Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 06:17 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A gyógyítókő tisztítása
DRÁGAKŐ, GYÓGYÍTÓ KŐ, GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNY

A kövekkel való gyógyításról már 5000 évvel ezelőttről is vannak feljegyzések. Nálunk egyre elterjedtebb ősi indiai Ajurvéda gyógyászat is ajánl köveket betegségek esetében a test és lélek harmonizálására.
Sokan ismerik pld. a Hematit (vérkő) vérzéscsillapító hatását.
Mint sokan tudjuk, minden jegy szülöttének megvan a maga születési köve. Ezek a születési kövek többfélék lehetnek, előfordul, hogy egy fajta kő több csillagjegy mellé is van rendelve. Amikor a születési időnknek megfelelő kő a szívünknek is kedves, szívesen viseljük, akkor ez a kő számunkra szerencsekő
Amikor valaki ösztönösen ráérez egy kő vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajára lesz megoldás.
Előfordul, hogy valaki azt mondja, nem hisz ezekben a gyógyhatásokban, ugyanakkor kiválasztja a neki megtetsző követ. Ilyenkor mondom azt, hogy a kő máris dolgozott, hiszen a lélekre gyakorolt hatását bizonyította. Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat.

GYÓGYÍTÓ KŐ TISZTÍTÁSA
Használatbavétel előtt a köveket ajánlatos megtisztítani, mivel attól fogva, hogy kibányászták, megmunkálták, egészen addig, míg végső tulajdonosának birtokába kerül, sok kézen megy keresztül.
A hosszú út során a gyógyító kő eredeti rezgési frekvenciája megváltozik, statikusan feltöltődik, igy az nem funkcionál rendeltetésének megfelelően. Erre a tisztításra többféle módon van lehetőség.

A gyógykő használat előtt és után minden alkalommal tisztításra vár. Az azonban nem mindíg egyértelmű, hogy a tisztítás csak általános megnevezés, ami több fázisra oszlik.
kiürítés - tisztítás - feltöltés.
Ahhoz, hogy egy gyógykő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, a kezelés közben felvett rezgéseket a végén minden alkalommal semlegesíteni kell.
Általános alapszabály:
A tisztítást mindig kiürítés előzi meg !

A GYÓGYÍTÓ KÖVEK KIÜRÍTÉSE
A gyógykövek kiürítésére szolgáló szerek közül a vizet ajánlom. A víz a nagy természeti elemek egyike, róla kapta a Föld a " kék bolygó " nevet.
A másik a levegő.
Víz és levegő hiányában nem létezne élet a Földön.
Ezért a víz az egyik elem, amivel kiüríthetjük a gyógyköveket.
A kövek használat során statikusan feltöltődnek. Ez melegedés, vagy az energiamező megváltozásának formájában nyilvánul meg.A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést. Ehhez a követ egyszerüen a kezünkbe fogjuk és addig tartjuk hideg, vagy langyos víz alá, míg meg nem érezzük a tisztaságát.
A porózus kövekkel azonban óvatosan kell bánni,ezek ne érintkezzenek sokáig a vízzel.
Ezeket a markunkba zárva tartsuk a víz al, hogy ne közvetlen érintkezzenek vele.
A porózus kövek közé tartozik az azurit, a malachit, a krizokolla, a halit ( kősó ) és a türkiz.
Minden követ, így a porózusokat is, másképp is kiüríthetünk. Két követ hirtelen és erősen egymáshoz ütünk, amivel ugymond sokkot okozunk bennük, amely által kiürülnek.

GYÓGYKŐ TISZTÍTÁSA
Egy kő tisztításának és ápolásának szükségessége nyilvánvalóvá válik, ha a természet felé fordulunk. Egy kő, míg a természetben található, a természet erői által mindig megtisztulhat, de amint kikerül onnan,elveszíti ezt a lehetőségét.
Mivel a köveknek egyensúlyt kell teremteniük energiáink között, nekünk kell tenni azért, hogy erőiket megőrizhessék.
Minél hosszab igénybevételnek volt kitéve egy kő, annál hosszabb ideig tart annak ápolása is.

HIMALÁJA INDUS SÓKRISTÁLY
Legelterjedtebb az Indus kristálysóval történő tisztítás módszere.
Az Indus sókristály természetes anyag, nem tartalmaz olyan kémiai adalékanyagokat, mint a fluor vagy a jód, amivel az étkezési sókat általában dúsítják.
Töltsünk Indus kristálysót egy üvegtálkába, és takarjuk le egy pamutkendővel. Erre a kendőre helyezzük a tisztítandó követ. Ennél a módszernél a só hatékonysága csökken ugyan, de nem károsítja a követ.
Gyakran ajánlják, hogy tegyük a követ közvetlen a sóba, és temessük be vele. Hatékony módszer, de vannak kövek, aminek energetikai hatása így károsodik.
Éppen ezért sosem szabad a köveket sós vízben áztatni.

INDUS SÓMÉCSES
- Tűz és só -
Az Indus sómécses nem csupán szép dekoráció, hanem energetikailag is tisztítja a teret.Ezt a tulajdonságát felhasználhatjuk a kövek tisztítására is.
Gyújtsuk meg a sómécsest, a követ pedig tegyük a mécses peremére. A meleg fokozza a só hatását, és egy másik természeti elemet is felhasználunk : a tűz tisztító erejét.
Használhatunk Indus sókristály lámpát is.Ilyenkor a követ a só felületére tesszük,hogy a só hatása kibontakozhasson.

FONTOS: Mivel nem minden kő viseli el a sót, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban,inkább más tisztítási módot válasszunk!

TŰZ ÉS FÜST
Az indiánok és a sámánok régóta használják a tűz tisztító erejét. A természeti népek ehhez speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek. Mivel azonban kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek, legjobb, ha a tisztításhoz tömjén, vagy szantál füstölőt vásárolnak. Gyújtsuk meg a füstölőpálcát, tegyük mellé a követ, majd a füstöt fújjuk néhányszor a kőre, míg azt nem érezzük, hogy a tisztítás eredményes volt.

REIKI
A reikiben jártasak megtisztíthatják a köveiket a Reiki - energia segítségével is, amely mind a tisztításra, minda feltöltésre kiválóan alkalmas.

FELTÖLTÉS MÁSIK KŐ EREJÉVEL
- HEGYIKRISTÁLY -

Erre a célra legalkalmasabb a hegyikristálytű tiszta és erős energiarezgése. Ez a hegyikristály hegyes, természetesen fejlődött, megmunkálatlan formája. Egyes kristályok kőzetüregekben keletkeznek. Ezek az üregek nagyságuktól függően gyakran tálat formálnak. Ezt nevezik drúzának, vagy kristályháznak.
A drúza keletkezésekor a koncentrált energia bezáródik az üreges térbe, ezért ezek a drúzák kiválóan alkalmasak más kövek feltöltésére.

- AMETISZT -
Feltölthetjük ametiszttel is, de ennél vigyázzunk, mert csak az ametiszt-kristályok alkalmasak erre a célra, a csiszolt szilánkok nem. Az ametisztben található vas és kvarc az, ami erőteljes energiarezgést kölcsönöz ennek a kőnek. A csiszolatlan ametisztkristály minden csúcsa más töltéssel bír, ezért elég, ha kövünket az ametiszt kristályházra tesszük.

- HEMATIT -
Köveinket ezenkívül feltölthetjük csiszolt hematittal is. Ezek mágneszárványkáinak köszönhetően mágneses hatásúak, ezért érjük el vele a kívánt feltöltő hatást.
Ez a feltöltés minden olyan kő esetében alkalmazható, amely tartalmaz fémet, vagy vizet.

GYÓGYÍTÓ KŐ FELTÖLTÉSE A NAP EREJÉVEL

A Nappal való feltöltés alapszabálya : amig mi pislogás nélkül a Napba tudunk nézni, addig a kövek feltöltődnek. Ha a sugárzás túl erős, éppen a ellenkező hatást érjük el vele : kiüríti a követ.
A feltöltésnek erre a formájára a napfelkelte és a naplemente a legalkalmasabb.

GYÓGYKŐ FELTÖLTÉSE A HOLD EREJÉVEL

A feltöltés holdfénnyel is lehetséges.
Ez lényegesen finomabb mód, mint a napsugárzás.
A holdkő esetében például sokkal megfelelőbb ez a lágy energia.
A feltöltés módja hasonló, mint a Napnál, de itt legalkalmasabb a Telihold időszaka.

korall44, 2008. november 04. kedd, 10:11
Címkék: Töltsünk Indus, Használhatunk Indus, gyógyítókő tisztítása, kövekkel való, maga születési, születési kövek,
Kommentek
4. évközi hét hétfő 02.03
kiűzi a tisztátalan lelket a megszállott emberből.
Jézus és tanítványai áthajóztak a Genezáreti-tó keleti partjára, a gerázaiak földjére.
Amint Jézus kiszállt a hajóból, a sírok felől egy tisztátalan lélektől megszállt ember futott feléje. A sírboltokban lakott, és még láncra verve sem tudták féken tartani. Sokszor megbilincselték és láncra verték, de a láncokat eltépte, és a bilincseket összetörte. Senki sem bírt vele. Éjjel-nappal a sírboltokban és a hegyekben tanyázott, folyton kiabált, és kövekkel ütötte-verte magát.
Amint messziről meglátta Jézust, odafutott. A földre vetette magát előtte, és hangosan így kiáltott: ,,Mi bajod velem, Jézus, a magasságbeli Istennek Fia? Az Istenre kérlek, ne gyötörj!" Jézus ráparancsolt ugyanis: ,,Tisztátalan lélek, takarodj ki ebből az emberből!"
Erre Jézus megkérdezte tőle: ,,Mi a neved?" Azt válaszolta: ,,Légió a nevem, mert sokan vagyunk." Nagyon kérte Jézust, hogy ne űzze el őket arról a
maroka, 2020. február 03. hétfő, 10:14
Csinálj limonádét!
,,Én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek." Filippi 4,11

Gyakran mondják, hogy tulajdonképpen nem a mindenkori életkörülmények a fontosak, hanem azon múlik minden, ahogyan ezekre a körülményekre reagálunk. Ez így igaz. Ne igyekezzünk mindig arra, hogy helyzetünkön változtassunk, inkább gondolkozzunk el azon, hogyan változhatnánk meg mi magunk!

Az emberek a kedvezőtlen körülményekre különbözőképpen reagálnak. A sztoikusok érzéketlenek, összeszorítják fogukat, és nem mutatnak semmiféle érzelmet. Stratégiájuk az, hogy ,,elfogadjuk a kikerülhetetlent".

Mások hisztérikusan reagálnak. Érzelmileg összeomlanak, hangos jajveszékeléssel, könnyek áradatával és drámai jelenetekkel. Ismét mások csalódottan reagálnak. Feladják a küzdelmet, és mély reménytelenségbe süllyednek. Szélsőséges esetekben még öngyilkossággal is végezhetik.

A normális keresztyén reakció az, hogy az ember alkalmazkodik. A hívő így gondolkozik: ,,Ami engem ért, az nem
kalmanpiroska, 2019. december 20. péntek, 07:56
Kínzások és kivégzések Magyarországon
nyugalomra volt szüksége munkája sikeres végzéséhez. Ha keze a sorsdöntő pillanatban megremegett, s elvétette a csapást, vagy éppen figyelmetlenül járt el a kínvallatás során, és akaratlanul megölt valakit, úgy megrótták, fizettségét nem adták ki, vagy akár el is bocsáthatták. Ha pedig kontármunkát végzett, a nyilvánosság haragját is magára vonhatta: megesett, hogy a hóhér elvétette a pallossal való vágást, a kivégzés véres aktusában gyönyörködni kívánó csőcselék pedig olyannyira felháborodott ezen, hogy kövekkel dobálta meg az ítéletvégrehajtót.

A hivatásos ítéletvégrehajtó státusza által felvetett problémákat, egyszersmind a dilemmák feloldására tett kísérlet hiábavalóságát is ékesen példázza, hogy szerte Európában akadtak területek, hol különbséget tettek a hóhéri kötelezettségek szerint, s differenciáltak az ítéletvégrehajtók között - így próbálván meg elkülöníteni a "tisztességes" hóhéri státuszt a "tisztességtelen" hóhéri státusztól. A nyakazásokért felelős hóhér pallost vagy bárdot
eposz, 2019. július 13. szombat, 14:18
Vezércikkekben bírálták a hétfői hongkongi tüntetést a kínai pártlapok
említést sem tesz, azt egybemossa a Hongkong feletti brit uralom megszűnése évfordulójának alkalmából minden évben megrendezett demokráciapárti menettel, amelyet idén is megtartottak, a kiadatási törvénytervezet elleni tiltakozással párhuzamosan.

A cikk a megmozdulás erőszakos elemeinek részletes bemutatására helyezte a hangsúlyt.

Mindazokban, akik szeretik a várost, bizonyára mély elkeseredést váltott ki az az egyre hevesebbé váló tombolás, amelynek során a délutáni káoszban a rendőröket kövekkel dobálták meg - írta a szerző.

A lap úgy vélekedett, hogy a hétfői események maradandó foltot hagyhatnak Hongkong megítélésén, kockára téve a városnak a nemzetközi pénzügyben és kereskedelemben betöltött szerepét.

Hongkongban hónapok óta egyre hevesebb tüntetések zajlanak a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet ellen, amely lehetővé tenné, hogy Hongkong olyan feleknek - köztük Kínának és Tajvannak - adjon ki gyanúsítottakat, akikkel eddig nem volt kiadatási egyezménye.

Carrie
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 08:21
Albert Einstein idézetek
kisgyerek is létezik.

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes

A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.

Sorsunk az lesz, amit majd megérdemlünk.

A természet minden igaz kutatója vallásos tiszteletet érez, mert nem tudja elképzelni hogy ő az első aki kigondolta, a rendkívül törékeny szálakat, amelyek észleléséhez kötődnek

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút mivel fogják megvívni, de azt biztosan tudom, hogy a negyediket, botokkal és
menusgabor, 2019. június 11. kedd, 20:30
Sík Sándor: Az élő bokor - vallásos vers
néha; lelkem szirmain
Ibolyaillat és az széna lelke
Illan meg olykor, és az emberek
Oly óvatosan és szemérmesen
Tapogatóznak éh csáppal felém,
Mint buzgó méhek a ti kelyhetekre,
Réti virágok, kis nővéreim.

Elheverek az otthonos gyepen,
Egy hűvös kortyot feliszom magamba
Szél öcsém kiborított serlegéből,
És megbillenti békés lelkemet
A meghitt mámor. Már ott ringatózom
Hármas ütemre a fenyőfaormon,
A patakban locsogok a kövekkel,
Fogócskát játszom futri fellegekkel,
Egy libbenő levélen negyedórát
Marakodom a szellő-kutyusokkal,
Kaszapengéssel, gilicebúgással,
Omló kövekkel, pisztráng-hallgatással,
Síró gyerekkel egy kórusba ringok,
És zengek, mint a hárfa, mint az erdő,
A távol és a tenger és a mennybolt,
És mint a minden.
Mind egyek vagyunk:
A Centrumtól egyforma messze és
Egymáshoz egyformán közel. A Szem
Mindnyájunkon egyformán
maroka, 2019. május 14. kedd, 22:04
Rendőrök összecsaptak telepesekkel egy illegális ciszjordániai kolónia felszámolásakor, sebesültek
A telepes fiatalok úgy tiltakoztak az utóbbi hónapokban az újabb ciszjordániai palesztin terrorakciók miatt, hogy a már két éve felszámolt Amóna kolónia helyére költöztek két lakókocsiba. Nem távoztak a felsorakozott rendőri és határőrosztagok felszólítására sem. Kövekkel és fémtárgyakkal dobálták a csütörtök reggel evakuálásukra érkezett izraeli rendfenntartó erőket, gumiabroncsokat gyújtottak fel, és olajat öntöttek az oda vezető útra. Az erőszakos evakuálás során a rendőrök letartóztattak hét telepest. A rendfenntartók többnyire könnyebb sérüléseket szenvedtek a kődobálásban, egyiküket egy éles tárggyal megszúrták.

A Békét Most nevű izraeli békemozgalom egy friss jelentése szerint Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése óta példátlanul intenzívvé vált Izraelben a telepesek tevékenysége, újabb kolóniák tervezése és építése a megszállt területeken, mert a kormány és támogatói - a mozgalom szerint - úgy érzik, "bármit megengedhetnek maguknak".

A hivatalos kormányzati forrásokból
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:57
Franciaország európai területén kifulladóban, Réunion szigetén zavargásokba torkollott az üzemanyagadó emelése
amikor azok megpróbálták az elfoglalt üzemanyag-raktárakat és kikötőket felszabadítani. A zavargásokban harminc rendőr megsérült, a szigeten kijárási tilalmat rendeltek el.

A rendőrség kedden harminc stratégiai helyszínt, 15 üzemanyagraktárt, öt bevásárlóközpontot, valamint autópálya le- és felhajtókat szabadított fel, és szerdán is folyamatosan távolítja el a tüntetőket a blokádokról.

A breton Qiumperben négy férfit kedden négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amiért szombaton kövekkel és üvegekkel dobálták a rendőröket.

A tiltakozó autósok által néhány hete indított, a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárga mellényesek mozgalmához tartozók szombat óta folytatják forgalomlassító és útlezáró akcióikat az üzemanyag környezetvédelmi adójának január 1-től tervezett emelése ellen. A Facebookon szombatra szerveznek hatalmas demonstrációt Párizsban, de a tömegtüntetést egyelőre még senki nem jelentette be a rendőrségen.

Az Elabe
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:45
Képek, videók
Töltsük meg....jpg
pacsakute
2013. november 15. péntek, 19:14
Hogyan használható a sál
sanci81
2016. március 20. vasárnap, 14:26
most nem használható
csobyzoli
2013. június 05. szerda, 19:45
segédeszköz is használhat
verucix
2007. január 22. hétfő, 21:25
mágneses gyógyítók
lovaszmarika
2012. február 19. vasárnap, 15:39
gyógyítók
bostailiza
2010. augusztus 29. vasárnap, 21:37
Anna a gyógyítók mestere
zwickl53
2008. február 25. hétfő, 18:58
FRÉZIA KÖVEKKEL
erzsikepuskas
2013. augusztus 30. péntek, 04:20
kövekkel.jpg
klara50
2010. február 11. csütörtök, 20:45
Patak kövekkel
szarvak
2008. december 14. vasárnap, 08:09
Taj kovekkel
deaktibor
2008. július 16. szerda, 11:59
születési fám0930.jpg
maroka
2019. szeptember 30. hétfő, 11:26
Születési nap hónap szeri
pacsakute
2018. február 12. hétfő, 16:13
Születési küldetésem.jpg
pacsakute
2018. február 12. hétfő, 16:12
Születési szimbólumon.jpg
pacsakute
2017. november 10. péntek, 00:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.