Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 11:45 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tánc- és színházi előadások is láthatók online
Folytatódik szombat esténként a Take a Seat! online programsorozat a Trafó virtuális nézőterén: legközelebb a The Qualitons presents KEXP-koncertet láthatják az érdeklődők. Bemutatják majd egyebek mellett Molnár Csaba táncelőadását, a Freakin' Disco Monstre koncertjét, valamint AV Composers címmel látható a smART! XTRA art és tech sorozat 50. ünnepi kiadása. Továbbra is online látogatható a Trafó Galéria aktuális kiállítása, valamint friss interjúk és művész-ajánlók olvashatók a Trafó-blogon.

Az Alfa alkotói pályázat eredményhirdetése és a nyertes munkák bemutatása szintén digitális formában történik majd, s online rendezik meg a Gondolat Generátor edukációs műhely foglalkozásait is - közölte a Trafó pénteken az MTI-vel.

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény három sorozatot indított el Facebook-oldalán. A Múzeum titkai sorozatban a múzeum gyűjteményéből mutatnak be egy-egy tárgyat és alkotóját. A Népi kalendárium című sorozat az aktuális jeles napról és a hozzá kapcsolódó népszokásokról ad színes leírást archív fotókkal. A Dédanyáink tudása sorozatban a hagyományos népi tudással, technikákkal, praktikákkal és mesterségekkel ismerkedhetnek meg az olvasók.

Folytatódnak a Csokonai-szerenádok a debreceni Csokonai Nemzeti Színház énekeseinek előadásában. A félórás minikoncerteken népszerű opera- és operettslágerek, musicalek hangzanak el. A kezdeményezés három hete indult, majd a szerenádok sikere miatt a színház énekkarának tagjai úgy döntöttek, hogy koncertjeikkel hetente jelentkeznek Debrecen különböző pontjain.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 19:23
Címkék: Molnár Csaba, Disco Monstre, Trafó Galéria, Gondolat Generátor, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Csokonai Nemzeti Színház,
Kommentek
Koronavírus - Bérpótlék-program bevezetését javasolja a DK
A DK ügyvezető alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy akár nyolcvan százalék bérpótlékot is lehetne adni. Molnár Csaba hozzátette, azt is kérik, hogy a munkájukat elveszítőknek az állam adjon a korábbi bérük nyolcvan százalékának megfelelő bértámogatást.

Az EP-képviselő azzal indokolta elképzelésüket, hogy a kabinet "munkahelyvédelminek nevezett programja végleg megbukott" és csak arról zajlik vita, hogy hány százezer új munkanélküli lehet az országban.

A politikus úgy fogalmazott: a kormány összevissza beszél, de a független kutatóintézetek szerint az új munkanélküliek száma akár a háromszázezer főt is elérheti, ezért azonnal cselekedni kell.
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 14:11
Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója 60 éves
1-jén született az erdélyi Gyergyóditróban. 1979-ben érettségizett Marosvásárhelyen, majd a kolozsvári G. Dima Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait zeneszerzés szakon.

A komponálás mellett erdélyi vokális és hangszeres népzenét gyűjtött és játszott, tagja volt az erdélyi táncházmozgalom egyik legendás zenekarának, a Bodzafának. 1986-ban a Ceausescu-rezsim elől Magyarországra települt.

Zenei szerkesztőként dolgozott 1986 és 1992 között a Budapesti Zeneműkiadónál, majd Ökrös Csabával, Molnár Miklóssal, Kozma Gyulával és Berecz Andrással megalapították az Ökrös zenekart. A formációval Európában, Japánban és az Egyesült Államokban több turnésorozaton is részt vettek, a zenekarral együtt megkapta a Magyar Művészetért-díjat és a Népművészet Ifjú Mestere címet is.

Kodály-ösztöndíjasként komolyzenei kompozícióit a Fiatal Zeneszerzők Csoportja koncertjein mutatták be, hegedű-szólószonátáját Perényi Eszter játszotta a Hungaroton kiadványán.

Kelemen László kezdeményezésére és vezetésével
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 21:56
Krónika 3. rész (EU-Szingapúr megállapodás, schengeni információs rendszer)
fertőző betegségek megelőzése érdekében.

Nacsa Lőrinc (KDNP) közölte, Szingapúré a világ egyik legversenyképesebb gazdasága a stabil politikai háttér és a rendkívül fejlett üzleti környezet miatt. Kiemelte az oktatási és tudományos együttműködés szélesítését, valamint a tudásalapú magyar cégek piacra jutásának elősegítését, elsősorban a logisztika, a pénzügyi infrastruktúra, orvos- és biotechnológia területén. Együttműködésre van lehetőség az önvezető technológiák területén is - jegyezte meg.

Molnár Gyula (MSZP) a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban úgy értékelt, valóban működik a magyar parlament, fontos törvényeket fogad el. Most olyan parlamentarizmus működik, amely nyomokban valóban tartalmaz demokratikus elemeket - hangoztatta.

Azt kérte, bár a szingapúri modellnek van sok szépsége, de Magyarország ne vegyen át minden elemet, az államszerkezet legyen olyan, mint egy demokratikus jogállamban. Közölte, támogatják az előterjesztést.

Az elnöklő Jakab István az általános vitát
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 12:21
Koronavírus - DK: a kormány alkosson új munkahelyvédelmi csomagot!
Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője hétfői online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az elmúlt két hétben kiderült, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által ismertetett intézkedések alkalmatlanok a munkahelyek és a gazdaság védelmére. Azt mondta, a csomag nem védett meg senkit attól, hogy elveszítse a munkahelyét, aki pedig korábban munkanélkülivé vált, az "egyetlen egy fitying" támogatást nem kapott a programból.

A politikus kijelentette, hogy ez a csomag munkanélküliséget hozott Magyarországra. Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálja a pénzt a válságkezelésre, a munkahelyek megmentésére, sajnálja a pénzt a munkanélkülivé válóktól és a nyugdíjasoktól - tette hozzá.

Felszólította a kormányt, hogy fizesse ki a bajba került vállalkozások bérköltségeinek jelentős részét, és adjon keresetpótló támogatást azoknak, akik elveszítették vagy most fogják elveszíteni az állásukat. Azonnal nyugdíjkiegészítést kell utalni, be kell vezetni a rezsimoratóriumot és meg
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 13:01
Koronavírus - DK: sebtapasz a nyílt sebre a kormány mentőcsomagja
Molnár Csaba azt mondta, a kormány még mindig csak a probléma felszínét kapargatja, és elengedte a munkavállalók, a kisvállalkozók kezét. A DK politikusa szerint erre utal, hogy a munkájukat elvesztők nulla forintra számíthatnak a kabinet csomagjából, a turizmuson kívül dolgozó kisvállalkozások pedig legfeljebb hitelekhez folyamodhatnak.

Hangsúlyozta, a kormány bérkiegészítő támogatását az állami hivataloknál kell igényelni, nem jár automatikusan, ahogy Németországban és Ausztriában. Az elmúlt évek tapasztalataiból valószínűsíthető, hogy sok kis- és középvállalkozás várhatóan nem kap majd segítséget - fogalmazott.
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 14:01
Koronavírus - DK: azonnal fizessék ki az egészségügyi dolgozóknak megígért pluszjuttatást!
A DK ügyvezető alelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentésére reagált. Molnár Csaba az azonnali kifizetés mellett azt is kérte, hogy a juttatás mindenkire vonatkozzon, aki az egészségügyben dolgozik, tehát az orvosokra, az ápolókra, az asszisztensekre, a technikai munkatársakra, a kórházi étkeztetés dolgozóira és a karbantartókra is.

A politikus úgy fogalmazott: a mostani juttatás ne egyszeri legyen, hanem "állandó, visszatérő, márpedig ezt úgy hívják, hogy béremelés". Emlékeztetett, a DK korábban már javasolta az egészségügyi dolgozók bérének megduplázását.

Végül azt kérte, hogy a megígért juttatást pénzben adják oda, ne pedig valamilyen utalványban.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:02
Koronavírus - Átdolgozott költségvetések, kieső bevételek az önkormányzatoknál
Békéscsaba februárban elfogadott költségvetését átdolgozták: 439 millió forintos céltartalékot hoztak létre, ez a már korábban elfogadott 60 millióval együtt csaknem félmilliárd forintra nőtt. A tartalékot a bezárt intézmények dologi előirányzatainak, valamint a sport, a kultúra, a városüzemeltetés és a civil szféra kiadásainak csökkentésével teremtették elő. A háziorvosok támogatására plusz 15 millió, összesen 30 millió forintot szánnak, 14 milliót előirányoztak egészségügyi gépek, berendezések, felszerelések beszerzésére.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester csütörtökön online sajtótájékoztatón elmondta, a költségvetést érintő döntésről polgármesteri határozat született, de egyeztetett az önkormányzati képviselőkkel, a frakcióktól érkeztek is vélemények, amelyeket teljesen vagy részben figyelembe vett.

A hévízi önkormányzatnak május végéig a tervezettnél mintegy 350 millió forinttal kevesebb adóbevétele lesz a járvány miatt, de kedvezményekkel segítik a helyi
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:02
Képek, videók
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
SZKT-Molnár-Magda P.-Ábra
agica2004
2017. május 15. hétfő, 16:44
molnár imre.jpg
zsokica45
2017. május 09. kedd, 11:41
Botka-Molnár.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 13:24
szülinap molnár frigyesné
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:41
Molnár Emma
irmus
2016. augusztus 06. szombat, 18:35
MOLNÁR INCIKE
1vargaildyko
2016. június 07. kedd, 05:40
Molnár Incikétől
pommerevi54
2016. február 28. vasárnap, 21:59
Le monstre du Loch Ness.j
szalai0913
2010. június 03. csütörtök, 19:13
91799_galeria_szindbad _01
menusgabor
2019. január 06. vasárnap, 22:04
195179_galeria_ipolyta rno
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 19:36
kekszalag--galeria13.j pg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 22:59
Galériához
fdckutyaiskola
2015. szeptember 23. szerda, 17:35
nemzeti galeria csarnok
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 09:58
nemzeti galeria
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 09:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.