Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:31 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A brit hadsereg bekapcsolódik a legveszélyeztetettebbek napi ellátásának biztosításába
A védelmi minisztérium húszezer tartalékost mozgósított annak érdekében, hogy segítsenek eljuttatni az idős, beteg emberekhez az élelmiszert és egyéb alapvető napi szükségleti cikkeket.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ha az ország nem fog össze az új koronavírus okozta járvány megfékezése végett, Nagy-Britanniában is olyan helyzet alakulhat ki, mint Olaszországban.Johnson, aki a brit szokások szerint ilyenkor ünnepelt anyák napja alkalmából intézett üzenetet a lakossághoz, közölte: az idős, gyengélkedő édesanyáknak adható legszebb ajándék most az, ha gyermekeik ezúttal nem tesznek látogatást náluk, hanem digitális eszközök igénybevételével, távolról köszöntik fel őket.

"Hívjuk fel őket, létesítsünk videokapcsolatot velük, hívjuk őket a Skype-on, hogy elkerülhető legyen a felesleges fizikai kapcsolat vagy közelség" - fogalmazott vasárnapi üzenetében a kormányfő.

Johnson szerint ugyanis minden statisztika azt mutatja, hogy az idős, veszélyeztetett emberek sokkal nagyobb valószínűséggel halnak bele a Covid-19 betegségbe, mint mások.

Hozzátette: tudja, hogy a brit kormány által hozott korlátozó intézkedések békeidőben és háborús időszakokban egyaránt példátlanok, de a megbetegedések és a halálozások számának grafikonján mérve Nagy-Britannia két-három héttel jár Olaszország mögött.

Sadiq Khan, London polgármestere a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva azt mondta, hogy a rendkívül sűrűn lakott brit főváros a járvány terjedése szempontjából több héttel a brit átlag előtt jár, ezért itt különösen fontos, hogy a lakosság tartsa magát a korlátozó előírásokhoz, ne gyülekezzen nagy tömegekben és ne tegyen felesleges utazásokat.

Khan elmondta, hogy ő is otthonról dolgozik.A legutóbbi adatok alapján az Egyesült Királyság egészében eddig 233 halottja van a járványnak, és a szűréssel kimutatott fertőzések száma átlépte az ötezret.

Az NHS tájékoztatása szerint az országban eddig 72 818 szűrést végeztek és 5018 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.

Ez azt jelenti, hogy a szombat estével zárult 24 órában 1035-tel emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma; ez eddig a legnagyobb napi növekedés.

Az NHS vasárnap tájékoztatási kampányt kezdett a legveszélyeztetettebbek körében. Az egészségügyi szolgálat 1,5 millió britnek ír levelet, illetve küld szöveges üzenetet, arra kérve őket, hogy a következő 12 hétben, saját védelmük érdekében ne mozduljanak ki otthonaikból.

A kampány elsősorban azokat érinti, akik az NHS nyilvántartása alapján az elmúlt időszakban szervátültetésen estek át, súlyos krónikus légúti betegségekkel küszködnek vagy olyan daganatos betegségük van, amely immunrendszerüket gyengíti.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 12:11
Címkék: Boris Johnson, Sadiq Khan, Egyesült Királyság, brit hadsereg, védelmi minisztérium, brit szokások,
Kommentek
Sárgarépa: a látás élességének javítója
készíteni. Mutatjuk az előnyöket és egy recepttel is kedveskedünk a kedves olvasóknak.

A sárgarépa egészségügyi előnyei
Ennek a gyökérzöldségnek számtalan egészségügyi előnye létezik. A tápláló sárgarépa tele van béta-karotinnal, rosttal, antioxidánsokkal, de megtalálható még benne a K1-vitamin, a biotin, a kálium, a béta-karotin és a B6-vitamin.

A sárgarépában található béta-karotin A-vitaminná alakul a szervezetben. Az A-vitaminnak kiemelkedő szerepe van a jó látás biztosításában, de fontos szerepe van a növekedésben, a fejlődésben és az immunrendszer egészséges működését is biztosítani tudja.

A B-vitaminok csoportjába tartozó biotinnak kiemelkedő szerepe van zsír- és fehérje-anyagcserében.

A sárgarépa K1-vitaminban is bővelkedik. Ez a vitamin leginkább a váralvadásnál fontos, de a csontok egészségét is biztosítani tudja.

A kálium egy alapvető ásványi anyag, melynek a vérnyomás-szabályozás a feladata. A B6-vitaminból pedig energiát nyerhet a
pacsakute, 2020. május 25. hétfő, 10:33
Rendhagyóan adta ki a Dr. Magyari Endre-díjakat az NMHH elnöke a Távközlés Világnapján
Telecommunication Union, ITU) 1865-ös megalakulására emlékezve május 17-én. Magyarország az ITU alapító tagja.

Czuczy András, az NMHH frekvenciaengedélyezési osztályának vezetője, már az NMHH Magyar Postából kivált jogelődjének megalakításában is részt vett. Több évtizedes kiemelkedő munkáját a hírközlési szakmán túl a Sziget, a Balaton Sound, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) világbajnoksága vagy a Forma1 szervezői is megismerhették, akik a tömegrendezvények lebonyolításához nélkülözhetetlen frekvenciák biztosításában számíthattak rá. Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő pályája a szakemberek új nemzedékének is inspiráló példa - áll a közleményben.

Schmideg Iván, korábban a Hírközlési Felügyelet nemzetközi osztályvezetőjeként a társhatósággal és az uniós szervezetekkel való kapcsolattartásban végzett jelentős munkát. Nyugdíjazása után külső tanácsadóként az NMHH-t és jogelődjét segítette szakértelmével a roamingszabályozásban és a digitális átállásban. Jelenleg a Hírközlési és Informatikai
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 11:11
ITM: mától igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei
azonosított négy fő kihívásra nyújtanak megoldást - hangsúlyozta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben.

Kiemelték, az új hitelek célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához szükséges forrásokat, segítik a cégek likviditását, munkavállalóik megtartását, lehetővé teszik beruházásaik finanszírozását, továbbá segítenek a veszélyhelyzet lejártát követő időszakra a normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában, és a jövőbeli növekedés lehetőségének biztosításában.

Az egyes hiteltermékek: a Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz a napi működési költségekre, a Széchenyi munkahelymegtartó hitel a munkahelyek megőrzésére, a Széchenyi likviditási hitel a vállalkozás működtetésére alkalmas forgóeszközhitel beszerzésekre, a Széchenyi beruházási hitel plusz a beruházások finanszírozására nyújt lehetőséget - írják a közleményben.

Ismertetik, az új hitelek 1 millió forinttól akár 1 milliárd forint hitelösszegig, gyorsan, a lehető legrövidebb
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 13:15
Koronavírus - Az EU humanitárius segélyt juttat az Afrika "szarván" fekvő országoknak
Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos tájékoztatása szerint az uniós támogatás megerősíti a koronavírus terjedésének megakadályozására hozott helyi intézkedéseket. Segíti az egészségügyi intézményeket a járvány elleni küzdelemben nyújtott alapszolgáltatások biztosításában, élelmiszersegélyt nyújt a rászorulóknak, támogatja a vetőmag- és takarmánybeszerzést. Hozzájárul a menekültek és a lakóhelyüket elhagyni kényszerültek alapvető szükségleteinek biztosításához, például szálláshely, étkezés, egészségügyi ellátás, a tiszta vízhez való hozzáférés, valamint a gyermekek oktatása.

A humanitárius kezdeményezéseket támogató segélycsomagból Dzsibutiba 500 ezer euró, Etiópiába 42 millió euró, Kenyába 15 millió euró, Szomáliába pedig 48 millió euró kerül.

A humanitárius segély a régióban nyújtott szélesebb körű uniós támogatás részét képezi, amely magába foglalja a hosszabb távú fejlesztési együttműködést is - közölte Lenarcic.
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 17:34
Koronavírus - Von der Leyen: az Európai Bizottság hamarosan javaslatot tesz a koronavírus-járvány utáni uniós h
szükséges finanszírozási szint meghatározásában, garantálja a helyreállítási alap és az új MFF hatékonyságát, és mobilizálja a helyreállításhoz szükséges forrásokat. Ezt a tervet szerinte az unió egyik alapító atyjáról Alcide De Gasperi-tervnek kellene nevezni.

Michel arra is kitért, hogy az európai jog elsőbbsége megkerülhetetlen az együttműködés előmozdítása érdekében Európában. Hozzátette, hogy az EU Bíróságának szerepe is alapvető kell, hogy maradjon az európai jog egységes értelmezésének biztosításában.

A Fidesz részéről Deli Andor képviselő azt mondta, hogy az MFF kulcsfontosságú a tagállami gazdaságok válság utáni fellendítésében, ezért ambiciózus és megfelelő méretű tervre van szükség. Hozzátette, hogy a bizottság által tervbe vett helyreállítási alap is szükséges, azonban az nem mehet a hagyományos uniós politikák rovására, amelyek eddig is bizonyították hasznosságukat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az agrár- és kohéziós politikákat meg kell erősíteni, mivel az utóbbi az unió
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 21:23
Koronavírus - Affidea: erősödhet az egészségügyben az állami és magánellátás együttműködése
privát képalkotó diagnosztikai vizsgálatok mellett - ismét fogad privát járóbeteg-előjegyzéseket, szigorúan betartva az elkülönítési protokollt és a biztonsági előírásokat. Az Affidea Bank Center Egészségközpont pedig továbbra is dedikált COVID-19-szűrési helyként üzemel.

Hozzátették, hogy Budapesten évente 400 ezer röntgen-, ultrahang-, CT-, MR-, mammográfiás, angiográfiás és izotópdiagnosztikai vizsgálatot végeznek, és a cég jelentős szerepet vállala készenléti CT és MR rendelkezésre állás biztosításában is.

"Ma már az Országos Mentőszolgálat fővárosi sürgősségi és akut CT- és MR-ügyeletében is mi biztosítjuk az ellátás jelentős részét. A hét minden napján, 24 órában nyújtott ellátásunk a teljes fővárosi CT-ügyelet 40 százalékát jelenti, az MR-ügyelet esetében ez az arány már az 50 százalékot is meghaladja" - foglalta össze Leitner György.

Az Affidea közfinanszírozott tevékenységét saját eszközökkel, államilag megállapított árszabás alapján végzi, profitját tehát nem magasabb árakkal, hanem
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:43
Koronavírus - Rendkívüli hitelgarancia programot indított a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
A Garantiqa krízis garanciaprogramban a belföldi kis-, közép-, valamint nagyvállalatok 90 százalékos állami garanciavállalás mellett juthatnak a likviditásukhoz szükséges forrásokhoz.

Az első körben az év végéig meghirdetett program célja, hogy a COVID-19 vírus terjedésével összefüggő gazdasági folyamatok miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat a működőképességük visszaállításában, illetve megőrzésében segítse. A program keretében a mikro,- kis-, és középvállalkozások, továbbá nagyvállalatok folyószámlahiteleikhez, forgóeszköz- és beruházási hiteleikhez vehetik igénybe a 90 százalékos mértékű állami garanciavállalást.

Búza Éva vezérigazgató a közleményben elmondta: a világméretű koronavírus-járvány hosszú távú gazdasági hatásai egyelőre nem megjósolhatóak, de az jól látszik, hogy a gazdasági élet szereplői számára a rendkívüli helyzet már rövid távon is komoly nehézségeket, károkat okoz. A Garantiqa kiemelt célja, hogy hathatós segítséget nyújtson a válság ideje alatt is a vállalkozások
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 10:31
Koronavírus - A magyar katonák is aktívan részt vesznek a járvány elleni védekezésben
Beszámolt arról is, hogy a Magyar Honvédség katonái befejezték a fővárosi Pesti úti idősotthon fertőtlenítését. Hozzátette: a vegyvédelmi zászlóalj mintegy 1500 liter fertőtlenítőszert használt fel, és szükség esetén további fertőtlenítésre is felkészültek.

Azt is elmondta, hogy mintegy ezer katona tartózkodik külföldön, műveleti területen; köztük nincs koronavírus-fertőzött. Ahol más országok is csökkentik katonai létszámukat, ott ezt a Magyarország is megteszi, ennek nyomán a héten Maliból érkezett haza egy kisebb kontingens - közölte Ruszin Romulusz.

Beszámolt arról is, hogy ezen a héten további 11 vállalathoz érkeztek honvédelmi irányító törzsek. Jellemzően olyan vállalatokhoz mentek most, amelyek alapvetően az élelmiszerbiztonság fenntartásában és olyan eszközök biztosításában vesznek részt, amelyek létfontosságúak a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Mindeközben a Magyar Honvédség erői részt vesznek a dél határ biztosításában, továbbá az északi és nyugati határon is ott vannak
velemenyezd, 2020. április 18. szombat, 12:21
Képek, videók
vicces biztositás.jpg
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:36
biztosítás
janna53
2013. augusztus 18. vasárnap, 21:12
családi otthon biztositás
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:42
biztositási kötvény II.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:16
biztositási kötvény I.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:15
biztositasos 011.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:53
biztositasos 010.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:53
biztositasos 009.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 008.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 007.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 006.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 005.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:51
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.