebből az összegből egy kerékpárszervíz-pont is létesült a szakaszon.

A tervezett mátrai turisztikai fejlesztések között a kormánybiztos egy
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:40
Révész: 150 milliárdból fejlesztik a kerékpárutakat 4 év alatt
Révész Máriusz hatalmasnak nevezte az összeget, azonban felhívta arra a figyelmet, nem mindegy, hogyan költik el a pénzt.

Korábban a vidéki kerékpározásról mindössze annyi adat volt, amennyit a kiskörei gátőrök striguláztak, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve elrendeltek egy nagy kézi forgalomszámlálást a biciklistákról, valamint 19 helyen gépi berendezést telepítettek - mondta.

Az eredmények azt mutatják, hogy Magyarországon európai összehasonlításban nagyon sokan bringáznak, ugyanakkor az egyes megyékben akár négyszeres is lehet az eltérés a kerékpárosok számában. A kormánybiztos elmondta, hogy a gépi mérést magyar cég végzi, és jövőre további 32 berendezést telepítenének.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy 4275 mérési óra alatt 202 539 bringás áthaladását jegyezték fel.

A gépi mérés megkülönbözteti a haladási irányokat és a kerékpárosokat a gyalogosoktól, valamint az időjárási adatokat is tárolja. Az
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 17:03
Budapest Maraton - Új helyszínen és új útvonalon lesz a verseny
Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy 21 év után hagyják el a Városligetet, a Liget projekt munkálatai miatt. A rajt és a cél ezúttal az ELTE lágymányosi campusánál lesz. Hozzátette: az M3-as metró felújítása miatt módosították az útvonalat is, amely a Duna két partján vezet, keresztül az Alagúton és a Margitszigeten. Hangsúlyozta, ez az útvonal is Európa egyik legszebbje és leglátványosabbja marad.

A tavalyi rekordot jelentő 32 ezer induló után idén is 30 ezer nevezőt várnak a kétnapos sporteseményre. Kocsis Árpád úgy fogalmazott, a régióban nincs és a kontinensen sem sok az ilyen nagyságú szabadidős sportesemény. Október 6-án, szombaton a családi távokat rendezik meg 10 órai kezdettel, másnap 9 órakor rajtol a maraton - amely országos bajnokság is egyben -, 9.40-kor pedig a 30 kilométeres verseny. Újdonság, hogy idén minden célba érkező érmet kap. A nevezők közel 40 százaléka vidéki, és az összes futó 44 százaléka nő.

Menczer
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 11:13
Prima cercetare cuprinzătoare maghiară despre folosirea bicicletelor
patruzeci de locuri.

Áron Halász, purtătorul de cuvânt al Clubul Ungar de Ciclism a comunicat: 17% dintre maghiari circulă în primul rând cu bicicleta, cel mai frecvent scop al acestor deplasări fiind cumpărăturile. Proporţia la nivel naţional a persoanelor care folosesc măcar ocazional bicicleta este de 70%. Numărul persoanelor care circulă cu bicicleta ar spori considerabil, dacă aceste mijloace ar putea fi lăsate în condiţii de siguranţă în staţiile de transport în comun - a subliniat el.

Máriusz Révész, însărcinatul guvernamental pentru mişcare fizică a explicat că, o parte însemnată a populaţiei Ungariei, aproximativ 80%, se dă zilnic cu bicicleta. În privinţa proporţiei persoanelor care circulă în primul rând cu bicicleta, Ungaria este pe locul trei după Danemarca şi Olanda - a precizat politicianul.

Deplasarea cu bicicleta caracterizează mai ales localităţile mici; în oraşele mari oamenii consideră ca foarte important să existe o infrastructură adecvată. Máriusz Révész a atras atenţia
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:32
Először készült átfogó kutatás a magyarok kerékpározási szokásairól
Európai Mobilitási Hét keretében több mint negyven helyszínen megtartott országos bringásreggeli egyik sátránál számoltak be Budapesten csütörtökön.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője közölte: a magyarok 17 százaléka közlekedik elsősorban biciklivel, és a leggyakoribb cél a vásárlás. Országosan 70 százalék teker valamilyen gyakorisággal. Sokat lendítene a bringával járók számán, ha biztonságosan le lehetne zárni az eszközöket a tömegközlekedési megállóhelyeken - emelte ki.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: azzal szembesültek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő adat a témában. A vidéki kerékpárosok számáról csupán Kisköréről voltak információk, ahol a gátőrök strigulázzák az áthaladókat - jelezte, hozzátéve: ezért rendeltek meg egy nagy mintájú, részletes kutatást, amelyhez hasonlóra még nem volt példa. Számlálókat is elhelyeztek szerte az országban.

Közölte, hogy a lakosság jelentős része, nagyjából egyötöde biciklizik naponta. Dánia és
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:02
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
Moha-Pláza ásza.jpg
agica2004
2018. március 25. vasárnap, 15:19
Szökőkút Plaza de la Virg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:42
Szökőkút-Plaza del Ayunta
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:39
Szeged-Plaza este.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 22:08
Marci a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:19
a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:17
Szeged Plaza-csokiünnep.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:20
Szeged-Pláza.png
agica2004
2014. március 13. csütörtök, 15:44
21-A CITIC Pláza, Gungzho
farkas1945
2013. szeptember 17. kedd, 10:56
Radburn Plaza.jpg
szicu
2013. március 12. kedd, 23:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.