Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 12:11 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Először lép fel Marosvásárhelyen a Budapesti Operettszínház
Az Operettszínház a Vásárhelyi Forgatag keretében játssza háromszor Kálmán Imre művét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, a jegyek mindhárom alkalomra nagyon hamar elkeltek.

A marosvásárhelyi színházban pénteken tartott sajtótájékoztatón Lőrinczy György főigazgató elmondta: különleges pillanat ez számukra, hiszen a produkció több alkotója is erdélyi származású. Hangsúlyozta: a társulat szereti ezt a különleges képi világgal rendelkező előadást, és kíváncsiak, miként fogadja a marosvásárhelyi közönség, amely pénteken este, majd szombaton két alkalommal tekintheti meg a produkciót.

A marosvásárhelyi születésű Béres Attila rendező Erdélyhez való viszonyáról beszélt, elmondta, hogy továbbra is Marosvásárhely jelenti számára az otthont. Kiemelte: büszke az előadásra és örül annak, hogy szülővárosában is bemutathatják. A sepsiszentgyörgyi születésű Dancs Annamari színésznő is azt emelte ki, hogy rendkívül nagy élmény számára Marosvásárhelyen játszani, ahol pályafutása elején is fellépett.

A chicagói hercegnőt alakító Bordás Barbara az előadás sokféle stílusát emelte ki, amiért úgy érzi, hogy nagyon kötődik a személyiségéhez. Szulák Andrea különleges ajándéknak érzi, hogy a rendező és Lőrinczy Attila dramaturg kifejezetten az ő számára hoztak létre egy teljes szerepet, és meggyőződését fejezte ki, hogy az operett műfaját nem kell újraértelmezni, hanem megfelelő színvonalon kell előadni, mai érzésekkel és gondolatvilággal kell feltölteni, és így "ma is lehet menő" az operett.

Az MTI kérdésére válaszolva Lőrinczy György elmondta, hogy magyar állami támogatás nélkül nem jöhetett volna létre a három marosvásárhelyi előadás, hiszen összesen 123 emberrel érkeztek, a költségeket pedig lehetetlenség előteremteni pusztán jegybevételekből.

A főigazgató hangoztatta: boldogan jönnek a Kárpát-medencei vendégjátékokra, és mindig arra törekszenek, hogy a közönség ugyanolyan jó előadást láthasson Erdélyben is, mint Budapesten. Úgy vélte, gyakoribb vendégjátékokra nyújtanának lehetőséget a tavaly újból megnyitott Kálmán Imre Teátrumba tervezett előadások, amelyek kisebb méretűek, ezért könnyebb az utaztatásuk.

Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója is reményét fejezte ki, hogy az Operettszínház vendégjátéka egy kezdet, amelynek lesz folytatása.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 15:13
Címkék: Budapesti Operettszínház, Vásárhelyi Forgatag, Kálmán Imre, Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, Lőrinczy György, Béres Attila,
Kommentek
Ma kezdődik a Tavaszváró néptáncünnep a Fölszállott a páva szereplőivel
Szombaton a 10. kerületi Kőrösi Kulturális Központban 17 órától az Ifjúsági Néptáncantológia, 20 órától pedig a Néptáncosok Bálja szerepel a programban.

Vasárnap a Budapesti Operettszínházban 11 órakor Aprók pávája címmel a Fölszállott a páva gálaműsora, míg 18 órakor a Néptáncantológia szerepel műsoron.

A két nap alatt mintegy ezer táncos és zenész lép színpadra. Vasárnap a Budapesti Operettszínházban a nagyközönség számára is készülnek programokkal a szervezők: délelőtt 11 órától rendezik meg az Aprók pávája című műsort, amelynek alkalmával a 2019-es Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny táncosaival, énekeseivel és muzsikusaival találkozhat a közönség. A fellépők több mint harminc produkciót mutatnak be. A műsor szerkesztője és rendezője a Fölszállott a páva zsűrijéből is ismert Kocsis Enikő és férje, Fitos Dezső.

Vasárnap 18 órától kerül sor a Néptáncantológiára: ezt több mint fél évszázaddal ezelőtt Vásárhelyi László kezdeményezésére rendezték meg először. Az
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 07:05
Március második felében rendezik a Debreceni Tavaszi Fesztivált
városba, fellép a Honeybeast, Charlie pedig a Debreceni Big Banddel ad közös koncertet.

A komolyzene iránt érdeklődők a tavaszi fesztivál ideje alatt egyebek mellett ingyenes "hangulatkoncerteken" vehetnek részt. A Kölcsey Központba betérők kora esténként fiatal zenészek zongorajátékát hallgathatják meg.

Három színházi produkció is szerepel a fesztivál kínálatában: a Vígszínház József Attila-estjét, a Játékszín a Teljesen idegenek című komédiáját, a Karinthy Színház pedig a Budapesti Operettszínházzal közös előadását, a Baba című színművét viszi el Debrecenbe.

Az irodalom kedvelőit Szabó T. Anna és Lackfi János költők, valamint Gyárfás István gitárművész estjére várják, Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes pedig Kányádi Sándor vereseiből összeállított esttel lép színpadra - sorolta a részleteket Bódor Edit, hozzátéve, hogy a 80 éves László Ákos grafikusművész munkáiból március 6-án nyíló kiállítása a fesztivál ideje alatt is megtekinthető majd a Kölcsey Központban.

A programok között a
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 13:32
Tajtékos dalok címmel tart bemutatót a Budapesti Operettszínház
"A lenyűgöző látványvilágú, számos ismert színészt felvonultató Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese, magyarul első ízben felcsendülő dalokkal" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Boris Vian mozgalmas éveit, sorsának főbb fordulatait, lassan születő sikerét és a minden nehézségen felülkerekedő életörömet idézi meg sanzonjai, regényeinek szereplői és a kortársak emlékei alapján.

A produkció koreográfusa Kocsis Tamás, látványtervezője Berzsenyi Krisztina. A Tajtékos dalok című, Boris Vian revü alcímű előadást két szereposztással tűzik műsorra, a produkcióban közreműködő művészek között van Györgyi Anna, Kékkovács Mara, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Gubik Petra, Széles Flóra, Kocsis Dénes és Cseh Dávid Péter.

A közlemény szerint különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel hozza játékba a rendező a zseni életének főbb helyszíneit, az arisztokratikus gyerekkort, a fiatalkori
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 10:41
A La Mancha lovagja ismét a Budapesti Operettszínházban
A Budapesti Operettszínház 49 év után tűzi ismét műsorra a La Mancha lovagja című musicalt: a szöveg- és kottahű előadás modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal debütál március 20-án. A főszerepekben többek között Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter, Serbán Attila, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari látható - közölte a színház az MTI-vel.

A darab bemutatásának célja könnyed stílusba burkoltan, de mégis az élet fontos kérdéseiről beszélni, a küzdelem és a harc értelméről, a hitről, a reményről, ábrándokról, általában az életről. "A lovag józan pillanataiban a világ leggyöngédebb embere, akinek rögeszméje a gyámoltalanok védelme, kiállás minden igaz ügyért akkor is, ha a harc reménytelennek látszik" - idézi a közlemény Kiss-B. Atillát, a Budapesti Operettszínház főigazgatóját.

Az eredeti musical 1965. november 22-én debütált az Egyesült Államokban. A darab magyarországi ősbemutatója 1971-ben volt az Operettszínházban, a
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 09:31
Elhunyt Felföldi Anikó színésznő
Felföldi Anikó 1938. április 28-án született Budapesten, játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. A Budapesti Operettszínház tagja volt 1966 óta, 1994-től a színház örökös tagja.

Kecskeméten 1957-től, a Vidám Színpadon 1959 és 1966 között játszott, ezután lett a Fővárosi Operettszínház tagja. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt eljátszotta, s több nagysikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Saját zenés tévéshow-kat is készített, valamint számos külföldi produkcióban is részt vett. Színházi szerepei mellett szinkronizált is.

Temperamentuma, remek tánctudása főként szubrett szerepekben érvényesült. Hosszú időn át vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker szerepében (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban), de fellépett a világ számos más pontján is.

Főbb szerepei között van Bianca (Spewack-Porter: Csókolj meg, Katám); Anita (Bernstein: West Side Story); Corinna (Hervé: Nebáncsvirág).

Filmjei között megtalálható a Felfelé a lejtőn (1958); a
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 11:32
A növendékek is nagy feladatot kaptak a Diótörőben
A darab első felében inkább a fiatalokon, a második felében pedig az Operettszínház társulatán van a hangsúly - tette hozzá.

Kitért arra is: Harangozó Gyula feldolgozásában a Diótörő modernebb és a gyerekek számára izgalmasabb darab lett.

Gallai Zsolt, a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa azt mondta, hogy a Diótörő vonzza a közönséget, mert a darab varázslatot mutat be.

A pénteken bemutatott, két felvonásból álló Diótörőben Klára hercegnő szerepében Kozmér Alexandra, Ottlik M. Laura, a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa és Szelényi Dorka mutatkozik be. Diótörő hercegként Gallai Zsolt és Sík Milán, a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosai, valamint Somai Valér lép színpadra.
velemenyezd, 2019. december 24. kedd, 09:21
Péntektől látható a Budapesti Operettszínházban a Diótörő
Az előadást a Magyar Táncművészeti Egyetemmel (MTE) közösen állítják színpadra, a főszerepekben az egyetem végzős növendékeit is láthatja majd a közönség. A produkcióban közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara Pfeiffer Gyula vezényletével.

Az Operettszínháznak van törzsközönsége, amely jogosult arra, hogy az általa legkedveltebb színházban is lásson balettprodukciót - hangsúlyozta Kiss-B. Atilla főigazgató a darabot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

A főigazgató beszélt az önálló balettprodukció fontosságáról, a művészek motiválásáról, valamint a fiatal művészek Operettszínházba vonzásáról is.

Harangozó Gyula elmondta, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Budapesti Operettszínház stratégiai együttműködési megállapodásának eredményeképpen 70 gyereket tudott bevonni a Diótörő színpadra állításába.

A gyerekek így megszerezhetik a színpadi gyakorlatot, megtanulják azt a színpadi mozgást és jelenlétet, amelyet az Operettszínház művészei
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 19:42
Mindenki Karácsonya - 300 gyereket lát vendégül a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
A gyermekeket budapesti általános iskolákból és gyermekintézményekből hívták meg a rendezvényre, amelyen fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, Vágó Zsuzsi és Tassonyi Balázs, valamint Becz Bernadett, a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió növendéke. A szervezők a karácsonyi műsor mellett arcfestéssel, édességgel és ajándékokkal is várják a gyerekeket - közölte az NGYSZ az MTI-vel.

A programot a Gyermekmentő Szolgálat immár 28 éve rendezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen.
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 08:30
Képek, videók
Budapesti Operettszínház.
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 18:13
Marosvásárhelyen
lesezeichen
2008. január 11. péntek, 22:59
Operettszinház,(Orfeum ).j
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Operettszinhazban
ibike2007
2008. május 18. vasárnap, 09:35
mindhárom02
timzsu13
2009. június 15. hétfő, 18:33
mindhárom
timzsu13
2009. június 15. hétfő, 18:13
Marosvásárhelyi találkozó
wob
2015. június 17. szerda, 16:42
marosvásárhelyi páva
erzsikepuskas
2013. november 04. hétfő, 05:59
Marosvásárhelyi Kultúrpal
furaila
2013. április 07. vasárnap, 22:01
A marosvásárhelyi Kistemp
farkas1945
2011. október 22. szombat, 11:41
Marosvásárhelyi Ortodox t
csokegyorgy
2008. augusztus 16. szombat, 12:17
Marosvásárhelyi főtér
csokegyorgy
2008. augusztus 16. szombat, 08:44
Marosvasarhelyi
relisisi
2008. február 12. kedd, 18:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.