Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:38 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elütöttek egy kerekesszékkel közlekedő férfit Egerben
Kovács Nikoletta elmondta: a Tárkányi úton egy Felsőtárkány felé tartó személygépkocsi - még tisztázatlan körülmények között - elsodorta a vele azonos irányban, az úttest szélén közlekedő kerekesszékes egri férfit, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 20:42
Címkék: Kovács Nikoletta, kerekesszékkel közlekedő, vele azonos, úttest szélén, mentők súlyos, személygépkocsi,
Kommentek
Dunai hajózás és villamostúra is lesz az idegenvezetők világnapján
hívják a magyar érdeklődőket - közölték az esemény szervezői az MTI-vel.

Az idei évben is több mint 100 programmal, 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy 100 közreműködő partner segít a megvalósításban. Idén az Utazás kiállítással egy időben rendezik a sorozatot, így a február 24-i központi események helyszíne a Hungexpo lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) mellett több utazási iroda segítségével. A kerekesszékkel közlekedők számára a speciális autóbuszos túrák szintén a Hungexpo területéről indulnak majd.

Négy időpontban dunai városnézésre is invitálják az érdeklődőket, akik a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5-ös számú kikötőből szállhatnak majd vízre. Különjáratként közlekednek szerelvények a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán is, de tematikus sétákon, épületbejárásokon a főváros rejtett érdekességeibe is betekintést nyerhetnek a résztvevők.

A programok többsége térítésmentesen lesz látogatható,
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 13:51
Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke
megújuljon - mondta.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere elmondta, lassan már öt éve a kormány támogatásával végzik a Normafa fejlesztését.

A Normafa Park fejlesztése folytatódik, jelenleg is folyik a sífutó- és szánkópálya engedélyezési eljárása. A remények szerint jövő ilyenkor már üzemelnek majd - közölte.

Pokorni Zoltán kitért arra is, hogy az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészének alapzatát megerősítették, és ott egy kilátópontot alakítottak ki, amely kerekesszékkel is megközelíthető.

A beruházás célja egy olyan pihenőpark kialakítása volt, amely mind funkciójában, mind letisztult formavilágával alkalmazkodik az erdőhöz, és kiszolgálja a kirándulók igényeit.

A terület központi része a volt parkoló területe. Ott helyeztek el mobil pavilonokat, asztalokat és padokat. A területen illemhely is van.

A korábbi aszfaltburkolatot nagy részen cserjékkel, fákkal beültetett zöldfelületek váltották fel. Az ösvényeket stabilizált murva burkolat
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:40
Orvosi rendelőket újítottak fel Hódmezővásárhelyen
A közlemény szerint két év alatt 12 háziorvosi praxishoz - 2 praxis gyermekeket, 10 pedig felnőtteket lát el -, valamint a védőnői szolgálathoz tartozó rendelőket újították fel négy épület korszerűsítésével és bővítésével.

Több helyen elbontották a használaton kívüli, rossz állapotú épületrészeket, melléképületeket, más ingatlanoknál pedig csak a házak fő szerkezeti elemei maradtak meg; új vizsgálókat, várókat, vizesblokkokat alakítottak ki.

Az épületeket szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új épületgépészeti rendszereket és elektromos hálózatot hoztak létre. A rendelők kerekesszékkel és babakocsival is megközelíthetővé váltak, ezt rámpák kiépítésével és személyemelővel biztosították, és akadálymentesített vizesblokkok is épültek.
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 09:21
Szép napot mindenkinek!
nyomorúság, a közepe nyughatatlanság, a vége fájdalom és szomorúság.
Mikes Kelemen idézet.


Takács Mária

Másság
...mert mindenki másképp, de egyforma...

Megszólsz, szemem nem ép, s nem látok jól,
és nem várok semmit a holnaptól,
bár legjobb barátaim mind vakok,
de hidd el s tudd, én is ember vagyok!

Megszólsz, mert járni, sajnos, nem tudok,
s csak kerekesszékkel boldogulok,
tudom, lassan végül elsorvadok...
de hidd el s tudd, én is ember vagyok!

Megszólsz, mert Down-kór, miben szenvedek,
pedig tudod, erről nem tehetek,

szemem, ha rám mosolyogsz, lásd, ragyog,
mert hidd el s tudd, én is ember vagyok!

Megszólsz, mert nem érted meg beszédem,
s furcsán nézed hallókészülékem,
jelbeszéd az, amivel tárgyalok,
de hidd el s tudd, én is ember vagyok!

Megszólsz és megvetsz, szerelmem
kirscha, 2018. augusztus 24. péntek, 09:13
Megható történet - Emberi és baráti szeretetből PÉLDÁS
Majd én tollak téged" - Kerekesszékkel a Caminón
2018. április 10.
Két barát megcsinálta a Caminót - ilyet hallottunk már sokat. Még olyat is, hogy nem ért véget a barátságuk az út végére. De kerekesszékkel, hegyeken át, 800 kilométert?
.............
A korábban dizájnerként dolgozó idahói Justin Skeesuck súlyos neuromuszkuláris (ideg- és izomrendszeri) betegsége miatt nem tudja használni végtagjait. Ennek ellenére zarándokútra indult legjobb barátjával, Patrick Gray-jel, mégpedig a Szent Jakab-útra, az El Caminóra, majd könyvet írtak tapasztalataikról. Egy nemrég készült interjúban visszaemlékeztek az út fizikai fáradalmaira, és arra, mennyire érezhetően velük volt Isten végig az úton.
A kerekesszékben élő Justin egy utazós műsort nézett éppen a Caminóról, amikor beléhasított: ,,Ezt meg kell csinálnod." Felvetésére, hogy mehetnének együtt, Patrick azzal válaszolt, ami később
maroka, 2018. április 11. szerda, 12:00
Új, ideiglenes helyen is megáll a fogaskerekű helyett járó pótlóbusz
A közleményben azt írták, hogy a Művész út (Óvoda) nevű ideiglenes megálló kiépítésére a Művész úti óvoda és bölcsőde hatékonyabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében volt szükség.

A BKK február 12-én közleményben arról tájékoztatott, hogy március végéig pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett a Széchenyi-hegyi végállomás és Svábhegy között, mert cserélik a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomás között.

A BKK a 60-as jelzéssel induló pótlóbusz helyett inkább a 21-es és 21A autóbusz használatát javasolja.

A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár, de a kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha ugyanott szállnak fel.

A pályarekonstrukció miatt közúti változások is életbe lépnek. Az Eötvös úti útátjáróban félpályás
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 13:42
Akadálymentesítik az egyiptomi régészeti helyszíneket
A fejlesztéseket elsőként a luxori múzeumnál, valamint a luxori és karnaki templomkomplexumoknál végzik el: fából készült rámpákat és kerekesszékkel járható utakat alakítanak ki. A látás- és hallássérült látogatóknak pedig speciális információs táblákat állítanak fel.

Az akadálymentesítést az egyiptomi régészeti minisztérium támogatja. A régészeti helyszínek fejlesztésével foglalkozó hivatal egyik illetékese a portálnak elmondta: a látogatóközpontban vetített dokumentumfilmhez jelnyelvi tolmácsolás is készül a hallássérültek számára.

A mellékhelyiségeket is felújítják és kiegészítik a szükséges felszerelésekkel, hogy a speciális igényeknek és a nemzetközi követelményeknek is megfeleljenek.

A karnaki templomegyüttesben a tervek szerint a bejárattól a Teharaka templomig, továbbá a szabadtéri múzeumig vezet majd másfél méter széles rámpa, a szfinxek útjának elejétől pedig egy fából készült lejtőt alakítanak ki.

A minisztérium a projekten egy nem kormányzati szervezettel - a Helmmel -
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 17:29
Képek, videók
kerekesszék.jpg
agica2004
2012. február 06. hétfő, 15:26
Nikolettának
merien34
2015. február 17. kedd, 21:06
Nikolettám Montrealban a
pelleerika
2010. november 01. hétfő, 12:34
Steven Nikoletta és Yasmi
pelleerika
2010. november 01. hétfő, 12:16
Nikoletta és Yasmine kinc
pelleerika
2010. november 01. hétfő, 12:15
Janovicz Nikoletta.jpg
obrlinggergo
2010. június 19. szombat, 11:52
Nikoletta - puszedli
zajudit
2010. március 20. szombat, 14:16
Zolika-Nikoletta 012.jpg
margitmama
2009. május 07. csütörtök, 19:17
Zolika-Nikoletta 010.jpg
margitmama
2009. május 07. csütörtök, 19:16
Zolika-Nikoletta 009.jpg
margitmama
2009. május 07. csütörtök, 19:15
Zolika-Nikoletta 007.jpg
margitmama
2009. május 07. csütörtök, 19:15
Zolika-Nikoletta 006.jpg
margitmama
2009. május 07. csütörtök, 19:15
Zolika-Nikoletta 005.jpg
margitmama
2009. május 07. csütörtök, 19:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.