Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 08:49 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós zsák receptje Tóalmásról - Ízőrzők
Diós zsák
Hozzávalók (2 nagy tepsihez): 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 tojás sárgája. A töltelékhez: 6 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, ízlés szerint rumaroma.
A lisztben elmorzsoljuk a puha margarint, majd a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle. Ebből dió nagyságú gombócokat formázunk. Fél órára hűtőbe helyezzük, hogy kicsit pihenjen.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, és a rumaromát.
A tészta-gombócokat egyenként vékony, kerek lappá kisodorjuk. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi diós tölteléket helyezünk. Széleit összefogjuk, mint egy zsákot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben gyorsan megsül.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Sokáig elálló, finom sütemény.

suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:18
Címkék: lisztben elmorzsoljuk, puha margarint, tojások sárgájával, tojások fehérjét, darált diót, tészta-gombócokat egyenként,
Kommentek
Ízőrzők – Csólyospálos
Ízőrzők - Csólyospálos - receptek

Tárkonyos húsgombóc leves
Hozzávalók: (8 főre) 80 dkg darált sertéslapocka, 1 kg gomba, 1 vöröshagyma, 3 tojás, másfél dl étolaj, 20 dkg előfőzött zöldborsó, 2 dl tejföl, 20 dkg előfőzött rizs, só, 3 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál tárkony, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A hagymás zsiradékba borítjuk, és 10-15 percig fedő alatt összepároljuk.
A darált húsba beleöntjük az előfőzött rizst, sózzuk, 2 teáskanál őrölt borssal fűszerezzük, apróra vágott petrezselymet, és három tojást keverünk hozzá. Kicsit pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A megpuhult gombát felöntjük három liter vízzel, egy teáskanál őrölt borssal, tárkonnyal, sóval ízesítjük, lefedjük, és felforraljuk. Belefőzzük a gombócokat, közben óvatosan kevergetjük. Amikor már
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 07:56
Ízőrzők – Egervár –
Ízőrzők - Egervár - receptek

Raguleves cserépedényben
Hozzávalók: 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 zellergumó, 4 sárgarépa és 4 petrezselyem gyökere, másfél kg marhacomb, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 púpos fakanál sertészsír, só, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 10 dkg csiperkegomba, 1 csokor petrezselyem zöldje. Fűszerek: 5 babérlevél, teáskanálnyi majoránna, kapor, tárkony, őrölt kömény, őrölt bors, 4 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém. A zsemlegombóchoz: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 5 evőkanál liszt, só, 2 dl tej, kis csokor petrezselyemzöld és kapor. A habaráshoz: 5 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt. Egy fél citrom.
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A hús inas részeit eltávolítjuk, felkockázzuk, és lobogó forró vízben átforgatjuk. Amikor feljött a habja, leszűrjük, és átöblítjük. Sertészsírral együtt feltesszük serpenyőbe a szalonnát. Amikor üvegesre pirult, hozzáöntjük a
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 07:54
Ízőrzők – Lajoskomárom
Ízőrzők - Lajoskomárom - receptek

Tyúkhúsleves cérnametélttel
Hozzávalók: 1 egész tyúk, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 2 csípős zöldpaprika, 2 paradicsom, fél zellergumó, csokornyi zeller-és petrezselyem zöldje, 6 szem kelbimbó, ízlés szerint 2 cseresznyepaprika, 10 szem egész feketebors, 1 teáskanál egész kömény, 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb szerecsendió. A cérnametélthez: 2 marék liszt, 2 tojás, a kifőzéshez só, 2 evőkanál étolaj.
A gondosan megtisztított tyúkot félbevágjuk, ha nagyon zsíros, akkor abból leszedünk. A belsőségekkel együtt nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, és kisebb darabokra vágott zöldségeket: a petrezselyem gyökeret, sárgarépát, csípős paprikát, a meghámozott paradicsomokat, a zellergumót, a kelbimbót, cseresznyepaprikát. Fűszerezzük borssal, köménnyel, sóval, és fedő nélkül, lassú tűzön hosszú ideig főzögetjük. Félidőben
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 19:59
Ízőrzők – Harta –
Ízőrzők - Harta - receptek

Kakaskirály rétestésztában
Hozzávalók: egy megtisztított, feldarabolt kakas, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál só, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, 10 dkg liszt. A réteshez: 40 dkg félfogós liszt, 1 tojás, 1 csapott teáskanál só, 1 evőkanál sertészsír a tésztába, további 2-3 evőkanálnyi a locsoláshoz, és a kenéshez.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagyobb lábosban, sertészsíron üvegesre pároljuk. Először csak kevés vizet öntünk rá, hogy sűrűbb legyen a szaftja. Hozzákeverjük a kakas húst, felöntjük . egy liternyi vízzel, és fedő alatt főzzük, amíg felforr. Ekkor fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, sóval, fokhagymával. Lassú tűzön másfél-két órán át puhítjuk.
Közben elkészítjük a rétest. A lisztet a tojással, négy deci langyos vízben feloldott sóval kidolgozzuk. Hozzádagasztunk kevés zsírt is. Amikor már teljesen sima a tészta,
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 19:54
Ízőrzők – Tótkomlós
Ízőrzők - Tótkomlós - receptek

Zöldségleves zabszem tésztával
Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem gyökere, fél zellergumó, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller és petrezselyem zöldje, 1 kávéskanál őrölt fekete bors.
A zabszem tésztához: 1 tojás, 1 kávéskanál só, liszt.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát is felszeleteljük, és a hagymával együtt a zsírban megpároljuk, ettől lesz szép sárga a levesünk. Közben folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. A petrezselyem gyökerét és a zellergumót is felkockázzuk, és hozzárakjuk. Az egészet felöntjük másfél-két liter vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, beledobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a zeller zöldjét. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
Miközben fő a leves, elkészítjük a zabszem tésztát. A tojást felütjük, elkeverjük kevés sóval, és annyi liszttel állítjuk össze, hogy gyúrható, keményebb tésztát kapjunk.
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 09:34
Ízőrzők – Bálványos
Ízőrzők - Bálványos - receptek

Zöldségleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg sertészsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg házikolbász.
A kockatésztához: 1 tojás, liszt.
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és sárgarépát karikákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasba beletesszük a zsírt, és fedő alatt megpároljuk benne a zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, hagymát és fokhagymát. A felszeletelt házikolbászt is hozzákeverjük, kicsit összesütjük, majd négy liter meleg vízzel felöntjük, és készre főzzük.

Közben egy tojással, és annyi liszttel, hogy levestészta keménységű, nyújtható tésztánk legyen, levestésztát gyúrunk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és kockára felvágjuk. A megfőtt levesben kifőzzük, és tálaljuk.

Savanyú tojás
Hozzávalók: 2 dl étolaj, 4 púpos evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10%-os ecet,
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 09:30
Ízőrzők – Magyaregregy
Ízőrzők - Magyaregregy - receptek

Reszelt leves
Hozzávalók: 2 tojás, annyi liszt, hogy kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle, csipetnyi só.
Egy fél fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 liter tej, ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika, őrölt fekete bors, 2 dl tejföl.
Két egész tojást egy csipetnyi sóval, és liszttel összedolgozunk. Lisztezett deszkán is átgyúrjuk, és lereszeljük. Egy fakanálnyi forró zsírban megpirítjuk a tésztát, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet is apróra szeljük.
A megpirult tésztával együtt összesütjük a hagymát, majd kis idő múlva a petrezselymet is hozzáadjuk. Felengedjük egy liter tejjel, és ugyanannyi vízzel. Sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk.

Rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 09:24
Képek, videók
Cseresznyés-diós kocka.JP
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 20:59
Diós tejszínszelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 16:26
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
IMG_9865diós.jpg
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 12:07
Diós-kávékrémes
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:34
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
diós-mézes szelet
irmus
2018. február 09. péntek, 08:04
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
dios_bejgli.jpg
taszat
2017. december 21. csütörtök, 09:56
CSOKIS-DIOS KEVERT SUTI 0
gurmika
2017. március 15. szerda, 11:56
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.