Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 14:55 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Apró zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:

30 dkg liszt
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
Töltelékhez:

7 dkg darált dió
2 púpos ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)
Tetejére:

5 dkg étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)

Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek. Majd a lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel. Nekem kb. 1 csapott kávéskanálnyi jutott minden egyes sütibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki. Hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

Tipp:
Végtelenül egyszerű és mégis nagyon finom aprósüti, ami hamar elfogy. A tésztával könnyű dolgozni, még tojás sem kell bele. A margarintól könnyen összeáll és sütőpor nélkül készül. A sütési idő természetesen a sütőktől függ, érdemes figyelni közben a süteményeket.
30 db sütemény lett ebből az adag tésztából.


suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:10
Címkék: Extra Jam, tálba szitáljuk, vaníliás cukrot, folpackba csomagolva, hűtőbe rakjuk, darált diót,
Kommentek
Bájos Angelika szelet
szelet


Hozzávalók:
Kakaós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 g sütőpor

Diós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
sorrend kialakítása
Network
17.Hatoscsatorna
18.NationalGeograficChennel
19.National Geografic wild
20.Hír TV
21.Discovery Science
22.Discovery Chennel
23.Travel Channel
24.ParamountChannel
26.Viasat 3
27.Viasat 6
28.Viasat History
29.Viasat Explore
30.Viasat Nature
31.DoQ
32.tv2
33.Super TV2
34.CNN International
35.Prime
36.AXN
37.AXN White
38.AXN Black
39.COOL
40.Filmbox Prémium
41.Filmbox Plus
42.Filmbox Family
43.Filmbox Extra
44.film +
45.Film Cafe
46.Filmmánia
47.Film+2
48.Story4
49.STORY5
50.Galaxy
51.MTV
52.MTV HITS
53.Food Network
54.FiHuntingshing and
55.Mozi+
56.Sorozat+
.................57.VH 1 European
58.Euronews
59.Megamax
60.Comedy Central
61.Bónusz TV
62.Bónum Tv
63.AMC
64.Animal Planet
65.BBC Eart
66.ID Extra
67.Da Vinci Laerning
68.FIX
69.D1
nagyuska, 2018. június 30. szombat, 14:53
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
Tésztája:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek finomliszt
1 csomag csokoládés pudingpor
1 ek kakaópor
0,5 dl étolaj
0,5 csomag sütőpor

Krémhez:
3 dl tej
1 csomag kókuszos pudingpor
4 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
1 ek zselatin
0,5 dl víz
2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
3 ek Extra Jam (meggylekvár) (lapok kenéséhez)
Tetejére:
2 ek kókuszreszelék

Krém készítés:
A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben megáztatjuk.

A tejszínt keményre verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
Rákóczi-túrós recept
Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve

A félig sült tészta tejére:

2-3 ek Extra Jam (baracklekvár)

A töltelékhez:

3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem

A tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek Extra Jam (baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós
suzymama, 2018. február 24. szombat, 13:55
Vajdasági Jaffa szelet
Hozzávalók:

Tésztához:

4 tojás
24 ek cukor (kb. 48 dkg)
24 ek liszt (kb. 48 dkg)
24 ek tej
1 sütőpor
6 ek étolaj

Krémhez:

3 ek Extra Jam (baracklekvár)
20 dkg cukor
2,5 dl víz
1 narancs

Tetejére:

15 dkg csokoládémáz

Elkészítése:

1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.

A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:

A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.

Vízgőz
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:16
Képek, videók
extra nagy bőr öv (2).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:04
extra nagy bőr öv (3).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (1).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (4).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
Extra terepjáró
sanci81
2015. augusztus 18. kedd, 12:47
kockás ruci extra elaszt.
dnemethk
2015. június 19. péntek, 18:17
kockás ruci extra elaszt
dnemethk
2015. június 19. péntek, 18:16
16256_Szitállás.gif
gaborgeneral1
2008. március 30. vasárnap, 18:14
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
vanílias-kokuszos-tort a-1
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:44
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.