Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 02:02 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BTF - Budapest Art Week áprilisban száznál is több kiállítással
A Budapest Art Week a BTF fontos eleme, hiszen az ilyen eseménysorozatok segítenek a leghatékonyabban a fiatalabb korosztályok megszólításában - mondta el Faix Csaba, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a Budapest Art Week szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Bérczi Linda, a BAW vezetője emlékeztetett arra, hogy idén minden korábbinál több, 75 helyszín készül kiállításokkal és programokkal.

Az APA Galéria például Csiszér Zsuzsi kiállításának ad otthont, a Várfok Galéria Mulasics László képeit mutatja be, a Deák Erika Galéria Barabás Zsófi munkáiból rendez tárlatot, a TOBE Gallery Jean-Francois Lepage képeit állítja ki, az acb Galériában pedig mások mellett Pinczehelyi Sándor munkáival találkozhatnak a látogatók.

Nagy múzeumok is csatlakoztak a Budapest Art Weekhez: a Magyar Nemzeti Galériában például a Tate Britain preraffaelita remekműveiből nyílik kiállítás, a Ludwig Múzeum Slow Life című tárlata társadalmi kérdéseket is feszeget, a Mai Manó Ház pedig Coco Chanel és Marilyn Monroe emlékét idézi meg.

Bérczi Linda kiemelte a BAW központi kiállítását, amely az Ybl Budai Kreatív Házban Ádám Zsófia, Konok Tamás, Martinkó Márk, Mátrai Erik, Ravasz András, Szigetvári Andrea, Szirmay Zsanett és Szűcs Attila zenéhez, hangokhoz kapcsolódó munkáiból válogat Jól hangzik! címmel.

Szász Sándor festőművész, a Budapest Art Factory non-profit műteremház és kiállítótér főszervezője hozzátette: az idei Nyitott Műtermek napon, április 19-én Kucsora Márta, Szász Sándor, Juhász Dóra, Juraj Florek (Szlovákia), Betsy Melchers (USA), Michael Pettet (Nagy-Briannia), Anthony Vasques (USA) és Silja Yvette (Németország) várja a látogatókat a Budapest Art Factoryben.

Szinte minden helyszínen tartanak tárlatvezetéseket, gyakran a művész részvételével, de a fesztivál során lesznek workshopok, műteremlátogatások, és tizenhárom különböző galériatúrát, valamint két vezetett köztéri sétát is hirdetnek.

Az Art+Cinema a BAW hat napja alatt minden este képzőművészethez kötődő filmeket vetít, a Liszt Ferenc Kamarazenekar pedig több helyszínen jelentkezik minikoncerttel.

A Budapest Art Week eseményein napi vagy heti karszalag megvásárlásával lehet részt venni - közölte a fesztivál vezetője.

Bérczi Linda az MTI kérdésére elmondta: noha a BAW eseményeinek többnyire kisebb galériák, kiállítóhelyek adnak otthont, tudatában vannak a koronavírus jelentette veszélynek és a fővárossal egyeztetve vészforgatókönyvet is készítenek, hiszen a szervezők számára a látogatók biztonsága a legfontosabb.

Az eseménysorozat teljes programja a https://www.bpartweek.hu/hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 11:41
Címkék: Budapest Art Week, Faix Csaba, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Bérczi Linda, Csiszér Zsuzsi,
Kommentek
Budapest Art Week - Tizenhárom galériatúrával várják az érdeklődőket
Hozzátette: két köztéri galériatúrát is szerveznek, amelyen többek között a 3-as metró "kincseivel" ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Elmondta: 75 helyszín, több mint 104 fotó, festészeti, szobrászati és multimédiás kiállítás várja a látogatókat a rendezvénysorozat alatt. A Budapest Art Week saját kiállítását a Ybl Budai Kreatív Házban Jól hangzik! címmel rendezik meg - fűzte hozzá.

A Budapest Art Week csapata és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közösen kamarakoncert-sorozatot szervez a főváros számos helyszínére, emellett újdonságként a fővárosi Art+ Cinema mozival együttműködve művészfilmek is láthatóak lesznek.
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 14:47
BTF - Egy hónap múlva kezdődik a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál
Negyven éve, a BTF elindulásával kezdődött meg a "magyar kultúra egyesítése", hiszen a fesztiválra a nyugaton élő magyar világsztárok is hazalátogattak. Ma már természetes dolog, hogy a BTF minden tavasszal világsztár fellépőkkel és nagyszerű programokkal jelentkezik: komoly- jazz- és világzenei koncertekkel, színházi, táncszínházi és újcirkusz-előadásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, sőt minifesztiválokkal - mondta el az eseménysorozat keddi budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a BTF főszervezője.

Mint hozzátette, az elmúlt években sikerült újragondolni a Budapesti Tavaszi Fesztivált, melynek megrendezését a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás biztosítja.

Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy a BTF a főváros arculatát jelentősen meghatározó eseménysorozat, amely rengeteg műfajjal számos közönségréteget megszólít április 3. és 19. között.

Káel
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 13:42
Kihirdették az Esterházy Art Award idei döntőseit
alapító Esterházy Privatstiftung.

Tájékoztatásuk szerint a hatodik alkalommal meghirdetett pályázatra 260 művész jelentkezett.

Idén először lehetett festészettel operáló nagyobb térinstallációs munkákkal vagy még csak papíron létező terveikkel is pályázni, amelyeket a jelölés esetén meg kell valósítani.

A második fordulóba jutó művészeket június 30-án választotta ki a szakmai zsűri, melynek tagjai Sandro Droschl, a gráci Künstlerhaus, Halle für Kunst & Medien igazgatója; Fabényi Julia, a budapesti Ludwig Múzeum főigazgatója; Ottrubay István, a díj alapítója, az Esterházy Privatstiftung vezérigazgatója; Rieder Gábor, az ArtKartell főszerkesztője, a Gallery Weekend művészeti vezetője; Szegedy-Maszák Zsuzsanna művészettörténész, a BTM Budapest Galéria vezetője; Vitus Weh, az Esterházy Privatstiftung művészeti tanácsadója, valamint Luisa Ziaja, a bécsi 21er Haus kurátora.

Az Esterházy Art Award idei jelöltjei: Albert Ádám, Batykó Róbert, Ember Sári, Felsmann István, Fridvalszki Márk, Gosztola
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 14:51
BTF - Sikerrel zárult az idei rendezvény
Mint felidézik, a világ egyik legkiválóbb karmestere, Valerij Gergijev és a Mariinszkij Balettegyüttese káprázatos, dupla Hamupipőke-előadással, a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa telt házas koncerttel zárta a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivált.

Az összegzés szerint a sokszínű programot idén is kiemelkedő érdeklődés kísérte: több előadásra, koncertre hónapokkal a fesztivál kezdete előtt, már tavaly elkeltek a jegyek.

A 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválra érkező világsztárok kiemelték, milyen fantasztikus helyszíneken léphettek színpadra és milyen sokat jelent nekik a magyar főváros és a fesztivál. "Szeretünk itt lenni, imádjuk Budapestet. Számos várossal estünk már szerelembe a társulat fennállásának elmúlt 28 évében, de mindenhová nem térünk vissza" - idézi a közlemény a BANDALOOP társulat vezetőjét, Thomas Cavanagh-t. A vertikális tánc amerikai úttörői a Müpa falain perdültek táncra a fesztivál első hétvégéjén.

A művészek elismeréssel beszéltek arról is, hogy
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:59
Budapest Art Week - Hat nap alatt 74 helyszínen csaknem 100 kiállítás
Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója a program csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az idei évben negyedik alkalommal megrendezendő eseményhez több mint 20 új helyszín kapcsolódott: többek között a Bajor Gizi Színészmúzeum, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, a Ráth György-villa és a Szépművészeti Múzeum. Olyan nagy kiállítóterekben is tartanak programokat mint a Pesti Vigadó, a B32 Galéria és Kultúrtér vagy a Mai Manó Ház - tette hozzá.

Kiemelte, hogy újdonság lesz az idén a Közelítő elnevezésű önálló művészetpedagógiai program, amelynek keretében csaknem 500 diák ismerkedhet meg a kortárs képzőművészettel és személyesen találkozhat az alkotókkal és galéristákkal. Az idei program több eseménye is kapcsolódik a Bauhaus centenáriumához, a Mai Manó Házban például Moholy-Nagy László fotográfiáival, míg a Ludwig Múzeum Bauhaus.100. című kiállításán az irányzat tevékenységével ismerkedhetnek meg az érdeklődők

Bérczi Linda a programok közül felhívta a figyelmet még
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:32
BTF - Az orosz kultúra a fesztivál fókuszában
A BTF valójában ennek a csodálatos városnak, Budapestnek a kultúrájáról szól - hangsúlyozta a fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a szervező Operatív Testület elnöke.

Mint megjegyezte, szimbolikus jelentősége van annak, hogy a BTF programját a főváros napokban megnyílt új kulturális színterén, a Nemzeti Táncszínházban mutatják be, amely a fesztivál több előadásának is otthont ad majd.Káel Csaba kiemelte, hogy a rendezvénysorozat szilárd anyagi bázisát a kormányzat és a főváros középtávon is biztosítja, ami lehetővé teszi a távlatosabb tervezést is.

Idén a BTF orosz szerzők művein, illetve orosz előadókon keresztül is közelebb hozza Oroszország gazdag kultúráját - mondta el.

Káel Csaba kiemelte Valerij Gergijev fellépését: a világ egyik legkeresettebb karmestere a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekarával, illetve balettegyüttesével Csajkovszkij Jolantáját, majd Prokofjev Hamupipőkéjét mutatja be Budapesten.

A BTF nyitóelőadása pedig
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 13:21
Átadták az Artisjus-díjakat
közleményben.

Az Artisjus-díjat a szakma ítéli oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok alapján a zenei és irodalmi szerzőkből, valamint zeneműkiadóból álló vezetőség döntött a díjazottak személyéről. A harminc év alatti könnyűzenei szerzők díjazását egy külön erre dedikált szakmai bizottság készítette elő.

Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is odaítélték a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. A hétfői díjátadó helyszíne a Dalszerző Expo részeként a Budapest Music Center koncertterme volt.

Könnyűzenei alkotói életműdíjat kapott Dés László, aki zeneszerző, szaxofonosként előadó és énekel is. Együtteseivel (Dimenzió, Trio Stendhal, Jazz+Az) jelentős sikereket ért el. Filmzenéiből slágerek születtek (Nagy utazás, Szerelem első vérig, C'est la vie), musicaljei (Valahol Európában, a Dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk) a szakma és a közönség elismerését is kivívták. A Kossuth-díjas művészt a díjátadón méltató Malek Miklós kiemelte: dzsesszmuzsikusként át tudta
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 18:03
Képek, videók
Budapest.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:08
6 Esti Budapest.png
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:38
6 Budapest a 15. a lakoss
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:04
Parlament Budapest
eva6
2019. február 16. szombat, 14:53
Budapest régen
eva6
2019. február 16. szombat, 12:44
Budapest karácsonyi fényb
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:57
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
templomunk kiállítás képe
maroka
2018. december 23. vasárnap, 17:45
Egy kiállítás képei
anna4459
2018. május 05. szombat, 18:54
Kreatív Kör kiállítása:
bzsuzsanna
2017. június 02. péntek, 09:48
Háttérben a kiállítás
azenujsagom
2017. március 14. kedd, 01:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.