Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:30 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magasabb forgalom mellett csökkent a Hankook eredménye a második negyedévben
A második negyedévben a Hankook Tire 1705,5 milliárd von, az egy évvel korábbi 1666,9 milliárd vonnál 2,32 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 183,2 milliárd von működési eredményt ért el, 10,46 százalékkal kisebbet a 2017. második negyedévi 204,6 milliárd vonnál.

Az idei első negyedévihez képest a Hankook értékesítési árbevétele 5,99 százalékkal emelkedett a második negyedévben, működési eredménye pedig 0,87 százalékkal romlott.

A koreai devizában kifejezett bevétel-növekedés főként az autógyárakban felszerelt prémium kategóriás gumiabroncsok nagyobb forgalmának volt köszönhető, elsősorban Európában, Kínában és az Egyesült Államokban. A nagy átmérőjű (17 colnál nagyobb) személygépkocsi gumiabroncsok értékesítése éves bázison 3,5 százalékkal emelkedett, részarányuk pedig a teljes értékesítésben 52,1 százalék volt.

A második negyedévben a működési eredmény az amerikai Tennessee államban épült új gyár üzembe helyezési költségei és a hazai, dél-koreai piacon élesedő versenyhelyzet miatt csökkent.

Euróban kifejezve a második negyedévben 1,325 milliárd euró értékesítési árbevételre tett szert a vállalat, devizaárfolyam-hatások miatt 1,18 százalékkal alacsonyabbra az egy évvel korábbinál. A második negyedévi 142,4 millió eurós működési eredmény pedig 13,52 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az idei első negyedévhez képest viszont 8,49 százalékkal nőtt a Hankook forgalma és 1,48 százalékkal javult működési eredménye.

A Hankook a jövőben egyre inkább az ultra nagy teljesítményű (UHP) gumiabroncsok választékának a növelésére és a nagy átmérőjű, prémium kategóriás személygépkocsi abroncsok gyártására összpontosítja fejlesztési erőfeszítéseit.

Az év második felében forgalmának növekedésére számít a Hankook, elsősorban a Tennesseeben felépült új üzem gyártási kapacitásának a stabilizálódásának, valamint a gumicserét végző szervizek növekvő keresletének köszönhetően.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:09
Címkék: Hankook Tire, Egyesült Államokban, második negyedévben, idei első, koreai devizában, autógyárakban felszerelt,
Kommentek
Tovább emelkedett a Csehországban élők száma
A lakosság növekedése döntően a folytatódó bevándorlás következménye, elsősorban Ukrajnából és Szlovákiából. Ugyanakkor a születések száma is magasabb volt, mint az elhalálozásoké.

A január-szeptemberi időszakban 86 636 gyermek született Csehországban, míg az elhalálozások száma 84 957 volt.

Az idei év újdonsága, hogy hosszú évek után mérsékelten csökkenni kezdett a házasságon kívül született gyermekek száma. Míg az első negyedévben a gyermekek 49,6 százaléka jött világra házasság nélküli kapcsolatban, addig a harmadik negyedévben már csak 48,5 százalék. "A jelek arra mutatnak, hogy ezen a téren változás állt be" - emelte ki a statisztikai hivatal.

Ezt bizonyítja a házasságok számának növekedése is. Az idei első kilenc hónapban 47 793 házasságot kötöttek Csehországban, 1400-al többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A házasodó férfiak életkora leggyakrabban 29, a nőké 27 év volt.

A válások száma éves összehasonlításban ezerrel, 17 515-re csökkent. Az esetek több mint 60
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 12:11
Csökkentette német GDP-növekedési prognózisát a DIW
DIW Berlin (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) úgy látja, hogy lassan vége szakad a 2018 elejéig tartó erős konjunktúrának és veszíteni kezd lendületéből a német gazdasági növekedés. A kutatóintézet ezért idei GDP-növekedési prognózisát az ősszel kiadott előrejelzéséhez képest 0,3 százalékponttal 1,5 százalékra, a jövő évit pedig 0,1 százalékponttal 1,6 százalékra csökkentette.

"Nem kell számolni recesszióval, annak ellenére sem, hogy a harmadik negyedévben a negyedéves GDP-növekedés évek óta első alkalommal negatívba váltott" - jegyezte meg Claus Michelsen, a DIW konjunktúra-kutatási igazgatója, "a nyári lassulásnak ugyanis konkrét, az autóiparban keresendő oka volt". Az új autók forgalomba helyezése feltételeként az EU-ban szeptemberben bevezetett emissszió és fogyasztás mérési eljárás ugyanis lassította az értékesítéseket és a termelés visszafogására kényszerítette az autógyártókat. A DIW a tél folyamán az autóipari termelésnek legalábbis részleges helyreállítására számít.

A
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:01
Karácsony - Kiegyenlítettebb idén a személyi kölcsönök igénylése
százalékot ér el, míg a többi V4-országban jóval magasabb, 30 százalék feletti ez a mutató, az eurózónában pedig 50 százalék körüli.

A Budapest Bank számos kereskedelmi lánc finanszírozó partnere: a személyi kölcsönök piacán jellemzően az év második felétől figyelhető meg az élénkülés, ez továbbra is kitart, a bank új kölcsöneinek folyósítása is megnő ebben az időszakban - közölte ahitelintézet. Hagyományosan az év végi időszakban a legnagyobb kereslet az áruhitelek és hitelkártyák iránt, az utolsó negyedévben folyósítják Budapest Banknál az éves hitelforgalom közel 40 százalékát. Minden évben a november és december a két legerősebb hónapa hitelkártyáknál. A fogyasztási hiteleket, a személyi kölcsönt, áruhitelt, a hitelkártyát tekintve, a Budapest Banknál 2017. szeptember és 2018. szeptember között 9,4 százalékos volt az állomány növekedése.

Idén a CIB-nél a tavaszi, a nyári és az őszi hónapokban is erős volt az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, decemberben viszont a korábbi évek tapasztalatai
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:05
Varga: jó az együttműködés a gazdaságirányítás és a bankszektor között
A pénzügyminiszter minden eddiginél jobbnak nevezte a magyar gazdaság teljesítményét, és emlékeztetett rá, hogy a harmadik negyedévben a gazdaság 5,2 százalékkal bővült éves szinten, és szavai szerint minden remény megvan arra, hogy jövőre is 4 százalék fölött legyen a mutató. Megjegyezte azt is, már több mint 4,5 millióan dolgoznak az országban, 27 éve a legtöbben.

A magyarországi bankrendszer kimagaslóan eredményes volt az elmúlt évben: 689 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, ez hozzájárult az ország gazdasági növekedéséhez is - fejtette ki.

A Gránit Bankról azt mondta: a bankrendszernél gyorsabban bővült az elmúlt években, és felidézte, hogy a magyar állam 2013 közepén és 2015-ben együttesen 4,3 milliárd forintot fektetett a bankba. Ennek meglett az eredménye: 2017-ben nyilvános nemzetközi tenderen 4,5 milliárd forint nyereséggel szállt ki az állam a pénzintézetből - mondta. Úgy vélte, a magyar bankrendszer az idén is a tavalyihoz hasonlóan jó évet zárhat, és ehhez a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 20:55
K&H: 9,6 milliárd forintos garancia kkv-k innovatív beruházásaihoz
Aportfóliógarancia lízing- és kölcsönügyletekre vehető igénybe. A garanciakeret 2,4 milliárd forint összeghatárig, 1-10 éves futamidőre szóló finanszírozáshoz nyújt 50 százalékos garanciát, hogy ezáltal lehetőséget biztosítson a kkv-k, valamint a nagyobb - legfeljebb 499 embert foglalkoztató - cégek kedvezőbb feltételek melletti hitelhez jutásához, és ezzel K+F beruházásaik megvalósításához.

A garanciát az Európai Unió pénzügyi támogatásával működő InnovFin Garancia (InnovFin SME Guarantee Facility) biztosítja a Horizon 2020 program keretében rendelkezésre bocsátott pénzeszközök és az Európai Beruházási Terv keretében létrehozott Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) segítségével. Az ESBA célja produktív beruházások finanszírozásának és végrehajtásának támogatása az Európai Unióban, és a finanszírozáshoz való hozzájutás mértékének növelése - ismerteti közleményében a bank.

A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfele van,
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:14
Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben
A ZEW kedden közölte, hogy a megkérdezett német pénzügyi elemzők és intézményi befektetők következő hat hónapra vonatkozó várakozásait mutató gazdasági hangulatindex értéke 6,6 ponttal mínusz 17,5 pontra javult novemberben.

A jelentős javulás dacára ez az érték messze elmarad a 22,5 pontos hosszú távú átlagtól, ugyanakkor kedvezőbb a mínusz 25,0 pontos várakozásoknál.

Jelentősen romlott viszont a németországi aktuális állapotot megítélése: az ezt tükröző index értéke 12,9 ponttal, 45,3 pontra esett, ami szintén sokkal rosszabb az enyhe romlást valószínűsítő 55,8 pontos várakozásnál.

Az euróövezeti várakozásokat mutató ZEW-hangulatindex 1,0 ponttal, mínusz 21,0 pontra emelkedett novemberben. Szakértők mínusz 23,2 pontot valószínűsítettek az októberi mínusz 22,0 pont után. Az aktuális üzleti környezet megítélése 6,1 ponttal 12,1 pontra süllyedt, miközben az inflációs várakozások jelentősen csökkentek, a mutató 19,5 ponttal 6,0 pontra esett vissza.

Az adatokat kommentálva Achim
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:46
A várnál nagyobb mértékben csökkent a harmadik negyedévben a japán GDP
A japán bruttó hazai termék (GDP) 0,6 százalékkal zsugorodott a harmadik negyedévben az előző negyedévihez képest, a 0,3 százalékos csökkenést jelző első becslést meghaladó mértékben. Elemzők 0,5 százalékos csökkenést vártak. A második negyedévben 0,7 százalékkal nőtt negyedéves bázison a japán GDP.

A július-szeptemberi negyedévben évesítve 2,5 százalékkal csökkent a japán GDP, négy éve, a 2014 második negyedévi 7,3 százalékos esés óta a legnagyobb mértékben. Az első becslés szerint 1,2 százalékkal csökkent a GDP, a piac pedig 1,9 százalékos csökkenést várt a harmadik negyedévre. A második negyedévben 2,8 százalékkal nőtt a japán GDP.

A harmadik negyedévi GDP-csökkenés elsősorban több természeti katasztrófa, a Jebi tájfun és egy 6,7-es erősségű földrengés hatásának tulajdonítható.
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 09:51
MNB: a hitelintézetek 462 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el az első három negyedévben
Az összesített nyereségből 171 milliárd forintot az első negyedévben, 152 milliárdot a második és 139 milliárd forintot a harmadik negyedévben realizáltak. Az MNB összesítése szerint 60 hitelintézetből 50 volt nyereséges, együttes eredményük 465 milliárd forint volt, a maradék 10 hitelintézet pedig 3 milliárd forint veszteséget könyvelt el 2018. első kilenc hónapjában.

A hitelintézetek 574 milliárd forintos kamateredménye 2,4 százalékkal maradt el a 2017. első három negyedévi kamatnyereségtől. Ezzel szemben a jutalékeredmény 5,0 százalékkal meghaladta a tavalyi év azonos időszakának értékét.

A működési költségek 2017. első három negyedévéhez képest 17,5 százalékkal 763 milliárd forintra emelkedtek. A növekedésben szerepet játszott az is, hogy a nemzetközi pénzügyi sztenderdet, az IFRS-t alkalmazó hitelintézetek 2018-tól egységesen a működési költségek között jelentik a pénzügyi szervezetek különadóját és a tranzakciós illetéket is. Az értékvesztés és a kockázati céltartalék változása 42
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 17:42
Képek, videók
Negyedév múlva
idgie1975
2008. december 25. csütörtök, 22:21
HANKOOK
kantortibor
2007. június 01. péntek, 12:41
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Idei első hó 022.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:14
Idei első hó 017.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:13
Idei első hó 010.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:12
Idei első pontyaim:Mézesh
ujjozsef
2010. március 30. kedd, 18:12
Az idei első hó az ablaku
labu
2008. december 07. vasárnap, 10:53
idei első virágaim
jancsiba1
2008. március 30. vasárnap, 16:40
Az idei első kenyerem
feketeneandi
2008. január 02. szerda, 08:03
Hibiszkusz Idei első virá
sunkata
2007. július 19. csütörtök, 22:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.