Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:09 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Kreml: elfogadhatatlan, hogy Washington a salisburyi incidenssel indokolja az újabb szankciófeny
"Kategorikusan elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az újabb korlátozásokat - amelyeket változatlanul törvénytelennek ítélünk meg - összekössék a +salisburyi üggyel+. Ismételten a leghatározottabb módon elvetünk minden vádat az orosz állam részességére vonatkozóan azzal összefüggésben, ami Salisburyben történt" - hangsúlyozta a szóvivő.

Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök és lánya március 4-én súlyos mérgezéssel került az angliai Salisbury városának kórházába. London a merénylettel az orosz vezetést gyanúsította meg, amit Moszkva visszautasított. A vádak és viszontvádak nyomán a két ország kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát. Hasonló kölcsönös retorziók történtek Oroszország és más, Nagy-Britanniával szövetséges és vele szolidáris államok között is.

Június 30-án a Salisburytől 16 kilométerre fekvő Amesburyben eszméletlenül találtak rá egy 44 éves brit nőre és egy 45 éves férfira. A Scotland Yard közölte, hogy őket is Novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyaggal mérgezték meg, mint Szkripalékat. Szkripalék hosszas kezelés után távoztak a kórházból, de az amesburyi mérgezés egyik áldozata, Dawn Sturgess július 9-én elhunyt.

Peszkov pénteki bejelentése szerint "szó sem lehet arról", hogy Oroszországnak köze lenne vegyi fegyver alkalmazásához. Mint mondta, Moszkvának nincsenek értesülése arról, hogy pontosan milyen hatóanyagot és hogyan vetettek be Nagy-Britanniában, mert London nem válaszolt arra az orosz javaslatra, hogy induljon közös vizsgálat az ügyben.

Peszkov "a nemzetközi ügyek kiszámíthatatlan szereplőjének" nevezte Washingtont, amelytől "bármire lehet számítani". A szóvivő így válaszolt az arra lehetőségre vonatkozó kérdésre, hogy az Egyesült Államok megtilthatja repülőterein a leszállást az Aeroflot orosz légitársaság gépei számára.

Az amerikai kormányzat korábban közölte, hogy augusztus 22-től a Szkripal-ügy miatt - a washingtoni megfogalmazás szerint amiatt, "az Oroszországi Föderáció vegyi vagy biológiai fegyvert alkalmazott, megsértve a nemzetközi jogot, és halálos vegyi vagy biológiai fegyvert használt saját állampolgárai ellen"- egy újabb szankciócsomagot készül bevezetni Oroszország ellen. Ezt 90 nappal később újabb gazdasági büntetőintézkedések követhetik majd, annak függvényében, hogy Moszkva teljesíti-e a vele szemben Washington által támasztott feltételeket, vagyis ad-e biztosítékot arra, hogy többé nem alkalmaz vegyi fegyvert és lehetővé teszi-e a területén az ENSZ-ellenőrzést.

Amerikai forrásokra hivatkozó orosz sajtóértesülések szerint az augusztus 22-re várható szankciók első körében az Egyesült Államok leállítaná az érzékeny, kettős rendeltetésű technológiák oroszországi exportját. Második körben - az élelmiszerek kivételével - szinte teljesen megszűnne a kétoldalú kereskedelem, az Aeroflotnak megtiltanák az amerikai berepülést és csökkenne a diplomáciai kapcsolatok szintje is. Washington emellett korlátozásokat fontolgat az orosz államadóssággal kapcsolatos műveletekkel és orosz bankokkal szemben is,

Az előkészületen lévő amerikai szankciók hatására pénteken esett a rubel árfolyama, valamint több orosz nagyvállalat, így az Aeroflot részvényeinek árfolyama is.

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke kilátásba helyezte, hogy az új amerikai gazdasági büntetőintézkedések esetén Oroszország ellenlépéseket tehet majd az ellenszankciókról meghozott új törvénye alapján. Hangsúlyozta: a "féktelen ruszofób hisztéria" jele, hogy Washington bizonyítékok híján kívánja szankciókkal sújtani Moszkvát a Szkripal-üggyel összefüggésben.

A washingtoni orosz nagykövetség kedden közölte: azt javasolta az amerikai külügyminisztériumnak, hogy hozzák nyilvánosságra a Szkripal-ügyre való hivatkozással bevezetendő szankciókra vonatkozó levelezést, amire eddig nem kapott választ. A diplomáciai képviselet közölte, hogy továbbra is nyilvános vizsgálatot szorgalmaz a salisburyi incidens ügyében.

Oroszország egyébként tavaly szeptember 27-én jelentette be, hogy a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) ellenőrzése alatt megsemmisítette az utolsó vegyi töltetét. A Rosszija 24 orosz hírtelevízió rámutatott, hogy ugyanezt az Egyesült Államok többszöri késedelem után csak 2023-ban fogja megtenni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:21
Címkék: Szergej Szkripal Nagy-Britanniában, Scotland Yard, Dawn Sturgess, Egyesült Államok, Oroszországi Föderáció, Leonyid Szluckij,
Kommentek
Európai szociáldemokraták: Orbán újabb vörös vonalakat lépett át a frissen megszavazott törvényekkel
A képviselőcsoport hangsúlyozta: "teljességgel elfogadhatatlanok a bíróságok szabadságának aláásásával és a munkavállalói jogok csorbításával járó törvények".

"Azt hittük, hogy Orbán Viktor immár minden határt átlépett, de sajnos nem volt igazunk. A ma elfogadott mindkét törvény bizonyítja, hogy Orbán egyre inkább autokrata módon vezeti az országot, miközben az emberek elfordulni látszanak tőle" - írta Udo Bullmann frakcióvezető, szolidaritásáról biztosítva a magyar embereket, a munkavállalókat és a szakszervezeteket.

Ujhelyi István MSZP-s képviselő kiemelte, hogy "a mai ismét sötét nap a magyar demokrácia és jogállamiság történetében".

"Példa nélküli, hogy egy európai uniós tagállamban a kormányzó többség a parlamentben saját házszabályát megsértve fogadtat el politikailag érzékeny törvényeket. Az EU-nak szüksége van egy demokratikus, szabad, az európai értékeket tiszteletben tartó Magyarországra. A magyarok többsége is ilyen országban szeretne élni. Meg kell állítanunk Orbánt, méghozzá
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 21:33
Brexit - Merkel: nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről szóló megállapodást
a megállapodást, mint amennyi elutasította.

Az úgynevezett sárgamellényesek franciaországi mozgalmával kapcsolatban felszólította a Baloldalt, hogy határolódjék el a mozgalom által alkalmazott erőszaktól, és rámutatott, hogy az ellenzéki párt ezt az eddigi állásfoglalásaiban nem tette meg. Ezért a Baloldal megnyilatkozásai az ügyben "botrányosak" - fogalmazott.

A kancellár válaszaiban rendszerint a kormány korábban már rögzített álláspontját ismertette, így a többi között kiemelte, elfogadhatatlan lenne, ha Oroszország befolyása alá vonná az Azovi-tengert, és sürgette, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai különleges megfigyelő missziója az ország teljes területén - így az Azovi-tengeren is - akadálytalanul végezhesse tevékenységét.

A kereskedelempolitikát érintő kérdésekkel kapcsolatban elmondta, sajnálja, hogy nem sikerült elfogadtatni a G20 országcsoport argentínai csúcsértekezletén, hogy a tanácskozást záró közös nyilatkozatban utasítsák el a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 16:22
Visszafogott növekedés várható jövőre a légiközlekedésben
Brian Pierce, a több mint kétszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet vezető közgazdásza Genfben azt mondta, az utasforgalom 5,7 százalékkal 4,59 milliárdra emelkedhet, a légitársaságok árbevétele 7,8 százalékkal 885 milliárd dollárra javulhat.

Az előrejelzések szerint a kerozin ára az idei 80 dollár körüli csúcsról 60-65 dollár körüli értéken stabilizálódhat, ez viszontnem fog jelentősen segíteni a cégeknek, mert a jövő évi üzemanyagigényüket opciós ügyleteken keresztül nagyobb részt már lekötötték. Részben emiatt az ideihez képest 2019-ben kerozinra 11 százalékkal többet, 200 millió dollárt kell majd költeniük.

Az összesített üzemi eredmény a kimutatás szerint 59,8 milliárd dollár lesz, 7,1 százalékkal több, mint amit 2018-ra várnak, az adózott eredmény pedig 9,9 százalékkal 35,5 milliárd dollárra javulhat 2019-ben.

Az MTI kérdésére válaszolva Brian Pierce hangsúlyozta: 2019 is nagyon nehéz év lesz az európai légitársaságok számára a magas üzemelési költségek miatt, így
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 10:51
Francia zavargások - A franciák továbbra is támogatják a sárgamellényeseket, de megosztottak a tüntetések folyt
Az Odoxa szerint a megkérdezettek 85 százaléka üdvözli a túlórapénzeket érintő lépést, 70 százalék a nyugdíjasok terheinek csökkentését és 61 százalék a minimálbér emelését.

Mindkét reprezentatív felmérés hétfő este, Emmanuel Macron televíziós beszéde után készült 991 francia nagykorú állampolgár megkérdezésével.

Az államfő a beszédben jogosnak nevezte a kormány szociális és adópolitikája ellen negyedik hete tüntető sárgamellényesek elégedetlenségét, a vele járó erőszakot ugyanakkor elfogadhatatlannak minősítette. Belátta egyúttal, hogy nem ismerte fel azonnal a szociális válság jeleit.

Macron konkrét intézkedéseket is bejelentett a tüntetők anyagi terheinek enyhítésére. A minimálbér például január 1-től 100 euróval (32 ezer forinttal) emelkedik, ami az infláción felül mintegy 10 százalékos növelést jelent. Ezenkívül a kétezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjak után ezentúl nem kell járulékokat fizetni (eddig csak az 1200 eurónál alacsonyabb nyugdíjak mentesültek a járulékfizetések alól),
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:45
Illegális bevándorlás - Fidesz: a brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot
Hidvéghi Balázs elmondta: az Európai Parlament bevándorláspárti többsége kedden ismét szavazásra bocsátotta a migránsvízum kérdését és "ezúttal számukra kedvező eredmény született". Úgy tűnik, Brüsszelben a migrációs ügyekben "addig kell újra és újra szavazni, amíg a bevándorláspártiaknak kedvező eredmény meg nem születik". Megjegyezte: nemcsak az eljárás elfogadhatatlan és antidemokratikus, de a javaslat tartalma, a migránsvízum is az.

Mint mondta, az elfogadott határozatban arra szólították fel az Európai Bizottságot, jövő év március végéig, tehát még az európai parlamenti (EP-) választások előtt alkosson rendeletet, amely legális beutazási lehetőséget biztosít a migránsoknak.

Ez elfogadhatatlan, a döntés gyakorlatilag kapunyitást jelent a gazdasági migránsok tömegei előtt, megkönnyítené beutazásukat az Európai Unió területére, bármiféle érdemi, előzetes ellenőrzés nélkül - fogalmazott.

A politikus kitért arra, hogy további bevándorláspárti javaslatok is napirenden vannak, mint
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:19
Magyar Levente a FAZ-ban: abszurd vádakkal támadják Magyarországot
legnagyobb nézettséggel, az index.hu pedig a legnagyobb olvasottsággal, nehéz lenne amellett érvelni, hogy szűkítik a sajtó jogait.

A Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatban kijelentette, hogy az intézményt "nem szorítják ki az országból", továbbra is Budapesten marad és kiad magyar diplomát, és a működését szabályozó jogszabályi előírások nem szigorúbbak, mint más európai országokban.

A CEU alapítójáról, Soros Györgyről elmondta, hogy politikai befolyásra kíván szert tenni, ami "elfogadhatatlan, mert nincs semmiféle demokratikus felhatalmazása ehhez". Mint mondta, Soros György kétes menekültügyi szervezeteket finanszíroz, amelyek között nem egy megpróbál migránsokat illegálisan Magyarországra juttatni, vagy átjuttatni az országon. "Soros úr ezen tevékenységét meg kell akadályoznunk" - mondta az államtitkár.

A többi között arról is szólt, Magyarország kész elfogadni, hogy a brit uniós tagság megszüntetése (Brexit) az EU-s támogatások csökkenésével jár, de a csökkentés nem lehet aránytalan
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
Krónika 5. rész (bizottsági jelentések vitái)
részére az olimpiai járadék is folyósítható lesz.Belügyi tárgyú törvényekVécsey László, (Fidesz) a törvényalkotási bizottság előadója a 32 jogszabályt módosító javaslatból azt a változást emelte ki, amely lehetővé teszi a fővárosban a közterület-felügyelet, a személyszállítási szolgáltató és a közút kezelője által rögzített felvételek esetében a kép és a hangfelvételek központi tárhelyen tárolását.

Varga László (MSZP), a bizottság kisebbségi véleményének előadója elfogadhatatlannak nevezte az előterjesztést, ugyanakkor szerinte egy ügyben részben történt előrelépés: a korábban engedély nélkül épített kutak engedélyeztetési határidejét 2020. végéig tolják ki. A képviselő sürgette, hogy a tavaszi ülésszakon vízgazdálkodásról szóló törvény átfogó módosításával rendezzék ezt a kérdést.

Az elnöklő Latorcai János lezárta a vitát.

Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára zárszavában jelezte: a beérkezett 14 módosító indítványból hatot teljes egészében
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 13:56
Francia zavargások - Szakértő: kérdés, hogy megmarad-e a politikai válság
A francia államfő hétfő esti televíziós beszédében jogosnak nevezte a francia kormány szociális és adópolitikája ellen negyedik hete tüntető sárgamellényesek elégedetlenségét, a vele járó erőszakot ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja, és jelezte: tisztában van azzal, hogy egyes szavai sértőek lehettek a múltban. Macron azt is elismerte, hogy nem ismerte fel azonnal a szociális válság jeleit.

Soós Eszter Petronella az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta: nem az a kérdés, hogy késői volt-e Macron megszólalása, hanem hogy elég lesz-e. Kérdés, hogy azok, akiknek elvárásai már teljesültek, szombaton ismét kimennek-e az utcára.

A szakértő szerint az "új kormány, új kormányprogram" megoldást Macron arra az esetre tartogatja, ha nem csitulnak a kedélyek és a közvélemény továbbra is támogatja a tiltakozások folytatását.
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 08:20
Képek, videók
Olyan nehéz úgy szeretni.
menusgabor
2018. december 05. szerda, 21:19
vito_zoltan__van_ugy_a z_e
menusgabor
2018. október 16. kedd, 19:46
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
Úgy gondolom
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:45
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. július 25. szerda, 18:29
ugy-kene-szeretni.jpg
menusgabor
2018. július 24. kedd, 20:18
ha úgy érzed.jpg
sz719eszter
2018. július 07. szombat, 13:23
eü ügy
dogunalom
2018. június 06. szerda, 19:49
Úgy legyen.
alvaro-hopihe
2018. május 25. péntek, 09:52
A Bedford Incidens.hu.c.j
finike
2007. július 27. péntek, 19:54
A Bedford Incidens.hu.jpg
finike
2007. február 23. péntek, 07:48
A Bedford Incidens.hu.jpg
rambobby
2007. február 05. hétfő, 07:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.