Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:22 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szálló por - Több településen javult a levegő minősége
A legfrissebb mérési adatok alapján készült térképen Szombathely, Várpalota, Vác, Nyíregyháza, Miskolc és Kazincbarcika szerepel a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel. A többi település levegőjét - köztük Budapestét - elfogadhatónak minősítették.

A meteorológiai szolgálat fővárosi légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: napközben a légszennyező anyagok mennyisége a legtöbb helyen alacsonyan alakul, a szálló por koncentrációjának napi átlaga az egészségügyi határérték alatt marad. Estétől viszont a nyugodt idő mellett ismét romlik a levegőminőség.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerdán megélénkül, néhol megerősödik a szél. Csütörtökön a Dunántúlon lehet erős a szél, estére mérséklődik a légmozgás.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 10:32
Címkék: levegő minősége, legfrissebb mérési, kifogásolt levegőminőséget, többi település, meteorológiai szolgálat, légszennyező anyagok,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Csak a névjegyzékben szereplők lehetnek jelöltek a nemzetiségi választáson
román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán - képviselői október 13-án, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával egy napon választja meg a települési, a területi és az országos önkormányzatát.

A választáson azok vehetnek részt, akik szeptember 27-én 16 óráig felvetetik magukat a nemzetiségi névjegyzékbe.

A települési nemzetiségi önkormányzati választáson nincs megkötés a jelölt lakóhelyével kapcsolatban, így nemcsak az indulhat jelöltként, aki az adott településen lakik, de mindenképpen szükséges a magyarországi lakcím.

Jelölt azonban csak az lehet, aki szerepel az adott nemzetiségi névjegyzékben, és a megelőző két nemzetiségi önkormányzati választáson (illetve az azokat követő esetleges időközi választásokon) nem volt más nemzetiség jelöltje. A jelöltnek nyilatkoznia kell arról is, hogy a nemzetiség képviseletét vállalja, a nemzetiségi közösség nyelvét beszéli, kultúráját és hagyományait ismeri.

A nemzetiségi választáson - hasonlóan a helyi
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:12
Szíriában fölszentelik a magyar adományból újjáépült templom
Fülöp is részt vesz Al-Dmeine templomának újjászentelésén - az elmúlt években a hajdúdorogi érsek-metropolita vitte Szíriába a görög katolikusok gyűjtését, amelyből megújulhatott a falu temploma.
A magyar görög katolikusok első adományát 2017 júniusában vitte Szíriába Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Az akkor még romokban álló templomot személyesen is felkereste.
A 2011 óta dúló háború több alkalommal is szörnyű pusztítást végzett a melkita görög katolikusok által lakott Al-Dmeine településen, mivel a frontvonal közvetlenül a falu határában húzódott. Sok ember meghalt, sokakat túszul ejtettek, akikért többször is fizettek váltságdíjat, de soha többé nem látták őket.
A sokat szenvedett szíriai falu életében nagy fordulatot jelentett, amikor a magyar főpásztor személyesen meglátogatta őket, és elvitte a magyarok adományát. Azóta is többször kifejezték hálájukat, és ragaszkodtak hozzá, hogy akkor szentelik fel az újjáépült templomot, amikor Kocsis Fülöp metropolita újra ellátogat hozzájuk.
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 12:24
Ukrán válság - A szakadárok nem engedik az aknamentesítést a Sztanicja Luhanszka-i híd náluk lévő részén
történik?" - tette fel a kérdést a helyi ukrán adminisztráció.

Az aknamentesítést egyébként csütörtökön kezdték el, miután erről szerdán megállapodás született a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló minszki összekötő csoportban.

A terület aknamentesítése az első lépés a sérült híd felújításának megkezdéséhez. A híd az egyetlen átkelési lehetőség a lakosság számára a térségben a szakadár és a Kijev által ellenőrzött területek között.Sztanicja Luhanszka településen június 26-án kezdődött és június 30-án fejeződött be a csapatszétválasztás, ami azt jelenti, hogy az ukrán hadsereg és az ukrán megfogalmazás szerint "szakadár-megszálló erők" egy-egy kilométerrel távolabb költöztették egymástól állásaikat. Ez azután valósulhatott meg, hogy a térségben több napon át valóban betartották a tűzszünetet.

A csapatszétválasztást követően indultak meg a tárgyalások Minszkben a híd felújításának menetéről, beleértve a környék aknamentesítését, és a két fél által a hídnál
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:10
Önkormányzat 2019 - Augusztus 6-ig lehet kérni Braille-írásos értesítőt
jeleznie kell, ha ilyen szavazóhelyiségben szeretne voksolni. A törvény szerint minden település minden választókerületében legalább egy szavazóhelyiséget akadálymentesíteni kell, országszerte 7353akadálymentes szavazókör van.

A választópolgár - ha a lakcíme szerint kijelölt szavazóhelyiség nem akadálymentes - ugyancsak augusztus 8-ától október 9-én 16 óráig kérheti, hogy akadálymentes helyiségben szavazhasson. Ebben az esetben a helyi választási iroda a lakcíme szerinti szavazóhelyiséggel azonos településen és a választókerületben lévő, akadálymentes szavazóhelyiséggel rendelkező szavazókör névjegyzékébe teszi át.

Aki az egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt mozgásában korlátozott, de nem akar vagy nem tud az akadálymentes szavazókörben szavazni, mozgóurnát igényelhet, amennyiben az a cím, ahova a mozgóurnát kéri, és a választópolgár lakcíme ugyanabban a szavazókörben található. A mozgóurna iránti kérelmet augusztus 8-ától levélben október 9-én 16 óráig, személyesen október 11-én 16 óráig,
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 09:01
Ukrán válság - Minszkben megállapodtak a Sztanicja Luhanszka-i híd körüli terület aknamentesítéséről
A terület aknamentesítése az első lépés a sérült híd felújításának megkezdéséhez. A híd az egyetlen átkelési lehetőség a lakosság számára a térségben a szakadár és a Kijev által ellenőrzött területek között.

Sztanicja Luhanszka településen június 26-án kezdődött és június 30-án fejeződött be a csapatszétválasztás, ami azt jelenti, hogy az ukrán hadsereg és az ukrán megfogalmazás szerint "szakadár-megszálló erők" egy-egy kilométerrel távolabb költöztették egymástól állásaikat. Ez azután valósulhatott meg, hogy a térségben több napon át valóban betartották a tűzszünetet. A csapatszétválasztás megtörténtét megerősítette az EBESZ ukrajnai megfigyelői küldöttsége.

A csapatszétválasztást követően indultak meg a tárgyalások a híd felújításáról. Kucsma szóvivőjének közleménye szerint az ukrán fél szerdán bemutatta az általa elképzelt menetrendet. Eszerint a hídról előbb el kell távolítani az ellenőrzőposztot és a szakadár Luhanszki Népköztársaság jelképeit. Ezt követően a szemben álló feleknek a híd
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 20:22
Újra látogatható Tatán a söréttorony
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Kálvária dombon álló épület mellett játszó- és pihenő helyet alakítottak ki mászófallal, pétanque- és tekepályával, valamint díszkivilágítást kapott a környék.

A kilátó Tata neves építésze, Fellner Jakab nevét viseli. A létesítményben a Kuny Domokos Múzeum októberben állandó kiállításon mutatja majd be azokat az építészeket, akik az Öreg tó partján fekvő város arculatának kialakításában részt vettek.

A torony felújítása egy 470 millió forintos beruházás része, melyben a Kálvária domb szomszédságában található, 1790-ben épült Kőfaragó-házat kézműves- és ökoturisztikai központtá alakítják.

A házban bemutatják a tatai fazekasság hagyományait, valamint kézműves sörfőzdét és gyümölcsaszalót alakítanak ki. Létrehoznak továbbá egy fazekasműhelyt és egy kisebb vendéglátóhelyet.

A Fellner Jakab kilátóban 1939-től működött Stieber Antal Turul sörétöntödéje. A két világháború között nagy igény volt az apró lövedékre, amit korábban csak külföldről lehetett
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 11:31
Szép napot mindenkinek!
leghíresebbek. A 19. században a füredi bálokat kedvelték igazán az arisztokraták, a résztvevők nemzeti öntudata az öltözködésben, a zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott.

1861-ben választottak először bálkirálynőt, akit 1862 óta aranyalmával jutalmaznak. Az egykoron neves személyiségeket - Széchenyi Istvánt, Wesselényi Miklóst, Kossuth Lajost, Vörösmarty Mihályt, Jókai Mórt, Blaha Lujzát - is vonzó mulatságok fénye a két világháború között kissé megkopott, számos balatoni településen (Balatonalmádi, Csopak, Tihany, Siófok, Zamárdi, Balatonföldvár) tartottak Anna-bált a füredi mintájára, de Füreden nem.

A balatonfüredi rendezvény reneszánsza 1954-ben kezdődött, a színhely ekkor a Balaton Étterem volt. A bálokat ezt követően már minden évben megtartották, és az elődök iránti tiszteletből úgy számozzák őket, mintha sohasem szüneteltek volna. 1957 óta a felújított egykori Kúrszalon, a mai Anna Grand Hotel ad otthont a bálnak, és azóta választják meg minden évben
kirscha, 2019. július 31. szerda, 10:01
Mától magasabb közlekedési bírságot kell fizetni Horvátországban
A horvát belügyminisztérium (MUP) közleménye szerint az új törvénnyel növelni akarják az utak biztonságának és a vezetés kultúrájának szintjét.

A rendelet a korábbinak háromszorosát, azaz 15-től 20 ezer kunáig (650 ezertől 900 ezer forintig) terjedő büntetést ír elő nyolc kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekményre, úgy, mint az autópályán menetiránnyal szemben haladó közlekedés, lakott településen belül a megengedett sebesség túllépése, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas- vagy kábítószer hatása alatti vezetés, továbbá az alkoholos és kábítószeres vizsgálat megtagadása. Ugyancsak kiemelt bírságra számíthatnak azok, akinek jogosítványát felfüggesztették, vagy visszavonták, és ennek ellenére vezetői engedélyhez kötött járművet vezetnek. A rendőrség a bíróság döntéséig ideiglenesen le is foglalhatja a szabálysértő gépjárművét, amennyiben a sofőr előtte már kétszer követett el hasonló közlekedési kihágást.

Ötszáz kunáról ezer kunára (21 ezer forintról 43 ezer forintra)
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 09:31
Képek, videók
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
Minőségi csere!.jpg
basikele
2013. február 16. szombat, 05:46
Gyenge minőségű felvétel
vargaspace
2012. november 07. szerda, 13:02
Minőségi pálinkák
karesz57
2010. szeptember 28. kedd, 19:08
X - men 2 (minőségi csere
jarosand
2008. június 08. vasárnap, 21:10
X - men (minőségi csere)
jarosand
2008. június 08. vasárnap, 21:09
Zimmer Feri (minőségi cse
jarosand
2008. június 08. vasárnap, 21:00
1061 - jumanji (minőségi
takacsandrea3
2008. május 01. csütörtök, 18:19
minőségi csapat
lossogeza
2008. január 22. kedd, 14:53
állj vagy jövök (minőségi
picurcica
2007. augusztus 26. vasárnap, 01:10
angyalszív (minőségi cser
picurcica
2007. augusztus 25. szombat, 21:08
animátrix (minőségi csere
picurcica
2007. augusztus 25. szombat, 21:07
apácashow 1 (minőségi cse
picurcica
2007. augusztus 25. szombat, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.