Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:10 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elkészült Ferenc pápa csíksomlyói miseruhája
......................................


Május 19-én végezték az utolsó simításokat azon a miseruhán, amelyet Ferenc pápa a június 1-jei csíksomlyói szentmisén fog viselni. A liturgikus öltözetet tervező és kivitelező művész, a szatmári Sabău-Trifu Cristina elmondta: az eredeti tervet követve a miseruha hátoldalán látható a romániai pápalátogatás logója a magyar nyelvű mottóval, elöl pedig a csíksomlyói kegyszobor és kegytemplom ábrázolása. Ezeket a jelképeket egységes látvány- és színvilágban kapcsolta össze a művész, aki a díszítést saját kezűleg készítette, selyem- és aranyszálat, nemes, finom, színes kelméket ötvözve, így a fehér alapra egy meleg tónusú kompozíciót készített, amelyben a sárga, barna, bordó és piros árnyalatok dominálnak, kombinálódnak. Benne van a harmónia és a melegség, a béke, amit a pápa hoz és sugároz a világnak, és a virágok mellett néhány tövismotívum is helyet kapott a bordó »zónában«, hiszen nem felejthetjük, nem hagyhatjuk ki és nem is tudjuk meg nem történtté tenni a szenvedést, amelyen a Csíksomlyón ünneplő nép is átment éppen hitéért vállalva az áldozatot és megpróbáltatást. Az infulán [püspöki süveg - a szerk.] a miseruha szín- és formavilága ismétlődik, ott a sárgásabb árnyalatok nagyobb teret kaptak" - fejtette ki Sabău-Trifu Cristina. A miseruhát a művész szatmári műhelyéből a látogatást megelőző héten szállítják át Csíksomlyóra.

Forrás és fotó: Romkat.ro
Magyar Kurír
maroka, 2019. május 20. hétfő, 23:50
Címkék: Elkészült Ferenc, Sabău-Trifu Cristina, Magyar Kurír, utolsó simításokat, június 1-jei, liturgikus öltözetet,
Kommentek
Füleky Zsolt: a helyi és a nemzeti érdekek összehangolása a cél az építészetben
A 24. Országos Főépítészeti Konferenciát záró sajtótájékoztatón Füleky Zsolt közölte: a 2016-ban hatályba lépett, településkép védelméről szóló törvény nyomán elkészültek a településképi arculati kézikönyvek a települések többségében, melyeket egy október elején rendezendő budapesti konferencián mutatnak majd be.

Hozzátette: a törvény fontos, új eleme, hogy nem szankcionálva, hanem jó példát mutatva szabályozza az építkezést.

Kifejtette: fontos a nemzeti és helyi elképzelések mellett a természetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva fejleszteni a településeket.

Salamin Ferenc, a Magyar Főépítészek-Országos Főépítészi Kollégium Egyesület elnöke elmondta, hogy az Országos Főépítészeti Konferenciát minden évben más városban rendezik meg, azzal a szándékkal, hogy a résztvevők ízelítőt kapjanak egymás tapasztalataiból, illetve gyakorlati példákon keresztül ismerkedhessenek meg az elért eredményekkel.

Salamin Ferenc fontosnak nevezte, hogy az elmúlt 15 évben született társadalmi
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 16:51
Elkészült a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Ház Esztergomban
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a hely megáldása előtt az MTI-nek elmondta, a főépületben kapott helyet a cigány missziós központ. A Boldog Ceferino Intézetben 200 roma közmunkában való részvételét szervezik, valamint képzéseket és iskolára felkészítő családi napközit tartanak.

Az épület felső részében lelkigyakorlatos házat alakítottak ki, ahol 35-en szállhatnak meg. A központban egy helyi vállalkozó romákat képez konyhai kisegítő munkára, majd állást biztosít számukra a tanfolyam elvégzése után.

A leromlott állapotú ingatlan felújítása 320 millió forintba került, a munkálatokat a magyar állam támogatta. Itt kapott helyet a Szent Erzsébet Karitász Központ esztergom-bajóti régiós szervezete is.

Ferenczy Éva szolgálatvezető tájékoztatása szerint 30 kisebb településen és négy városban segítik a rászorulókat, az önkormányzattal és a szociális szolgálatokkal együttműködve. A szervezetben 180 önkéntes munkatárs dolgozik.

A volt szegényház része egy kápolna, melyet 2017-ben
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 18:32
Liget Budapest - Hamarosan megnyílik a Városliget legrégibb épülete
létrejövő új kulturális negyednek.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a részletekről elmondta, hogy a tesztüzemre való felkészítés mellett jelenleg építik a különleges Zsolnay-díszkutat a kertben és installálják a kiállítást az őszi nyitásra.

A ház homlokzatán több tucat restaurátor munkája nyomán újultak meg a gazdag Zsolnay-díszítések, az épületben elbontották az utólagos toldásokat, visszaállítva az eredeti térszerkezetet. Elkészült az új tetőzet is, amely az épület két szárnya fölött hatalmas üvegfelületeket kapott, így természetes fény is bevilágítja a belső tereket. Az épület főbejárata visszakerült az eredeti, Hermina út felé néző oldalra - mondta el Gyorgyevics Benedek.

Hangsúlyozta, hogy minden részletre kiterjedő restaurátori terv készült annak érdekében, hogy a ház homlokzatának patinás, színes-mázas díszítéseit az eredeti, több mint 130 éves állapotoknak megfelelően állítsák helyre. A munkálatok egyik legfontosabb
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:02
Elkészült a halfogyasztást ösztönző "Kapj rá!" mobil alkalmazás
Az applikáció letöltői különböző feladatokat oldhatnak meg, halakkal és halételekkel kapcsolatos kérdéseket fejthetnek meg, az érdekességek rovatban számos információt tudhatnak meg a halakról, a halételek elkészítési módjairól, illetve receptvideókat is nézhetnek. A játékmezőn végighaladó, legtöbb pontot gyűjtő játékosok nyereményjátékban vehetnek részt, a győztesek hal tematikájú élményfőzésre nyernek belépőt.

Az applikáció elkészültével újabb eszköz áll a 2023-ig tartó, halfogyasztást ösztönző kampány szolgálatába, az alkalmazás bármelyik okostelefonra letölthető - idézi a közlemény Ondré Pétert, az Agrármarketing Centrum ügyvezetőjét, aki szerint az új, digitális fejlesztéssel további célcsoportokat hódíthat meg a kampány, amely az egészségtudatos, minden korosztály számára előnyös halfogyasztást népszerűsíti.

A "Kapj rá!" 200 négyzetméteres standdal lesz jelen a közelgő 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) 2019. szeptember 26-29. között Budapesten, a
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 15:21
Elkészült az első húsz hazai gyártású IC+ kocsi
Homolya Róbert elmondta: augusztusban elkezdődhet további hetven, belföldi forgalomra tervezett IC+ összeszerelése, amihez a saját forrás mellett kormányzati költségtérítést is kap a vasúttársaság.

Közölte, a több mint ötven százalékos hazai beszállítói aránnyal épülő új flotta nemcsak modern, dizájnos, hanem praktikus, kényelmes, ráadásul a kocsik egy része családbarát és akadálymentesített is lesz. A prémiumszolgáltatásra vagy csendre, nyugalomra vágyók igényeihez alkalmazkodó fülkék is lesznek az első osztályon - tette hozzá.

Az IC+ kocsik számát évről évre növelve lehetőség lesz az IC-hálózat kiterjesztésére, így további területek vonhatók be a minőségi vasúti szolgáltatásba - mondta Homolya Róbert. A beruházások és a beszerzések akár évi ötven IC+ jármű gyártását is lehetővé teszik. Kiemelt cél, hogy a gyártásban a magyar beszállítók a lehető legnagyobb arányban vállalhassanak szerepet - hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy az IC+ kocsik gyártása jelentős munkahelyteremtő hatással bír:
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 13:45
Szép napot mindenkinek!
Lőrinc, és még egy-két tucat régi és új erkölcsileg mindenképpen nulla értékkel bíró garázda, mezei köztörvényes bűnöző...senki sem az utcáról esett be, minden tolvaj az Ön személyes barátja, vagy családtagja.
Az európai közösség által nyújtott támogatásokat csont nélkül az Ön baráti köre nyerte meg, ( mivel nem is pályázhatott rendszerint senki más) amivel alapos pusztítást végzett több okból is. Egyrészt a pályázatok nagy része fiktív, nem valós felhasználást takar, másrészt ami esetleg tényleg elkészült belőle, az is csapnivaló... a bekerülési érték többszöröséért sz@rt állítottak elő, hiszen hozzá nem értő becstelen mutyimanók kezébe került a pénz, így az ott is maradt.
Ön nincstelen, képzetlen, tanulatlan, senkikből milliárdos csalókat varázsolt a társadalmat megtévesztő hatalomra jutása után.
Ön becsapta ezt az országot, Ön hazudott az embereknek, Önnek esze ágában sincs bárkin is segíteni, az Ön szociális érzékenysége még megszületése előtt elveszett a becsületes emberi normákkal
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 12:02
Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél
szegedi sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat jelentős forrásokat fordít turizmusfejlesztésre. Már zajlik a szintén a Tisza partján álló Móra Ferenc Múzeum központi épülete és a vár rekonstrukciója, valamint a Belvárosi mozi felújítása. Hozzátette: emellett előkészítik a Stefánia és a Móra park zöldfelületeinek megújítását is.

A Partfürdőn folyó munkálatok hosszú távú célja, hogy az egyedülálló adottságokkal rendelkező terület a Tisza-túrák végállomása legyen - mondta a politikus.

Már elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, 300 méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővíti a terület villamosenergia-ellátását is. Augusztusban a Partfürdőn a kajak-kenu világbajnokság idején szurkolói kempinget alakítanak ki, emellett folyik több üdülő felújítása- közölte az alpolgármester.

Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 10:51
Az Etele térig jár az 1-es villamos
véve - sikerült pótolni, az Etele út mentén telepített fák és cserjék átmérője eléri az eltávolított mennyiség másfélszeresét.

Hozzávetőleg félezer új fát és 11 ezer cserjét telepítettek, fenntartásukról a felújítás kivitelezője gondoskodik három éven keresztül. Azokat a fákat, amelyek esetében megoldható volt, a kerületen belül más helyre ültették át - közölte. Kitért arra is, hogy a térségben további fejlesztések is történtek: a villamosvonal meghosszabbításával egyidejűleg, azt kiegészítve elkészült a Fehérvári út felújítása, valamint nemrég adták át a Budafoki villamoskocsiszínt is.

Tarlós István azt mondta, hogy az új CAF villamosok az 1-es villamos vonalára 2019 szeptember - december között érkeznek majd.A villamosvonal meghosszabbításának eredményeként az Etele úton várhatóan csökken a légszennyezés, valamint a zajterhelés is. A közösségi közlekedésre váltó utasoknak köszönhetően a város egészén csökken a személyautók száma, ezzel párhuzamosan a légszennyezettség, a közlekedésre felhasznált
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 16:52
Képek, videók
elkeszult-wolf-kati-uj -da
charlotteani
2016. augusztus 13. szombat, 20:41
elkészült a konyha
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:16
elkészült az asztal
orban47
2015. október 11. vasárnap, 15:30
Elkészült a sütemény
1951anna
2013. március 31. vasárnap, 15:35
az elkészült sószobánk
orban47
2013. február 21. csütörtök, 11:34
Elkészült a mellény!
margo1958
2013. február 10. vasárnap, 09:19
elkészült sószobánkban
orban47
2013. január 27. vasárnap, 20:49
Elkészült a Zacher tortám
basikele
2012. december 26. szerda, 15:34
4. elkészült PIZZA.jpg
dnemethk
2012. október 27. szombat, 00:58
elkészült a finom ebéd
csilla663
2012. október 08. hétfő, 19:47
elkészült.jpg
borcsimama
2012. szeptember 12. szerda, 07:01
Elkészült a mózeskosár
borcsamama
2012. május 11. péntek, 13:50
csíksomlyói szűzanya0903.
maroka
2019. szeptember 03. kedd, 22:09
csíksomlyói szűzanya.jpg
maroka
2019. június 08. szombat, 16:19
csiksomlyói szűzanya0305.
maroka
2019. március 05. kedd, 15:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.