Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 11:06 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Utánpótlás Eb-selejtezők: erős ellenfelek a hazai U17-es elitkörös tornán
A tornát március 25. és 31. között bonyolítják le. A nyolc csoportból az első helyezettek mellett a hét legjobb csoportmásodik biztosítja helyét az észtországi kontinensviadalon.

Az eggyel fiatalabb, 2004-es korosztály jövő novemberben a svájci, a fehérorosz és a luxemburgi válogatottal mérkőzik meg az Eb-selejtezőben, a tornának Luxemburg ad otthont.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a csapatokat Dárdai Pál középső fia, a német korosztályos-válogatott Dárdai Márton húzta ki az európai szövetség (UEFA) svájci székhelyén, Nyonban tartott keddi sorsoláson.

A 2021-es U19-es Európa-bajnokság selejtezőjében az idén U17-es világbajnokságon járó 2002-es korosztály lesz érdekelt jövő októberben. A magyar válogatott Norvégiában játssza mérkőzéseit, ellenfele a házigazda mellett az izlandi és az andorrai csapat lesz.

Az U19-esek Eb-selejtezőjét a következő idényben rendezik meg utoljára az eddig megszokott formában, a 2022-es Eb-re márúj kvalifikációs rendszer végén jutnak ki a csapatok. Ez a Nemzetek Ligája lebonyolításához hasonlít: három ligában küzdenek majd egymással a válogatottak - a ligák beosztása az UEFA-együttható alapján alakult ki -, az A liga válogatottjai négy, a B liga válogatottjai három, a C liga válogatottjai két minitornán vesznek részt.

Az egyes tornák végén a B és C liga csoportjainak első helyezettjei feljutnak az eggyel magasabb szintre, míg az A és a B liga csoportutolsói kiesnek az eggyel alacsonyabb szintre. A negyedik minitorna végén az A liga legjobb csapatai biztosítják helyüket az Európa-bajnokságon, az öt csoportgyőztes és a két legjobb második csatlakozik a rendező Szlovákiához.

Az A ligában 20 csapat szerepel öt négyes csoportban, a B ligában 16 négy négyes csoportban, a többiek a C ligában kezdik meg a selejtezőket.

A magyar válogatott - a jelenleg az U17-es elitkörben érdekelt 2003-as korosztály - jövő ősszel a B ligában kezdi meg szereplését a másfél évig tartó sorozatban. A jövő novemberi csoportkörben Románia, Ciprus és Izland lesz az ellenfél, a tornának Ciprus ad otthont.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 18:42
Címkék: Utánpótlás Eb-selejtezők, Magyar Labdarúgó Szövetség, Dárdai Pál, Dárdai Márton, U19-es Európa-bajnokság, U19-esek Eb-selejtezőjét,
Kommentek
Női kosárlabda Eb - Iványi Dalma: nem változtak az álmaink
A 134-szeres válogatott klasszis, aki Székely Norbert kapitány szakmai stábjában dolgozik, a nemzeti csapat nisi szálláshelyén nyilatkozott az MTI-nek.

"Az Eb előtt sokat beszélgettünk a csapattal, ki kellett mondani célokat, és akkor mindenki azt mondta, hogy szeretné megszerezni az olimpiai kvalifikációt érő első hat hely valamelyikét. Ez az álom azóta is változatlan, a megvalósításához pedig lépésről lépésre kell haladni. Remélem, hogy egyre erősebbek leszünk a mögöttünk felgyűlő pozitív tapasztalatoktól. Ezek közé tartozik az, hogy két erős csapatot győztünk le Nisben, amelyek teljesen más kosárlabdát játszottak. Mi azonban mindig tudtunk újítani, és az ellenfélnél színesebben játszani" - elemezte a történteket a tízszeres bajnok irányító.

A magyar kosárlabda halhatatlanjai közé beválasztott ex-játékos kifejtette, sok minden kellett ahhoz, hogy Magyarország 18 év után újra Eb-negyeddöntőt játsszon. Elmondása szerint hosszú folyamat és szisztematikus munka eredménye ez a siker, remek stáb
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 14:12
Bemutatták a röplabda-válogatottak szövetségi kapitányait
Az MRSZ honlapjának beszámolója szerint Kovács Ferenc elnök úgy fogalmazott, szeretnék, ha a röplabdázás elmúlt években tapasztalt felfelé ívelő tendenciája a továbbiakban sem törne meg, ezért is választottak két komoly és ambiciózus szakembert.

"Az elmúlt években több utánpótlás Európa-bajnokságot rendeztünk, s jövőre a felnőtt női Eb-n is társrendezők leszünk. Ennek a tesztversenye pedig az idei női Európa Liga négyes döntője lesz" - mondta az elnök, utalva a következő két évben rendezendő magyarországi megméretésekre.

A belga Jan De Brandt egy éves kihagyás után tér vissza a női válogatott kispadjára, amellyel két Eb-részvételt is kiharcolt, 2015-ben pedig megnyerte az Európa Ligát és sikerrel szerepelt az Európa-bajnokságon is.

"Örülök, hogy újra Magyarországon dolgozhatok, és bízom benne, hogy ezúttal is eredményes idényt sikerül majd zárnunk" - jelentette ki a belga szakember. Hozzátette, idén szeretne a csapattal eljutni az Európa Liga fináléjába, jövőre pedig az Európa-bajnokságon
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 15:52
Közös logó és arculat a székesfehérvári kézi- és kosárlabdaklubnál
a szezonkezdeteket és bíznak a sikeres nemzetközi és hazai szereplésben. Örömének adott hangot amiatt, hogy a két klubvezetés gondolt a közös logóra, mert így még inkább előtérbe helyezik Székesfehérvárt, amely sokat áldoz a klubokra.

Balássi Imre bejelentette még, hogy a két klub - országosan egyedülálló módon - közösen hoz létre metodikai centrumot egy helyi szállodában. A TAO-támogatásból, mintegy 70 millió forintból létrejövő, diagnosztikai és mozgásterápiás centrumot a klubok közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolója használja majd.

Székely Norbert, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének utánpótlás koordinátora közölte, hogy a gépek folyamatosan érkeznek a metodikai központba. Úgy vélte, azért hasznos a létesítmény, mert ma már nem az az eredményesebb csapat, amelyik sokat edz, hanem amelyik gyorsabban tud regenerálódni.

Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője a szombati EHF-kupa mérkőzéssel kapcsolatban jelezte: nem vár rájuk könnyű párharc, mivel a nyolc válogatott játékost
velemenyezd, 2016. szeptember 07. szerda, 14:11
Csányi: megnőtt a magyar futball presztízse
számolt be Csányi Sándor az MLSZ nézőcsalogató akciójáról. "A klubok elsődleges feladata, hogy ezt a hangulatot felhasználva a szurkolókat becsalogassák a stadionokba. Persze egyszer be lehet, de ott aztán jó színvonalú meccset kell látniuk, ez pedig az edzők feladata".

Csányi a pénzelosztást illetően megerősítette Gudra Tamásnak, az MLSZ gazdasági igazgatójának korábbi nyilatkozatát, miszerint az Eb-szereplésért járó 11,5 millió euró nagyjából egyharmadát, azaz körülbelül egymilliárd forintot az utánpótlás-fejlesztésre fordítja az MLSZ. Egyrészt a regionális központok kialakítására szánják ezt az összeget, illetve a legkisebb klubokat is forráshoz juttatják, hogy megfelelő infrastruktúra és felszerelés álljon rendelkezésükre, s szakképzett edzőket foglalkoztathassanak.

Az MLSZ-elnök úgy vélte, infrastruktúra tekintetében előbbre járnak, mivel az elmúlt időben erre ment a legtöbb pénz. Ugyanakkor kevésbé elégedett az edzők és elsősorban a 14 év alatti gyermekekkel foglalkozó edzők szakmai
velemenyezd, 2016. július 16. szombat, 20:23
Magyar válogatott - Dárdai csak a jelenlegi feladataival foglalkozik
A szakvezető hétfőn videókonferenciát tartott a magyar sajtó számára, melyen elmondta, jelen pillanatban az a feladata, hogy a Hertha ne essen ki, s a hétvégi Freiburg elleni hazai összecsapásra megfelelően felkészítse csapatát. Jelezte, hogy a válogatott következő két tétmeccsét biztosan nem befolyásolja berlini munkája, mellyel kapcsolatban ismét hangsúlyozta, hogy több szabadideje van mellette, mint amennyi az utánpótlásnál volt.

Hangsúlyozta, hogy nem tekint hosszú távra előre és nem is akar ezzel foglalkozni. Annyit jegyzett csak meg, tudomása szerint az Eb-selejtezők végéig szól az MLSZ és a Hertha megállapodása, hogy utána mi lesz, nem tudja megjósolni. Kifejtette, hogy a nyáron kiváló helyzetből lehetne átgondolni a folytatást, ha a válogatottal jól sikerülne a görögök és a finnek elleni két tétmeccs, a csapat négy pontot szerezne, és a Herthával is teljesítené a kitűzött célokat.

A kettős feladattal kapcsolatban azt emelte ki, hogy mindkét helyen kiváló csapattal dolgozik együtt, így
velemenyezd, 2015. február 09. hétfő, 13:01
Stefan Svitek lehet a női kosárválogatott szövetségi kapitánya
irányítása alatt az Eb-részvételünk, egy-két pont hiányzott a meccseken, és többen megsérültek" - emelte ki Szalay Ferenc, hozzátéve: az élvonalbeli klubok szerepet vállalnak a válogatott játékosok felkészítésében, és a nemzeti csapatnál várhatóan hat-hét hét jut majd az Eb előtti összetartásra.

Az MKOSZ december 31-én jelentette be, hogy Farkas Sándor már csak női szakágvezetőként dolgozik tovább, szövetségi kapitánynak pedig másik trénert nevez ki. Ennek kapcsán a szövetség vezetője kifejtette, az utánpótlás-válogatottak sikerei miatt volt szükség arra, hogy egy teljes státuszú kapitány felkéréséről határozzanak.

A férfi és női vonalon is magyar bajnoki címet szerzett Farkas 2013 februárja óta töltötte be a kapitányi posztot, ám tétmérkőzésen egyszer sem ült a kispadon. Két éve ugyanis nem jutott ki az Eb-re a válogatott, az idei kontinenstornára pedig házigazdaként nem kellett selejtezőket vívnia.

A magyar-román közös rendezésű Eb június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Aradon és
velemenyezd, 2015. január 27. kedd, 15:24
Rekordrészvétel a karatésok magyarországi egyetemi Eb-jén
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint 28 ország 130 felsőfokú tanintézményének több mint 300 képviselője mutatja meg felkészültségét. A versengés egyéniben és csapatban zajlik majd, mind formagyakorlatban, mind küzdelemben.

A Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében zajló Eb-n a hazai színekben több, már korábbi világversenyeken bizonyított karatéka is indul, így a kétszeres Europa-bajnoki bronzérmes Metzger Szandra és a háromszoros Eb-harmadik Lassingleitner Fruzsina. A szakemberek várakozásai szerint érmet szerezhet még az egyetemi vb-n harmadik Molnár Réka, az egyetemi vb-második Krassóváry Kitty, vagy éppen a junior és utánpótlás Európa-bajnok Tadissi Martial is.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban pénteken 9.30 órától a selejtezőkkel kezdődnek meg a küzdelmek.

Az Eb fővédnöke Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.
velemenyezd, 2013. július 17. szerda, 13:02
Képek, videók
sör-utánpótlással.jpg
agica2004
2017. július 22. szombat, 19:52
Hooligans-utánpótlás.j pg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:22
utánpótlás kizárva.jpg
erzsob
2012. augusztus 12. vasárnap, 08:51
az Utánpótlás
borcsamama
2011. szeptember 30. péntek, 22:00
AZ UTÁNPÓTLÁS
dudlika
2011. február 15. kedd, 15:39
A jóbarát utánpotlás.png
farkas1945
2010. december 15. szerda, 15:40
at utánpótlás
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 17:05
az utánpótlás
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 17:03
Az utánpótlás
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 17:01
Az utanpotlas
cherryonice
2010. szeptember 22. szerda, 17:00
garmond/Utánpótlással
kilofalok
2010. április 24. szombat, 22:33
női kézi vb selejtező.jpg
maroka
2019. június 24. hétfő, 18:44
halaszi_vb_selejtezo_2 07.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:29
halaszi_vb_selejtezo_2 06.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
halaszi_vb_selejtezo_2 05.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.