Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 09:03 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Először lép fel Marosvásárhelyen a Budapesti Operettszínház
Az Operettszínház a Vásárhelyi Forgatag keretében játssza háromszor Kálmán Imre művét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, a jegyek mindhárom alkalomra nagyon hamar elkeltek.

A marosvásárhelyi színházban pénteken tartott sajtótájékoztatón Lőrinczy György főigazgató elmondta: különleges pillanat ez számukra, hiszen a produkció több alkotója is erdélyi származású. Hangsúlyozta: a társulat szereti ezt a különleges képi világgal rendelkező előadást, és kíváncsiak, miként fogadja a marosvásárhelyi közönség, amely pénteken este, majd szombaton két alkalommal tekintheti meg a produkciót.

A marosvásárhelyi születésű Béres Attila rendező Erdélyhez való viszonyáról beszélt, elmondta, hogy továbbra is Marosvásárhely jelenti számára az otthont. Kiemelte: büszke az előadásra és örül annak, hogy szülővárosában is bemutathatják. A sepsiszentgyörgyi születésű Dancs Annamari színésznő is azt emelte ki, hogy rendkívül nagy élmény számára Marosvásárhelyen játszani, ahol pályafutása elején is fellépett.

A chicagói hercegnőt alakító Bordás Barbara az előadás sokféle stílusát emelte ki, amiért úgy érzi, hogy nagyon kötődik a személyiségéhez. Szulák Andrea különleges ajándéknak érzi, hogy a rendező és Lőrinczy Attila dramaturg kifejezetten az ő számára hoztak létre egy teljes szerepet, és meggyőződését fejezte ki, hogy az operett műfaját nem kell újraértelmezni, hanem megfelelő színvonalon kell előadni, mai érzésekkel és gondolatvilággal kell feltölteni, és így "ma is lehet menő" az operett.

Az MTI kérdésére válaszolva Lőrinczy György elmondta, hogy magyar állami támogatás nélkül nem jöhetett volna létre a három marosvásárhelyi előadás, hiszen összesen 123 emberrel érkeztek, a költségeket pedig lehetetlenség előteremteni pusztán jegybevételekből.

A főigazgató hangoztatta: boldogan jönnek a Kárpát-medencei vendégjátékokra, és mindig arra törekszenek, hogy a közönség ugyanolyan jó előadást láthasson Erdélyben is, mint Budapesten. Úgy vélte, gyakoribb vendégjátékokra nyújtanának lehetőséget a tavaly újból megnyitott Kálmán Imre Teátrumba tervezett előadások, amelyek kisebb méretűek, ezért könnyebb az utaztatásuk.

Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója is reményét fejezte ki, hogy az Operettszínház vendégjátéka egy kezdet, amelynek lesz folytatása.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 15:13
Címkék: Budapesti Operettszínház, Vásárhelyi Forgatag, Kálmán Imre, Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, Lőrinczy György, Béres Attila,
Kommentek
A La Mancha lovagja ismét a Budapesti Operettszínházban
A Budapesti Operettszínház 49 év után tűzi ismét műsorra a La Mancha lovagja című musicalt: a szöveg- és kottahű előadás modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal debütál március 20-án. A főszerepekben többek között Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter, Serbán Attila, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari látható - közölte a színház az MTI-vel.

A darab bemutatásának célja könnyed stílusba burkoltan, de mégis az élet fontos kérdéseiről beszélni, a küzdelem és a harc értelméről, a hitről, a reményről, ábrándokról, általában az életről. "A lovag józan pillanataiban a világ leggyöngédebb embere, akinek rögeszméje a gyámoltalanok védelme, kiállás minden igaz ügyért akkor is, ha a harc reménytelennek látszik" - idézi a közlemény Kiss-B. Atillát, a Budapesti Operettszínház főigazgatóját.

Az eredeti musical 1965. november 22-én debütált az Egyesült Államokban. A darab magyarországi ősbemutatója 1971-ben volt az Operettszínházban, a
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 09:31
Elhunyt Felföldi Anikó színésznő
Felföldi Anikó 1938. április 28-án született Budapesten, játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. A Budapesti Operettszínház tagja volt 1966 óta, 1994-től a színház örökös tagja.

Kecskeméten 1957-től, a Vidám Színpadon 1959 és 1966 között játszott, ezután lett a Fővárosi Operettszínház tagja. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt eljátszotta, s több nagysikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Saját zenés tévéshow-kat is készített, valamint számos külföldi produkcióban is részt vett. Színházi szerepei mellett szinkronizált is.

Temperamentuma, remek tánctudása főként szubrett szerepekben érvényesült. Hosszú időn át vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker szerepében (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban), de fellépett a világ számos más pontján is.

Főbb szerepei között van Bianca (Spewack-Porter: Csókolj meg, Katám); Anita (Bernstein: West Side Story); Corinna (Hervé: Nebáncsvirág).

Filmjei között megtalálható a Felfelé a lejtőn (1958); a
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 11:32
A növendékek is nagy feladatot kaptak a Diótörőben
A darab első felében inkább a fiatalokon, a második felében pedig az Operettszínház társulatán van a hangsúly - tette hozzá.

Kitért arra is: Harangozó Gyula feldolgozásában a Diótörő modernebb és a gyerekek számára izgalmasabb darab lett.

Gallai Zsolt, a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa azt mondta, hogy a Diótörő vonzza a közönséget, mert a darab varázslatot mutat be.

A pénteken bemutatott, két felvonásból álló Diótörőben Klára hercegnő szerepében Kozmér Alexandra, Ottlik M. Laura, a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa és Szelényi Dorka mutatkozik be. Diótörő hercegként Gallai Zsolt és Sík Milán, a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosai, valamint Somai Valér lép színpadra.
velemenyezd, 2019. december 24. kedd, 09:21
Péntektől látható a Budapesti Operettszínházban a Diótörő
Az előadást a Magyar Táncművészeti Egyetemmel (MTE) közösen állítják színpadra, a főszerepekben az egyetem végzős növendékeit is láthatja majd a közönség. A produkcióban közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara Pfeiffer Gyula vezényletével.

Az Operettszínháznak van törzsközönsége, amely jogosult arra, hogy az általa legkedveltebb színházban is lásson balettprodukciót - hangsúlyozta Kiss-B. Atilla főigazgató a darabot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

A főigazgató beszélt az önálló balettprodukció fontosságáról, a művészek motiválásáról, valamint a fiatal művészek Operettszínházba vonzásáról is.

Harangozó Gyula elmondta, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Budapesti Operettszínház stratégiai együttműködési megállapodásának eredményeképpen 70 gyereket tudott bevonni a Diótörő színpadra állításába.

A gyerekek így megszerezhetik a színpadi gyakorlatot, megtanulják azt a színpadi mozgást és jelenlétet, amelyet az Operettszínház művészei
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 19:42
Mindenki Karácsonya - 300 gyereket lát vendégül a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
A gyermekeket budapesti általános iskolákból és gyermekintézményekből hívták meg a rendezvényre, amelyen fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, Vágó Zsuzsi és Tassonyi Balázs, valamint Becz Bernadett, a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió növendéke. A szervezők a karácsonyi műsor mellett arcfestéssel, édességgel és ajándékokkal is várják a gyerekeket - közölte az NGYSZ az MTI-vel.

A programot a Gyermekmentő Szolgálat immár 28 éve rendezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen.
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 08:30
Ismét lesz újévi operett- és musicalgála Debrecenben
Vadász Dániel, az Operettissima ügyvezetője kiemelte: a Főnix csarnok közönsége az újévi zenés forgatagban sokszínű válogatást hallhat a világ zenés színpadainak legnagyobb sikereiből. Részletek csendülnek fel a legkiválóbb operett- és musicalszerzők műveiből, többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, ifj. Johann Strauss, Andrew Lloyd Webber és Lévay Szilveszter legismertebb kompozícióiból - tette hozzá, megjegyezve, hogy klasszikusnak számító sikerszámokat is bemutatnak olyan népszerű művekből, mint a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, A víg özvegy, a West Side Story, a Mozart!, az Evita vagy az Elisabeth.

Az est fellépői a Budapesti Operettszínház művészei, Fischl Mónika, Gubik Petra, Kállay Bori, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Laki Péter, Peller Károly, Sándor Péter és Vadász Zsolt lesznek - sorolta.

A debreceni újévi koncerten közreműködik a helyi Kodály Filharmonikus zenekar Silló István vezényletével. Az est rendezője Bori Tamás, házigazdája,
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 15:01
Elindult a Kárpátaljai KultúrKaraván színházi és zenei programokkal
értékeinek gyarapítása, a színvonalas előadásoknak, koncerteknek az eljuttatása a közönség széles rétegeihez, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül. A program célja továbbá, hogy a gyermek- és ifjúsági korosztályt az előadóművészetekre fogékony nézővé neveljék a határon túli magyar kultúra ápolása érdekében.

A miniszteri biztos azt is elmondta, hogy a Kárpátaljai KultúrKaraván program keretében öt hazai és egy kárpátaljai kiemelt kulturális intézmény - a Magyar Állami Operaház, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Állami Népi Együttes, a Filharmónia Magyarország NKft., a Nemzeti Színház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház - viszi sikerprodukcióit a kárpátaljai színpadokra.

Mivel Kárpátalján a bemutatók számára nem voltak megfelelő helyek, mert a szovjet időszakban épült kultúrházak romos állapotba kerültek, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ) karöltve sikerült tíz, központnak számító településen kiválasztani azokat a művelődési házakat, amelyek a felújításukat követően
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:12
Világhírű magyar művészek adnak koncertet a Bécsi Konzerthausban
A közlemény a koncert különlegességének nevezte, hogy a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház művészei, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, a Győri Filharmonikus Zenekar muzsikusai, Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Jávorkai fivérek még soha nem álltak egy estén, ugyanazon színpadon.

A gálán felcsendülnek a világ szinte minden táján méltán népszerű, hungarikumként számon tartott magyar operett műfajának legismertebb dallamai, jól ismert szólók, romantikus duettek, vérpezsdítő ritmusok, hamisítatlan magyar dallamok - sorolta az összegzés.

Mint a szervezők ismertették, a bécsi közönség sokszínű válogatást hallhat a többi között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Bartók Béla, Huszka Jenő, Johannes Brahms és Sarasate dallamaiból. A koncertterem előterében bemutatott hungarikumok, illetve Magyarországról szóló kisfilmek is kiegészítik a magyar kulturális élményt - tették hozzá.

A fellépőkre térve közölték: a Fischl Mónika, Oszvald Marika, Dancs Annamari, Vadász Zsolt, Haja
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 16:02
Képek, videók
Budapesti Operettszínház.
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 18:13
Marosvásárhelyen
lesezeichen
2008. január 11. péntek, 22:59
Operettszinház,(Orfeum ).j
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Operettszinhazban
ibike2007
2008. május 18. vasárnap, 09:35
mindhárom02
timzsu13
2009. június 15. hétfő, 18:33
mindhárom
timzsu13
2009. június 15. hétfő, 18:13
Marosvásárhelyi találkozó
wob
2015. június 17. szerda, 16:42
marosvásárhelyi páva
erzsikepuskas
2013. november 04. hétfő, 05:59
Marosvásárhelyi Kultúrpal
furaila
2013. április 07. vasárnap, 22:01
A marosvásárhelyi Kistemp
farkas1945
2011. október 22. szombat, 11:41
Marosvásárhelyi Ortodox t
csokegyorgy
2008. augusztus 16. szombat, 12:17
Marosvásárhelyi főtér
csokegyorgy
2008. augusztus 16. szombat, 08:44
Marosvasarhelyi
relisisi
2008. február 12. kedd, 18:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.