Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:37 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ginkgo biloba a memóriánk karbantartója
A ginkgo biloba, a Föld egyik legősibb növénye egyre népszerűbb manapság. Ezt pedig jótékony tulajdonságainak köszönheti: leginkább a memória fokozására szedik - a tanulni vágyóknak, mind az öregkori emlékezetvesztésben nagyon hatékonyan működik

Ma már bármelyik bioboltban hozzájuthatunk a ginkgo biloba kivonataihoz, amiket az ősi páfrányfenyő leveleiből nyernek ki. A leveleket először egy szárítási folyamatnak vetik alá, ezt követi az őrlési folyamat, majd az aktív hatóanyagok kivonása, amit aceton és víz keverékével tesznek meg. De mire is hat pontosan a ginkgo biloba?


A páfrányfenyő nagyon előnyös a vérkeringésre és a központi idegrendszerre kifejtett hatása miatt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Gátolja a vérrögképződést, úgy működik, mint az aszpirin.

Ezenfelül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökök pusztító hatásaival, így védi a sejteket. Néhány kutató szerint a z idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak.


A GINKGO BILOBA FŐBB ELŐNYEI:
A ginkgo biloba javítja az agy vér- és oxigénellátását, így idős korban az agyi érelmeszesedés folyamatát lassítja.
Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek vagy csökkenthetőek az Alzheimer-kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés tünetei.

Javítja a végtagok vérellátását is, ezért jól kezelhető vele az időszakos sántítás, a láb verőerei által okozott fájdalom, az izomgörcs vagy az izomgyengeség is.
A ginkgo biloba némelyek szerint érellátás javítása révén a Raynaud-szindróma és egy ritka autoimmun betegség, a sleroderma kezelésében is jó hatású lehet.

Hatására a szem és a fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása megnövekszik, a sárgafolt-elfajulás (makula-degeneráció) vagy cukorbetegség szövődményeként fellépő retinopathia (mindkettő vaksághoz vezethet), illetve a halláskárosodás különféle típusai kezelhetők.

Gyorsítja a fejsérüléses esetek felépülését.
A ginkgo biloba jó hatással van az olyan idegrendszeri zavarokra, mint például a sclerosis multiplex és a cukorbetegséggel járó idegkárosodás.

A hagyományos kínai orvosolás régóta használja a ginkgobilobát az asztma kezelésére, mivel tágítja a hörgőt és így enyhítheti a légzészavart.
Link
suzymama, 2018. május 17. csütörtök, 15:51
Címkék: memóriánk karbantartója, ginkgo biloba, memória fokozására, tanulni vágyóknak, leveleket először, szárítási folyamatnak,
Kommentek
A retek jótékony hatásai
Az epe karbantartója

A retek megbízható társa a reggelinknek, tökéletes kiegészítője a vacsoráinknak, mégis igen keveset tudunk róla. Pedig ez a gyökérzöldség igen tekintélyes múlttal rendelkezik.

RETEK-TÖRTÉNELEM
A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták, és sok étel alapját képezte. Ekkor már a Földközi-tenger vidékén is nagy népszerűségnek örvendett a retek, ami az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte.


Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsia

Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsiában, Európában őshonos vadon termő retekfajták valamelyike volt, de a hellenisztikus korra már a gyökérzöldség háziasított formáját ették a görögök, s később a rómaiak.

A retek az Újvilágba a XVII. században érkezett meg, ahová angol telepesek vitték magukkal. Egyes források szerint
suzymama, 2018. március 07. szerda, 19:36
Egy kolozsvári óra 26 éve mutatja Ceausescu menekülésének időpontját
A portál közlése szerint az órát az épület karbantartója, Palkó Máté József villanyszerelő állította meg 26 évvel ezelőtt 12 óra után hét perccel, a diktátornak a televízióban is közvetített elmenekülése pillanatában és azóta sem indították újra.

Palkó Máté József elmondta: egy nappal korábban szemtanúja volt a kolozsvári sortüzeknek, amelyekben 26-an kaptak halálos lövést. Egy szomszédjával együtt vitte kórházba a sortüzek egyik sebesültjét.

Az intézmény környékén a katonák elvették az iratait. Mint felidézte, senki nem tudta, hogy a vérfürdőbe torkollott tömegmegmozdulások után a kommunista diktátor vagy a tüntetők akarata érvényesül. A helikopter felszállásából értette meg Románia népe, hogy megbukott a diktatúra.

A villanyszerelő úgy vélte, a piac épületét díszítő, 26 éve álló órát továbbra is a diktatúra bukásának emlékeként kellene megőrizni.

Az 1989 december 15-én Temesváron kezdődött népfelkelés december 21-én terjedt ki Románia más városaira és december 22-én vezetett el
velemenyezd, 2015. december 22. kedd, 16:52
Helyi adóemelés Kazincbarcikán
Meglepetéssel tapasztaltam, hogy Kazincbarcika - más néven a KolorCity városa- Önkormányzatának hivatalos weboldalán az egyik fő kategóriát ugyancsak elírták.
Lásd:

Nem igazán értem a weboldal szerkesztőjét és karbantartóját, hogy nem vette észre ezt az irtózatos nagy bakit, s egyáltalán azt sem, hogy hova tovább senki sem. Sokan ülnek az Önkormányzati Hivatalban, hiszen nem kis létszámmal dolgoznak. S mivel munkájukhoz szerintem hozzá is tartozik, itt főként az Adócsoportot értem, nem értem azt, hogy nem szúrt szemet ez az elírás senkinek.
Kis hiba? Nem hiszem, viszont nem tudom, milyen következtetést lehet levonni arról az Önkormányzatról, kinek ilyen "komolyan szerkesztett" honlapja forog "közkézen".

De nem erre szeretném felhívni a figyelmet, mert remélem ezt hamarosan kijavítják, nem úgy, mint a már meghozott, s jövő év január 01-től hatályba lépő kommunális adóemelésről
martimarti, 2015. december 17. csütörtök, 19:55
Ételek, amelyek tisztán tartják az ereket
megakadályozzuk, illetve a már kialakult plakkokat "letakarítsuk" az érfalakról. Lássuk, mely élelmiszerek járulnak hozzá az ereink egészségesen tartásához!

Az ereket, szívet védő ételek közül kiemelkedő hatású a fokhagyma, melyről több kutatás is bizonyította már, hogy nagymértékben csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az erek falát, illetve a gyulladások ellen is hatásos. Naponta 1-3 gerezd fokhagymát érdemes elfogyasztani, nyersen vagy az ételeinkbe keverve.

Fagyöngy: az erek karbantartója
A fagyöngy az egyik legrégebben ismert növény. A kelták arany sarlóval vágták, hogy hatóanyagai ne sérüljenek. Az erek, a szív, az ingadozó vérnyomás gyógyítója, érdemes megismerni!

A gránátalmát a szerelem gyümölcsének tartják, sejtvédő hatásairól jóval kevesebben tudnak, pedig érdemes rendszeresen fogyasztani. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, és olyan vegyületek termelődését is serkenti a szervezetünkben, melyek segítik a véráramlást, így hatékonyan
irmus, 2015. december 13. vasárnap, 09:30
Van egy módja
Van egy módja az Alzheimer-kór megelőzésének. Íme hogyan!
Neptunusz

Sokan úgy gondolják, hogy a sorsuk előre meg van írva, így ha valamilyen betegség bekövetkezik, akkor annak úgy kellett lennie, nincs amit csinálni. Nyilván, ez is egy felfogás, a problémakezelés egy módszere, de ha úgy értelmezzük a dolgokat, hogy a betegségmegelőzés is lehet sorsszerű, akkor biztosan nagyobb esélyünk van arra, hogy életünk végéig egészségesebben éljünk.

kurkuma

És ez igaz az Alzheimer-kórra is, a rettegett betegségre, amely leginkább a hozzátartozók életét keserítheti meg, hiszen a többnyire idős családtagokat sújtó betegség miatt a memóriakárosodás olyan mértékűvé válik, hogy az illető nem ismeri meg a szeretteit.

Így, ha gondolunk saját és rokonaink jövőjére, tegyünk azért, hogy elkerüljük ezt a szörnyű degeneratív rendellenességet.

A helyes étrenddel segíthetünk ezen, íme pár tipp, hogy milyen élelmiszereket érdemes fogyasztani szellemi frissességünk
horvathnemagdi, 2015. július 12. vasárnap, 18:32
Karéla ( keserű dinnye ) gyógyhatásai
betegségek
szívgyengeség
asztma, köhögés
máj-, lép- és epeúti betegségek
étvágytalanság
aranyér
akne és más bőrbetegségek
mérgezések, gyulladások
elhízás
kilökődési reakciók szövet- és szervátültetésnél
csalánkiütés, fekélyek, lepra
(Összegyűjtötte: Kovács László biogazda)

A gyógyszer nélkül magazin a karélát balzsamkörte megnevezéssel írja le :
A cukorháztartás karbantartója: balzsamkörte


A balzsamkörte (Momordica charantia) a tökfélék családjának az egyik tagja. Megtalálható Afrikában, Kínában, Indiában, Malajziában és Ausztráliában. A kabaktermés hosszú kocsányon lóg. A termés bordázott, ráncos, szemölcsös és szőrökkel borított. Ázsiában még éretlen és zöld állapotában szüretelik a balzsamkörtét. amelyet párolva vagy
pacsakute, 2015. június 14. vasárnap, 06:40
Változtak az ekho bevételi értékhatárai
általános szabályok szerinti közterheket viselő jövedelmet szerez, 60 millió forint bevételre alkalmazhatja az ekho-t a korábbi 25 millió forint helyett.

A 60 millió forintos bevételi értékhatárt alkalmazhatják az ekho választására szintén jogosult sportszervezők és -irányítók, a sportmunkatársak és a sportszervezettel, sportszövetséggel fennálló jogviszonya keretében sporttevékenységgel kapcsolatban közvetlenül vagy közvetve feladatot ellátó magánszemélyek is (például sportlétesítmény főállású karbantartója).

A korábbi 100, illetve 50 millió forintról évi 125 millió forintra emelkedett a bevételi értékhatár az országos sportági szakszövetség, országos sportági szövetség első osztályú versenyrendszerében induló sportszervezet hivatásos sportolója, valamint országos sportági szakszövetség, országos sportági szövetség első osztályú versenyrendszerében induló sportszervezet edzője, vagy az országos sportági szakszövetség, országos sportági szövetség edzője, válogatott vezetőedzője (szövetségi
velemenyezd, 2015. január 14. szerda, 20:52
Képek, videók
Karbantartó nap MHE 072.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 071.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 070.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 069.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 068a.
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 068.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 067.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 066.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 065.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Karbantartó nap MHE 064.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Karbantartó nap MHE 063.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Karbantartó nap MHE 062.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Ginkgo Biloba.jpg
pacsakute
2014. április 27. vasárnap, 14:24
Ginkgo biloba.jpg
pacsakute
2013. július 04. csütörtök, 15:09
Ginkgo biloba..jpg
rozsmalom
2012. május 28. hétfő, 20:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.