Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 21:29 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gazdasági évnyitó - Orbán: amikor a migráció hatásairól beszélünk, gyermekeinkről, unokáinkról van szó
Hangsúlyozta: a bevándorlás teljesen át fogja alakítani a világot, amelyben most élünk, és ami majd 2050-ben vagy azután történik, az annak lesz a következménye, ami most zajlik. Aki most nem védi meg magát, az 2050-2060-ban már nem tudja - tette hozzá.

A gazdasági szereplőknek azt mondta a kormányfő: "nem lesz értelme a gazdasági sikereiknek, ha egyébként az unokáik és a gyermekeik egy olyan világban veszik át önöktől a cégeket, amelyben nem jó élni".

Azt is mondta, hogy aki "Európai Egyesült Államokat" akar, az bevándorláspárti politikát képvisel, és egy bevándorlók által megváltoztatott Európa mellett tör lándzsát.

Orbán Viktor kifejtette, az év elején négy nagy feladatot szabott: a demográfiai fordulat előkészítését, az európai uniós növekedési átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését, a szakképzés radikális átalakítását és egy "kifektetési" - a magyar vállalatok külföldi befektetéseit támogató - stratégia elkészítését.

A népesedéssel kapcsolatban a kormányfő jelezte: a családtámogatásokkal szeretnék elérni a demográfiai hanyatlás megállítását.

Az úgynevezett "kifektetési" stratégiáról pedig azt mondta, hogy a magyar vállalatoknak be kell szállniuk a globális gazdasági versenybe, ehhez azonban forrásokat kell teremteni számukra. E program kidolgozására Matolcsy György jegybankelnököt kérte fel Orbán Viktor, úgy fogalmazva: a magyar vállalatoknak is legalább annyi pénzt kell megkeresniük külföldön, mint amennyit a külföldiek megkeresnek Magyarországon.

A miniszterelnök a hosszú távra, 2030-ig szóló célok közé sorolta, hogy Magyarország kerüljön az EU öt legjobb országa közé, legyen az öt legversenyképesebb állam között, álljon meg a népesedési hanyatlás, építsék újjá fizikai és gazdasági téren a Kárpát-medencét, tegyék valós gazdasági térséggé a teljes Közép-Európát, valamint sikerüljön elérni az energiafüggetlenséget. Utóbbihoz szükség van a paksi atomerőmű-fejlesztésére, a napenergia mértékének növelésére, változást kell elérni a fosszilis energia elérhetőségében - így a Románia által kitermelt gázt elérhetővé kell tenni Magyarországnak -, a Török Áramlatnak Magyarországon keresztül kell haladnia, ha pedig sikerül megállapodni Szlovéniával, akkor elérhetővé válhat az olasz LNG-termninál is.

Orbán Viktor hosszan ismertette a magyar gazdasági és társadalompolitikai modellt. Utóbbiról elmondta, hogy az kereszténydemokrata szellemi alapon áll, de ez nem a hitbéli kérdéseket takarja, hanem a keresztény kultúrából kinőtt létformák - az egyéni méltóság, a tulajdon és a szabad vállalkozások, a család, a nemzeti közösség és a hitbéli közösségek - védelmét.

A magyar gazdasági modellről szólva kijelentette: a pénzügyeknek mindig rendben kell lenniük. Így továbbra is a GDP 3 százaléka alatt kell lennie a hiánynak, csökkennie kell az államadósságnak, amelynek a végén teljesen magyar kézben kell lennie, sőt jobb lenne majd hitelezőnek lenni, mint adósnak - sorolta.

Emellett a gazdasági modell pillérje a munkaalapú gazdaság, a családtámogatási rendszer, a teljes foglalkoztatottság és az ipari dimenzióváltás. Utóbbival kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a magyar cégek nem tudják megújítani a tevékenységüket, növelni a hatékonyságukat, és ha nem tudnak válaszolni a bérterhek növekedésére, tönkremehetnek. Jelezte azt is, hogy mivel az ország népessége a közeljövőben nem fog radikálisan nőni, 5 millió dolgozóval kell számolni, vagyis új munkába állók és munkaóraszám-növekedés révén nem lesz bővülés.

Azt azonban megjegyezte, hogy a határ menti térségekben létrejövő vegyes gazdasági formációkban még van tartalék.

Kiemelte továbbá, hogy meg kell becsülni azt, amiben a magyarok jók: így a mezőgazdaságot és az arra épülő élelmiszeripart, valamint a sportot és a kultúrát, ezekből ugyanis szintén fejleszthetők üzletágak. Mint mondta, a fejlődéssel mindenki tehet egy lépést előre, így pedig felszámolható a szegénység.

A kormányfő beszélt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kormány viszonyáról is, amelyet úgy jellemzett: az MNB alkotmányban garantált függetlensége nem azt jelenti, hogy nem dolgoznak össze, az együttműködés hiánya ugyanis a reálgazdaság és a pénzügyi szektor elválását jelentené.

Azt is mondta, hogy egy gazdaságpolitikának kétfajta látásmódra kell épülnie: egyrészt jelen kell lennie egy innovatív, bátor közgazdasági gondolkodásmódnak - ezt képviseli Matolcsy György -, másrészt jelen kell lennie egy józan, a földön két lábbal álló hozzáállásnak, amit Varga Mihály pénzügyminiszter képvisel. Ha e kettő nincs jelen egyszerre, akkor vagy "fantasztákká válunk", vagy "beleragadunk a realitásba" - jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy e két megközelítés sikeres kombinációja az ő feladata.

Előadása végén Orbán Viktor arra hívta fel a vállalatvezetők figyelmét, hogy Magyarország most egy felívelő szakaszban van, és ilyenkor kalkulálni kell olyan tulajdonságokkal is, mint hogy a magyarok a sikert könnyen veszik természetesnek, ha sikeresek, elengedik magukat, halogatják a komfortzónájukon kívüli lépéseket, és amikor kezdenek jól menni a dolgok, "mindenki mocorog".

"Az elmúlt években közösen elért siker jutalma, hogy még többet kell dolgoznunk, mert ha nem tekerjük, eldől a bicikli" - zárta szavait.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 14:11
Címkék: Európai Egyesült Államokat, Orbán Viktor, Matolcsy György, Török Áramlatnak Magyarországon, Magyar Nemzeti Bank, Varga Mihály,
Kommentek
Csaba atya üzenete 2018. november 16. – Péntek
liturgikus év végén leüljünk és elgondolkodjunk el az idő múlásán!! Mennyi telt el az élet nevű nagy játékból, és vajon még mennyi van hátra?? Sikerült a mulandó javakból örök értékeket, kincseket gyűjtenem, olyant ami megmarad az örök életre?? Ha most Teremtőm a nevemen szólítva magához hívna, mit tudnák felmutatni büszke örömmel!?
Sokan azt tartják, hogy nem érdemes célokat megfogalmazni, küzdeni, beszélni mert úgy is fölösleges! Közel öt évvel ezelőtt voltam Ausztráliában, sokat beszéltem a gyermekeinkről, az élet melletti döntésről, imádkoztunk, gyermekáldásért és lám egy fiatal pár vállalta a harmadik gyermeket! A képen mosolygó kis Emese betöltötte a negyedik élet évét és megmutatta a lakásuktól nem messze lévő Botanikuskertet! Elmentünk a madárleshez, gyönyörködtünk a szebbnél szebb virágokban, de a legnagyobb szenzáció a kiskacsák mellett a tóban fürdő "Ricsi" volt! Emese így nevezi ő a hosszú nyakú teknősbékát!!
Itt Ausztráliában minden nagyra nő, az itteni kardvirág alatt, lehet
maroka, 2018. november 16. péntek, 18:40
Vértanúink utolsó szavai
utolsó sóhajtásom. - De marad még neked egypár jó embered, és az én és a Te szegény gyermekeid. Ezekben találd fel minden földi boldogságodat, ezekben összpontosítsd szeretetedet, és az Isten kebledbe fogja önteni a vigasztalás malasztait - és arra törekedj is, ezt kívánja nyugo-dalmam a másik világon, melynek rejtélyei előttem nemsokára megnyílnak! Én érted és nyugodalmodért fogok az Istenhez imádkozni. - Te, édesem, mindenem hason-lóképpen értem imádkozz. - Károly szavát bírom, hogy rólad és gyermekeinkről gondoskodni fog. Szerencs (mostohafia) hátravan ugyan, de jóakarat ki fogja pótolni a hiányzót. -Isten Veled! Isten veletek! Szeretném beléd lehelleni utolsó sóhajtásom - de az úgyis meg fog történni. Én mártír vagyok, és ártatlanul halok meg. Az Isten, aki még sohasem hagyott el, most sem fog elhagyni - én pedig szellemképp körül foglak lebegni mindenha! Légy nyugodt, és élj boldogul - örök szerelmemben. - Ott fenn ismét látjuk egymást, ha van egy jobblét. - Képzeletemben dobogó szívemhez szorítlak,
lilagondolatok, 2018. október 06. szombat, 13:58
Az Istenért égő szív
igazán jó volt." Küldetés teljesítve!
Való igaz: "Aki bölcsekkel jár, bölccsé lesz."
A keresztyén szülők mindig ápolják gyermekeik lelkét; amikor együtt sétálnak és beszélgetnek, amikor a barátokat, az iskolát, a sporteseményeket vagy a társadalmi problémákat vitatják meg. Vannak férfiak, akik a hangzatos "minőségi idő" kifejezéssel áltatják magukat, amikor ilyeneket mondanak: "Nincs sok időm a gyermekeimre, de legalább az az idő, amit velük töltök, minőségi idő." Nem lenne szabad pedig a gyermekeinkről mint üzleti partnerekről gondolkoznunk. Nem állhatunk meg szombaton a hálószoba ajtajában ezzel a mondattal: "Kilenc óra van. Felkészültetek közös minőségi időnkre?"
Majdnem lehetetlen előre eltervezni a minőségi időket. A minőségi idő a mennyiségi idő közben adódik. A minőségi időt előirányzó nemes tervek sokszor befulladnak. A napi rutinnal töltött idő együttesen adja azokat az órákat, amelyekre szükségünk van, és ezekből bukkannak föl a bearanyozott pillanatok. A gyermekek igénylik, hogy a
kalmanpiroska, 2018. április 25. szerda, 13:53
Kossuth ház Camebridgeben
Isten kegyelméből eljutottam Kanadában, Torontótól 100 kilométerre lévő kisvárosba, Cambritgebe melynek határában van egy mézeskalács házikó, a Kosút utcában, a Kosút ház, mely előtt található az Újvilág legnagyobb székelykapuja!! Itt, kellemes környezetben gyűltek össze a környékben élő magyar testvéreink, a helybeli gyermekek tartottak egy kis előadást, majd én is beszámoltam a gyermekeinkről, munkánkról egy beszélgetésre, vacsorára!! Bálint László erdélyi származású fotóművész egy Székelyfőldi albumot mutatott be, én meg egy rövid elmélkedést tartottam!! Jó volt találkozni, jó volt együtt lenni, amint a csatolt képek is érzékeltetik!
Sok szeretettel, Csaba t.
2017. november 12 Videó

Magyar ház Ottawában videó
maroka, 2017. november 17. péntek, 09:43
Böjte Csaba atya látogatása New Yorkba!
Krisztus arra biztatott, hogy bizalommal kérjünk, és lám imádságunk meghallgatásra talál!
- Adná a jó Isten, hogy minden gyermek után vágyó család imája meghallgatásra találjon, hogy otthonaink ropogós gyermekkacagástól legyenek hangosak! Szeretettel, Csaba t.
- Washingtonban, a Mariemont katolikus egyetem kápolnájában gyűltek össze a Szent Ferenc Alapítvány szárnyai alatt növekedő gyermekekre kíváncsi emberek! Jó volt velük együtt imádkozni a szentmise áldozaton, s utána elbeszélgetni a gyermekeinkről, munkánkról, az élet ügyes - bajos dolgairól. A rendezvény fénypontja a gyermekeink számára egészen biztos akkor ragyogott fel, amikor az egyetem rektora bejelentette, hogy egy - két jól tanuló, angolul tudó fiatalnak felkínál egy részösztöndíjat. Nagylelkű ajánlatát örömmel elfogadtam, és szeretettel meg is hirdetem a nálunk végzett diákoknak, olyanoknak, akik egyetemi tanulmányaik második részét, akár a mesteri vagy a doktori fokozatot itt szeretnék elérni! Hogy mit is lehet ezen a főiskolán
maroka, 2017. november 13. hétfő, 11:58
Ne gyűjtsetek kincseket a földön!
Ne gyűjtsetek kincseket a földön!

Ez a parancsolat nem azt tiltja, hogy olyan dolgokról gondoskodjunk, amelyek mindenki szemében tisztességesek, vagyis hogy gondunk legyen arra, hogy megadjuk mindenkinek, amivel tartozunk, amit jogosan elvárnak tőlünk. Sőt, Isten még tanít is minket arra, hogy "senkinek se tartozzatok semmivel" (Róm 13,8).
Ez a parancsolat nem tiltja azt sem, hogy olyan dolgokkal gondoskodjunk magunkról, amire a testünknek szüksége van: elegendő egyszerű, egészséges ételről, és az öltözködéshez szükséges tiszta ruháról. Sőt, az a kötelességünk, hogy ezekkel ellássuk magunkat, amennyiben Isten erőt ad arra, hogy "a magunk kenyerét" együk (Ézs 4,1), és "senkit meg ne terheljünk" (1Thessz 2,9).
Ugyanígy az sincs megtiltva, hogy a gyermekeinkről és a háztartásunkban élőkről gondoskodjunk. Hiszen ez is a kötelességünk. Minden férfinak elő kell teremtenie felesége és gyermekei számára az egyszerű életszükségleteket, és lehetővé kell tennie nekik, hogy esetleges halála
kalmanpiroska, 2017. október 28. szombat, 11:44
Marosvásárhelyi iskolaügy - Az erdélyi magyar pártok a szerdai tüntetésre hívják szimpatizánsaikat
amellyel a katolikus iskola ügyének rendezésére szólították fel az illetékes intézményeket.

A szülői csoport közölte: a magyar pártok és a Római Katolikus Státus Alapítvány képviselőivel közösen egyeztek meg pénteken a szerdai tüntetés megszervezéséről. A Státus "a házigazda feladatait", az RMDSZ a logisztika biztosítását, a többi párt és szervezet pedig a mozgósítást vállalta. "Ugyanakkor felszólítottunk mindenkit, hogy mellőzzék a politikai megnyilvánulásokat, és tartsák tiszteletben, hogy gyermekeinkről van szó" - áll a szülői csoport felhívásában.

A múlt héten bizonyossá vált, hogy a román állami hatóságok a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium megszüntetését készítik elő. Erről Liviu Pop tanügyminiszter tájékoztatta Miguel Maury Buendía pápai nunciust. A Maros Megyei Tanfelügyelőség egy augusztus 2-án kimondott jogerős ítélet hivatalos közlésére vár ahhoz, hogy a gimnázium feloszlatását kinyilvánítsa. Romániában szeptember 11-én kezdődik a 2017-2018-as tanév. A katolikus gimnázium több
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 16:44
Képek, videók
vigyáznak a gyermekeinkre
ibolya64
2008. november 22. szombat, 23:36
1unokáinké.jpg
katicacska
2010. november 16. kedd, 22:08
unokainke.jpg
katicacska
2010. október 08. péntek, 13:18
manóka unokáink
simonka48
2009. december 04. péntek, 11:35
Unokáinkkal
dubivili
2009. szeptember 28. hétfő, 13:31
férjem és unokáink
teichterneholhos
2009. május 27. szerda, 11:23
unokáink
kissne56
2008. július 28. hétfő, 11:55
Unokáink
bajoska
2007. május 29. kedd, 19:51
Gyerekeink,unokáink
aranysas59
2007. április 19. csütörtök, 18:59
Eszter és Petra unokáink
sandor3
2007. március 10. szombat, 11:38
Az unokáinkkal.
bertalanendre
2006. július 23. vasárnap, 19:12
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.