Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 22:28 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyarok igaz eredete


A MAGYAROK IGAZ EREDETE - A finnugor hazugságot, 1821-ben találták ki politikai nyomásra

Kiszely István magyarságkutató megtalálta a levéltárban a bécsi kancelláriának azt a levelét, amelyben leírják, hogy a rebellis magyaroknak olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem lehetnek büszkék.

Meg is találták céljukhoz a megfelelő embert a Magyar Tudományos Akadémián két német anyanyelvű nyelvész, Budenz József és Hunfalvy Pál (született Paul Hunsdorfer) személyében. Hunfalvy kezdetben a török-magyar nyelvrokonságot támogatta, majd Budenz hatására a finnugor nyelvrokonság mellett tette le voksát.

Tudományos körökben éles vita indult a török és finnugor eredet kérdésében. Megjelent Vámbéry Ármin: ,,Magyar és török-tatár szóegyezések" c. könyve. Ezzel szemben Hunfalvyék érdemi érvek helyett csak a Magyar Tudományos Akadémia tekintélyét használták fel, ahol köreik a Bach-korszakban hatalomra jutottak. A Vámbéry elméletét hangoztató tudósok nem kaptak állást az Akadémián. Az akadémista nézet szerint őseink az Ob partján, az Uraltól Keletre együtt éltek a finnekkel. Tehát a magyarság eredetét bizonyító történelmünk a monarchia politikájának része volt!Ezek szerint őseink az Ural-hegységen átkelve halászó-vadászó-gyűjtögető életmódot folytattak. A szlávoktól tanulták a földművelést, állattartást. Attilának kutya szarva volt, fosztogatott és embervért ivott.

Ez a nézet ma is tartja magát a hivatalos tudományos körökben. Nem rendítette meg a hatalmukat féltő tudósokat az sem, hogy a finnek 2003-ban átírták tankönyveiket, mert a modern genetikai vizsgálatok rámutattak, hogy nincs rokonság a két nép között.

Kiszely István őseink eredetét kutatva rátalált a sárospataki levéltárban olyan négyszázhatvan éves történelem tankönyvre, amely azt állítja, hogy a magyarok három hullámban jöttek be a Kárpát-medencébe: 361-ben, mint hunok, 568-ban, mint avarok, majd 895-ben Árpád népe. Végül az 1200-as években a jászok és a kunok is elfoglalják a kárpát-medencei területeiket.
Ugyanabból a törzsszövetségből származnak, amelyből az őseink. Ugyanolyan kinézetűek, mint mi vagyunk, ugyanaz a motívumviláguk, ugyanaz az írásuk. A rovásírással nem volt szabad foglalkozni. Nem volt szabad a tizenkilencedik században propagálni! Aki a közép-ázsiai eredetű, turáni magyarságról beszélt, az már mindenféle -ista volt. Ugyanis Turánban lejegyezték a kultúránkat, leírták az öntözéses gazdálkodásunkat, a kereskedelmünket, a hangszereinket.

Ezzel szemben a Monarchia történészeinek felfogásában nekünk űzött, hajtott, gyűjtögető, halászó népnek kellett lenni!
163 finnugor szavunk van és 2700 török szavunk. Magna Hungárián 50 évet tartózkodtunk, ahol átvettük ezeket a finnugor szavakat. Ötven év alatt mi is átvettünk százhatvanhárom szót az angolból: flopy, disc, meg winchester!

A mitokondriális DNS vizsgálatok kimutatták, hogy a magyarságnak semmi köze a finnugorokhoz, legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek.

Forrás:
VilágLátó Hírmagazin
... hogy ne csak nézz, hanem LÁSS is! - Lásd a világot, olyannak amilyen!

Ott kell keresni a magyarokat, ahonnan származnak

Link

Titkolt történelmi magyarságunk

Link

A magyarok igaz eredete, története

Link

Őstörténetünk titkai a Tárihi Üngürüszben

Link

Magyar történelem hamisítás! Végleg megbukott a Finn-ugor elmélet!
2008 december! (10:20)

Link

A magyar pörköltet evett, amikor az európai még köleskását

Link

A magyar Európa legősibb népe?

Link

Az Emberi Faj Titkolt Történelme

Link

Az igazi magyar őstörténetről

Link

Újra kell írni a finnugor őstörténetet?!

Link

MAGYAR VAGYOK KISS KATA MIHI 2015

Link

,,Jaj annak a népnek amelynek történelmét az ellenségei írják!"
. . . .menusgabor, 2017. október 18. szerda, 19:00
Címkék: Magyar Tudományos Akadémián, Budenz József, Hunfalvy Pál, Paul Hunsdorfer, Megjelent Vámbéry Ármin, Magyar Tudományos Akadémia,
Kommentek
Konrád György-archívum nyílik a Berlini Művészeti Akadémián
között Konrád György meghatározó alkotásai, mint például 1969-es bemutatkozó regénye, a Látogató dokumentációját, filozófiai és politikai kérdésekről szóló feljegyzéseit és olyan kiemelkedő európai személyiségekkel folytatott levelezését, mint Václav Havel néhai cseh polgárjogi harcos, író és államfő és Richard von Weizsäcker néhai német szövetségi elnök. A hagyaték Konrád György díjait és kitüntetéseit is tartalmazza.

A német szövetségi kormány támogatásával létrehozott archívumot megnyitják a tudományos célú kutatások számára, és a német főváros központjában, a Brandenburgi kapu tőszomszédságában álló akadémiai székházban november 25-én megemlékezést tartanak, amelyen kortársak és pályatársak olvasnak fel Konrád-művekből.

Konrád György hosszan tartó, súlyos betegség után szeptember 13-án hunyt el budapesti otthonában. Az AdK-t 1997-től 2003-ig vezette. Az intézmény nekrológjában kiemelte, hogy Konrád György az "egyik legfontosabb értelmiségi hangnak számított a létező szocializmus
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 21:22
Magyar-lengyel történészkonferencia kezdődött a Magyar Tudományos Akadémián
Az eddigi legnagyobb ilyen rendezvény a kétoldalú kapcsolatok kutatásának jelenlegi állásáról igyekszik átfogó képet adni. A 48 előadó - felerészt lengyelek és magyarok - a téma avatott szakértői, a legkiválóbb magyar polonisták és lengyel hungarológusok.

A kapcsolatok hálójában című tanácskozást az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Történettudományi Intézetének Jelenkortörténet témacsoportja, az Akadémia filozófiai és történettudományok osztálya és az MTA magyar-lengyel történész vegyesbizottsága szervezte a Waclaw Felczak Alapítvány anyagi támogatásával.

Fodor Pál, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója megnyitó beszédében azt mondta: az idei esztendőre esik számos fontos történelmi esemény kerek évfordulója. Ezek között említette, hogy 80 éve érkezett Magyarországra a második világháború kitörése után százezernyi lengyel menekült és 30 éve történt mindkét országban a rendszerváltozás.

Jerzy Snopek budapesti lengyel nagykövet, több, a lengyel-magyar kulturális
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 19:50
Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat céljairól egyeztetett az elnök az intézetek vezetőivel
Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) elnöke a műsorban elmondta: a megbeszélés célja az volt, hogy az igazgatókkal ismertessék azokat az elképzeléseket, amelyek mentén a kutatóhálózatot működtetni szeretnék. Ennek lényege, hogy a kutatóhálózat egyes szintjei a saját kutatásukban nagyobb szabadságot kapjanak elsősorban adminisztratív szempontból, másrészt növeljék a kutatóintézetek függetlenségét.

A megbeszélésen az igazgatóktól azt kérték: fogalmazzák meg, hogy milyen új kutatásokat szeretnének indítani, ezek mennyibe kerülnének, intézetük munkája javítása érdekében milyen újításokra lenne szükség - közölte Maróth Miklós.

Az elnök kiemelte: az elmúlt egy évben végbement átalakítás célja a kutatóhálózat hatékonyságának növelése volt. Ennek két területen kell megmutatkoznia: a mennyiségi mutatókban, valamint a kutatási eredményeket minőségileg is javítani szükséges. Mint mondta, utóbbival kevesebb baj volt, mert a magyar kutatás a térség országai közül kiemelkedett minőségi
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 16:22
Bálint György kertészmérnök 100 éves - PORTRÉ
kandidátusi fokozatát a kommunikáció témaköréből. 2009-ben kilépett az SZDSZ-ből, alapító tagként részt vett a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) megalapításában.

Több mint 30 szakkönyvet írt, heti- és napilapok rendszeres cikkírója. Amit elméletben leírt, azt saját kis mintagazdaságában, balatonfüredi kertjében meg is tudta mutatni. Néhány éve létrehozta és unokájával együtt naponta frissíti honlapját, ahol hobbikertészek munkáját segíti.

Többek között a TIT, a Magyar Borakadémia és az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja, az Aranytollas Újságírók Társaságának tiszteletbeli elnöke, több mint hatvan éve a MÚOSZ tagja.

Díjai: a Haza Szolgálatáért Érdemérem, SZOT-díj (1988) és Táncsics Mihály-díj (1990), megkapta az Aranytollat (1998). Átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét (2005), a Hajléktalan Emberért Díjat (2009) és a Hazám Díjat (2017). Budapest és Gyöngyös díszpolgárai közé választotta 2009-ben, majd Várda és Tarnabod is 2019-ben. Kitüntették a Prima
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:41
Krónika 11. rész (kutatás, fejlesztés)
Kormány: létrejön az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter expozéjában azt mondta, hogy a jelenleg fennálló rendszer nem hatékony, mert az intézményi K+F finanszírozás nem kötődik a teljesítményhez, a tudományos kiválósághoz, vagy az elért hatáshoz. Magyarország a gazdasági növekedés, a versenyképesség szempontjából meghatározó innováció területén 2017-ben az EU-ban a sereghajtók közé tartozott - tette hozzá.

A javasolt változások elsődleges célja az ország versenyképességének növelése a hatékonyabb működés és az egységes, teljesítményalapú forráselosztás feltételeinek a megteremtésével - jelentette ki.

A kormány a gazdaságvédelmi akciótervben arról döntött, hogy a kutatás-fejlesztésre és innovációra szánt éves forrásmennyiséget 2020-ban 32 milliárd forinttal növeli meg - emlékeztetett. Ez nagy mértékben indokolja és halaszthatatlanná teszi a hazai kutatási, fejlesztési és innovációs intézményrendszer valamint a finanszírozási struktúra
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 21:29
Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
Trócsányi László elmondta: az egyes szabályozások elkészítésekor az igazságügyi tárcának és a kormánynak szüksége van arra a tudásra, hogy milyen jogi megoldásokat alkalmaznak más országok.

A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként, központi hivatalaként működik - közölte a miniszter. Hozzátette: több országban, így Svájcban, Görögországban vagy Lengyelországban is működik hasonló intézmény a kormány alatt.

Az intézet harminc munkatársa elsősorban a jogalkotói munkát segítő alkalmazott kutatásokat végez, de távlati feladataik közé tartozik majd a jogszabályok utólagos hatásvizsgálata is - ismertette Trócsányi László.

A kutatók főként a visegrádi országok és más uniós tagállamok jogrendjét tanulmányozzák majd. A cél egy olyan nemzetközi hálózat létrehozása is, amely folyamatosan nyomon követi az egyes országok jogalkotását - ebben az intézet partnere lesz az Európai Közjogi Szervezet (European Public Law Organisation, az EPLO) -, így ezeket
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 18:49
magyarpatriotak.hu
indult útjára, mert bár 2012 óta törvény tilalmazza a kommunista utcaneveket, napjainkig közel ezer közterület viseli a diktatúra megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában jeleskedő személyek nevét. A Patrióták árnyékjelentést is vittek a miniszternek, ami a szervezet gyakorlati példákkal alátámasztott megállapításait tartalmazza arra vonatkozóan,

hogy miért akadt el az önkényuralom utcaneveit tilalmazó 2012-es törvény végrehajtása. Egyesületünk két okot nevezett meg: a Magyar Tudományos Akadémia részrehajló, a kommunista diktatúra bűnöseit mentegető hozzáállását, valamint a kormányhivataloknak az átnevezéseket bojkottáló önkormányzatok iránti engedékenységét.

A folyamodványt aláíró több mint hatezer támogató azzal a kéréssel fordult a miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy mint az önkormányzatok feletti törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatalok irányítója, lépjen fel a törvény hatékonyabb érvényre juttatásáért. Gulyás Gergely a Patrióták küldöttségének
azenujsagom, 2019. április 08. hétfő, 01:00
Az MTA elnöke már eggyel határozottabban mondja, hogy Palkov
Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégeskedett, ahol arra kérdésre, hogy lehete zsarolásnak nevezni azt, amit az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető Palkovics László velük művelt azt mondta: Lehet úgy is nevezni.

Kifárasztással hajszolták bele a tudósokat egy rossz megállapodásba?

Elmondta, hogy Palkovics a tárgyalások során elég kemény eszközökkel dolgozott, például azzal, hogy visszatartotta az intézmények finanszírozását.

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia MTA elnöke

A mostani kijelentése némiképp erősebb a korábbiaknál. Amikor az MTA volt elnöke szavaira reagáltatva kérdezték tőle nagyjából ugyanezt, akkor még csak azt mondta, hogy nem cáfolja, hogy lehet zsarolásnak is nevezni a dolgot.

Nagyon röviden összefoglalva a hónapokon át tartó izmozást az Akadémia és Palkovics között, hogy Palkovics elhitette az Akadémiával, hogy erővel is elveszi az intézeteiket, ezért
foldinefehereva, 2019. március 28. csütörtök, 22:05
Képek, videók
Tudományosság-KUTYA
1vargaildyko
2016. augusztus 13. szombat, 06:27
A tudományosan kételkedők
sanci81
2016. július 02. szombat, 14:03
Magyar Tudományos Akadémi
irmus
2015. május 07. csütörtök, 06:46
Tudományosság-LÓ
1vargaildyko
2014. december 25. csütörtök, 07:57
Tudományosság-VÍZ
1vargaildyko
2014. december 15. hétfő, 10:46
Tudományosság-NYÍRFAKÉ REG
1vargaildyko
2014. december 15. hétfő, 10:46
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
Holland tudományos közpon
karoly49
2009. március 28. szombat, 16:48
Magyar Tudományos Akadémi
sarenc
2008. március 07. péntek, 09:17
Magyar Tudományos Akadémi
barkaszjudit
2007. december 09. vasárnap, 09:42
Amúgy tudományosan.. :-)
chary
2007. február 04. vasárnap, 18:27
04bude.gif
ibolya1964
2008. december 07. vasárnap, 13:59
budetin vár.jpg
solanum
2006. május 24. szerda, 07:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.