Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:18 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ünnepeljünk a Katona József Színházzal!
Légi fotózás, mécsesgyújtással egybekötött múltidézés, színházi vetélkedő - ezekkel a különleges programokkal várja a látogatókat a 120 éves Katona József Színház igazgatósága és társulata október 14-én.1896. október 14-én avatták fel Kecskemét város színházát, a mai Katona József Színházat. Az intézmény 120 éves fennállásának tiszteletére többféle programmal is készülnek a szervezők.

Délelőtt 11 órakor "Töltsük be együtt a teret!" mottóval közös légi fotózásra invitál mindenkit a társulat. Mivel ez egy születésnapi fotó, természetesen a 120-as szám is helyet kap majd a felvételen, méghozzá nem is akárhogyan... De ez legyen meglepetés! A drónos fotózásra szeretettel várnak mindenkit, kicsit és nagyot egyaránt.

17 órakor az évforduló alkalmából meghirdetett színháztörténeti vetélkedő döntőjén mérhetik össze tudásukat a diákcsapatok, ez az esemény szintén nyitott az érdeklődők számára.
19 órakor pedig ünnepi megemlékezésre kerül sor: az épület megkoszorúzása után a társulat tagjai felidézik az elmúlt 120 év legemlékezetesebb pillanatait, majd a születésnap alkalmából mécseseket gyújtanak. Az ünnepséget a színház főbejárata előtti téren rendezik meg.
vicus54, 2016. október 13. csütörtök, 20:24
Címkék: Katona József Színházzal, Katona József Színház, Katona József Színházat, különleges programokkal, születésnapi fotó, 120-as szám,
Kommentek
Tizenkilencedik évadát kezdi augusztus végén a Pintér Béla és Társulata
Október elején vendégjátékra készül a társulat: a Titkaink című darabot mutatják be Görögország második legnagyobb városában, Thesszalonikiben - olvasható a Pintér Béla és Társulata MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Kaisers TV, Ungarn és a Tündöklő Középszer című előadásaik a 2017/2018-as évadtól kezdve új helyszínen, az Átrium Színházban láthatók. Ugyanitt tekinthető meg a színházi nyelvet megújító, 15 éve töretlen sikerrel futó, több mint 300 előadást megért Parasztopera. Itt újítják fel és tűzik újra műsorra A Sehova Kapuja című produkciót is. A színházi évad azonban már augusztusban 28-án megkezdődik a Szkéné Színházban a Fácántánc című előadással.

A közlemény szerint, mivel Szamosi Zsófia színésznő anyai örömök elé néz, a most kezdődő évadban szerepeit a Titkaink és a Tündöklő Középszer című előadásban Pető Kata, a Kaisers TV, Ungarn című produkcióban pedig Parti Nóra veszik át. A további előadásokat, amelyekben játszik, a tervek szerint az évad végén tűzik újra
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 09:21
Kezdődik a Mórahalmi Nyár programsorozata
Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a rendezvényeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, Mórahalom élményeket, színes és változatos kulturális programokat kínál az ideérkezőknek.

A nyitókoncertet a Kecskeméti Katona József Színház június 30-i vendégjátéka követi a Futó-Dobó Lovasközpontban. A Tiéd a világ című szabadtéri előadáson a legendás Illés együttes dalai csendülnek föl. Július első hétvégéjén fúvószenekari találkozónak ad otthont Mórahalom, az ezer férőhelyes fedett lovardában pedig Boban Markovics és zenekara koncertezik.

A Homokháti Sokadalom és a Dél-alföldi Rétesfesztivál állandó eleme a kisváros rendezvénykínálatának, melyen koncertek, gyermek- és gasztronómiai programok várják a látogatókat.

Július közepén a Somnakaj című roma musical szerepel a műsoron, olyan népszerű művészek közreműködésével mint Szakcsi Lakatos Béla, Falusi Mariann, Oláh Gergő vagy Papadimitriu Athina.

Mórahalmon 2015-ben indult el a Patkó Lovas Színház programja. A Nemzeti Lovas
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 14:53
Boban Markovics és zenekara is fellép a Mórahalmi Nyáron
A rendezvényeket bemutató sajtótájékoztatón a politikus elmondta, tavaly a Mórahalmi Nyár 50 ezer látogatót vonzott a kisvárosba.

A hatezer lakosú homokháti településen tavaly 110 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ezzel Mórahalom a Dél-Alföldön - Gyula és Szeged után - a harmadik legnépszerűbb célpont volt. 2016-ban a Mórahalmi Erzsébet Fürdő vendégforgalma elérte az 500 ezer főt - tudatta a polgármester.

Nógrádi Zoltán elmondta, jövőre tovább bővül a vendégeket vonzó intézmények száma. 2017 második felében elkezdődik a Balkán kulturális, gasztronómia hagyományait bemutató szerb központ építése. Ezzel párhuzamosan a határ vajdasági oldalán, Palicson magyar kulturális központot alakítanak ki.

A programok közül a polgármester kiemelte a kecskeméti Katona József Színház június 30-i vendégjátékát a Futó-Dobó Lovasközpontban. A szabadtéri előadáson Tiéd a világ címmel a legendás Illés együttest megidéző előadást láthat a közönség. Az ezer férőhelyes fedett lovardában július 1-jén
velemenyezd, 2017. március 01. szerda, 10:51
Rétvári: folyamatosan emelkedik a színházlátogatók száma Magyarországon
is a nagy nézőszámmal kecsegtető zenés produkciók szállították a legtöbb nézőt, prózai produkciókkal is szép közönségsikereket lehetett aratni - hangoztatta Rétvári Bence.

Kitért arra is, hogy országosan a közönség több mint negyede (28 százaléka) bérletesként jár színházba. Közlése szerint bérlet- és jegyvásárlásra a magyarok tavaly 4,5 milliárd forinttal többet költöttek, mint egy évvel korábban.

Hozzátette: míg 1990-ben országosan 43 színház volt, addig 2010-ben 143, 2015-ben pedig 170 színházzal büszkélkedhetett az ország.

Míg 1990-ben 12 ezer, 2010-ben pedig 19 ezer színielőadást tekinthettek meg a nézők, 2015-ben már 26 ezer előadásra válthattak jegyet az érdeklődők.

Rétvári Bence értékelése szerint a nézőszám emelkedésére jó hatással voltak olyan kormányzati intézkedések, mint például a vállalkozások által igénybe vett és az előadó-művészeti szervezetek részére eljuttatott társaságiadó-kedvezmények, amelyek 2015-ben meghaladták a 22 milliárd forintot.

Az elért eredményekhez
velemenyezd, 2016. október 25. kedd, 09:01
Kvártélyházi nyár - ZAKO fesztivál és a Csárdáskirálynő Zalaegerszegen
Az első nyári színházi fesztivált tíz évvel ezelőtt rendezték meg Zalaegerszeg belvárosában, a Kvártélyház udvarán - idézte fel Balaicz Zoltán polgármester a programokról tartott keddi sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a teltházas előadások azt igazolták, hogy jó kezdeményezés volt a nyári színházi estek helyszínéül a 18. században emelt Kvártélyház udvarát választani.

A ZAKO nyitóelőadása a M/ámor, vagy amit akartok című zenés színmű lesz július 1-jén. Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának cselekményét Dancser Ildikó mai, magyar környezetbe helyezte - mondta Gáspár Anna, a fesztivált szervező Manna Egyesület elnöke. Kitért arra is, hogy az előadások kiválasztásánál arra törekedtek, hogy vidám, derűs, könnyed darabokat hozzanak Zalaegerszegre, de műsorban megtalálhatók a komolyabb témájú előadások is.

A Katona József Színház a Cosi fan tutte című izgalmas operabeavató előadással érkezik Zalaegerszegre. A fesztivál vendége lesz a lendvai Bánffy Társulat is, amely Göncz László Olvadó
velemenyezd, 2016. június 14. kedd, 16:02
Tizenegy bemutatót tervez a Nemzeti Színház a jövő évadban
A színház szerdai sajtótájékoztatóján az igazgató - aki a jövő évad négy előadását rendezi - elmondta: a költői színház eszményképe mentén működnek továbbra is, szeretnének nagy szenvedélyeket, emberi érzéseket ábrázolni és újra színpadra állítani a hősöket. Mint mondta, a bemutatók fele ősbemutató. "Ez egy nagyon bátor évad" - jegyezte meg.

Kiemelte: szoros együttműködés alakul ki az Eugenio Barba vezette Odin Színházzal, amely meghívta a társulatot Holstebróba, ahol a János vitéz című előadást játsszák több alkalommal szeptember végén, le is fordítják dán nyelvre a művet. Az Odin Színház következő bemutatóját a Nemzeti Színházban tartja októberben.

A nagyszínpadon október 7-én Valerij Fokin, a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház vezetője rendezésében A krokodilus címmel Dosztojevszkij-művet mutatnak be. A próbák már megkezdődtek és júniusban is zajlanak.

Szintén megkezdték már a munkát az 1956-os forradalom évfordulójára készülő Tóth Ilona című előadással. A rendező hozzátette: a
velemenyezd, 2016. május 04. szerda, 15:32
MITEM - Toni Servillo: Kelet-Európában a színházba járás még mindig rítus és szükséglet
még mindig a színház fővárosának lehet minősíteni, ahol elég, ha az ember körülnéz ahhoz, hogy színészetet tanuljon. Magam is sokat tanultam így, és persze a játszás közben. Persze ezt a színházi főváros címet ma már másként kell érteni, mint a 18. században, amikor II. Katalin Nápolyból hívott zenészeket, színészeket Moszkvába és Szentpétervárra" - mondta.

Felidézte Paolo Sorrentino olasz rendezővel, forgatókönyvíróval való megismerkedését is.

"Színháztársulatom, a Teatri Uniti nemcsak színházzal, hanem mozifilmekkel is foglalkozik, így esett, hogy társproducerként részben mi készítettük el Sorrentino egyik első filmjét, A felesleges embert, amelyben már játszottam is. Még nagyon fiatal volt, és ott járkált az irodáinkban, állandóan hozta magával az újabb és újabb forgatókönyveit. Ezeket én persze nem olvastam el, mert akkoriban nagyon sokat dolgoztam Moliere A mizantrópján. Végül miután többen azt mondták nekem, ha nem olvasod el te, más megelőz, vettem a fáradságot és belenéztem. Így született
velemenyezd, 2015. április 22. szerda, 20:41
Képek, videók
Katona József Színház
azenujsagom
2013. október 06. vasárnap, 06:48
Katona József szinház elö
csalogany13
2012. május 30. szerda, 22:40
Bp,Katona József Színház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:14
Katona József Színház...
caris11935
2009. július 12. vasárnap, 09:38
Katona József szinház
ksmama
2008. május 11. vasárnap, 14:00
Ünnepeljünk
dandej
2018. április 07. szombat, 20:08
Unnepeljunk
borigit
2017. január 25. szerda, 06:40
boo ünnepeljünk.jpg
agica2004
2014. december 12. péntek, 13:42
Ünnepeljünk.jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:04
ünnepeljünk.jpg
agica2004
2013. november 05. kedd, 13:51
ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT.jpg
marika6668
2012. augusztus 19. vasárnap, 23:13
unnepeljunk.jpg
tereza54
2010. június 04. péntek, 20:20
ünnepeljünk
tereza54
2010. március 17. szerda, 17:24
ünnepeljünk
biharijudit
2008. december 23. kedd, 09:08
Unnepeljunk.jpg
sunike50
2007. március 20. kedd, 16:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.