Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:29 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben
A kormánypárti képviselő azt mondta: sokakkal együtt megdöbbenve látták, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokon felmentette a Szeviép-ügy vádlottjait. Sajtóhírekre utalva hozzátette: a napvilágra került információk alapján az látszik, Botka László a másodfokon döntő bírói tanács tagjait előnyökhöz jutotta a szegedi önkormányzaton keresztül és ez erősen felveti a bírói korrupció gyanúját.

Hangsúlyozta: a Szeviép az a szegedi építőipari vállalat, amelyet a Botka László vezette szegedi önkormányzat és a szocialista kormányok "tömtek ki milliárdos megbízásokkal", összesen 34 milliárdos megrendelést adva a cégnek. Majd ez a Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz közeli cég eltüntette ezeket a milliárdokat, nem fizette ki az alvállalkozóit, és ezzel félezer kisvállalkozót tett tönkre - tette hozzá a politikus, aki szerint máig nem lehet tudni, hová tűnt a pénz.

Halász János a másodfokú bíróság ítéletet nagyon különösnek nevezte, emlékeztetve arra, hogy egy évvel ezelőtt, első fokon az ítélkező járásbíróság határozottan kimondta és bizonyítottnak látta a Szeviép-vezérek bűnösségét és összesen 16 évet szabott ki a három vádlottra a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben.

"Most meg egy évre rá, hirtelen a másodfokú szegedi bírói tanács felmenti ugyanezeket a vádlottakat, mintha mi sem történt volna. Nagyon különös, pláne, ha a hír igaz, hogy Botkáék megrendelésekkel látták el az ügyben eljáró bírónő családi cégeit" - fogalmazott.

A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy belső vizsgálat indult a Szegedi Törvényszéken amiatt, hogy a Szeviép-perben felmentő ítéletet hozott bírói tanács egyik tagjának a családi cége korábban a szegedi önkormányzattól kapott "zsíros megbízást". A lap szerint a PestiSrácok.hu tényfeltáró cikksorozata arról is a beszámolt, hogy a felmentő ítéletet hozó bírói tanács vezetője feltűnően kedvező áron vásárolt lakást a szegedi önkormányzattól.Halász János a győri gyerekgyilkosságra vonatkozó kérdésre válaszolva úgy értékelt: "a bíróság hibázott". Hiszen - tette hozzá - hogy lehet az, hogy egy ilyen erőszakos férjet, aki kalapáccsal verte a feleségét, kiengedték a börtönből, és le sem kellett ülnie az öt éves büntetését, hanem 3,5 év után szabadult.

Halász János hangsúlyozta: a férfi által elkövetett bűncselekmény 5 és 15 év között büntethető, így ha a középmértéket alkalmazza a bíróság, akkor a gyerekek ma is élnének.

A DK-s Gréczy Zsoltot ért zaklatási vádakról szóló kérdésre Halász János úgy fogalmazott: ha ezek a hírek igazak, akkor annyit tud mondani, "undorító", hogy a politikus ilyen módon zaklat nőket.

Arra, hogy a kispesti polgármester Gajda Péter lemondását az őt ért korrupciós vádak miatt most már ellenzéki politikusok is követelik, Halász János úgy reagált: a Fidesz már az első hírek megjelenése után, októberben azt mondta, hogy a Gajdának el sem kellene indulnia a választáson.

"Jó reggelt kívánok az ellenzéknek! Távoznia kell Gajda Péternek a közéletből!" - fogalmazott.

A Fidesz frakció szóvivőjét arról is kérdezték, mi a véleménye Nagy Ervin színész Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőre vonatkozó kijelentéséről. Halász János erről azt mondta: Nagy Ervint eddig a szerepeiben láthatták, ez pedig a valódi arca lehet. Szerinte a színész mindent képviselt megszólalásával, csak a kultúrát nem.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 15:41
Címkék: Szegedi Törvényszék, Botka László, Botka Lászlóhoz, Halász János, Magyar Nemzet, Szegedi Törvényszéken,
Kommentek
Fidesz: a szegedi korrupciós ügyben eljáró egyik bírónő százmilliós megbízásokat, a másik lakást kapott Botkáék
Halász János úgy látja, hogy "egyre több durva részlet derül ki" a Szeviép-ügyben, "Botka László polgármester és a szegedi önkormányzat korrupciós ügyében" hozott felmentő ítélet hátteréről.

Felmerül a korrupció gyanúja az ügyben eljáró szegedi bírákkal kapcsolatban, erre már az Országos Bírósági Hivatal is felfigyelt - közölte, kifejtve: a szegedi korrupciós ügyben eljáró egyik bírónő "százmilliós megbízásokat, a másik lakást kapott Botkáéktól".A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint "nagyon úgy tűnik, hogy Botkáék a zsebükben tartottak és ezzel befolyásoltak több bírót is, akik az őket érintő súlyos korrupciós ügyekben eljártak".Halász János szerint mindez súlyosan összeférhetetlen, felháborító és veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét."Minden magyar embernek joga van a független igazságszolgáltatáshoz" - mondta a frakciószóvivő, hozzátéve, az pedig erősen aláássa a közbizalmat, ha kiderül, hogy egyes bírókat így lehet befolyásolni és ezzel "meg
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 13:58
Fidesz: üzletággá fejlesztették az elítéltek kártérítését a balliberális ügyvédek
meg.

Kiemelte: korábban büntetőügyvédként Magyarország minden fegyházában járt, ezért úgy véli, a fogvatartottak körülményei nem indokolnak ilyen jellegű kártérítési összegeket. Az elmúlt időszakban jelentős börtönrekonstrukciót hajtott végre az Orbán-kormány - fűzte hozzá.

Az áldozatok kártérítése messze elmarad az elítélteknek fizetett összegektől, és mivel a magyar kormánynak az áldozatok a legfontosabbak, így a kártérítések kifizetésének felfüggesztése mellett döntött - mondta Budai Gyula.

A Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszéken másodfokon született felmentő ítélettel összefüggésben azt mondta, ez az egész ügy Botka László szegedi polgármester és a helyi önkormányzat korrupciós ügye. Elmondta, sajtóhírek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a másodfokon felmentő ítéletet hozó egyik bíró családi cége egymilliárdos megrendelést kapott a szegedi önkormányzattól. A másik bíró pedig áron alul jutott egy szegedi belvárosi, 100 négyzetméteres ingatlanhoz - részletezte.

Budai Gyula szerint ezek
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 07:30
Fidesz: a Szeviép-ügy Botka és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye
A kormánypárti politikus kifejtette: a Szegedi Törvényszék bírái - "nagyon gyanús körülmények között" - másodfokon felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik egyébként "ezer szállal kötődnek" Botka Lászlóhoz és a szegedi önkormányzathoz.

A polgármester és az önkormányzat tartotta el építőipari megbízásokkal a Szeviépet, a szocialistákhoz közel álló cég 34 milliárd forintos megrendelést kapott, és "milliárdok tűntek el", mintegy félezer kisvállalkozót nem fizettek ki - mondta Budai Gyula.

Arról is beszélt, az ügyben felmentő ítéletet hozó egyik bírónőről az derült ki, hogy a Botka László vezette önkormányzat közel egymilliárd forinttal támogatta a családi cégét egy megbízás keretében.

A Szeviép-ügyben bíráskodó másik bíróról pedig az derült ki, hogy "potom áron kapott" egy csaknem 100 négyzetméteres önkormányzati lakást Botkáéktól a sétálóutcában - tette hozzá a Fidesz képviselője.

Budai Gyula értékelése szerint úgy tűnik, Botka László "pénzzel és pozíciókkal befolyásolja az egyes
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 14:11
Győri gyerekgyilkosság - Hollik: súlyos, elfogadhatatlan hibák történtek
év helyett öt évet kapott. A másik hiba az volt, hogy le sem ülte az öt évet, feltételesen szabadlábra helyezték.

A kormány mindent megvizsgál annak érdekében, hogy még egy ilyen tragédia ne történhessen - mondta a kormányszóvivő, hozzátéve: az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia az esetet.

A Kúriának olyan jogegységi határozatokat kell hoznia, amelyek iránymutatóak a bíróságok számára, hogy ilyen tragédia még egyszer történhessen meg - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a Szeviép-ügyben erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja.

Az ügy arról szól, hogy Botka László, szegedi polgármesterként nagy építőipari beruházásokat írt ki, amelyeket a Szeviép nyert el. A cég megkapta a pénzt az önkormányzattól, az alvállalkozókat viszont már nem fizette ki. Volt olyan alvállalkozó, aki önkezével vetett véget életének, mert nem jutott pénzéhez - közölte a szóvivő, hozzátéve: tragédiák kísérték az ügyet.

Hollik István szerint a bírósági szervezeteknek reagálniuk kell a történtekre,
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 22:52
Győri gyerekgyilkosság - Gulyás: a kormány vizsgálja annak a törvénymódosításnak a lehetőségét, hogy ha valaki
adóhatóságétól, amely az összes munkavállaló fizetését nézi.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a szerdai kormányülést Orbán Viktor miniszterelnök betegsége miatt Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter vezette.

A tárcavezető szintén kérdésre kifejtette, amennyiben igazak a sajtóban megjelent információk, akkor durva, akár a büntetőjogi felelősségig terjedő összeférhetetlenség állhat fenn a Szegedi Törvényszék esetében, amely előző héten másodfokon bizonyíték hiányában felmentette a Szeviép-ügy vádlottait. Közölte, az Országos Bírósági Hivatalnak (OBH) kell választ adnia a szegedi igazságszolgáltatás pártatlanságát fenyegető komoly kockázatok miatt.

"Azt látjuk, hogy az egyik ügyvéd párjának édesanyja" a Szegedi Törvényszék büntetőjogi kollégiumának a vezetője, az egyik bíró 14-15 millió forintért vásárolt egy száz négyzetméteres ingatlant az ügyben érintett önkormányzattól Szeged legelegánsabb részén, továbbá van egy olyan cég, amely részben az egyik bíró tulajdona és
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 14:11
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Szeviép-ügyben a szegedi Fidesz-KDNP
testület felállítására tett javaslatot, amelyben egy a városvezetést támogató, egy Fidesz-KDNP-s, illetve egy független képviselő kapna feladatot.

A politikus közölte, bár a jogszabályok alapján képviselőként joga lenne betekinteni az üggyel kapcsolatos önkormányzati iratokba, a városvezetés ezt nem tette lehetővé. Mint mondta, bízik benne, hogy a vizsgálóbizottság médianyilvánosság előtt zajló munkája során nehezebb lenne megtagadni az információk kiadását.

A Szegedi Járásbíróság november 20-án a Szeviép Zrt. egykori vezetőit a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben mondta ki bűnösnek. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Az ítélet szerint a vádlottak igazgatósági tagként egyhangú döntéseikkel 2007-től rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon a teljes egészben, vagy részben a zrt. tulajdonában álló
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 12:42
Feljelentést tettek Botka László ellen a Szeviép-ügyben
A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Szeviép-ügy politikusok, rendőri és ügyészi vezetők vezényletével jó előre megkoreografált büntetőügy, amelynek az építőipari cég első fokon elítélt három vezetője csupán mellékszereplője volt.

Szabó Bálint szerint 2008-ban vezető szegedi szocialista politikusok a Szeviép-vezérekkel közösen elhatározták, hogy a vállalkozáson keresztül közpénzmilliárdokat tüntetnek el helyi nagyberuházások során. Megállapodtak abban is, hogy az esetleg adódó büntetőügyeket befolyásukkal visszaélve helyi rendőri és ügyészi vezetőket felhasználva próbálják majd elsimítani - állította a jogász, aki a Szeviép-ügyet maffia-bűncselekménynek nevezte.

Ahogy Czeglédy Csabát vagy a Szeviép egyik tulajdonosát és vezetőjét, úgy nemsokára "Botka Lászlót is bilincsben, vezetőszáron fogják elvinni" - fogalmazott a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Szabó Bálint szerint az ügy egyik kulcsszereplője Ujhelyi István korábbi
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:19
Képek, videók
Szévíz völgy -tőzeg-Orbán
agica2004
2011. július 28. csütörtök, 13:38
szevikém
skorpio07
2008. november 21. péntek, 15:10
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Csíkszereda,a Törvényszék
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
Törvényszék.jpg
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 15:38
Legfelsö Törvényszék.jpg
farkas1945
2011. február 16. szerda, 16:07
Törvényszék-Alberta.pn g
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 14:22
Torvenyszek
kempes55
2009. június 01. hétfő, 16:36
A Törvényszék a 1O-es éve
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:26
A kir.Törvényszék
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:24
19O6, Törvényszék - ma Me
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:23
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Szeged-Törvényszék.jpg
agica2004
2008. október 03. péntek, 11:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.